Napisano 02.01.2007 - 20:45
Napisano 02.01.2007 - 20:48
Napisano 02.01.2007 - 20:49
Napisano 02.01.2007 - 20:58
"Nie do wiary" to program równie wiarygodny jak Nautilus. Sklej dwie metalowe miski, rzuć je w powietrze, zrób zdjęcie i wyślij im jako zdjęcie UFO. Będzie afera ostra
Faktycznie nazwa "magiczne ksiegi" to metafora - a jesli chodzi o Kosciol, to ten moze za takie brac np.
- wszelkie apokryfy (czyli niepubliczne fragmenty pisma swietego, zapiski ewangeliczne i inne teksty - niepubliczne i uznane za powstale bez udzialu Ducha Świętego / nie włączone do kanonu pism)
- ksiegi opisujace starozytne cywilizacje, ksiegi starozytnych opisujace stworzenie swiata (rozniace sie od ogolnie przyjetych teorii stworzenia przez Boga lub rozszerzajace wersje oficjalne - tj, Adam i Ewa)
- ksiegi okultustyczne lub parapsychologiczne (czyli. wywolywanie duchow, egzorcyzmy, aury, ksiegi mowiace o reinkarnacji, zyciu poza cialem, itd.)
itd. Informacje te sa na tyle cenne, ze sa przechowywane, choc gdyby przedostaly sie do opinii publicznej prawdopodobnie doprowadzilyby do upadku Kosciola - delikatnie mowiac.
Napisano 02.01.2007 - 20:59
Napisano 02.01.2007 - 21:01
Trzeba przyznać jednak, że ciężko się czyta twe słowa, zwłaszcza bez przecinków. W szkole też nie używasz ?
Napisano 02.01.2007 - 21:03
Nie chce nic mówić, ale na próżno szukasz magii tam gdzie jej nie ma.Anonim1
Wlasnie niewiadomo co w nich jest dlatego mozemy teraz gdybac nadtym czy to metafora czy nie co w nich jest a co nie
Napisano 02.01.2007 - 21:05
Napisano 02.01.2007 - 21:06
Nie chce nic mówić, ale na próżno szukasz magii tam gdzie jej nie ma.
Napisano 02.01.2007 - 21:08
Akurat na forach dyskusjnych, tych porządnych obowiązują w dużej mierze zasady pisowni. Nie powinno się wnosić zasad czatowych do takich miejsc. Swoją drogą widać, że wychowałeś się na czatach - przecinki, brak polskich liter, zero kultury językowo-gramatycznej
.
Napisano 02.01.2007 - 21:11
Magia... Jeśli chodzi Ci o magię książkową (typu Eragon) to takiej w naszym świecie nie znajdziesz
Magię można jednak sklasyfikować pod wszystkie zachowania sprzeczne z istniejącymi w naszym świecie prawami (tj fizyka), np.: telepatia, telekineza, śnienie przyszłości itp. Jeśli jednak interesuje Cie przywoływanie duchów, szatana, czy innych sił nieczystych to wystarczy poszukac w necie. Ja osobiście nie radzę praktykowania tego typu "magii". Znam (niestety) wiele przypadków tragicznego zakończnia takich "zabaw". O przywoływaniu duchów też było w "Nie do wiary"
Napisano 02.01.2007 - 21:12
Srr ale po pierwsze zasady czatow oraz forum mowi ze niekulturalne jest poprawianie bledow a po drogie ja jzu sie przyzwyczailem pisac tak bo inaczej to dluzej sie pisze a wszyscy kumple pisza tak jak ja bo w naszym wieku liczy sie szybkosc.
Napisano 02.01.2007 - 21:13
Jeżeli już chcesz wiedzieć to mówi się, że uprawiający magię wchodzi w trans do świata astralnego wykonując zadania oddziałując na świat materialny.Anonim
Wiec prosze zkoro tyle wiesz to powiedz mi gdzie ona jest?Nawet neiwiadomo czy to istnieje
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych