Tak gadamy gadamy, a ja jestem ciekaw, co się takiego zmieniło podczas ostatniego końca długiego cyklu...
oj widze że za mało pseudonauki łyknąłeś oczywiście był to biblijny potop, jego date ktoś wyliczył z dokładnością co do sekundy, jak poszukasz to znajdziesz wtedy o ile dobrze pamiętam wygineli atlantydzi, podczas poprzendich cyklów wymierały inne cywilizacje
wiecie co jest najśmieszniejsze ? to że niektórzy myślą że ziemia zacznie sie kręcić w drugą strone, nie wiem tylko w jaki sposób miałoby to nastąpić, przecież nasze pole magnetyczne nie ma wpływu na obrót ziemi, pewnie tym co tak myślą wydaje sie że ziemia to jest taki magnes zawieszony między innymi i obracający sie, i jak sie zmienią bieguny to zacznie sie obracać w drugą stronę, no to was zmartwie ale tak nie jest, ziemia obraca się w ta stornę co galaktyka, w tą co obracał sie dysk planetarny i tak zostanie, zobaczcie np na marsa, on niema pola magnetycznego więc według waszej teori powinien pewnie stać w miejscu wiem że i tak nikt tego nie przyjmie do wiadomości bo po co, przecież macie swoją "naukę", wspaniałą teorie dotyczącą obrotu ziemi...