Skocz do zawartości

Zdjęcie

2012 - bardziej niezwykły niż nam się zdaje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
237 odpowiedzi w tym temacie

DamiaN1916.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Artukul bardzo ciekawy i wciagajacy.Chcialbym zobaczyc tego ukladajacego sie weza i zchodzacego na ziemie!
  • 0

#137 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.
  • Tematów: 0

Napisano

W jakimś radiu już zapomniałem jest wszystko na ten temat tu macie linka:
http://proroctwo.ori...wiata.patrz.pl/
Fajnie się to słucha przed snem :D
  • 0

eLDreamer.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dalej nie wiem, skąd Egipcjanie wiedzieli o 2012...Może niech ktoś poda inskrypcję, w której to zapisano, autora, światynię z hieroglifem:P

"Ci, którzy uznają 2012 rok za datę zakończenia naszej cywilizacji, zauważyli potwierdzenie swoich teorii w innych zabytkach, m.in. w Zodiaku z Dendery i wyciągnęli zaskakujące wnioski. Wg ich relacji, starożytni kapłani głosili, że co ok. 11 500 lat powtarza się specyficzny układ planet i gwiazd (Wenus, Mars, Orion i in.)."

źródło: Wikipedia

Hieroglifami z Dendery zafascynowany był również Patrick Geryl. Właśnie sięgnąłem po jego słynną książkę- "Proroctwo Oriona na rok 2012" i już w Części I Rozdziale 1 "Zodiak z Dendery" tak autor pisze o tych hieroglifach:
"(...) Zodiak przepowiada dokładną datę końca świata! Do tej konkluzji doszedłem intuicyjnie. Potem stało się jasne że intuicja mnie nie zawiodła! (...) "

W ogóle, autor jest w 100% przekonany że w wyniku przebiegunowania Ziemia zacznie się kręcić w przeciwną stronę i nastąpią niewyobrażalne kataklizmy na Ziemi. On to już uznał za pewnik. Jak tak czytam tą książkę to mi się włos na głowie jeży :hmm: :wow:
  • 0

absolut-not-vodka.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam pytanie :)

jezeli ziemskie pole magnetyczne skorelowane jest z polem naszej gwiazdy to przy zmianie biegunow musi wytworzyc sie potezne pole elektryczne ... .

czy ktos wie jakie niesie to z soba zagrozenie ?
  • 0

eLDreamer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

prawdopodobnie wszystkie urządzenia elektroniczne padną, no i trzeba będzie uważać na latające ptactwo które zgłupieje pod wpływem owego zwiększonego magnetyzmu. Przypuszczam że może to przypominać scenę z filmiu "The Core" (Jądro Ziemi) gdzie gołębie uderzały łbami w co popadnie :wall: , tracąc orientację. :mrgreen:
  • 0

aph.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jezeli ziemskie pole magnetyczne skorelowane jest z polem naszej gwiazdy to przy zmianie biegunow musi wytworzyc sie potezne pole elektryczne

a czy odwrocenie magnesu u Ciebie bedzie malo jakikolwiek wplyw na magnes lezacy u sasiada? chyba nie.

w rzeczywistosci pole magnetyczne ziemii nie jest AZ tak silne. zobaczcie, ze przy powierzchni jest juz na tyle slabe, ze praktycznie nie ma mozliwosci wplywania na nic ciezszego od igly w kompasie. a stad pole slonca jest wielokrotnie slabsze - praktycznie niewykrywane jakimkolwiek mechanicznym urzadzeniem.

na kierunek obrotu ziemii nie ma wplywu pole magnetyczne, ani jej samej, ani slonca.

prawdopodobnie wszystkie urządzenia elektroniczne padną

nie padna

Przypuszczam że może to przypominać scenę z filmiu "The Core" (Jądro Ziemi) gdzie gołębie uderzały łbami w co popadnie

nie beda uderzaly lbami w co popadnie
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podobno przez te oddziaływania magnetyczne, wyczyszczone zostaną wszelkie nośniki z danymi (dyski twarde, dyskietki itp.), więc to już w jakiś sposób sparaliżuje Ziemię, bo wszystko opiera się na komputerach.

A uderzac moze łbami i nie będą, ale nastąpią podobno wielkie migracje zwierząt, które będą czuły, że to koniec świata.
  • 0

aph.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podobno przez te oddziaływania magnetyczne, wyczyszczone zostaną wszelkie nośniki z danymi (dyski twarde, dyskietki itp.), więc to już w jakiś sposób sparaliżuje Ziemię, bo wszystko opiera się na komputerach.

no wlasnie - podobno.
zdajesz sobie sprawe, ze takie historie wymyslaja ludzie, ktorzy maja takie pojecie o temacie jak przecietny kowalski. dla nic zaleznosc jest prosta: magnetyzm -> zniszczone wszelkie dane.
pocwicz samodzielne myslenie na podanym przykladzie: w kazdym dysku twardym jest umieszczony silny magnes neodymowy, ktory jest konieczny do ruchu glowica. czy cos sie dzieje dyskowi w zwiazku z tym, ze talerze sa w odleglosci kilku centymetrow od najsilniejszego magnesu jaki jestes w tej chwili znalezc w swoim najblizszym domowym otoczeniu?

ludzie nie pozwalajcie, zeby inny mysleli za was.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Płyta kompaktowa to kawałek plastiku z wypalonymi fizycznie "dołkami". Nie mam pojęcia jak magnetyzm może wykasować z niej dane.

Ale to już takie zupełnie nierealne dane - skąd my to znamy? Ludzie mają zdolności do wymyślania takich właśnie głupawych opowiastek...
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Płyta kompaktowa to kawałek plaskitu z wypalonymi fizycznie "dołkami". Nie mam pojęcia jak magnetyzm może wykasować z niej dane.

Przyłóż magnez,najlepiej neodymowy do płytki a później spróbuj ją odtworzyć w odtwarzaczu czy nagrywarce.
Życzę powodzenia :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ileż to płytek leżało obok mojego magnesu (który jakiś czas temu walał się po biurku) i jakoś żyją i działają bez problemu :) No, chyba że jakiś nie taki magnes to był ;)
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro u Ciebie na płytki nie działa,to spróbuj z telefonem komórkowym albo z kartą bankomatową.Zaręczam,że efekty będą.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

to spróbuj z telefonem komórkowym albo z kartą bankomatową

A to są już magnetyczne nośniki, więc magnes na nie zadziała. Mi chodziło jedynie o dyski twarde i płyty CD.
  • 0

aph.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro u Ciebie na płytki nie działa,to spróbuj z telefonem komórkowym albo z kartą bankomatową.Zaręczam,że efekty będą.

a probowales, ze tak zareczasz? ;)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie próbowałem nigdy (wiem, to było nie do mnie pytanie), ale chyba w przypadku kart bankomatowych) to magnes mógłby coś pomieszać, więc tutaj Jarecki ma chyba rację.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych