Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zobaczyć znaczy uwierzyć - Postać z Boothill

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

Constantine.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh niezła wypowiedź :) ja wierzę w duchy...ale nie w zdjęcie jakiegoś faceta na polu i jezusa wśród chmur.
  • 0

AwAke.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

może trochę zbyt zgeneralizowałem ten temat. Bo w końcu nie można też brać wszystkiego za realne :P chodziło mi tu konkretnie o to ze trzeba bardziej rozważyć za i przeciw niż tak od razu stwierdzać. Stwierdzając ze człowiek jest dość dobrze widoczny wiec nie ma opcji ze go nie widzieli wiec raczej duch jeżeli nie kłamią.

Użytkownik AwAke edytował ten post 15.01.2008 - 19:10

• 0

Constantine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i nie zapominajmy ze cala ta dyskusja to czyste domysły...bo pewność będziemy mieć po śmierci dopiero.
  • 0

Broken.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten gosc w trawie jest jakis dziwny. Tak jakby nie z tej fotki i wyglada, jakby byl uciety od pasa w dol imho :/
  • 0

Mar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie widac cienia "ducha" bo obiekt znajduje sie nizej to po pierwsze a jego plan zaslania trawa!!!

Pozatym wydaje mi sie ze zdjecie podzielone jest na 2 czesci: w lewo od postaci pierwszoplanowej i w prawo. Lewa czesc wydaje sie byc bardziej plaska a prawa - nierowna. Nagrobek na dalszym planie (w tym "duch") sa sporo nizej niz fotografujacy. Wogole prawa czesc zdjecia wydaje sie byc robiona pod innym katem - horyzont wydaje sie "schodzic" za plecami glownej postaci w ksztalt litery V .. Moze to moje subiektywne wrazenie.

Obejrzalem jeszcze raz w PS to zdjecie - to jednak nie bylo subiektywne wrazenie. Powiekszcie sobie obszar laczenia - niebo za kapeluszem kowboja. Widac dokladnie granice miedzy 2 zdjeciami (pionowa roznica miedzy barwa nieba po prawej stronie kapelusza mniej wiecej w polowie ):

Dołączona grafika

Lekko zmienilem poziomy, mysle ze teraz kazdy zobaczy.

Zdjecie nie jest czarnobiale po to zeby wygladalo na stare tylko zeby latwiej bylo je zmontowac :/

Użytkownik Mar edytował ten post 17.01.2008 - 18:02

• 0

Constantine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a nie mówiłem ? wał...kolejny wał.
Teraz to już dokładnie widać :)
  • 0

AwAke.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w tej sytuacji nie pozostaje mi nic jak stwierdzić ze może faktycznie wszystkie udokumentowane foty duchów to fake'i a zobaczyć je będziemy mogli tak jak powiedział Constantine dopiero po śmierci...
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie widac cienia "ducha" bo obiekt znajduje sie nizej to po pierwsze a jego plan zaslania trawa!!!

Pozatym wydaje mi sie ze zdjecie podzielone jest na 2 czesci: w lewo od postaci pierwszoplanowej i w prawo. Lewa czesc wydaje sie byc bardziej plaska a prawa - nierowna. Nagrobek na dalszym planie (w tym "duch") sa sporo nizej niz fotografujacy. Wogole prawa czesc zdjecia wydaje sie byc robiona pod innym katem - horyzont wydaje sie "schodzic" za plecami glownej postaci w ksztalt litery V .. Moze to moje subiektywne wrazenie.

Obejrzalem jeszcze raz w PS to zdjecie - to jednak nie bylo subiektywne wrazenie. Powiekszcie sobie obszar laczenia - niebo za kapeluszem kowboja. Widac dokladnie granice miedzy 2 zdjeciami (pionowa roznica miedzy barwa nieba po prawej stronie kapelusza mniej wiecej w polowie ):

Dołączona grafika

Lekko zmienilem poziomy, mysle ze teraz kazdy zobaczy.

Zdjecie nie jest czarnobiale po to zeby wygladalo na stare tylko zeby latwiej bylo je zmontowac :/

wierzę w duchy, nie wierzę w zdjęcia prawdziwych duchów.
dzięki za wyjaśnienie, sama bym na to nie wpadła ;) )
a więc panie i panowie - kolejny fake x|
  • 0

Mast.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kolejny fake,a do tego bardzo marnie obmyślony.Nie każda fotografia przedstawiająca kogoś usmiechniętego na pierwszym planie i "tajemniczą postać" w tle musi być dowodem na istnienie duchów.
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

e tam marnie, nawet pomyśleli żeby duch wyglądał na człowieka dzikiego zachodu - ma przecie kapelusz :lol3:
  • 0

swisti.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie no... Ta postać jak na ducha jest zbyt wyraźna... Stanowczo zarzekam się iż jest to człowiek klęczący w trawie... ;p
  • 0

tasiek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jakiś nawiany gościu wracał z baru przez pole i tyle.
ja tu widze zwykle zdjecie.
  • 0

Lily.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ej no koles przestraszyl sie jakiegos goscia z bronia i jak najszybcej schowal sie w trawie by nikt go nie widzial i raczej mu sie udalo bo rzeczywiscie mężczyzna, który sie wypowiadal nikogo nie dostrzegł :P
a tak na serio to niewiem czy duch prawdziwy jest czy to jakis czlowiek, aczkolwiek jego postać jest bardzo wyraźna z tego co słyszałam nie jest to podobne do duchów uwidocznionych na zdjęciach :)
  • 0

r3I3orn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W pierwszej chwili jak patrze na tą fotkę i czytam to można się przestraszyć. :P

Ale na ducha zbyt wyraźna ta postać + ten niby cień...

Postać wyraźnie stoi bokiem do słońca, dużo niżej, dalej i połowę postaci zasłania trawa.
  • 0

sloneczko__13.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież to normalny człowiek jest, a nie żaden duch .!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych