Skocz do zawartości

Zagadka piramidy Cheopsa

• Please log in to reply
307 replies to this topic

sceptyczny.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobrze - w takim razie poddaje sie :)
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

czytalem dokladnie, nic tam nie ma.

No w sumie... Pomijając dokładne omówienie poglądów dotyczących Wielkiej Piramidy i hipotez jej budowy, a także szerokie przedstawienie początków historii Egiptu i staroegipskiej religii, można powiedzieć, że nic tam nie ma ;->
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Lynx, nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale jak moża poznać szeroką historię początków Egiptu i staroegipskiej religii jeśli jest ona spisana tylko po części na ścianach, a my nawet nie możemy dokładnie rozpracować swojej??
  • 0

#199 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

sceptyczny, dowodem niepodwazalnym masz fakt ze te wlasnie kontakty z Ta istota zaowocowaly Odkryciem wejscia do lochow na grze sleza i zaowocowaly pozytywnymi wynikami badan georadarowych w egipcie, ktore potwierdzily puste przestrzenie...

To nie dowod? to sie sprawdzilol. Tego nie mozna podwazyc.
Jak jeszcze wezmiesz pod uwage to wszystko co napisal Legalize o odbywaniu sie sesji, to zrozumiesz ze mowy o oszustwie byc nie moze.

Mnie rowniez wydane pieniadze w konkretnym celu, jakim sa wykopaliska na slezy i w egipcie, potwierdzaja co do jasnych i jawnych zamiarow tego projektu i nie ma tu mowy o zadnej sekcie. Sledze ten projekt od dawna i ja juz mam 100% pewnosci bo wiem o nim wszystko.

czytalem dokladnie, nic tam nie ma.

No w sumie... Pomijając dokładne omówienie poglądów dotyczących Wielkiej Piramidy i hipotez jej budowy, a także szerokie przedstawienie początków historii Egiptu i staroegipskiej religii, można powiedzieć, że nic tam nie ma ;->

To sa dla Ciebie istotne sprawy?
Nie no nie, moge...nie ma tam zadnych naukowych dowodych itp. a szkoda gadac. :>
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To sa dla Ciebie istotne sprawy?

Jak tak pomyśleć, to może masz rację. W końcu ten wątek dotyczy zagadek piramidy Cheopsa, więc całkiem możliwe, że dane na temat Wielkiej Piramidy, jej budowy i kontekstu historycznego w którym się znajduje są zupełnie nieistotne...
  • 0

tomektrz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chodzi ci o obcyh to wiem :D bo przeprowadzam z tobą długie rozmowy w dziale UFO :D i
ty to chyba musiałeś mieć seryjnie bliskie spotkanie z UFO :D bo widze że strasznie bronisz swoich teori :D podoba mi sie to :D bo lubie ludzi ktorzy walczą o swoje :D

A ja nie lubię ludzi, którzy spamują emotikonami.
  • 0

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja nie lubię ludzi, którzy spamują emotikonami.

A ja tych, co spamuja nic nie wnoszacymi do tematu postami.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja tych, co nie trzymają się zupełnie tematu.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

[url="http://www.wiw.pl/biblioteka/zpowrotem_wro...oblewski/01.asp"]http://www.wiw.pl/biblioteka/zpowrotem_wro...oblewski/01.asp[/url]

nie wiem czy ten link jużktośprzede mnądawał, ale warto sobie przeczytać te 37 stron o Egipcie.

Bardzo pouczająca lektura, polecam :)
  • 0

#205 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Aquila, ja wiem co to jest, lynx juz ta strone pokazywal ale ta stronka idzie w leb bo jakos nikt nie bierze pod uwage tego ze ten kto niby mial uzyc lin, kolysek itp byl tylko restauratorem, on jej nie zbudowal... po swojej odnowie piramidy uwiecznil to jak przeciagnal kilka blokow ktorych brakowalo.

Aquila daj spokoj z tymi teoriami.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

muhad, masz tam wszystko wyjaśnione, podane łatwym językiem i na dodatek wyśmiane są wywody Danikena.

Czego więcej chcieć?
Masz jakieś pytania odnośnie piramidy? To przeczytaj jeszcze raz, masz tam opisane wszystko dość dokładnie.

No ale pewnie, Daniken to bezbłędna wyrocznia, a wszystkie prace naprawdę naukowe to "daj spokój z tymi teoriami" :D

Nie ma to jak prawdziwy pęd do wiedzy :D

[ Dodano: 2006-08-28, 17:17 ]
polecam dzisiejszy film BBC w "rzeczpospolitej", o czasie.

Mamy tam teorię, która może wyjaśniać pochodzenie sfinksa i to, czemu jest datowany na wiele lat przed piramidami.

Polecam, właśnie oglądam i uważam, że to fajna pozycja wyjaśniająca zagadka natury ;)
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ten kto niby mial uzyc lin, kolysek itp byl tylko restauratorem, on jej nie zbudowal...

Dość znaczna musiała być to restauracja, skoro podczas niej ułożono bloki odciążeniowe nad komorą królewską ;->
  • 0

#208 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Lynx, w koncu mieli na to duzo czasu.

Aquila, przestan czepiac sie Danikena bo on dla mnie autorytetem nie jest i nie o Niego mi chodzilo.CO ty z tym danikenem?

tylko te postac kojarzysz? :wow: :lol :
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odrobina sceptycyzmu każdemu się tu przyda, jeżeli chodzi o piramidy to jednak nie mówił bym pewnie, że wszystko jest jasne.
  • 0

#210 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Metatron, oczywiscie ale to kazda strona powinna sie do tego dostosowac.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych