Skocz do zawartości

Zdjęcie

Licze, zywe trupy, wszystko co umarło a żyje =)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

Radar.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dedisz, znasz jakieś stopnie wtajemniczenia nekromancji :wow: ?
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wskrzesić ciało. Nie taki problem. Tylko najgorsze to uruchomić mózg. Niedługo po zgonie ulega degradacji (jak RAM w kompie po odłączeniu zasilania) i już nie może działać. A nawet jeśliby się udało go "odpalić" na nowo to pytanie czy świadomość tego mózgu byłaby tą samą co przed śmiercią. Mogłoby się tak zdarzyć że ten mózg byłby zupełnie nowym człowiekiem.
  • 0

Wlokus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wskrzesić ciało. Nie taki problem. Tylko najgorsze to uruchomić mózg. Niedługo po zgonie ulega degradacji (jak RAM w kompie po odłączeniu zasilania) i już nie może działać. A nawet jeśliby się udało go "odpalić" na nowo to pytanie czy świadomość tego mózgu byłaby tą samą co przed śmiercią. Mogłoby się tak zdarzyć że ten mózg byłby zupełnie nowym człowiekiem.

Ciekawe,a jak wskrzesić ciało??
  • 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe,a jak wskrzesić ciało??

Jeśli umarło nie tak dawno (nie muwie tu o 2 minutach bez przesady) to wrzucasz rozrusznik serca podłaczasz kropluwke, krew płynie sercfe bije organy działają i masz roślinke. Tylko pytanie po co.
  • 0

Wlokus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli umarło nie tak dawno (nie muwie tu o 2 minutach bez przesady) to wrzucasz rozrusznik serca podłaczasz kropluwke, krew płynie sercfe bije organy działają i masz roślinke. Tylko pytanie po co.

Tylko mi chodziło o to, że np. mózg żyje a jest zatrzymanie akcji serca i jesteś gdzieś na odludziu i chcesz gościa orzywić bez rzadnych rozruszników serca kroplówek itp.
  • 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tylko mi chodziło o to, że np. mózg żyje a jest zatrzymanie akcji serca i jesteś gdzieś na odludziu i chcesz gościa orzywić bez rzadnych rozruszników serca kroplówek itp.

Możesz go reanimować.

Czy ja pominołem przy wskszeszaniu ciała technike? Wydaje mi się że nie.
  • 0

Ariel.
  • Tematów: 36
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

i wy dyskutujecie o używaniu mózgu? z tyloma błędami ortograficznymi? to w takim razie czego należałoby używać by ich nie popełniać? bo aby korzystać ze słownika, to użycie mózgu również jest niezbędne :o
  • 1

fakolpet.
  • Tematów: 10
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Zaprawdę jedna lędźwie moje zadrżały i bojaźń wielka w serce wstąpiła, gdy wiadomości owe oczy moje grzeszne ujrzały, a profesor Miodek zawrzasnął głosem bolesnym i straszliwym jakoby mosiężne trąby grzmiały, i rozstąpiło się niebo i ziemia, i spłynął deszcz ognisty, i spalił wszystkie słowniki ortograficzne świata, bo i tak jak widac są do niczego nikomu niepotrzebne. I stała się Apokalipsa...

... i padł warn za prowokowanie i robienie zbędnego offtopu.
ariel

• 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i wy dyskutujecie o używaniu mózgu? z tyloma błędami ortograficznymi? to w takim razie czego należałoby używać by ich nie popełniać? bo aby korzystać ze słownika, to użycie mózgu również jest niezbędne :o

Robienie błędów ortograficznych nie jest wyznacznikiem niczyjej głupoty. Wydając takie osądy powinieneś chwile użyć mózgu aby dojść do tego że nie wszyscy co po polsku muwią posiadają ten język jako ojczysty.

Tak tak wiem że wylecisz ze słownikiem albo z innym kuciem na pamięć. Ale więcej tolerancji. Jak ktos zrobi jedeb błąd to chyba nie jest tak źle, ściagaj takich co pisdom jatk na gg. toe ma sens pozfdrafiam cie czój sie,rzegnsam.

ariel: idąc sugerowanym przez Ciebie tokiem rozumowania, w ogóle nie ma sensu dbać o ortografię, no bo w końcu, albo się jej przestrzega, albo nie, nie ma wartości pośrednich. Co z tego, że nie polski język jest Twym językiem ojczystym, ja mówiąc po angielsku, czy po niemiecku nie próbuję się usprawiedliwiać, że popełniam błędy, "bo to nie moje ojczyste języki", co więcej tym bardziej muszę pilnować ich reguł, ponieważ tych języków nie mam wpajanych jako odruchowe od dziecka i usprawiedliwienia dla popełniania błędów w czymś, z czego zdaję sobie sprawę, nie ma.
Jeśli masz z czymś problem, to się należy w tym doskonalić, by ów usunąć. To ćwiczenia czynią mistrza i owa prawda towarzyszy nam od lat. Co więcej, niejednokrotnie nadinterpretacja stanowi zgubę kontrargumentującego, ja nigdzie nie napisałem, jakobyś w moich oczach był "głupim", ironicznie i dosadnie zasugerowałem użycie słownika, bo często popełniasz błędy, a cały ten temat przesycony jest ortografami. W jaki sposób ludzkość ma się rozwijać i dążyć do doskonalenia skoro nawet nie chce poświęcić odrobiny energii, aby coś zrobić dobrze, tłumacząc to tym, że jeden błąd to nie błąd, bo inni robią ich więcej? Owszem popełniają ich więcej, ale to, że ktoś robi coś niewłaściwego, nie stanowi jednocześnie podstawy, abyś Ty i inni robili to samo

• 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czepiasz się. Nie wiem czy zauważyłeś ale polski to jest dosyć trudny język. A jeden błąd na post to nie jest taki zły wynik. Nie sądze abyś ty nie popełniał błędów. A co do nadinterpretacji sugerowanie że ktoś dyskutujący o mózgu go nie ma bo popełnił błąd ortograficzny jest lekceważeniem i uważaniem go za debila, szczególnie, że nie ma ludzi doskonałych.

</offtop>
  • 0

blackdog.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w sumie to dyskusja taka mało treściwa - najpierw trzeba sprecyzować o czym rozmawiamy:

Nekromancja (gr. νεκρομαντεία nekromantía) to forma praktyk magicznych, w której czarujący – nekromanta – przyzywa duchy zmarłych w celu poznania przyszłości. Słowo nekromancja pochodzi od greckiego νεκρός nekrós – martwy. Jednakże, od średniowiecza zwyczajowo łączy się nekromancję z Magią Ziemi oraz przyzywaniem demonów (zobacz też: demonologia). Obrzędy nekromantyczne często nazywa się eksperymentami.

W fantasy, nekromancją nazywa się ożywianie zmarłych i zamienianie ich w tzw. nieumarłych, służących ożywiającemu. Fikcyjni nekromancji zwykle dążą do zostania liszem — jednym z potężniejszych nieumarłych.

tak, ze nie mylmy pojęć :)
  • 0

MrQ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szamani VooDoo nie ożywiali zmarłych. Najpierw usypiali człowieka trucizną. Taki człowiek wyglądał jak martwy. Rodzina urządzała mu pogrzeb. Szaman przychodził, rozkopywał grób i podawał temu otrutemu wcześniej kolesiowi odtrudkę zwaną ogórkiem zombii. Delikwent wybudzał się z wcześniejszego pół-martwego stanu. Tylko że ogórek zombii nie wybudzał go do końca w skutek czego koleś był jak maszyna, mózg był tak otumaniony, że sterował tylko funkcjami życiowymi, nie był w stanie myśleć, był całkowicie podatny na sugestie szamana. Szamani takich zombii wykorzystywali do pracy na swoich terenach uprawnych najczęściej.
  • 0

specyfik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

MrO potwierdzam w części :P Taki człowiek był otumianiony ponieważ mózg nie był dobrze dotleniony podczas spoczynku w mogile. Rodziny ucinały zmarłym głowy lub wbijali kołki w serce by nikt nie wykorzystywał ich "zmarłych".
  • 0

Wlokus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szamani VooDoo nie ożywiali zmarłych. Najpierw usypiali człowieka trucizną. Taki człowiek wyglądał jak martwy. Rodzina urządzała mu pogrzeb. Szaman przychodził, rozkopywał grób i podawał temu otrutemu wcześniej kolesiowi odtrudkę zwaną ogórkiem zombii. Delikwent wybudzał się z wcześniejszego pół-martwego stanu. Tylko że ogórek zombii nie wybudzał go do końca w skutek czego koleś był jak maszyna, mózg był tak otumaniony, że sterował tylko funkcjami życiowymi, nie był w stanie myśleć, był całkowicie podatny na sugestie szamana. Szamani takich zombii wykorzystywali do pracy na swoich terenach uprawnych najczęściej.

Jeśli jego mózg był tak otumaniony, że sterował tylko funkcjami życiowymi, nie był w stanie myśleć to jak odbierał polecenia szamana??
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wlokus- MrQ chodziło o to, że nie mógł myśleć "po swojemu". Nie mógł sterować ani swoją swiadomością ani poświadomością. Był "wypruty" z myślenia. To tak jakby człowiek stał się zwierzęciem podatnym na rozkazy właściciela. Coś w tym guście.

Zwykłe niedomówienie i tyle :hmm:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych