Napisano 26.01.2007 - 15:54
Napisano 26.01.2007 - 16:55
jesli chodzi o pieklo to nie wiem czy tak latwo sie tam dostac. moje CV i list motywacyjny pozostaja bez odpowiedzi
Napisano 26.01.2007 - 17:05
Napisano 26.01.2007 - 17:46
Otoz to.Opcje wiary, jeśli o tym piszesz, wykluczają się, a co więcej najprawdopodobniej wszystkie dalekie są od prawdy, której nie znamy.
Dokladnie, prawa fizyki to nie wiara, tylko faktyczna rzeczywistosc, wiec porownanie zupelnie bezsensowne. Pozatym Grafiku NPN prezentujesz typowa polsko-katolską postawe, gdy tylko pojawia sie jakakolwiek krytyka nauk kosciola i wytyka sie jej absurdy, to unosisz sie agresja, wysmiewasz, bo nie potrafisz prowadzic dyskusji na argumenty bo ich nie posiadasz. Typowa bron babc i wiekszosci zdewocialych katolikow w Polsce, wysmiac, ponizyc, a jak sie zapytasz: "ale odpowiesz mi na to pytanie? " To on Ci odpowie: "a daj mi spokoj, nie obchodzi mnie to, nie chce sie nad tym zastanawiac" itd.Porównanie religii z fizyką jest delikatnie mówiąc pozbawione sensu.
Napisano 26.01.2007 - 17:53
Darth_Luk, a jak nie beda sie modlic do "wszystkich swietych" to juz beda ok, czy masz jeszcze cos?
Napisano 26.01.2007 - 18:00
Dość się już naczytałem o tym, jak ta wszechogarniająca bezosobowa boska energia, będąca wszystkim jest jedynym sensownym rozwiązaniem. Dość się już naczytałem, że wszyscy katolicy i a w sumie to wszyscy chrześcijanie mają zamknięte i ograniczone umysły, a "ja oświecony, zrozumiałem Istotę Rzeczy i będę próbował Wam to uświadomić, uzmysławiając jednocześnie, jak bardzo się mylicie"Bezczelnością jest mówienie o jedynym "prawdziwym Bogu" i jedynej prawdziwej drodze do zbawienia.
A mnie dziwi to bezkrytyczne przyjmowanie nauk chanellingowych, "Rozmów z Bogiem", które równie dobrze mogą być tylko efektami schizofrenicznych przypadłości ich jak najbardziej ziemskich autorów. A pytanie "dlaczego?" to raczej rzadkość...Mnie natomiast dziwi, jak można bez zastanowienia przyjmować nauki od "autorytetów" nie zadając pytań dlaczego tak jest.
Ja w Biblii widze sens i to bardzo głęboki. Może to dlatego, że nie przesłaniają mi go wszechobecni w niej "kosmici" i ich "latające pojazdy kosmiczne".Nie szukając w tych naukach sensu?
Napisano 26.01.2007 - 18:13
Napisano 26.01.2007 - 18:23
Napisano 26.01.2007 - 18:34
Napisano 26.01.2007 - 18:38
Napisano 26.01.2007 - 18:42
Napisano 26.01.2007 - 19:07
Opcje wiary, jeśli o tym piszesz, wykluczają się, a co więcej najprawdopodobniej wszystkie dalekie są od prawdy, której nie znamy. Jednak paradoksalnie wszystkie mogą zawierać części prawdy, ukazane z innej perspektywy.
a kumasz, ze to byla taka metafora (trudne slowo)?Porównanie religii z fizyką jest delikatnie mówiąc pozbawione sensu. Ciekawe jak porównać wierzenia i UDOWODNIĆ ich słuszność? W fizyce jest to jak najbardziej wykonalne.
Napisano 26.01.2007 - 19:11
A Ty - znasz?Z drugiej strony należy zapytać, dlaczego muzułmanin będzie kwestionował wiarę chrześcijanina... znasz odpowiedź ?
Chyba przesadzasz. Nie wszyscy w to wierzą, nie bezkrytycznie.A mnie dziwi to bezkrytyczne przyjmowanie nauk chanellingowych, "Rozmów z Bogiem", które równie dobrze mogą być tylko efektami schizofrenicznych przypadłości ich jak najbardziej ziemskich autorów. A pytanie "dlaczego?" to raczej rzadkość...
Well, gratuluję otwartości umysłu, ale to już Twój problem.Ja w Biblii widze sens i to bardzo głęboki. Może to dlatego, że nie przesłaniają mi go wszechobecni w niej "kosmici" i ich "latające pojazdy kosmiczne".
Nie mądralo, w newsy zamieszczane na NPN.Ciekawe w co wierzą forumowicze? moze w kasjopejan
Napisano 26.01.2007 - 19:13
Napisano 26.01.2007 - 19:17
Czy nie wiecie, ze KK wycofuje się z nauczania, ze człowiek posiada duszę?"Módlmy się za dusze w czyśćcu żeby dostały się przed oblicze naszego Pana"
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych