Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trójkąt Bermudzki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

Vcross.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj akurat trafiłem na program o trójkącie. Było tam mówione o tym, że powstaje tam burza elektromagnetyczna, że na terenie trójkąta jest silne pole elektromagnetyczne i tak dalej. Była tam jakaś baba, co mówiła, że przelatując tędy, miała uczucie jakby ktoś załozył koc na samolot, jakiś koleś miał dom cały w wynalazkach i innych, udowadniał, że to jest możliwe do wykonania... Ciekawe było, aczkolwiek pewnie ściemniali.
  • 0

mija1972.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czytałam masę teorii na temat Trójkąta Bermudzkiego i.... wszystkie idzie wytłumaczyć naukowo, może być wszystkim i niczym. Kiedy świat dorośnie do poznania prawdy o nim to dowiemy się wszyscy
  • 0

wikusq.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mi sie wydaje ze to dziala jak czarna diurka ;c

Zapraszam tutaj: http://www.paranorma...topic=10547&hl=
Czego się uczepiłam? Nie komentujemy tematów jednym zdaniem, które nic nie wnosi do tematu. Już były podobne wypowiedzi. Jeśli coś stwierdzasz, argumentuj.
Tacita

• 0

benek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szwagier jest marynarzem i czasami pływa w tym rejonie. Zdarza się, że wszystkie urządzenia wysiadają, ale na ogół nic się nie dzieje.
  • 0

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Szwagier jest marynarzem i czasami pływa w tym rejonie. Zdarza się, że wszystkie urządzenia wysiadają, ale na ogół nic się nie dzieje.

Kiedy ktoś przekracza trójkąt Bermudzki to najlepiej nie zmieniać kursu w przeciwnym radzie można zabłądzić. Nie można ufać żadnych urządzeń choćby wskazywały co innego.
  • 0

Florek.
  • Tematów: 40
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heweliuszu, jeżeli załoga statku lub samolotu nie będzie wierzyła swoim przyrządom nawigacyjnym, to skąd może wiedzieć czy nie zboczyli z kursu ?
Żyroskopy nie ulegają wpływom czynników zewnętrznych więc można im ufać. Można także polegać na systemie nawigacji satelitarnej GPS. Błędnie może działać ewentualnie kompas.

W tym roku odradzam jakiekolwiek wycieczki w rejon Morza Karaibskiego. Zaczyna się właśnie sezon huraganów, który ze względu na globalne zmiany klimatyczne, będą w tym roku szczególnie gwałtowne.
  • 0

link.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja myśle że wszyscy którzy tam zagineli przenoszą się w czasie.

raczej w wymiarze albo do epoki kamienia łupanego :>
  • 0

#158 Gość_Queen Henemet Amon Hatszepsut

Gość_Queen Henemet Amon Hatszepsut.
  • Tematów: 0

Napisano

Można także polegać na systemie nawigacji satelitarnej GPS.

No, ja bym nie przesadzała w tym względzie z zaufaniem. Urządzenie to tylko urządzenie, przykładem katastrofa polskiego autokaru we Francji. Kierowca zaufał GPS.

Poza tym proszę o bardziej konstruktywne wypowiedzi.
  • 0

Florek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o moją ostatnią wypowiedź, to zmierzam do tego iż mimo wszystkich pogłosek związanych z niewyjaśnionymi zaginięciami w rejonie Trójkąta Bermudzkiego, nie należy popadać w panikę i traktować tego miejsca jak strefy śmierci.
Po pierwszej nigdy nie udowodniono że zakłócenia w pracy przyrządów nawigacyjnych, bezpośrednio poprzedzały zniknięcie jakichkolwiek zaginionych tam jednostek. Po drugiej, zaburzenia naturalnego pola magnetycznego Ziemi mogą pojawić się gdziekolwiek na świecie.

To już off-topic ale jeżeli chodzi o wypadek tamtego polskiego autokaru we Francji, to zawiódł nie system GPS, tylko kierowca. Wjechał w ulicę w którą autobusy nie mogły wjeżdząć i zignorował znak zakazu.
  • 0

Rukius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Popatrzcie na to
Dołączona grafika

To mapa Trójkąta i reszty.
na czerwono zaznaczyłem mniej więcej rzekome przypadki pojawienia się chupacabry
na niebiesko obserwacje kosmitów i dziwne światła między innymi nad Dallas
na żółto kręgi zbożowe (ale tylko kilka bo miałem mało informacji.Z pewnością jest ich kilka razy więcej)
gdyby jeszcze dodać zaginięcia samolotów,Las Bolas Grandas i dziwne sygnały radiowe byłaby z tego jedna wielka paćka.
tych wszystkich obserwacji było wiele razy więcej ale to są tylko info z ostatnich trzech lat.
W innych miejscach na ziemi niema takiego nagromadzenia dziwnych zjawisk i obserwacji.I stąd wniąsek że w okolicy Trójkąta jest coś jak baza Obcych albo Portal a Chupy (jeżeli istniją) to ich "zwierzęta" bo z pewnością nie są one tworem ziemskim.

Co wy na to?
  • 0

Blackhorn.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślę, że legenda trójkąta bermudzkiego mogła mieć coś wspólnego z Zimną Wojną. Nie wiem konkretnie jakie mogły by być związki, jednak być może coś w ty, jest.

Odnośnie samego Trójkąta wg. mnie istnieje prawdopodobieństwo, że występuje tam jakieś charakterystyczne pole magnetyczne lub coś takiego, co powoduje zły pomiar kierunku. Dlatego na przykład statki kręciły się w kółko, nie mogąc się wydostać z tego obszaru. Również katastrofy samolotów i ich zaginięcia mogły być powodowane przez jakieś pole, które mogło uszkodzić aparaturę i systemy zasilania samolotów, przez co spadały do morza. Pragnę również zauważyć, że wcześniej samoloty latały na niskich pułapach, przez co mogły znajdować się w zasięgu ,,rażenia'' pola. Dzisiejsze Jumbo-Jety, Boeingi i inne AirBusy latają na ogromnych wysokościach. Być może dlatego maszyny nic nie wyczuwają. Duże usprawnienia przyniosły także systemy nawigacji satelitarnej.

Cóż, to jest moja hipoteza. Kto chce, niech powie więcej. :)
  • 0

Florek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Blackhorn, przypominam że do zaginięć statków w rejonie Trójkąta Bermudzkiego dochodziło jeszcze przed czasami "zimnej wojny".

Jeżeli chodzi o kompasy magnetyczne, to zaburzenia w ich działaniu pojawiają się powyżej 70 stopnia szerokości geograficznej (zarówno północnej jak i południowej). W rejonie Trójkąta Bermudzkiego kompasy magnetyczne działają normalnie. Z resztą nawet gdyby kompas magnetyczny okazał się zawodny, załoga statku może zawsze skorzystać z inercyjnego systemu nawigacyjnego. A obecnie - także z systemu nawigacji satelitarnej.

Jeżeli chodzi o pułap ma jakim latają latają samoloty pasażerskie, to obecnie standardem jest 11 000 metrów. Jeżeli jednak uwzględnić że linie lotnicze nie pozwalają nawet na używanie telefonów komórkowych w czasie lotu, to myślę że nawet na tym pułapie systemu komputerowe samolotu powinny zareagować w sytuacji gdyby samolot przelatywał nad czymś co ma właściwości broni elektromagnetycznej.
  • 0

Jeden_z_Wielu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Portal prowadzący do równeległego wymiaru też mnie przekonuje ;p a co do podróży tam i powrotu to nikt nigdy z tamtąd nie wrócił? bo wydawało mi się, że są tacy ludzie.... Bo skąd te relacje, że w środku są jakieś zakłócenia elektromagnetyczne? W sumie to może w pobliżu tego jakieś są...
  • 0

Halloween.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fascynuje mnie to miejsce, az dziw, ze nie ma logicznego/naukowego wytlumaczenia tego "wsiorbywania" statkow itp.
  • 0

Bluski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam wrazenie ze w regionie trojkata bermudzkiego jest zatopiona atlantyda (wycztalem ze w powiesciach greckich mowiano ze byla ona za giblartarem na zachod). To prawdopodobnie ona zakloce pole magnetyczne w koncu posiadali oni tam jakis krysztal ktory mial dziwne wlasciwosci.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych