Skocz do zawartości

Zdjęcie

Licze, zywe trupy, wszystko co umarło a żyje =)

• Please log in to reply
58 replies to this topic

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedyś miałem takie mażenie by zrobić sobie taką armie trupów i opanować świat (wiem chore :P ) Ograniczyłem się do ogladania filmów z żywymi trupami ;)
  • 0

.
  • Tematów: 0
Reputacja

Napisano

troche to przerazajace. a sa jakies relacje ze tak rzeczywiscie bylo?

Właśnie szukam o tym jakichkolwiek informacji... puki co bezskutecznie

Jeszcze coś do wyglądu

Licze przypominają szkielety, lecz posiadają na swoim ciele ścięgna charakteryzują je też czerwone oczy których szkielet nie posiada
  • 0

.
Reputacja

Napisano

własnie chodzcie ożywimy wszystkie trupy na cmentarzu , bedzie fajnie :roll: bedzieny mogli do naszych, nieswieżych znajomych na herbatke chodzić ,prowadzic ciekawe rozmowy o składzie ziemi i żwiru itp. :rotfl:
mówie wam bedzie super.....w żywe trupy to sa tylko na ekranie jak gram w resident evil :devil:
  • 0

Reko.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przemiana w Licza od momentu rytuału trwa 7 dni. Jeśli oczywiście się uda. W tym czasie ciało będzie wyglądało jak by nie żyło.
Wtedy od kości oddzielą się wszystkie tkanki. Po tym tygodniu. Budzimy się w nowym świecie. Nie czujemy zmęczenia, bólu. Tylko, że jesteśmy chodzącymi szkieletami. Energie pobieramy od żywych ludzi. Tak jak robią to teraz zwykli magowie. Czyli idziemy za ofiarą i utrzymujemy stały kontakt wzrokowy. Ona się niczego nie spodziewa jak powoli traci sił.

Licz może sam wymyślać zaklęcia. Np. może lewitować przy pomocy tej energii "ukradzionej" od kogoś. Wtedy taki Licz nieświadomy tego przed rytuałem zaczyna nielubić ludzi. Myśli, że są gorsi od niego. Wszystkie dawne jego upodobania zanikają. Tylko świadomość pozostaje ta sama.

Legenda głosi, że w starożytnym egipcie, dawni szamani w jednej z ukrytych piramid uwięziło po dzień dzisiejszy ostatnich kilku Liczy. Mając na uwadze to, że są nieśmiertelni. Cierpią tam katusze nie móc wydostać się na wolność. Jednak mogli na wolności spisać księge z rytuałem i innymi rzeczami z ich wolności.

Znam cały przebieg rytuału i przedmiotów potrzebnych do przemiany. Opisze go później.
  • 0

adamzjaw.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałbym zaznaczyć iż jest to mój debiut na tym prześwietnym forum. Wiec przjede juz do sedna sprawy.
Co do Liczy opowiesci te włozyłbym między bajki, jest to jednak mało realne i nie ma potwierdzenia w źródłach. Własnie co do zródel popatrzmy do Bibli(wskrzeszenie Łazarza). Mysle iz ozywienie ciała jest mozliwe, zdolnosc ta jednak jest zastrzezona tylko dla wybranych osób(bóstw--Jezusa). Wprawdzie nie sądze iz groża nam wtdarzenia z Resident Evil(nota bene uwielbiam ten film)., ale mysle że Istoty Wyzsze są w stanie to zrobic. Widze tu nawet pewne odwołanei do Sądu Ostatecznego, moze wtedy nie tylko dusze powstana??
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po co to odkopywać? To temat z kwietnia :/
  • 0

Kacpero.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale temat nie został zamknięty ,więc można w nim jeszcze pisać :ojej:

a jeśli chodzi licze ,to one chyba zostały wymyślone na potrzebę takich gier jak "hirołsy" wątpię żeby istniały ,
ma ktoś zdjęcie licza?
tak samo zresztą jest ze zombie.
Jakoś niewiele jest zdjęć "żwawych trupów" za to duchów ,mgiełek, orbów itp. nooo jest trochę
może dlatego że łatwiej zrobić w fotoshopie ducha niż zombie i zombiak jest no... jak gdyby bardziej...
materialny ,raczej nie rozpłynie się w powietrzu po zrobieniu zdjęcia.
  • 0

Shinobi.
  • Tematów: 1
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ryba z której szamani robią miksturę to kolcobrzuch (wiem bo mam takiego w akwarium :P ). Co do ożywiania trupów to sam chciałem się kiedyś bawić w nekromancje, ale jak zobaczyłem te schizowate arty o nekromancji(nie pamietam strony, ale była chora ;) ) to dałem sobie siana i zacząłem poszeż świadomość.
  • 0

viatora.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie chce nikogo urazic ale nawet jak na to forum to ten temat to jakies smieszne nieporozumienie :/ i jeszcze sa ludzie, ktorzy w to wierza <szok>
  • 0

eros_14.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W religii Voodo zmarłych ożywia się za pomocą trucizny z jakiejś ryby.Czytałem kiedyś o tym.Jest tam dużo przypadków zombi.

No więc tak oglądałem film na ten temat i szamani dmuchają specialnym proszkiem przed twarzą.
A drugi film oglądałem jak pewna dziewczyna ożywiała swoich braci , jednak ze oni żyli to ciało się normlanie rozkładało jak po smierci i ten film był na fakcie :)

hmmm ostatnio cos takiego ogladalem...co to bylo? chyba swot zywych trupow :rotfl:

jak już świt żywych trupów.
  • 0

Seboolek.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W Voodoo szamani ozywiają zmarłych któży leżą conajmniej 7 dni po śmierci. Odprawiają jakiś rytuał nad jego ciałem i on ozywa.... Kiedys pewien koles wyruszył do Indii(?) nie pamietam... Tam gdzies gdzie jest Voodoo.... To ze był biały nie był zbyt mile widziany tam.. Bo nikt nie zabardzo lubi białych a są tam też kanibale. Szukał jakiegoś szamana który ozywi dla niego trupa abu udowodnic czy jest to prawda. Spotkał szamanke która chciała to zrobic za pieniądze, utargowali za 3000 dolarów ale jednak potem jak ona opisała jak to wygląda i jakie są skutki to zrezygnował. Pokazywali tez babke która jest zombie (zmarła jakos 2 dni po tym jak ją wskrzesił szaman) Wygladała jak naćpana :D Nie mówiła nic i łaziła jak zombie xD troche to bylo smieszne... Fajnie umiec voodoo... ozywił bym truposzy i kazał zabijac xD był by świt zywych trupów ;)
  • 0

viatora.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ozywilbys truposzy i kazalbys zabijac..... no super, moze kogos powinni zamknac? ;)
  • 0

fakolpet.
  • Tematów: 10
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

My wszyscy jestesmy takimi bezmozgimi zombie, którzy poddają się systemowi, bo nie mają innego wyjścia...
  • 0

defensis.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

My wszyscy jestesmy takimi bezmozgimi zombie, którzy poddają się systemowi, bo nie mają innego wyjścia...

eee cie pogrzalo?? gdyby nie bylo innego wyjscia nie bylo by glosowan Oo jak ci sie nie podoba-droga wolna! ameryka czeka! a jak nie ameryka to moze cos blizej ? belgia? niemcy? holandia?

sorry za off topa ale takie gadanie mnie meczy i drazni.... i zaraz pewnie ten typ palnie ze zycie jest zle ze zycie jest do bani i trzeba sie powiesic... blee ;/
  • 0

fakolpet.
  • Tematów: 10
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

eee cie pogrzalo?? gdyby nie bylo innego wyjscia nie bylo by glosowan Oo jak ci sie nie podoba-droga wolna! ameryka czeka! a jak nie ameryka to moze cos blizej ? belgia? niemcy? holandia?
sorry za off topa ale takie gadanie mnie meczy i drazni.... i zaraz pewnie ten typ palnie ze zycie jest zle ze zycie jest do bani i trzeba sie powiesic... blee ;/

Nie, nie mówie, że życie jest "be" tylko spójrz czasami jak wygląda Twoje życie. Głosowania? Nic nie dają bo 3\4 społeczeństwa to już fanatyczni zombie, którzy wybierają najgorszą drogę życia. (choćby PiS w Polsce :P ) Zastanów się czasami nad tym co czytasz i nie beiorz wszystkiego dosłownie bo czasami niektórzy użyją metafory a Ty pomyślisz, że ta osoba Cię obraziła...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych