Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Dreaming16.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hah i tu byś się zdziwił, człowiek wierzący w Boga, czy Jezusa nie musi koniecznie wiedzieć czym są duchy? Może tego nie wiązać ze sobą umysłem.
  • 0

Aeq.
  • Tematów: 7
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wg. mnie czlowiek wierzacy w Boga tym bardziej by chcial poznac duchy. Bo duchy to dusze naszych bliskich itp.

Dreaming16 bardzo schodzisz tutaj na chrzescijanizm a nie ogol wiec wiesz. Jestes wierzacy OK ale inni, niewierzacy, moga miec troche odmienne zdanie.

Ja wierze :)
  • 0

pragnąca.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wklejam to co napisałam w innym temacie, ale myślę tu też będzie pasowało :

a o tych duchach.... historii tysiące tylko ile prawdziwych? Jak byłam nastolatką to też się siadało i o duchach gadało. Sama przekazywałam pewną historię o duchach do znajomych, a którą to przeżył mój kuzyn... Dorośliśmy i kuzyn przyznał, że to było przez niego zmyślone...
a tak by zabłysnąć w towarzystwie. A teraz ta jego historia być może krąży gdzieś nadal po świecie jak również może po sieci...
  • 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zwróccię uwagę na końcowe momnenty seansu. Byłem sceptykiem odnośnie tego powszechnego zjawiska, ale teraz się zastanawiam. Jakiś pomysł jak dlaczego w końcowych momentach "wskaźnik"się porusza??

• 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zwróccię uwagę na końcowe momnenty seansu. Byłem sceptykiem odnośnie tego powszechnego zjawiska, ale teraz się zastanawiam. Jakiś pomysł jak dlaczego w końcowych momentach "wskaźnik"się porusza??

Sceptykiem łatwo być, nie robiąc tego typu doświadczeń. Bo po nich raczej nie będziesz.
Film przerażający, aczkolwiek łatwo takie coś zrobić w dowolnym programie do obróbki wideo. Skoro w profesjonalnych filmach przedmioty się poruszają, mogą się poruszać w filmach amatorskich, dotkniętych ręką profesjonalisty. Trudno jest natomiast oceniać prawdziwość na odległość, biorąc pod uwagę jedynie krótki filmik.
  • 0

Counable.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W tych czasach montaż czy chociażby zrobienie lewitującego przedmiotu nie jest żadnym problemem - wiem o tym bardzo dobrze bo bawię się takim montażem, nie nie w celu straszeniu innych filmem.

Co do tematu to nigdy tego nie robiłem i nie zamieram - Jest to największa głupota jaką można robić !
  • 0

sadysta.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kolega ma racje, lepiej dac sobie spokoj z tym ;]

nie bede sie rozpisywal czemu ale nie robicie tego.
  • 0

Taga.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Odpowiedź jest bardzo prosta:

Wskaźnik poruszała niska energia czyli wywołany duch, jak wiadomo energia może przesuwać rzeczy i to właśnie na tym polega. On tylko czekał na taką okazję.

Tych troje ludzi wywołało ducha mordercy, w momencie kiedy dowiedzieli się, że duch chce zabić i wiadomo było, ze ofiarą będzie jedno z nich (a potem reszta to tylko kwestia czasu i nie ma tu znaczenia, że wszyscy uczestnicy nie będą w pomieszczeniu, w którym wywoływali ducha. To energia, więc pójdzie za każdym z nich z osobna, najpierw znajdzie i zlikwiduje drugą a potem trzecią osobę tych zabaw. To duch on już nie żyje, ale zabawić się może z żywymi i to bardziej okrutnie niż my chcemy bawić się z nimi.), wysłali w eter strach, który pożywił tą niską energię, czyli ducha mordercy, który w efekcie końcowym dokonał to, w co oni nie wierzyli - próbował zabić lub zabił.

Proszę Was nie bawcie się w wywoływanie duchów jeśli nie chcecie żeby ten duch pozostał w domu, a tamten dokona jeszcze nie jednego morderstwa, jeżeli nie zostanie odprowadzony przez egzorcystę i wiem co mówię.
  • -1

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wskaźnik poruszała niska energia czyli wywołany duch, jak wiadomo energia może przesuwać rzeczy i to właśnie na tym polega. On tylko czekał na taką okazję.

Oceniać na odległość każdy potrafi, ale jak pokazuje Twój post, ocenić sprawiedliwie, rzetelnie i w miarę obiektywnie jest niezwykle trudno. Sam mogę zrobić taki filmik i mój wskaźnik też zrobi taką sztuczkę. Czy będzie to oznaczało wpływ demona, czy może prosty trik filmowy?

Oczywiście popieram, że nie należy się bawić w wywoływanie duchów, jako 12-latek spróbowałem tego, dokładnie pamiętam, co się wtedy stało... i to nie były triki filmowe. Wiem, bo tam byłem. Moja wiedza kończy się na tym, że zgasło światło, wywaliło prąd w całej kamienicy, rozległy się dziwne stukania w paru miejscach w pokoju jednocześnie, zawiało zimne powietrze, pękł talerzyk i zgasły świeczki... nie wiem, co wywołaliśmy (ja z siostrą kuzynem i kuzynką - potem z resztą uciekliśmy), ale widzę, że masz niezwykłą zdolność rozpoznawania tego na odległość na podstawie filmików, które można dziecinnie łatwo spreparować... to dopiero "kąpetęcja".
  • 0

Taga.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Oceniać na odległość każdy potrafi, ale jak pokazuje Twój post, ocenić sprawiedliwie, rzetelnie i w miarę obiektywnie jest niezwykle trudno. Sam mogę zrobić taki filmik i mój wskaźnik też zrobi taką sztuczkę. Czy będzie to oznaczało wpływ demona, czy może prosty trik filmowy?

Oczywiście popieram, że nie należy się bawić w wywoływanie duchów, jako 12-latek spróbowałem tego, dokładnie pamiętam, co się wtedy stało... i to nie były triki filmowe. Wiem, bo tam byłem. Moja wiedza kończy się na tym, że zgasło światło, wywaliło prąd w całej kamienicy, rozległy się dziwne stukania w paru miejscach w pokoju jednocześnie, zawiało zimne powietrze, pękł talerzyk i zgasły świeczki... nie wiem, co wywołaliśmy (ja z siostrą kuzynem i kuzynką - potem z resztą uciekliśmy), ale widzę, że masz niezwykłą zdolność rozpoznawania tego na odległość na podstawie filmików, które można dziecinnie łatwo spreparować... to dopiero "kąpetęcja".

Ok krytyka przyjęta.

Jak już wcześniej pisałam i napiszę to jeszcze raz: żeby wiedzieć o czym piszę trzeba to umieć poczuć. A Ty jak to odczuwasz jak masz do czynienia z jakąś niską wredną energią jeśli w ogóle wiesz o czym piszę ? (jeśli wiesz to przepraszam).

Nie rozumiem tego co do mnie piszesz. Najpierw usiłujesz obrzucić mnie błotem, a potem piszesz o tym, że na prawdę to Ty wywoływałeś i takie tam. Zdecyduj się na wersję, którą przyjmujesz wierzysz w nie, tylko na ogóle boisz się powiedzieć bo wyśmieją ? Gra pod publiczkę ?

Nie wiem dlaczego wszyscy usiłują mnie obrazić, ale chyba doszłam przyczyn tego tylko mi wstyd to napisać, żeby znowu nie posądzono mnie o coś.

Forum jak każde inne oby po......, co ślina na język przyniesie, może jakiś frajer da się na namówić na eksperymenty z czymś, czego Wasz mózg nie jest wstanie nawet pojąć (z wyjątkiem nielicznych na tym forum.).

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale nie miałam takiego zamiaru.

Pozdrawiam i bawcie się dobrze.

Dziękuję za opinie te złe też, bo to świadczy tylko o tym, że mnie czytacie choć nie bardzo się ze mną zgadzacie.
  • -1

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

żeby wiedzieć o czym piszę trzeba to umieć poczuć.

Powiedz nam wprost, jak dokonałaś tak dokładnego rozpoznania. "Poczułaś" co się stało na tym filmiku, bo zobaczyłaś wywracający się kieliszek?
  • 0

Taga.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

żeby wiedzieć o czym piszę trzeba to umieć poczuć.

Powiedz nam wprost, jak dokonałaś tak dokładnego rozpoznania. "Poczułaś" co się stało na tym filmiku, bo zobaczyłaś wywracający się kieliszek?

Tak najlepiej jest odpowiedzieć pytaniem na pytanie.

Najpierw co powinna zrobić osoba, którą się o coś pyta ? Odpowiedzieć na pytanie a nie w odpowiedzi je zadawać.

Dobre najpierw się dowiesz od kogoś kto coś czuje i wie jak to coś odczuć, a potem sam odpowiesz jak osoba, która wie o czym mówi zdradzi Ci co powinno się czuć, bo sam nie wiesz. Tak więc odpowiedz na pytanie, a potem sam oczekuj odpowiedzi.

A tak swoją drogą powiedz mi co się wydarzyło 15.01.2007 r. (wywoływałeś wreszcie duchy ? to jest pytanie nie stwierdzenie, że to zrobiłeś), że z mądrych i bardziej dojrzałych tekstów o wywoływaniu duchów, po paru latach zrobiły się zgryźliwe komentarze i krytyka ?

Zaczynając czytać to forum i decydując się na uczestnictwo w nim, odniosłam wrażenie, że jakieś pojęcie masz o świecie duchów, a tu jak zaczęłam coś na ten temat pisać od razu zostało to zanegowane, zamiast samemu się zainteresować i zobaczyć, a może po radach nowicjusz faktycznie ma coś do powiedzenia i może sobie podyskutujesz lub zdobędziesz nową wiedzę, a może nowicjusz czegoś nauczy się od Ciebie ?. No chyba, że traktujesz to forum jak swój prywatny folwark i tylko Twoje opinie mają tu znaczenie, o co Cię nie podejrzewam, ale tak się czasem zachowujesz.

Myślę, że może wywiązać się między nami jakaś fajna dyskusja i każde od każdego może się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Nie przyszłam tu zacięcie bronić swoich racji tylko przekazać wiedzę, którą tak trudno większości ludzi na świecie zrozumieć.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obejrzałem właśnie ten filmik z poprzedniej strony. Słaba amatorszczyzna. Ten kieliszek jest przesuwany na przyczepionej do niego nitce. Dlatego przesuwa się tylko w jedną stronę a potem przewraca na dywanie. Przed tym etapem filmu jest przerwa, polegająca na tym, że kamera jest skierowana gdzieś w podłogę. Ta przerwa w filmowaniu to czas na podmienienie tego kieliszka na taki z linką.
Wielu magików robi podobne seanse, ale efekty są lepsze i bardziej zaskakujące.
  • 0

Taga.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

A czy nie sądzisz, że właściwie to wszystko można sobie w jakiś sposób wytłumaczyć ?

Właściwie to chciałam Was wszystkich przeprosić za ton jakiego użyłam w wypowiedziach.

Wszyscy w jakiś sposób, co do duchów macie rację. Chciałam Wam tylko powiedzieć, że nie ma duchów dobrych, są wyłącznie duchy złe.

Jeszcze raz przepraszam wszystkich, z którymi dyskutowałam, jeśli za bardzo uraziłam. Wybaczcie.

Pozdrawiam, dzięki za odpowiedzi.
Nie gniewajcie się, bo ja się na Was nie gniewam miłego wieczoru :)
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzeba szukać wyjaśnień, ale tych prawdziwych, a nie takich, które nam się podobają. Ciągnięcie tego na nitkach jest tutaj najbardziej prawdopodobne. Oczywiście dam sobie głowę uciąć przy samej du...e że tak właśnie jest, i nie ma mowy tutaj o żadnych duchach.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych