Napisano 29.12.2008 - 10:08
Napisano 29.12.2008 - 10:20
ale chyba nie dość dokładnie oglądałaś to nei musi być kosmita to moze być c okolwiek co sobie wyobrazisz może być to dzik może to być kostucha tylko od twojego umysłu zalerzy rodzaj stworzenia pozatym nei musisz odczuwać akurat ucisku na klatke piersiową możesz odczuwać ból nogi jeżeli ta istota Cie np: gryzie czemu nie ?Convers musze powiedzieć , że zobaczyłam ten film i akurat wzmianki o paraliżu i w życiu , w życiu nie przyszłoby mi na myśl , że to kosmici Może dlatego, że nie wyglądało to jak oni. Nie wiem jak, ale mi nigdy podczas paraliżu nic nie przyciskało klatki piersiowej.Za pierwszym razem byłam przestraszona ale za drugim w ogóle nie przestraszyły mnie "odwiedzinki kosmitów zza światów " .
Napisano 29.12.2008 - 15:08
Napisano 16.01.2009 - 19:46
Taka osoba pozbawia siebie snu, wchodzi w nieregularny rozkład snu i dużo pije - są to trzy czynniki ryzyka.
Napisano 22.01.2009 - 08:01
Napisano 13.12.2010 - 17:10
Użytkownik Ixodides edytował ten post 13.12.2010 - 17:13
Napisano 14.12.2010 - 12:16
a co to ma do rzeczy? Paraliż senny to zjawisko fizjologiczne i dotyka wielu ludzi, którzy wcale nie muszą wiedzieć jak to się nazywa.Pytanie teraz jest takie, co sadzicie o tym ze mezczyzna, ktory nigdy nie doswiadczyl ani nie slyszal o niczym podobnym w swoim zyciu
Użytkownik Last edytował ten post 14.12.2010 - 12:19
Napisano 14.12.2010 - 16:21
Napisano 14.12.2010 - 16:32
A kto powiedzial, ze to co on doswiadczyl bylo PS.ekhm... zbieg okoliczności? Słaby dopływ powietrza w mieszkaniu? Nie wiem.
[...]
a co to ma do rzeczy? Paraliż senny to zjawisko fizjologiczne i dotyka wielu ludzi, którzy wcale nie muszą wiedzieć jak to się nazywa.
Napisano 14.12.2010 - 17:14
Ty napisałeś przecież.A kto powiedzial, ze to co on doswiadczyl bylo PS.
Może jestem ślepy, ale z tego wynika, że napisałeś, że zarówno mężczyzna i kobieta doświadczyli według Ciebie PS.Znam kobiete, ktora co jakis czas przechodzi zdarzenie objawami wskazujace na paraliz senny.
(...)
Jak dla mnie typowy PS!
(...)
Pytanie teraz jest takie, co sadzicie o tym ze mezczyzna, ktory nigdy nie doswiadczyl ani nie slyszal o niczym podobnym w swoim zyciu, doswiadcza dokladnie tego samego w tym samym pokoju tego samego mieszkania?
"wykluczamy" Taak. To typowe. Dla pewnego sposobu myślenia. A przecież rzeczywistość jest dużo bardziej skomplikowana. Niczego nie można wykluczać ze 100% pewnością.Czyli wykluczamy strach przed spanie w tym pomieszczeniu.
Czyli wykluczamy mozliwosc zludzenia, bo widzial to samo co ta kobieta a zwazajac na to, ze nigdy nie slyszal o podobnej historii to czemu dla przykladu nie dusil go Elvis Presley, albo jego babcia, buka, cokolwiek innego niz dokladnie to samo "Cos"
Czyli wykluczamy, ze miewal takie przypadlosci.
Użytkownik Last edytował ten post 14.12.2010 - 17:15
Napisano 14.12.2010 - 17:45
Użytkownik Ixodides edytował ten post 14.12.2010 - 17:47
Napisano 14.12.2010 - 18:50
Sceptyk nie ma w ogóle racji, bo wcale nie aspiruje do tego, żeby mieć jakąkolwiek rację. To, że potocznie (i na tym forum) nazywa się "sceptykami" osoby zaprzeczające wszystkiemu i obnoszące się arogancją to inna sprawa. Bywa, że osoby, które same się zwą sceptykami nie wiedzą nawet co to słowo znaczy.W tym przypadku sceptyk ma wlasnie ta mniejsza racje i nikt tego nie ukryje.
Tego natomiast nie rozumiem kompletnie. To trochę jak twierdzić, że skoro dziesięć razy wypadła reszka to za jedenastym razem "musi" wypaść orzeł. Rzeczywistość jednak rządzi się nieco innymi prawami.Natomiast w swietle FAKTOW, ze druga osoba doznalala identycznego zjawiska nie jest juz to takie pewne, a raczej powiedzialbym odwraca wszystko o 180stopni. I raczej prawdopodobne jest ze nie byl to zwykly PS niz byl.
Fascynujące. Posiadłeś moc rozstrzygania co bardziej prawdopodobne a co mniej we wszechświecie? Rzeczywistość rządzi się swoimi prawami i gdzieś ma nasze wyroki. Dlatego ja w ogóle bym odrzucił możliwość stwierdzenia co to było. Każdy sobie jakoś tam tłumaczy świat, ale pewności i tak nigdy nie będziemy mieć.I raczej prawdopodobne jest ze nie byl to zwykly PS niz byl
Napisano 15.12.2010 - 10:56
Fascynujące. Posiadłeś moc rozstrzygania co bardziej prawdopodobne a co mniej we wszechświecie? Rzeczywistość rządzi się swoimi prawami i gdzieś ma nasze wyroki. [...] Każdy sobie jakoś tam tłumaczy świat, ale pewności i tak nigdy nie będziemy mieć.
Twoja sprawa, ze nie masz potrzeby poznac prawdy.[...]Dlatego ja w ogóle bym odrzucił możliwość stwierdzenia co to było.[...]
Napisano 15.12.2010 - 12:57
No tak, ale w tym poście to Ty się właśnie kierujesz prawdopodobieństwem. Czyli rozumiem, że to Ty jesteś tym sceptykiem?Po drugie to wlasnie dobrze napisalem, ze sceptyk ma mniejsza racje mowiac ze "tak to jest PS", skoro wg swojej ideologii powinien kierowac sie zdrowym rozsadkiem i wiekszym prawdopodobienstwem a kieruje sie mozliwoscia ktora generalnie jest mniej prawdopodobna w swietle faktow, ktore zostaly przedstawione.
Użytkownik Last edytował ten post 15.12.2010 - 13:00
Napisano 15.12.2010 - 13:08
Czyli wykluczamy mozliwosc zludzenia, bo widzial to samo co ta kobieta a zwazajac na to, ze nigdy nie slyszal o podobnej historii to czemu dla przykladu nie dusil go Elvis Presley, albo jego babcia, buka, cokolwiek innego niz dokladnie to samo "Cos"
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych