Napisano 14.10.2010 - 09:28
Napisano 16.10.2010 - 08:36
Chyba sobie kpisz i właśnie przez takie bzdury społeczeństwo dostaje na głowę. To tak jak byś powiedział, że pomidory uprawiane w szklarniach pod hpsami są bardziej śmiercionośne od muchomora sromotnikowego. Każda konopia czy to outdor czy indor zaczyna powstawać tak samo - z klona matki, lub nasiona. To jest naturalna roślina, ale uprawiana pod lampami, bo niektóre odmiany mają wydłużony okres zakwitania, a co za tym idzie pogoda może nie pozwolić na dojrzewanie tak jak u wielu innych gatunków roślin jednorocznych z których są zbierane kwiaty, warzywa, owoce i tyle. 3 metrowe konopie co rosną sobie na polach to są tzw konopie siewne. samosiejki, które nie mają thc (0.00 coś %) i nadają się tylko do produkcji jakiś tam artykułów przemysłowych. U mnie w szkołach też przychodzili herusy co walili po kablach here i opowiadali o tym jak to zaczynał od maryśki a skończył na heroinie. Szczerze - To są zwykłe bezmózgi, którzy nawet jak by zaczęli od wibowitu to by skończyli na herze, bo są słabi, bez wyobraźni i tyle. A teraz nagle okazują mega skruchę, szukają wymówki i zwalają wszystko na na rzeczy które miały znikomy wpływ na to że brali, lub jeżdżą po szkołach z "misją" i mówią to co każe pani która tą szopkę organizuje, a potem idzie do monopolowego kupić dwa antały i się zbetonować. Tak to wygląda. A ten gość u Was pokazał, że hera czy co tam ćpał całkowicie wyżarła mu mózg, bo to że był ćpunem to nie znaczy, że wie skąd się biorą narkotyki, skąd się bierze marihuana itd. znając życie jedyne co widział to kieszeń dilera, który dawał mu jakieś gówno z ulicy. Tyle.Co się kryje pod miękkie narkotyki?
U mnie w szkole był taki koleś, co opowiadał jak przez parę lat brał jakieś świństwa. Powiedział, że marihuane można zalegalizować, ale tylko tą prawdziwą, która rośnie sobie na polach o ma 3m wys. Natomiast ta co rośnie w piwnicach itp jest gorzej śmiercionośna niż narkotyki!
Użytkownik Ronaldo edytował ten post 16.10.2010 - 09:13
Napisano 19.10.2010 - 12:14
Napisano 19.10.2010 - 12:16
Użytkownik może tak może nie edytował ten post 19.10.2010 - 12:22
Napisano 19.10.2010 - 15:52
Aquila, jak dla mnie kiepsko się przygotowujesz do tej debaty. Jak czytam te Twoje "argumenty" przeciw konopi... nie przyjmujesz do wiadomości, że ktoś po prostu CHCE PALIĆ.
Można posiedzieć ze znajomkami przy coca coli, ale są ludzie którzy chcą palić maryhe i będą palić - a prawo ich krzywdzi, bo są zwykłymi ludźmi którzy lubią ten stan relaksu jaki daje zapalenie dżointa i to nie ludzie palący robią błąd, tylko prawo i ludzie co je egzekwują.
Bo z chłopaka, który ma szkołę, dom, pracę i który nigdy nie miał żadnych problemów z prawem robi się przestępce, którego za dżointa się zamyka, który przez to traci pracę, wywalą go ze szkoły i ma nawalone w papierach - za to, że lubi sobie zapalić dżointa po pracy to jest ok wg Ciebie ? właśnie przez to pieprzone prawo ten chłopak dopiero staje się przestępcom. To jest naruszenie praw człowieka i argumenty typu "nie muszą palić" są bez sensu.
Jak mam ochotę wypić herbatę to pije, jak mam ochotę na milkiłeja to jem milkiłeja.
Jeśli "sztuczne", "chemiczne" podkręcanie swojego nastroju jest tak nieetyczne, co z kawą i herbatą, co ze słuchaniem muzyki, czy to już jest wystarczająco naturalne kojenie swoich nerwów cz też potępiamy
Parodoksalnie w tym samym akapicie gdzie mowa o "zniekształconym obrazie świata", pada zdanie, że alkohol to tylko pijani kierowcy zabijający niewinnych ludzi i strute do nieprzytomności dzieci.
Najbardziej zbulwersowało mnie jednak zdanie, że Star Trek to chłam! W całym bożym świecie Star Trek: The Next Generation uważany jest za szczytowe i do tej pory niedoścignione osiągniecie branży seriali s-f. Każdy fan s-f wie, że dzisiejsze seriale jedynie go kopiują. To jest fakt!
Napisano 19.10.2010 - 16:37
Użytkownik Ronaldo edytował ten post 19.10.2010 - 17:39
Napisano 19.10.2010 - 17:13
Ktoś inny może CHCIEĆ BIĆ INNYCH. A ktoś może CHCIEĆ BRAĆ HEROINĘ. Ile osób, tyle może być zachcianek. A że jest nas całkiem sporo na tej planecie, to jest spora szansa, że ktoś ZECHCE coś głupiego. Poza tym - CHCĘ nie oznacza automatycznie "możesz", choćby i było napisane wielkimi literami największą czcionką.
Napisano 29.10.2010 - 21:38
Napisano 30.10.2010 - 21:25
Napisano 31.10.2010 - 07:47
Napisano 01.11.2010 - 14:03
Użytkownik bullik edytował ten post 01.11.2010 - 14:06
Napisano 02.11.2010 - 09:41
Przeczytalem Twojego posta i nie wiem czemu ale odnioslem wrazenie, ze jednak palenie mialo na Ciebie wplyw... Fakt sam piszesz, ze na lekcjach miales odjazd, to ciezko bylo sie skupic na przekazywanej wiedzy...[...]Ja jarałem trawkę jak głupi całe liceum i jeszcze ze 3 lata po.. dzień w dzień, na lekcjach ujarany itd.. [...]
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych