Napisano 10.06.2006 - 23:50
Napisano 10.06.2006 - 23:52
Napisano 11.06.2006 - 00:19
mają głęboko zakorzeniony strach przed otworzeniem się na inne MOŻLIWOŚCi niz "starca szkiełko i oko"
powołujesz się w swej ironii i sarkaźmie na PROFESORKÓW
że nie ma ŻADNYCH pewnych dowodów na to w jaki sposób budowano piramidę
sceptyczny, powiem tyle, bronisz nielogicznych TEORII naukowców
którzy nigdy swych teorii nie udowodnili, a przy próbie udowodnienia się ośmieszali.
Widzisz ja przynajmniej mam spore wątpliwości co do prawdomówności naukowców conajmniej z kilku powodów.
Napisano 11.06.2006 - 00:32
Napisano 11.06.2006 - 00:36
Napisano 11.06.2006 - 00:54
Napisano 11.06.2006 - 08:13
Trudno - skoro logika do Ciebie nie przemawia ... Moje watpliwosci rozwial, tak samo zreszta jak w tym temacie, pokazujac jakie smieci trafiaja tu czasem, udajac naukowe teksty, siejac potem strach i panike:
http://www.paranorma...opic.php?t=1971
Napisano 11.06.2006 - 10:46
Odważny to człowiek, który przyznaje się do popełnienia przestępstwa na tak dużą skalę. Jednak fakt, że się tym chwali i uważa za swój sukces już dobrze o nim nie świadczy. Nie mam powodów, by poddawać w wątpliwość jego znajomość zagadnień starożytnego Egiptu, ale egzamin z etyki zawodowej ten pan oblałby bez dwóch zdań.Mało tego-wyznał mi pewien swój sekret(opowiadam o nim anonimowo więc nie czuję sie nieetycznie)-w tajemnicy wywiózł on z Egiptu do Polski kolekcje ponad 250 eksponatów znalezionych własnoręcznie i kupionych za ciężkie pieniądze od tubylców(jest to zdecydowanie największa taka kolekcja w Polsce).
Możesz mi wierzyć (sic! ;-) ), że sceptycy są otwarci na każdą teorię, pod warunkiem, że opiera się ona na logicznych i możliwych do weryfikacji hipotezach. Jeśli jednak hipoteza na samym wstępie wymaga bezwarunkowego zaakceptowania teorii, to wybacz, ale nikt trzeźwo myślący nie będzie jej brał na poważnie.Widzisz, myślę, że problem polega na tym, iż bardzo często tzw "sceptycy"(nie bierz tego do siebie, prosze-mówie ogólnie) mają głęboko zakorzeniony strach przed otworzeniem się na inne MOŻLIWOŚCi niz "starca szkiełko i oko".
A może dla odmiany Ty uzasadnił byś, które argumenty do Ciebie nie przemawiają?Podaj może jakie argumenty do Ciebie przemówiły
Muhad, o tym, że Twoim zdaniem są to żenujące teorie, wiemy już od 9 stron. może w końcu postarał byś się wytłumaczyć dlaczego tak uważasz? ;->jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera. Gdzie tu masz sens? gdzie logike? wszyskie te teorie sa zenujace.
ROTFL :-Dchlopak nawet ominal sprytnie fakt , ze zostal przylapany na niewiedzy o braku ciala cheopsa w grobowcu, wiec o czym my tu gadamy.
Napisano 11.06.2006 - 11:47
Możesz mi wierzyć (sic! ;-) ), że sceptycy są otwarci na każdą teorię, pod warunkiem, że opiera się ona na logicznych i możliwych do weryfikacji hipotezach. Jeśli jednak hipoteza na samym wstępie wymaga bezwarunkowego zaakceptowania teorii, to wybacz, ale nikt trzeźwo myślący nie będzie jej brał na poważnie.
wszyskie te teorie sa zenujace.
chlopak nawet ominal sprytnie fakt , ze zostal przylapany na niewiedzy o braku ciala cheopsa w grobowcu, wiec o czym my tu gadamy.
jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera.
Napisano 11.06.2006 - 11:53
jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera.
A dlaczego uwazasz, ze sa nielogiczne? Co w nich jest nielogicznego? Jeszcze raz prosze o jakies DOWODY (bo latajace rydwany, albo BO TAK - dowodem dla mnie nie sa). I wybacz, ale nie znajac ani czasu budowy piramidy, ani liczby blokow, z ktorych zostala zbudowana - miedzy bajki mozemy wsadzic "blok co 5 minut", na ktory tak czesto sie powolujecie.
PS: Widzac na wczesniejszych stronach kupe zdjec i podpis "i co, moze to tez zrobili ludzie? Haha" niedlugo dojde do wniosku - ze uwazacie rase ludzka za totalnych debili. Na dodatek, pomysle, ze wszystko co do tej pory powstalo - zostalo zbudowane przez kosmitow - bo przeciez ludzie tego nie mogli zrobic. Nie przesadzacie?
PS2: Jezeli 2012 roku cos sie stanie - albo zostanie udowodnione (UDOWODNIONE), ze piramidy sa pozaziemskiego pochodzenia - przyjde na forum (o ile bedzie istniec, wszak kataklizm wtedy nas nie ominie) i Was wszystkich przeprosze, przyznam sie do bledu i powiem, zem glupi czlek, bo nie wierzylem w Wasze teorie, lub nie odpowiedzialem sie za Wami. Bo przyznac sie do bledu nie jest wcale tak ciezko ...
Napisano 11.06.2006 - 12:06
No oczywiscie panowie sceptycy, uzywam slowa zenujace wszedzie i tam gdzie moge! akurat ono pasuje do waszych teorii.
Sory ale jak Lynx pieknie wyslawiajac sie i mowiac o swoich teoriach kluci sie o racje , nie majac nawet pojecia o braku ciala cheopsa w sarkofagu to o czym mowa?
Napisano 11.06.2006 - 12:11
No oczywiscie panowie sceptycy, uzywam slowa zenujace wszedzie i tam gdzie moge! akurat ono pasuje do waszych teorii.
Ale jesli "sceptyk" powie na Twoja teorie ze jest do bani i smieszna, to najlepiej jest poprosic moda o ostrzezenie dla tego pana, tak?Sory ale jak Lynx pieknie wyslawiajac sie i mowiac o swoich teoriach kluci sie o racje , nie majac nawet pojecia o braku ciala cheopsa w sarkofagu to o czym mowa?
Po pierwsze - nie widzialem zeby sie klocil. On raczej dyskutuje i to nad wyraz kulturalnie - odpierajac Wasze ataki smiechu - zastanow sie prosze, kto tu jest bardziej nie w porzaku.
Co do ciala cheopsa ... Gdybys przeczytal moj poprzedni post ze zrozumieniem (albo w ogole) to wiedzialbys o czym mowa. Dlaczego umiesz tylko wysmiewac, nie wnoszac nic do tematu, poza pustymi slowami?
Napisano 11.06.2006 - 12:16
oficjalnie wasze teorie mowia o ponad 30 latach.
Otoz cheops rozpoczal budowe tej piramidy a panowal 37 lat jak uwaza Lynx
gdyby wczesniej mieli wydobyc z kamieniolomow bloki, obciac, oszlifowac i zawiesc, to zajeloby im to przynajmniej drugie tyle.
to ja wam mowie ze Japonczycy probowali zrobic kopie tylko ze w skali 1:10 z najlepsza technologia i im nie wyszla. to tez zla argumentacja?
skoro tak uwazasz...
a co zaliczasz sie do nich?
poczekaj az projekt cheops dokopie sie do zlotej komnaty.
wtedy bedzie Ci glupio.
Zamiast bawic sie w ataki na mnie i zamiast pisac do siebie prywatnych wiadomosci
przeczytajcie dokladnie wszystko zwiazane z proroctwami na 2012.
koncze ta dyskusje, zrobie to pierwszy i ustapie wam, ustapie waszej elokwencji, obeznania i wielkiej madrosci. Posiadaci taki ogrom dowodow , ze poczulem sie strasznie przygnieciony.
gdzie prosilem o moda ? jestes niepowazny
ich brak mozna zauwazyc u was w wielu tematach.
dokladnie moge o was to samo powiedziec.
co do ciala cheopsa.przeczytalem dokladnie i wiem ze chcial wykazac sie wiedza a sie zblaznil.
a gdzie wasza argumentacja?
gdzie wasze dowody?
Napisano 11.06.2006 - 12:24
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych