Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Di.Joke.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

muszę jeszcze z kolegą pogadać o tym i po dogłebnym zastanowieniu może się zdecyduje zobaczymy co z tego wyniknie...
  • 0

kassia13.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muszę cie ciemność zmartwić - spróbuję , ale czy to się uda to nie wiem :)
Mój dom ma ponad 100 lat (prznajmniej tak twierdzą) i działy się różne dziwne rzeczy więc
czemu nie , może akurat wywołam "dobrego" ducha , a jeśli nie to mówi się trudno !? Jakoś będe z
tym żyła ... Najwyżej mnie coś opęta i się powiesze , albo w inny sposób zabiję i będzie o jedną Kaśkę mnie . Nikt raczej za mną płakać nie będzie
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nikt raczej za mną płakać nie będzie

Jak to nie? My będziemy!
  • 0

kassia13.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jasne ... Uważaj bo ci uwierze , będziecie sie cieszyć , że mnie już nie ma <lol> !

A co do wywoływania duchów .... Czy potrzebna jest koniecznie Tabliczka Quija ??
  • 0

PredTech.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sam bym się nie odważył wywoływać duchów...
Słyszałem wiele przypadków, a to standardowe stukanie czy poruszania się przedmiotów...
Koleżanki z moją siostrą cioteczną wywoływały na wycieczce (dłuższej, kilkudniowej), to co noc słyszały głośne pukanie z szafy, ale bały się zajrzeć... :aaa:
  • 0

jaguar44.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wiem, że to nie żarty więc jeszcze tego nie robiłem. Nie mam dużego doświadczenia w tych sprawach (praktycznego) bo teoria ok, ale to za mało. Mam zamiar to zrobić, ale napewno nie w najbliższym czasie. Do tego potrzeba kilku dobrze wyspecjalizowanych osób, doświadczenia i dużej wiedzy. Narazie nie planuję, bo nie chcę mieć kłopotów.
Chciałem już dawno założyć dział o wywoływaniu duchów, podać sposoby, ale zrezygnowałem. Nie wiem, czy powinienem takie coś tu pisać. Coraz częściej ludzie (zwłaszcza młodzi) czynią sobie z tego zabawę i nie wiedzą jakie konsekwencje mogą ich spotkać. Nie jest to dobry sposób na zabicie czasu, ale na zrobienie sobie krzywdy.
Tak więc - proszę o opinię :) Założyć taki temat, czy nie?

Nie. Widziałam naocznie skutki takich prób. Nie polecam nikomu i choć nie należę do osób bojaźliwych cieszę się,że nie dałam się namówić.Ale i tak moja rodzina na tym ucierpiała mimo,że nie brałam czynnego udziału.
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

jaguar44 - temat jest już od dawna :D
kassia 13 - nie, nie potrzeba tabliczki ouija. Mimo to, można ja wykonać samemu. Wystarczy kawałek papieru i długopis + kieliszek. Ale proszę Cię - nie rób tego...za duże niebezpieczeństwo.
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Na prawdę nie polecam wywoływania duchów. Nie róbcię tego dla zabawy, bo może się źle skończyć. Wezwie się przypadkiem jakiegoś złego ducha, który potem będzie męczył. Wtedy to chyba jedynie egzorcysta może pomóc.
  • 0

Destro.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy jest jakaś formułka albo obrzęd sprowadzający tylko i wyłacznie dobrego ducha???jakiegos informatora?? tak żeby sprawdzić...
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Destro - z duchami to jest tak, że się podszywają pod inne...
  • 0

Buffalo_Soldier.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli mimo chcerz wywoływać ducha to wpisz w wszukiwarce forum Seans Spirytystyczny, i tam jest cały proces opisany.
  • 0

dorothy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja raczej też nie mam zamiaru "bawić" się w wywoływanie. Nie mam odwagi, nie chcę zakłucać spokoju.. nie chcę...po prostu :hmm:
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jesli nawet duchy istnieja, to nie wierze ze mozna je wywolac jakimis rytualnymi obrzedami i formulkami. Bo jesli ktos wierzy w duchy jako byty astralne (a chyba wiekszosc w takie tutaj wierzy, tak mi sie przynajmniej zdaje), to powinien wiedziec, ze jak beda chcialy to sobie same przyjda, ze zadne zabobonne, wywodzace sie z glebokiej wiary religijnej formulki takiego stworzenia nie przywolaja. Bo jak dla mnie nie da sie pogodzic wiary w duchy jako astralne stworzenia, z jakimis magicznymi obrzedami.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zgadzam się, należy umieć dostrzec różnicę pomiędzy duchem jako duszą zmarłej osoby a istotą astralną, czy tez energetyczną formą życia...
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja osobiście wole nie wywoływać duchów choćby dlatego, że nie chce im zakłócać spokoju. Poza tym to mi nie jest tak bardzo potrzebne do życia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych