Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marihuana i inne narkotyki miękkie [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
507 odpowiedzi w tym temacie

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No to w takim razie co uważasz za zawieche??

Nie uważasz ze pod czas palenia jak się słucha muzyk wyostrzają się zmysły?? Węcej dźwięków do Ciebie trafia, oczywiście fascynujesz się... Ale to jest efekt wzmożonej koncentracji.

A jeśli chodzi o bielunia to nie wiem co masz na myśli... Już nie jestem w temacie ;)
  • 0

reaper.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muzyka raczej staje sie fascynujaca, wyobraznia szaleje.

Zgadzam się. Coś co mi się podoba normalnie, po paleniu jest 10 razy lepsze :D A czy to wynik koncentracji to nie mam pojęcia.

A propos czy znajdzie sie tu osoba, ktora probowala juz bielunia?

Ja za takie rzeczy się nie łapię, ale znam typa co zapodał i się zajebiście nim zatruł (w szpitalu wylądował). Okna na niego leciały i takie tam (nie pamiętam dokładnie bo dawno temu to było).
  • 0

Voltaire.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do koncentracji to juz napisalem ze uwazam ze to nie to.

Twoj kumpel mial szczescie. Zdarzaly sie juz zejscia. Eskperymenty z tak silnie trujaca roslina to nie zabawa ;) Mimo ze wiem o bieluniu praktycznie wszystko, nie zamierzam probowac. Zawsze istnieje ryzyko zejscia od teoretycznie malo szkodliwej dawki, poza tym nie ciagnie mnie. Jednakze opisy bieluniowych tripow sa FASCYNUJACE. Jednak nie zakladalbym tematu o tym specyfiku. Wielu lekkomyslnych gotowych sprobowac. :cafe:
  • 0

Maro.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

niech zyje wolnosc, wolnosc i swoboda....
absint tez byl za dobrym specyfikiem bo tylko to sie kiedys pilo i tez jest nielegalny, marycha palona byla wszedzie i prawie przez kazdego w latach 60' a wytwornie alkoholow plakaly, lepsze podatki sciaga sie z alko niz z roslinki doniczkowej dla panstwa, i nie ma o czym gadac, czysty stuff jest 100% nieszkodliwy, caly czas przeciwnicy trawy *tutaj* wala epitetami na temat halunow czy tez nieczystych dzialkach, debata jest na temat legalizacji marihuany ktora ciagnie za soba dochod, dostepnosc czystego towaru ktory byl by scisle przestrzegany, i bedziecie mowic ze to zle bo bedzie wiecej piwniczanych hodowcow, oni i tak sa i zawsze beda, a ten kto pali i tak bedzie palil, wiec legalizacja jest tylko jednym wielkim plusem o dyskutowac tutaj z ludzmi ktorzy na temat palenia w 99% wiedza tyle co z opowiadan kolegow jest smieszne, halucynacje, dobry motyw, nieszkodliwie kiedys zapalilismy z kumplami stuff na kwasie, 4/5 wyladowalo po 2 butelkach przy pisuarach, ale nikt nie widzial bialych myszek, poprostu jesli cos jest za mocne to wiadomo ze zamuli, mowicie tu o jakis zawiasach, wynika to tylko z nieswiadomosci stanu, jesli spalicie sporo staffu gdzie normalnie odechialo by wam sie gadac na ulicy stojac gdzies z kims bylo by to tylko wynikiem tego ze zmienia sie postrzeganie, wszystko staje sie wyrazniejsze i smieszne, a sprobojcie dossac sie do swojej kobiety, jesli to nazwiecie zawiecha, to spoko, wpajajcie sobie dalej ze kazdy diler dodaje muhozolu do trawy.

dodam jescze ze czytanie ciekawych ksiazek jest rowniez zajebiste na bani :)
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Maro - alkohol jest powszechnie dostępny i legalny czy mam przez to rozumieć, że jest on zawsze czysty, pewny i bezpieczny?
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

A czy ktoś temu zanegował??
  • 0

Voltaire.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Alkohol to trucizna. Zdrowiej i ciekawiej zapalic, zero efektow ubocznych. Dlatego podejrzewam, ze gdybysmy mieli legalizacje, trudno przewidziec co zaczelo by sie dziac w Polsce. Niestety naszego spoleczenstwa nie mozna w zadnym wypadku porownywac do spoleczenstw zachodnich. Pytanie wiec czy Polacy dojrzeli. Wedlug mnie nie.
Pomijam fakt ze u nas legalizacja i tak jest absolutnie niemozliwa. No moze za 15-20 lat.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Sugerujesz, że jesteśmy bardziej niedojrzali od zachodnich społeczności??
Ja jak jade za granice to jestem dumny z mąrości i dojrzałości Polaków, która wyróżnia się na tle zachodniej młodziezy i wzwyż...
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A czy ktoś temu zanegował??

Maro podał dosyć popularny argument (moim zdaniem całkiem błędny) za zalegalizowaniem marihuany. Tzn. zalegalizowanie sprawi (niejako z automatu), że na rynek trafi towar czysty, bez domieszek itp. itd. Otóż posługując się łatwą anologią z alkoholem - można zauważyć, że samo zalegalizowanie nie sprawia, że rynek staje się 100% pewny. Z drugiej zaś strony tzw. zanieczyszczenie nie wynika tylko ze złej woli "producentów".

Sugerujesz, że jesteśmy bardziej niedojrzali od zachodnich społeczności??

Zgadza się. Pewne dziedzictwo po PRL-owskie, taki specyficzny stosunek do prawa sprawa, że jesteśmy jeszcze pod tym względem w tyle.
  • 0

kamil_d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm legalizacja czystej bez dodatkow, bylbym sklonny byc ZA. Ale i tak podziemie i dilerzy by nie stracili na tym duzo, bo ci co sie przyzwyczaili do napchanej gandzi chemią to i tak legalizacja ich nie zadowoli i dalej dilerka by istniala. Bo to tak jakbys ruska pijacego spirytus chcial przestawic na drinki.

Jaka chemia, to sa mity. Moze powiedz ze mieszaja z heroinia zeby bardziej uzaleznialo. Poprostu dobry material. Chociaz nie zaprzecze ze zdazy sie jakis pajac co umoczy w jakims syfie.

Marihuana [haszysz] powinna byc legalna, dostepna od 21 pierwszego roku zycia, sprzedaz nieletnim pod grozba 20 lat wiezienia.

Ludzie i tak beda 'cpali', ale co to znaczy 'cpac'. Czy papieros [nikotyna], alkohol to nie narkotyk? Bedziemy cpac wodke ?

Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba uzywac tego z glowa, jarasz codzienni twoj blad, tak samo jak pijesz codziennie, tez sie stoczysz.

Szmiesza mnie wypowiedzi, jakis starych prykow co nie maja o tym pojecia, ze od marihuany po heroine. A moze od mleka matki po heroine? Moze od alkoholu ?
Marihuana nie zmusza cie do palenia, krzak nie mowi spal mnie bo ci zlamie reke. To wszysto zalezy od czlowieka, jezeli proboje chocby papierosa, alko czy ziela to musi znac siebie i podjac to ryzyko ze moze zle skonczyc. Niestety odpadaja jednostki slabe, szkoda ludzi, ale to byl ich wybor i powinni liczyc sie z konsekwencjami.

Probowalem i jeszcze nie raz sprobuje. Na wakacje moze uda mi sie do Holandi wyskoczyc to sprawdze holenderskie menu. Lubie czasami sobie 'bata' zjarac zwlaszcza w dobrym towarzystwie. Wiem ze niesiegne po nic mocniejszego chocby jedno z wiekszych gownien anfetamina.

O tak, kasa najistotniejsza... ;(
O tym, że ok. 90 % młodzieży zaczynającej palić marihuanę na tym nie poprzestaje, już nie warto wspominać?

Mariush 90% juz dawno pali, legaliazacja nie ma nic do rzeczy, zmieni tylko to ze towar bedzie lepszy i konkurencyjne ceny, bedzie wybor.

Różnica mimo wszystko jest... Aktualnie jest ograniczony dostęp co teoretycznie zmniejsza liczbę palących... Jesli by zalegalizowali to powstałoby pełno koffee shopów, które mogłyby niepotrzebnie przycoągać ludzi...
A ja bym nie chciał żeby duża ilość społeczeństwa paliła gdyż mimo, że tacy ludzie nie sprawiają zagrożenia dla siebie ani dla innych to jednak obniżają swoj poziom osobowości i zaangażowanie w produktywne życie...
Między innymi wielu ludzi przez to konczy palić gdyż dostrzegają, monotonie w swoim trybie zycia...
Jeśli chodzi o sam fakt legalizacji są plusy i minusy.

Gdzies czytalem ze w holandi po otwarciu coffe-shopow dosc znaczaco spadla liczba osob zazywajacych twarde narkotyki, a ludzi palacych marihuane zabardzo sie nie zwiekszyla.

Różnica mimo wszystko jest... Aktualnie jest ograniczony dostęp co teoretycznie zmniejsza liczbę palących... Jesli by zalegalizowali to powstałoby pełno koffee shopów, które mogłyby niepotrzebnie przycoągać ludzi...
A ja bym nie chciał żeby duża ilość społeczeństwa paliła gdyż mimo, że tacy ludzie nie sprawiają zagrożenia dla siebie ani dla innych to jednak obniżają swoj poziom osobowości i zaangażowanie w produktywne życie...
Między innymi wielu ludzi przez to konczy palić gdyż dostrzegają, monotonie w swoim trybie zycia...

Gdzies czytalem ze w holandi po otwarciu coffe-shopow dosc znaczaco spadla liczba osob zazywajacych twarde narkotyki, a ludzi palacych marihuane zabardzo sie nie zwiekszyla.

Jasne jak palisz non stop to cie niszczy jednych mniej drugich bardziej, tak jak z alkoholem [patologie, wypadki samochodowe] ale od czasu do czasu skret albo piwko to tylko na zdrowie. Nie zapominajmy o leczniczych wlasciwosciach ziela.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ludzie i tak beda 'cpali', ale co to znaczy 'cpac'. Czy papieros [nikotyna], alkohol to nie narkotyk? Bedziemy cpac wodke ?

Oczywiście są to środki psychoaktywne. A słowo "ćpanie" jest potocznym określeniem przypisanym do stosowania narkotyków. :)

Szmiesza mnie wypowiedzi, jakis starych prykow co nie maja o tym pojecia, ze od marihuany po heroine. A moze od mleka matki po heroine? Moze od alkoholu ?

:o

Marihuana nie zmusza cie do palenia, krzak nie mowi spal mnie bo ci zlamie reke. To wszysto zalezy od czlowieka, jezeli proboje chocby papierosa, alko czy ziela to musi znac siebie i podjac to ryzyko ze moze zle skonczyc. Niestety odpadaja jednostki slabe, szkoda ludzi, ale to byl ich wybor i powinni liczyc sie z konsekwencjami.

I dlatego też państwo postanowiło ograniczyć kontakt z tak niebezpiecznymi substancjami. :)

Mariush 90% juz dawno pali, legaliazacja nie ma nic do rzeczy, zmieni tylko to ze towar bedzie lepszy i konkurencyjne ceny, bedzie wybor.

Skąd te dane? :]
  • 0

kamil_d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jasne jak palisz non stop to cie niszczy jednych mniej drugich bardziej, tak jak z alkoholem [patologie, wypadki samochodowe] ale od czasu do czasu skret albo piwko to tylko na zdrowie. Nie zapominajmy o leczniczych wlasciwosciach ziela.

Oczywiście są to środki psychoaktywne. A słowo "ćpanie" jest potocznym określeniem przypisanym do stosowania narkotyków. :)
I dlatego też państwo postanowiło ograniczyć kontakt z tak niebezpiecznymi substancjami. :)

Dane wyssane z palca, ale masa osob mialo kontakt. Czy bedzie legalne czy nie ludzie i tak beda palic.

Jezeli nielegalna jes mj to alko tez i fajki tez, ale w 2 ostatnich przypadkach stoja korporacje.

Dane wyssane z palca, ale masa osob mialo kontakt. Czy bedzie legalne czy nie ludzie i tak beda palic.

Jezeli nielegalna jes mj to alko tez i fajki tez, ale w 2 ostatnich przypadkach stoja korporacje. Tam glownie liczy sie kasa.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja gdzieś czytałem, że jest odwrotnie tj. pojawiła się turystyka narkotykowa, co spowodowało zwiększenie się liczby osób sięgających po inne narkotyki.
  • 0

kamil_d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobry żart. Większość młodych po zasmakowaniu "zioła" z czasem sięga po mocniejsze specyfiki jak amfetamina, czy extasy. I najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, gdy taki powoli zamieniający się we wrak młody człowiek stwierdza, że wszystko nadal ma pod kontrolą...

Czlowieku wiekszosc zaczyna od piwka , a alko to tez narkotyk.

A ja gdzieś czytałem, że jest odwrotnie tj. pojawiła się turystyka narkotykowa, co spowodowało zwiększenie się liczby osób sięgających po inne narkotyki.

No jasne ze sie pojawila, jak milosnicy moga sobie legalnie przypalic to po przyjezdzie do holandi wiekszosc uderza na kofiszopS
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dane wyssane z palca, ale masa osob mialo kontakt.

Dokładnie - wyssane z palca. :)

Czy bedzie legalne czy nie ludzie i tak beda palic.

Programy ograniczające - polegają na m.in. zmniejszeniu dostepności i na ograniczeniu popytu. Czyli państwo działa na dwóch głownych frontach: ograniczając popyt i podaż danej substancji.

Jezeli nielegalna jes mj to alko tez i fajki tez, ale w 2 ostatnich przypadkach stoja korporacje.

Nie. Stoi tradycja pewnego kręgu kulturowego - określajaca, że dana substancja jest tolerowana, a inna nie. :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych