Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prawda jest taka, że po śmierci nic nie ma:/

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
132 odpowiedzi w tym temacie

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A tak z ciekawości - nie wiem czy wiecie, że ten tunel to zwykły przekaz obrazu elektromagnetycznego z mózgu o_o" . Babka - neurolog po "śmierci" wytłumaczyła mi to, takie tunele to nic niezwykłego ;p .

Wiesz, naukowcy starają się wszystko wyjaśnić, nie znaczy to jednak, że ich wytłumaczenia są słuszne :]
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Fenix...jesteś sceptykiem, a nie bierzesz pod uwage wyników naukowców...od czasu do czasu mają racje i spróbuj im zaufać...oni tylko bronią swojego zawodu, mój drogi :)
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Fenix nie jest sceptykiem :/
  • 0

Nicole-collie.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Fenix nie jest sceptykiem :/

mnie się zawsze wydawało, że jest...mówił często o wykluczaniu hipotez bo "wiatr, przywidzeniaitp" chyba że pomyliłam go z jakimś innym userem...
  • 0

viatora.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

naukowiec nie bylby naukowcem gdyby nie probowal wszystkiego wyjasnic racjonalnie, nawet na sile.
  • 0

Anonim1.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Interesujace poniewaz jeszcze neidaawno odkryli ze duchy to wytwor wyobrazini a zjawiska paranormalne takie jak telekineza to my je tworzymy pod wplywem starchu a tu tez by sie zgadzalo lecz pwoiem ci ze nie wszystko sie da wytlumaczyc racjonalnie anwet jesli zrobia duzo badan na wielu osobach to i tak bede pare kwesti do wyjasnienia np. mogla taka osoba niepamietac lub "smierc niedala sie oszukac i dusza zostala w ciele lecz tylko jako spiaca wszystko jest mozliwe
  • 0

Nicole-collie.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

naukowiec nie bylby naukowcem gdyby nie probowal wszystkiego wyjasnic racjonalnie, nawet na sile.

Viatora- masz racje, ale czy to oznacza, że naukowiec nigdy nie ma racji? czasem przez swoją obsesję ma racje... :cafe:
  • 0

viatora.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no wlasnie naukowcom sie zawsze wydaje, ze jak uda sie im costam wytlumaczyc, choc w niewielkim stopniu - to maja racje. Jasne. Stwierdzili, ze ducha mozna ,,wywolac" poprzez jakas okreslona stymulacje mozgu, i juz, oglosili wszem i wobec, ze duchy to jedynie sprawka naszej wyobrazni.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No widzisz, duchy to jedne z najbardziej irracjonalnych poglądów, które trzeba obalić, nawet czymś co nie ma wpływu na to, ale zostanie uznane przez "większość". Wszyscy myślą, że jeśli większość ludzkości myśli tak, to reszta od razu się ustosunkuje.
  • 0

Nicole-collie.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Viatora- naukowcy mają większe pole manewru jeśli chodzi o opublikowanie swoich wyników badań. A kto zajmuje się uwiarygodnieniem fenomenu ducha? Jedynie ludzie, którzy albo tego nie badają, bo im się nie chce albo badają ale byle jak. Ci ludzie nie mają możliwości rozpowszechniania swoich "banalnych" wyników dedukcji...

Więc nieporzebnie wyżywacie się na naukowcach. Czemu Was to tak denerwuje? To tylko opinia drugiego człowieka. Jestem na wpół sceptyczką (nie wiem, czy tak to się pisze), więc rozpatruje wszelkie możliwości...przynajmniej się staram. Pragnę być ekspertką, ale do tego trzeba mieć pewne doświadczenie i trzeźwy umysł...
  • 0

Azure.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zazwyczaj trzeba się opowiedzieć, albo za, albo przciw :)
Ale bycie wpół, jest dość wygodne :)
  • 0

Nicole-collie.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Azurewrath- mi chodziło o przekonanie się do pewnych rzeczy, a nie za czy przeciw naukowcom czy też rzeczom paranormalnym...Są rzeczy, w które po prostu, najzwyczajniej wierze, nawet jeśli naukowcy mówią inaczej, a czasem chce sprawdzić, czy to rzeczywiście możliwe i czy to nie jest żaden przekręt...

To się nazywa bogata osobowość :P :o :lol
  • 0

Pietka.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nic po smierci nie ma?? No nie wim niby ktos powiedzial ze te nic to sen bez obrazow itd tak? No to ladnie :P
Gdzies czytalem ze kiedys ludzie wierzylki ze wrzechswiat dzieli sie na czesci i w pewnym momencie poprostu byla pustka bez konca O_o a co to ta pustka? I tu pojawia sie moje pytanie co to jest ten koniec ? Co jest po tym "snie"? Po co on jest? No wlasnie tez tak myslalem ;p Nie jestesmy w stanie okreslic co jest poo smierci i tyle :) zabijcie sie a sie przekonacie... Slyszalem o jednej probie badania stanu po smierci :
Jeden egipcjanin (powiedzmy Mietek) i jego przyjaciel (zenek...) poszli na odludne miejsce w celu przeprowadzaenia doswiadczenia. Mietek uderzyl w glowe Zenka kamieniem:
- I co widzisz ją?
- Kogo mam widziec?
- No Izyde jak do ciebie idzie
Zenek juz mu nie odpowiedzial....
:mrgreen:
  • 0

Buffalo_Soldier.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurcze, pytacie co to koniec, widać teoria ze snem się nie sprawdza teraz uwaga...
Leżysz na łożu śmierci, koniec jest bliski, już masz wyzionąć ducha i... pstryk!
Wyłączasz się jak... telewizor, tak po prostu, twoja świadomość, podświadomość, dusza, czy jak to tam nazwiecie, rozwiewa się w przestrzeni, a ciało... no sami wiecie ;)

Ogólnie rzecz biorąc nie wierze w tą terorie, jak dla mnie, to wygląda tak:
-Umieramy,
-Nasz duch krąży po świecie, aż mu się nadaży okazja załapania się do jakiejś zapłodnionej komórki,
-Następuje "Reset" nie zawsze kompletny,
-I tak oto możemy zawitać nasze nowe ciało.

To tyle :D Pozdrawiam sceptyków...

PS: Wujek Fenix wcale nie jest sceptykiem ;)
  • 0

Świstak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dość ciekawe co mówisz... ale co w przypadku, gdy żaden duch nie trafi do zapłodnionej komórki ? I jeszcze jedno.. liczba tych duchów czyli nas ludzi powinna być stała, a obserowany jest wzrost urodzeń na świecie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych