Nie jaki tylko czyIstnienie globalnego ocieplenia to pewnik, spory się tylko toczą o to, jaki wkład ma w to działalność człowieka
Wybacz-ale Ty wysiliłaś się na jakąś wklejkę i tyle.W innym temacie ja oraz bardziej prestiżowi użytkownicy dowiedli, iż duże, więc temat globalnego ocieplenia na ten moment jest dla mnie zamknięty, jak ktoś nie przyjmuje do wiadomości faktów i dowodów, nic na to nie poradzę.
Ma się rozumieć że ci naukowcy to osoby zrzeszone w IPCC inni się nie liczą?Trzeba dodać, że toczą się one jedynie w mediach i kręgach politycznych. Wśród naukowców zajmujących się badaniami klimatu od co najmniej dekady panuje konsensus odnośnie decydującego wpływu działalności człowieka na obecne zmiany klimatu.
Jakie jest stanowisko Twoich profesorów w kwestii drzew i światowego oddychania? A Ty dalej trwasz przy swoim czy nastąpiła zmiana stanowiska w tej kwestii?Sama nie wiem czemu tacy wysocy rangą gadają takie głupoty. Załowałam, ze na ekologię (wlasnie z tą fitopatolog lesna) nie wzielam tematu prezentacji o globalnym ociepleniu