Takie samo wymyslenie teorii sceptycznych naukowcow na temat stone h. 50 tonowe bloki byly transportowane za pomoca lin i drewnianych zabawek na miejsce budowli 1600lat p. ch na odleglosc 80km jest smieszne.
Śmieszne? Może po prostu niezgodne z Twoim wyobrażeniem.
Nie dosc ze zanim postawi sie jakas budowle to trzeba miec plan.Zeby miec plan to trzeba znac pismo.Brytowie prawie 4000tys. lat temu nie znali pisma ktore mogloby im pomoc w realizacji jakiegokolwiek projektu.
Nie wydaje mi się, żeby pierwsze domy prymitywnych cywilizacji były budowane za pomocą planów z sygnaturą najwyższego architekta.
Bzdurne poszlaki, teorie , ktore mowia ze wielotonowe bloki mozna przenosic na ogromne odleglosci i na duza wyskosc dzieki drewnianym konstrukcjom i innych zabaweczkach. Wozki widlowe ledwo dzwigaja 2 tony towaru ...
Oczywiście że można, co, może mi powiesz że żadnej piramidy zatem nie zbudowali Egipcjanie? Ani żadnego posągu nie postawili? Ani obelisku? Przecież każda z tych budowli składa się z wielkich bloków. Poza tym każde malowidło przedstawiające ludzi ciągnących posągi i bloki to fałszerswo?
Pokaż mi choć jedną alternatywną teorię która nie jest bzdurna. Począwszy od kosmitów po starożytne zaawansowane cywilizacje o poziomie wyższym od naszego...
I co mają wózki widłowe do sprawy?
Aquila, gdzie powolalem sie na Denikena?
Nie mówię że się powoływałeś na niego, po prostu mówię, że jego prace mają wartość niewiele większą od śmiecia.