współżycie przedmałżeńskie to grzech ,bo nie ma sakramentu. Nie ma co sie z tym sprzeczać.
A ty się na tym znasz, bo masz 14 lat. Wiesz tak samo dużo jak księża... czyli można powiedzieć nic.
Za młoda jesteś, ale nie będę nic więcej na ten temat mówił, to twoje zdanie i możesz je mieć, ja tam wnikał nie będę. Ale powiem ci, że na pewno zmienisz jeszcze zdanie, jak dorośniesz.
A homoseksualizm jest zły ,bo zawsze chodzi im tylko o jedno. To zboczeńcy.
No jasne, to jest takie myślenie, jak to, że jeden przypadek potwierdza regułę. Kobito mała, co jest złego w tym, że dwaj ludzie się kochają ?? Miłość do drugiego człowieka jest chyba dobra, a to w kim się zakochasz raczej nie ma znaczenia. Btw. Aleksander Wielki też był homoseksualistą i nikt mu nic z tego nie robił.
A co do sztucznego zapłodnienia- przecież dużo lepiej jest zaadoptować dziecko. Ale to chyba nie jest grzech. Jeżeli ktoś bardzo chce mieć własne dziecko to chyba może tak zrobić. Ale ja na miejscu ojca nie zgodziłabym się.
Ale zauważ, że to twoje zdanie i wiele osób może się z tobą nie zgodzić. To co dla ciebie jest dobre dla innych jest ograniczeniem wolności. To może w ogóle zaprzestańmy robienia własnych dzieci, bo jest na świecie tyle nie posiadających rodzin ???
Tak wygląda twoje myślenie.
Właśnie prawdopodobnie to nie podłoże genetyczne jest przyczyną homoseksualizmu, ale psychologiczne.
Mam nadzieję, że nie powiesz, że to są ludzie chorzy.... dlatego, że mają inną percepcję to nie znaczy, że są gorsi. Tak samo ja mogę powiedzieć o tobie, bo ja lubię czarny i niebieski, a ty nie... oooo.... ale jesteś ode mnie gorszy.
To na temat 1 strony, ciekawe co jest na drugiej