Skocz do zawartości

Zdjęcie

2012 - bardziej niezwykły niż nam się zdaje

• Please log in to reply
237 replies to this topic

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie chcę być monotematyczny ale rzeczywiście jest kilka powodów,które przemawiają za tym że rok 2012 będzie przełomowy dla ludzkości.

- Koniec kalendarza Majów w 2012 roku
- Koniec kalendarza Starożytnych Egipcjan w 2012 roku
- `Proroctwo Oriona na rok 2012′ Ksiazka wybitnego astrofizyka P.Geryla, który podważył min. prawo względnosci Einstaina
- Rząd USA buduje ogromne, specjalistyczne schrony podziemne, w których umieszczają całą wiedzę swiata(nauka, technika, medycyna, itp.) w formie papierowej, ksiazek, gazet itp. Ponieważ w 2012 wszelkie urządzenia oparte na półprzewodnikach elekt. przestaną działać i istnieć.
- Tysiące proroków mówi o przejsciu w inny wymiar w roku 2012
- Tysiące kontaktów tzw. Channeling, różnych ludzi na Ziemi z istotami z innych światów i wymiarów - za każdym razem jest przekazywana informacja ludziom o 2012 roku.
- Pojawiajace się ostatnio na całym świecie `kule energi = istoty duchowe z innych wymiarów’ na zdjeciach, które robią ludzie wierzący w UFO i majacy kontakt channelingowe z innymi bytami
- `Projekt Cheops’
- Wzmożone obserwacje tysiecy statków UFO na całym świecie
- Setki tysięcy porwań ludzi przez UFO - na statkach obcych są pokazywane ludziom obrazy Ziemi za kilka lat, pogrążonej w wojnach, katastrofach itp.. Porwania te są potwierdzane metodą Hipnozy - regresingu - metoda ta jest naukową metodą i nie ma możliwosci żadnych manipulacji, pacjent w czasie hipnozy opowiada dokładnie minuta po minucie co robił i gdzie był np. w nocy albo 5 lat temu.
- Oficjalne potwierdzenie i pokazanie filmów opinni publicznej o statkach UFO przez rządy i wojsko IRANU i MEKSYKU.
- TYSIĄCE, ogromnych Piktogramów Zbożowych - powstajacych na całym Świecie -
- Niespotykane anomalie i katastrofy naturalne w ostatnich latach
- Kod Biblii - 2012 rok

Jakby tego było mało fizycy słoneczni udowodnili,że na lata 2010-2012 przypadnie maksimum aktywności naszej gwiazdy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Myślę,że z biegiem czasu będziemy się dowiadywać o nowych powiązaniach z rokiem 2012.
Nie powinniśmy tego ignorować,w końcu chodzi o naszą przyszłość.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aquila, tu masz odpowiedź na ostatnie pytanie:

i mają trwać tysiąc lat od nowego początku i porządku; zarówno zmany zewnętrzne ,jak i zmany w człowieku.

Powie się, że zmiany się zaczęły, tylko będą trwały długo i na początku "niewidzący" nic nie zobaczą.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

- Koniec kalendarza Starożytnych Egipcjan w 2012 roku

:o

- Setki tysięcy porwań ludzi przez UFO - na statkach obcych są pokazywane ludziom obrazy Ziemi za kilka lat, pogrążonej w wojnach, katastrofach itp.. Porwania te są potwierdzane metodą Hipnozy - regresingu - metoda ta jest naukową metodą i nie ma możliwosci żadnych manipulacji, pacjent w czasie hipnozy opowiada dokładnie minuta po minucie co robił i gdzie był np. w nocy albo 5 lat temu.

Setki tysięcy porwań? :o
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Koniec kalendarza Majów w 2012 roku

A to ciekawe, bo słyszałem, że Majowie nawet wyznaczyli sobie jakieś święto na rok chyba 4000 któryś tam ;) Końca kalendarza nie ma, co niektórzy mogą się upierać na koniec cyku - z tym mogę się zgodzić, ale to oczywiście niczego nie udowadnia.

Koniec kalendarza Starożytnych Egipcjan w 2012 roku

I kolejna ciekawostka, bo nic o tym nie słyszałem, tak jak z pewnością wielu innych. Czy tu naprawdęchodzi o ich kalendarz, czy o jakieś numerologiczne łamigłówki w stylu "2+0+1+2=5 a 5*4 boki piramidy to 20 a 20 to początek daty 2012 więc Egipcjanie przewidzieli koniec świata na 2012".

`Proroctwo Oriona na rok 2012′ Ksiazka wybitnego astrofizyka P.Geryla, który podważył min. prawo względnosci Einstaina

Rzeczywiście wybitny z niego astrofizyk :)

Rząd USA buduje ogromne, specjalistyczne schrony podziemne, w których umieszczają całą wiedzę swiata(nauka, technika, medycyna, itp.) w formie papierowej, ksiazek, gazet itp. Ponieważ w 2012 wszelkie urządzenia oparte na półprzewodnikach elekt. przestaną działać i istnieć.

Mam pytanie - to oficjalna wiedza, czy zasłyszana plotka?

Tysiące proroków mówi o przejsciu w inny wymiar w roku 2012

Tysiące jakich proroków? Współczesnych? Bo żaden ze sławnych "proroków" minionej epoki nie mówił nic o 2012 (no, chyba, że zachcemy przerobić sobie ich treści tak, aby na te 2012 jednak wyszło).
A co do współczesnych "proroków" - ja też mówię, że w 2012 zdarzy się coś cudownego. Niniejszym potwierdziłem prawdziwość "przepowiedni" i zwiększyłem jej wartość. Mogę być 1001 prorokiem :P (ironia)

Tysiące kontaktów tzw. Channeling, różnych ludzi na Ziemi z istotami z innych światów i wymiarów - za każdym razem jest przekazywana informacja ludziom o 2012 roku.

A osoba która teraz się "kontaktuje" to niby jaką gadkę ma sobie układać? Zrozum, że jakbym też chciał teraz ponabijać kasę dzięki "channelingom" to teżbym głosił "prawdę" o 2012 - żadnej innej dacie - bo to ona jest chwytliwa i o to w tym biznesie chodzi.

Pojawiajace się ostatnio na całym świecie `kule energi = istoty duchowe z innych wymiarów’ na zdjeciach, które robią ludzie wierzący w UFO i majacy kontakt channelingowe z innymi bytami

No właśnie, bo niewierzący takich zdjęć nigdy nie zrobią i nie rozgłoszą ;) Chodzi zapewne o te skompromitowane orby, czy tak? :)

`Projekt Cheops’

Ooo tak, a to jest już totalny "dowód", że w 2012 coś się stanie. Gdybym miał tylko zaplecze i dobre zdolności aktorskie - zacząłbym sypać takimi proroctwami i dowodami, że szok ;) A jak znam ludzi to by to od razu łyknęli i traktowali jako potwierdzenie "prawdy" ;)

Wzmożone obserwacje tysiecy statków UFO na całym świecie

Wzmożone obserwacje, czy wzmożona działalność tabloidów albo ludzi głodnych sensacji? Jesteś pewny prawdziwości tychże "obserwcji"? Naprawdę aż tak ufasz ludziom, że nie kłamią dla własnej korzyści?

Setki tysięcy porwań ludzi przez UFO - na statkach obcych są pokazywane ludziom obrazy Ziemi za kilka lat, pogrążonej w wojnach, katastrofach itp.. Porwania te są potwierdzane metodą Hipnozy - regresingu - metoda ta jest naukową metodą i nie ma możliwosci żadnych manipulacji, pacjent w czasie hipnozy opowiada dokładnie minuta po minucie co robił i gdzie był np. w nocy albo 5 lat temu.

Przypominają mi się przypadki ludzi, którzy podczas regresingów streszczali treści filmów sci-fi o kosmitach ;) łapiesz to, co chcęprzez to powiedzieć? :D O setkach tysięcy porwań - no comment :)

Oficjalne potwierdzenie i pokazanie filmów opinni publicznej o statkach UFO przez rządy i wojsko IRANU i MEKSYKU.

Ciekawe, że to jeszcze świata trzykrotnie w głównych mediach nie obiegło ;)

TYSIĄCE, ogromnych Piktogramów Zbożowych - powstajacych na całym Świecie

Co z tego, że robią je ludzie, nie? :D Przecież to "dowód" :)

Niespotykane anomalie i katastrofy naturalne w ostatnich latach

Niespotykane? Daj spokój, zima łagodna jak od kilkuset lat nie było (czyli czytamy to tak, że kilkaset lat temu zima tez była taka łagodna) itp. Ogólnie - liczba kataklizmów niewiele sięzmienia a zmienia się co? - nagłośnienie przez media. 100 lat temu nie wiedział nikt co siędzieje w Indonezji albo innej części świata - pozorne wrażenie, że kataklizmów było mniej. I co ważne - dzisiaj mamy coraz gęsiej zaludnioną ziemię - szansa, że kataklizm trafi w zaludniony (czasem nawet gęsto) obszar stale rośnie.

Kod Biblii - 2012 rok

A ktoś inny wyciągał takie przepowiednie z książek "Moby Dick" na przyklad :) A z książki "Kod Biblii 2" Drosnina jakiś gościu tą samą metodą znalazł "przepowiednie" bodajże o Dianie, JFK i innych, a także zdanie "Kod Biblii to (i tutaj słówka typu mistyfikacja, oszustwo, kłamstwo itp)".

Myślę,że z biegiem czasu będziemy się dowiadywać o nowych powiązaniach z rokiem 2012.

Ależ ja też tak uważam. Może się kiedyś pokuszę i sam napiszę jakieś "powiązanie" ;) A nawet jeśli ja czegoś takiego nie wymyślę - to ufam w ludzką pomysłowość, na bank ktoś wymyśli to za mnie ;)
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila ,widzę że ignoranctwo masz we krwi.
Albo masz taki tęgi umysł,że na wszystko znasz odpowiedź albo go po prostu nie masz.
Tak naprawdę to mi się nie chce z Tobą gadać.
Bez żalu z mojej strony.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jarecki, to zaskakujące jak szybko kończą Ci się argumenty ;->
Przecież Aquila nie napisał nic odkrywczego, co więcej, to o czym pisze można znaleźć tu na forum. Kalendarz Majów wcale się nie kończy, Egipcjanie o 2012 nie mieli zielonego pojęcia, Geryll nie jest astrofizykiem, teoria Einsteina trzyma się doskonale, a przemysł związany z 2012 przynosi ogromne zyski.
O co więc się dąsasz?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No cóż, wiem, że odpowiedzi są dla "wierzących" oczywiście niesatysfakconujące :) Niestety, tak to właśnie wygląda. Ktośsprytny załapał datę 2012 i zaczęło się "dorabianie ideologii":

- rząd buduje schrony - co, gdzie, jak? Jakie schrony? Kto to powiedział? Skąd info?

- kalendarz Egipcjan - jaki kalendrz? gdzie wyliczenia? Czy wyraznie jest to w nim zapisane, czy to juz bogata interpretacja jednego goscia?

- piktogramy - nawet nikt nie ma pewnosci (bonie moze miec), ze to dzielo kosmiow, a tu juz ich tysiące są "dowodem"...

- porwania i regresingi - o regresingach juz mowilem, ale to kolejna dziedzina hoaxu - nagłaśnianie wartosci zjawiska totalnie kamuflując jego porazki. Nikt wczesniej nie mówil o przypadkach streszczania filmow sci-fi podczas regresingu, nie? Już nie mówiąc o tych nieszczęsnych 'tysiącac porwań"...

- manifestacje UFO - znowu musisz wierzyć na słowo. Wielkie wspaniałe manifestacje - a TV cicho. Oczywiście można sobie tłumaczyc to tym, że jedynie brukowce mogą pisać swobodnie a media to wyśmiewają, ale to już wpadanie w "spiskowość".

O 2012 narodziło się już wiele mitów - to wynik podpasowywania faktów pod już z góry założoną teorię i tyle. Komuś się może nie podobać zdanie "gupiego sceptola", ale fakty mówią same za siebie, fantazja fantazją, ale zyjemy wszyscy w realnym świecie.
  • 0

eLDreamer.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hej tak wracając do tej hiperaktywności słonecznej której to apogeum osiągnie w 2012 to uważam że nie należy tego bagatelizować. Takie hiperaktywności już przecież występowały, słyszałem że całkiem nie dawno, wstrzymano wtedy loty samolotów w pobliżu bieguna gdzie warstwa atmosfery jest najcieńsza. Ta niedawna hiperaktywność to będzie mały pikuś w porównaniu z tą która jest przewidywana na 2012 i nie byłbym taki pewien mówiąc że nośniki magnetyczne (HDDki) wcale nie ucierpią.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W celu rozluźnienia atmosfery można samemu sobie poszukać:
końca świata ;)
  • 0

kamil_d.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

HA!
Tu Was zatkam! Oglądacie czasami "Pogromcy Mitów" na Discovery??? Magnes w żaden sposób nie niszczy kart bankomatowych! :) Udowodnione i pewne.

Pogromcy mitow to program rozeywkowy, nie bralbym ich wszystkich badan jako wiarygodne.
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Argumentów jest mnóstwo ale nie ma sensu ich powielać.
Ja wiem,że nie do wszystkich dociera wizja tego co może się wydarzyć.
Nikt nie chce umierać.
Jeszcze parę dni temu byli tutaj tacy,którzy twierdzili,że globalne ocieplenie i zmiana klimatu to dzieło przypadku,że ludzie mają z tym niewiele wspólnego.
Jak widać byli w błędzie.
Odnośnie 2012 roku w małym stopniu opieram się na przesłankach jasnowidzów,kodzie Biblii,channellingach czy flotyllach NOL-i.
Wierzę natomiast naukowcom,heliofizyce i współczesnej nauce.
A jeżeli ktoś ignoruje i bagatelizuje całą współczesną wiedzę na ten temat,to ja już nic nie poradzę.
  • 0

kamil_d.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jak nic si nie wydarzy, to się okaże, że "zmiana była, ale jest niezauważalna" :) Albo przypisze się tą zmianę jakiemuś zupełnie przypadkowemu wydarzeniu. Ciekawi mnie, jak to wszystko sę potoczy i czy aby w przypadku, gdy nic sięnie stanie, niektórzy ludzie tak łatwo przyjmą to do wiadomości.

Ja jestem ciekawy jak cos sie wydazy, chcialbym wydziec miny sceptykow.
Zaznaczam ze w tej sprawie jestem neutralny.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wierzę natomiast naukowcom,heliofizyce i współczesnej nauce.
A jeżeli ktoś ignoruje i bagatelizuje całą współczesną wiedzę na ten temat,to ja już nic nie poradzę.

A co z naukowcami, którzy twierdzą, że sławny "koniec" kalendarza Majów to tylko bzdura, że po prostu "licznik przeskakuje" dalej i nic wielkiego i tajemniczego w tym nie ma?
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeszcze parę dni temu byli tutaj tacy,którzy twierdzili,że globalne ocieplenie i zmiana klimatu to dzieło przypadku,że ludzie mają z tym niewiele wspólnego.

Ostatnio pan na tvn24 powiedział, że człowiek produkuje 5% całego wydalanego do atmosfery CO2. :)
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To tak jak z naukowcami,którzy mają zupełnie odmienne wersje co do globalnego ocieplenia.
Jedni twierdzą,że to wina ludzi,drudzy że to sprawka Słońca.
Ale są i tacy,którzy łączą oba te czynniki.
Jedno jest pewne.
Rok 2011 i 2012 przywita nas niespotykaną jak dotąd aktywnością słoneczną.
Jeżeli połączy się hiperaktywność z kalendarzem Majów,który też się kończy w 2012 roku to daje nam to niezły pasztet.
Jest niewielu naukowców,którzy łączą w swoich badaniach astrofizykę,heliofizykę , starożytną historię Majów oraz zmiany klimatu.
Ale jeżeli już to zrobią to jak na ironię ,zaczyna wszystko do siebie pasować.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych