Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pozwólcie mi wrócić do dżungli

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

eLDreamer.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Normalnie przypomina mi się "Księga dżungli" :) Tyle że tu Mowgli to kobieta ;-)
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie "jeśli" tylko wogóle. Człowiek nie myśli w żadnym języku. Myślimy obiektowo no bo jak sobie przetłumaczysz jak chcesz myslesz i zapachu np miodu?, nie ma słów które to określają. Dla nas to jest tak normalne że nawet nie zauważamy że to nie jest w żadnym jęzku.

Człowiek poprzez umiejętność mowy osągnął taki stan, że jak myśli to nazywa, czasami tez nie potrafimy nazywać i wtedy mówimy "brak mi słów"...
Anglik śni po angielsku, Polak po polsku... A co robmy jak śnimy?? Myślimy.
Czasami także bywa, że Anglik przestaje śnić po angielsku a zaczyna śnić po polsku...

Na forum jest ciekawy artykuł obrazujący w jakim stopniu umiejętność mowy w pewnym sensie ogranicza nas ;)

Nie pamiętam jednak gdzie jest ten temat :/
  • 0

adders.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

teraz robią jej badania dna i cos z zwiazane z policją jeszcze robią.nie dość że jej niszczą życie (wyrwali ją z jej domu czyli lasu, i chcą nauczyć ją żyć w betonowym lesie zwanym miastem, jej domem bedzie budynek )to jej jeszcze robią jakieś badania...moim zdaniem nie uda im sie jej ucywlizować, co gorsza zwierzęta mogą "poczuć" zapach obcych i tym bardziej ją odtrącić, wtedy bedzie gorzej. dlatego wogóle nie powinni rozgrzebywać tej sprawy, lepiej niech ją oddadzą dziczy aby mogła żyć normalnie

ja szczerze powiem też miałem podobną sytuacje ale nie przez 18lat lecz 5 dni jak miałem 8 lat, ale to było w rzegiestowie i mnie rodzina odnalazła w pokrzywach gdy spałem. op*** miałem niezły za ucieczke , wcale nie uciekłem poprostu wszedłem do lasu i sie zgubiłem, ale nauczke dostałem..
  • 0

reaper.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po tylu latach spędzonych w dżungli na pewno do cywilizowanego świata nie wróci, bo się w nim nie odnajdzie. Powinni ją wypuścić. A i dzieckiem pewnie lepiej się w dżungli będzie zajmować i na pewno nic się mu nie stanie :)

Normalnie przypomina mi się "Księga dżungli" smile1.gif Tyle że tu Mowgli to kobieta ;-)

To samo mi przyszło na myśl po przeczytaniu głównego posta :D
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przecie twórca Księgi Dżunglii insprował się historią chłopczyka który zaginął w dżungli i tak samo wychowywał się wśród zwierząt :)

P.S.Tylko nie myślcie że bajka jest oparta na faktach :P
  • 0

szefoplock.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam to mój pierwszy post jednak czytam forum od jakiegos dluzszego czasu:) pozdrowienia dla wszystkich.

a co do tematu to zastanawia mnie jedno: czy jak wypuszcza ja do dzungli nie zrobia z niej atrakcji turystycznej? Jedyny na swiecie las z ostatnia tak dzika rodzina... piekny tytul. A co do ciazy to naprawde dziwne czy to przez zabawe drwali czy przez jakies zwierze.
  • 0

reaper.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy przez jakies zwierze.

:rotfl: Sugerujesz, że zapłodnił ją tygrys, czy jakaś małpa. To chyba oczywiste, że dwa różne gatunki nie mogą się rozmnożyć :lol
  • 0

szefoplock.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A moze zwinna malpka dala rade;) ech ci drwale
  • 0

gorgu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a mi sie wydaje ze oni zapominaja swoą mowe tylko z tego powodu ze gadają po niemiecku czy tam po ang. gdyby np 15 letni facet ktory juz dosyc dobrze zna jezyk poszedł do dzungli na 8 czy 10 lat nie wydaje mi sie zeby go zapomniał
  • 0

Raziel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gorgu!!!!

15 letni facet zapewne znalazłby wyjscie z takiej sytuacji, a pozatym w takim wieku jestesmy na tyle przystosowani do naszgo jezyka, ze napewno by niezapomniał hehe
  • 0

cinix.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I teraz "po ludzku" zamkną ją w jakimś betonie,włączą TV i niech się kobitka "rozwija".
  • 0

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem, czemu twierdzicie, że ona jest w ciąży?
Przecież wyraźnie pisało:

Mieszkańcy wsi sądzą, że kobieta jest w ciąży.

Sądzą!
Czyli nie są pewni, i nie musi być on w ciąży!
  • 0

j.z.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no mogli by ja tez wpuscic do zoo z wielka dzungla. albo takie giga terrarium zbudowac;o

no, silna dziewczyna. noo. a jak sie zalatwiala to.. hu.
18 lat.. oemefgie. jak byla mala, to to co robila najchetniej, bawila sie tym. jej to samo pokazac to by sobie moze przypomniala?

@raziel
haha :rotfl:

EDIT admin:
warn za styl wypowiedzi + 3 dni zakaz pisania

• 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nieh ja puszcza do dzungli. I tak przeciez sie nie zaklimatyzuje w normlnej spolecznosci
  • 0

Wlokus.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli jest w ciąży to niech tu urodzi i za 3 miesiące niech wróci do dżungli.
Moja propozycja :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych