Napisano 21.01.2007 - 22:19
Napisano 21.01.2007 - 22:25
Czyli, że obecność na paranormalnym forum zwalnia z zachowania elementarnych praw fizyki i nie tylko?Bredzę to fakt nie jesteśmy przecież na egzaminie z astronomii tylko na forum paranormalnym, a więc mogę w tym miejscu wypowiedzieć się co myślę, albo co akurat teraz wpadło mi do głowy i nikt nie ma prawa za to palić mnie na stosie.
Napisano 21.01.2007 - 22:29
Napisano 21.01.2007 - 22:35
Napisano 21.01.2007 - 22:38
Napisano 21.01.2007 - 23:07
Napisano 22.01.2007 - 00:07
Dlatego, że wtedy kończy się kalendarz majówAle dlaczego akurat 2012 ?
Napisano 22.01.2007 - 00:43
Napisano 22.01.2007 - 02:17
Bezsensowna próba analogii.Czy przy obecnej technice optycznej jest możliwe aby narysować dokładną mapę naszego kraju będąc w obrębie własnej posesji ?
Programy do obserwacji astronomicznych, jak sama nazwa wskazuje służy do obserwacji astronomicznych, a nie do nawigacji w podróżach międzygwiezdnych. W sumie to nie wiem, o co Ci chodzi z tymi podróżami... Co ma piernik do wiatraka?Czy na podstawie obecnych programów komputerowych stworzonych do obserwacji astronomicznych można będzie wybrać się w podróż międzygwiezdną i nie pobłądzić ?
Napisano 22.01.2007 - 08:15
przeciez koniec swiata mial byc juz łooo ho ho ho temu i co
ludzie przezylismy w sumie chyba juz 3 konce swiata
Napisano 22.01.2007 - 10:52
Dlatego, że wtedy kończy się kalendarz majów
Napisano 22.01.2007 - 12:23
wiesz co, a mój kalendarz kończy sie 31 Grudnia 2007 !!! aaaaa koniec świata jak nic
Napisano 22.01.2007 - 12:52
Poza tym po co te spory? Przeczytaj i zapomnij jesli sie nie zgadzasz. W kazdym z mozliwych wypadkow to forum przestanie istniec w roku 2013.
w takim razie dlaczego miałoby przestać istnieć ? po prostu "coś" sie wydarzy i forum zostanieNikt tu nie mowi o koncu swiata
to był taki żart wiem że według was (nie wszystkich bo duża część wierzy w GAME OVER ) będzie to jakaś wielka zmianawidac ze nic nie wiesz na temat kultury Majow i ich cykli. Koniec kalendarza 21 grudnia 2012 to koniec cyklu. Nikt tu nie mowi o koncu swiata i nawet sam nie spotkalem sie z twierdzeniem "konca swiata w 2012". Co do dokladnosci tej daty to mozna wiele spekulowac
to w końcu Majów czy kosmitów od których dostali tą wiedze ? bo już się powoli w tym gubięnp. pomiary Majow byly niedokladne
jasne...ciekawe o jaki parametr Ci chodzi ?to nasze pomiary sa niedokladne (nie uwzgledniaja jakiegos parametru / sa przyblizone itp.)
oj obawiam się że trzeba być geniuszem żeby żeby wiedzieć takie rzeczy, nawet najlepsi naukowcy do takich spraw pewnie uzyli by komputerów więc my możemy sobie pomażyć o zaobserwowaniu tego jaki będzie układ ziemi słońca itd za prawie 6 lat...Nawet jesli przyjmiemy wersje pierwsza, to nie trzeba byc geniuszem zeby zaobserwowac, ze w roku 2012 dojdzie do szczegolnego ukladu Ziemi, Slonca itd. Date mozna zawsze potraktowac umownie lub jako symbol. Nie mozna jednak dyskredytowac wiedzy starozytnych i ich niesamowitych mozliwosci jako budowniczych.
czyli mam rozumieć że to forum jest tylko dla tych którzy się z toba zgadzają ?Poza tym po co te spory? Przeczytaj i zapomnij jesli sie nie zgadzasz
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych