Skocz do zawartości

Zagadka piramidy Cheopsa

• Please log in to reply
307 replies to this topic

Sadhu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Drogi sceptyku-myślę, że niedokładnie czytałes różne posty w tym i moje...powołujesz się w swej ironii i sarkaźmie na PROFESORKÓW-wspomniałem kilka razy, iż będąc w Egipcie poznałem polskiego archeologa pasjonatę(praca doktorska z egiptologii), moze nawet fanatyka. Egipt miał po prostu w małym palcu i czytał nam hieroglify z każdej praktycznie ściany. Zasypywałem go codziennie mnóstwem pytań (do granic upierdliwości) bo chciałem WIEDZIEĆ a nie się wymądrzać. To, co mi opowiadał było ze wszechmiar logiczne, naukowe, poparte badaniami i doswoadczeniem. Mało tego-wyznał mi pewien swój sekret(opowiadam o nim anonimowo więc nie czuję sie nieetycznie)-w tajemnicy wywiózł on z Egiptu do Polski kolekcje ponad 250 eksponatów znalezionych własnoręcznie i kupionych za ciężkie pieniądze od tubylców(jest to zdecydowanie największa taka kolekcja w Polsce). Trudno więc wobec tego wszystkiego przejśc obojętnie i nie dawać mu wiary-tym bardziej, że opowiadał mi o kulisach wykopalisk takie rzeczy, że po prostu "szczęka opada"...między innymi o Zahi Hawass-ie i jego wyczynach. Z całym szacunkiem więc dla Lynx-a, którego przekonywanie nie jest moim celem, ani też nikogo innego-WIERZĘ temu, co widziałem na miejscu i słyszałem z bardzo(jak dla mnie) wiarygodnego źródła. Skoro więc tenże archeolog (bardzo sceptyczny zresztą) przyznaje uczciwie, że nie ma ŻADNYCH pewnych dowodów na to w jaki sposób budowano piramidę a są tylko domysły i spekulacje, to czy mam mu nie wierzyć i przyjmować za pewnik, że to, co mówi sie "oficjalnie" to prawda? Mam nie wierzyć autorytetowi, który nie wstydził sie przyznać iz wie o wielu szfindlach i oszustwach, dotyczących preparowania dowodów na rózne wygodne teorie archeologiczne?
Widzisz, myślę, że problem polega na tym, iż bardzo często tzw "sceptycy"(nie bierz tego do siebie, prosze-mówie ogólnie) mają głęboko zakorzeniony strach przed otworzeniem się na inne MOŻLIWOŚCi niz "starca szkiełko i oko". I nie dlatego trzymaja sie swych koncepcji, bo w nie wierzą ale dlatego, że podswiadomie BOJA SIĘ nie wierzyć bo to zachwiałoby ich antropocentrycznym widzeniem świata i tyle. Ja nie mam pojęcia KTO I JAK zbudował piramidy ale w świetle wszystkich faktów, jakie poznałem nie boje sie myśleć o tym, że odbyło sie to z pomoca sił lub istot nie znanych współczesnej nauce. I dopóki nie poznam kolejnych odpowiedzi, pozostane przy swoim ostrożnym formułowaniu tez wszelakich.
Jeśli zaś chodzi o kwestie przeznaczenia piramidy-dorzucę kolejną możliwość opartą na dość śmiałej teorii. Otórz wysunięto przypuszczenie, iż piramida była-UWAGA-bronią międzyplanetarną(niestety nie wiadomo do jakich celów)!!! Teoria ta opiera się na rozmieszczeniu w jej wnętrzu komnat i korytarzy , których układ umożliwia skoncentrowanie wiązki przepływającej przez specyficzne kryształy potęgujące energie piezoelektryczną aż do komnaty z sarkofagiem w której umieszczony był główny kryształ emitujący już ostateczną wiązkę w kosmos. Kryształy te miały być ponoć konstruowane na Atlantydzie jako podstawowe źródło energii. Oczywiście to TYLKO teoria , prosze więc o powstrzymanie plutonu egekucyjnego, tudzież kawalerii powietrznej celem zbombardowania takich szalonych i nienaukowych tez.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

sceptyczny, powiem tyle, bronisz nielogicznych TEORII naukowców (fakt siedzących w tych tematach po uszy), którzy nigdy swych teorii nie udowodnili, a przy próbie udowodnienia się ośmieszali. Widzisz ja przynajmniej mam spore wątpliwości co do prawdomówności naukowców conajmniej z kilku powodów. Niestety tych powodów Ci nie przytocze bo to jest bardzo rozległy temat i podejżewam, że byśmy się nie dogadali :) Widzisz Wielka Piramida jest tylko jedną częścią układanki. Naukowcy nie są tacy nieskazitelni jak to by się wydawało.. Czasami warto jest sie zapoznac z systemem wedle jakiego pracują naukowcy(oczywiście nie wszystkich dziedzin). Trzeba jeszcze wziąść pod uwage, że nie każdą prawde i można głośno powiedzieć (minn uwzgędniając ryzyko utraty renomy-co to za naukowiec który głosi takie herezje??). Proponuje przeczytać na wstepie książkę Zakazana archeologia. Nasza cywilizacja niestety nie jest przygotowana na NIESPODZIANKI i przywykliśmy do tego, że znamy odpowiedzi na wszystkie zagadki albo o niektórych się w ogóle nie wspomina... Zapoznaj się z innymi tematami tego pokroju np. Sacsayhuaman, Machu Picchu, Mohenjo-Daro, Ollantayambo, Petra - Jordania, Olmekowie itd itp itak dalej..... Bardzo świeżym przykładem jest odkrycie na wyspie Flores. To odkrycie i prawde jaka wyszła na jaw było bardzo ciężko naukowcom zaakceptować. Można powiedzieć lekko zburzyło ich drzewko. Od odkrycia mineło już ładnych pare lat, a do tej pory można przeczytać żałosne teorie utytułowanych naukowców w renomowanych czasopismach naukowych. Tak samo proba wyjasnienia zjawiska UFO, któremu ostatnio przypisano "tajemnicze" zjawisko wirów plazmowych-w niektórych przypadkach moze i słusznie ale czy we wszystkich?? Tego nie byłbym pewien, ale jestem pewien, że tą teorią wyżywili swoich sceptyków...
  • 0

sceptyczny.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mają głęboko zakorzeniony strach przed otworzeniem się na inne MOŻLIWOŚCi niz "starca szkiełko i oko"

Ja nie czuje zadnego strachu - gdyby mnie ktos przekonal ARGUMENTAMI (w tym takze zrodlami i powiedzmy chociaz 1 z tych 250 artefaktow) wtedy bym sie przychylil do Waszej teorii. Do WTC i 911 jestem przekonany w 99% - ze to sprawka USA - wiec nie jest ze mna az tak zle.

powołujesz się w swej ironii i sarkaźmie na PROFESORKÓW

Ironii i sarkazmie? Ja po prostu powtorzylem to, co ktos juz napisal wczesniej - lecz troche nieudolnie bo nie chcialo mi sie czytac na nowo tematu - tam tych profesorkow nazwal ktos reliktami przeszlosci czy SLT. Wiec to nie ja powolalem sie na PROFESORKOW a po prostu odpowiedzialem ktoremus tam koledze.

że nie ma ŻADNYCH pewnych dowodów na to w jaki sposób budowano piramidę

I widzisz, tym sie roznimy. Bo ja rowniez widze mase sprzecznosci w budowie piramid - jednak nie oskarzam o to od razu UFO, albo nie stawiam sprawy w jeden sposob - albo UFO, albo WIEKSZY ROZWÓJ, co prowadzi w sumie do tego samego. Na dodatek nie mowie - ze wszystko wiem, i ze pewne jest, ze to wytwor typowo ziemski - o nie! Mysle nad wszystkimi mozliwosciami - w przeciwienstwie do co niektorych, tych widzacych i doszukujacych sie WSZEDZIE (doslownie WSZEDZIE - obojetnie co to by bylo - wystarczy podeslac im jakis FAKE i juz sprawa gotowa) ukrytych rzeczy, a przede wszystkim tam, gdzie nic nie ma.

sceptyczny, powiem tyle, bronisz nielogicznych TEORII naukowców

Dlaczego sa nielogiczne? Bo Wy tak sadzicie? :) PS: nikogo nie bronie - po prostu nie podoba mi sie podejscie ludzi do tematow na forum (vide wysmiewanie). Malo tego - nawet nie opowiedzialem sie po zadnej stronie!

którzy nigdy swych teorii nie udowodnili, a przy próbie udowodnienia się ośmieszali.

A co Wy udowodniliscie na forum? :)

Widzisz ja przynajmniej mam spore wątpliwości co do prawdomówności naukowców conajmniej z kilku powodów.

A kto powiedzial, ze ja nie mam? To, ze uwazam 2012 za glupote nie znaczy, ze nie mam watpliwosci co do piramid. Ale to tylko watpliwosci, ktore Lynx logicznym rozumowaniem praktycznie rozbil.

Poza tym widze, ze nikt nie zrozumial sensu calego watku. Zauwazyliscie tylko czlowieka, ktory na was naskakuje, bo mysli inaczej i jedyna obrona jest atak i tak w kolko. Zauwazyliscie tylko moje opowiadanie sie po stronach, kiedy tego nie zrobilem. Ale nie widzicie tego, ze chce tym postem prosic o odrobine wiecej szacunku - szczegolnie uzytkownika muhada, bo na przyklad skrajny pogladowo =[dj_cinex]= nie smieje sie z ludzi bo nie ma nic madrego do powiedzenia (a przynajmniej ja jeszcze tego nie zauwazylem). Nie dostrzegliscie tez tego, ze prosilem tym postem o odrobine logiki - o nie odrzucanie wszystkiego co nie pasuje pod teorie, tylko o myslenie! Samodzielne, a nie napakowane teoriami innych.

PS: jadlem zupe - nie skonczylem. Musialem wyjsc z pokoju. Zostala tam moja mlodsza siostra. Kiedy wrocilem, zupa byla rozlana - a talerz rozbity na ziemi. Siostra mowi, ze nic nie wie na ten temat. Zgodnie z waszym rozumowaniem - najlepiej jest przyjac, ze to ufo przylecialo, stracilo talerz, a potem wykasowalo pamiec mojej siostrze. Ta prostsza wersja, ze to zrobila ona i po prostu nie chce sie przyznac, jest zbyt latwa, zbyt prosta czy po prostu zbyt naiwna? A moze nie ma w niej tej sporej dawki tajemniczosci, adrenaliny i przede wszystkim nadziei?
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

"Ale to tylko watpliwosci, ktore Lynx logicznym rozumowaniem praktycznie rozbil. "- Jak dla kogo bo moim zdaniem żadnej wątpliwości nie rozbił.
  • 0

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trudno - skoro logika do Ciebie nie przemawia ... Moje watpliwosci rozwial, tak samo zreszta jak w tym temacie, pokazujac jakie smieci trafiaja tu czasem, udajac naukowe teksty, siejac potem strach i panike:

http://www.paranorma...opic.php?t=1971
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Podaj może jakie argumenty do Ciebie przemówiły :)
  • 0

#127 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Trudno - skoro logika do Ciebie nie przemawia ... Moje watpliwosci rozwial, tak samo zreszta jak w tym temacie, pokazujac jakie smieci trafiaja tu czasem, udajac naukowe teksty, siejac potem strach i panike:
http://www.paranorma...opic.php?t=1971

jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera. Gdzie tu masz sens? gdzie logike? wszyskie te teorie sa zenujace.

chlopak nawet ominal sprytnie fakt , ze zostal przylapany na niewiedzy o braku ciala cheopsa w grobowcu, wiec o czym my tu gadamy.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sceptyczny, dziękuję za wsparcie :-) Jak widać, zabawa trwa dalej. Ciekawe ile jeszcze stron w tym wątku urośnie, zanim któregoś z moich oponentów będzie stać na solidną argumentację.

Sadhu, sceptyczny nie pisał bezpośrednio do Ciebie. Dając odpowiedź doskonale wpasowałeś się w przysłowie o stole i nożycach ;-)

Mało tego-wyznał mi pewien swój sekret(opowiadam o nim anonimowo więc nie czuję sie nieetycznie)-w tajemnicy wywiózł on z Egiptu do Polski kolekcje ponad 250 eksponatów znalezionych własnoręcznie i kupionych za ciężkie pieniądze od tubylców(jest to zdecydowanie największa taka kolekcja w Polsce).

Odważny to człowiek, który przyznaje się do popełnienia przestępstwa na tak dużą skalę. Jednak fakt, że się tym chwali i uważa za swój sukces już dobrze o nim nie świadczy. Nie mam powodów, by poddawać w wątpliwość jego znajomość zagadnień starożytnego Egiptu, ale egzamin z etyki zawodowej ten pan oblałby bez dwóch zdań.

Widzisz, myślę, że problem polega na tym, iż bardzo często tzw "sceptycy"(nie bierz tego do siebie, prosze-mówie ogólnie) mają głęboko zakorzeniony strach przed otworzeniem się na inne MOŻLIWOŚCi niz "starca szkiełko i oko".

Możesz mi wierzyć (sic! ;-) ), że sceptycy są otwarci na każdą teorię, pod warunkiem, że opiera się ona na logicznych i możliwych do weryfikacji hipotezach. Jeśli jednak hipoteza na samym wstępie wymaga bezwarunkowego zaakceptowania teorii, to wybacz, ale nikt trzeźwo myślący nie będzie jej brał na poważnie.

Podaj może jakie argumenty do Ciebie przemówiły

A może dla odmiany Ty uzasadnił byś, które argumenty do Ciebie nie przemawiają?

jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera. Gdzie tu masz sens? gdzie logike? wszyskie te teorie sa zenujace.

Muhad, o tym, że Twoim zdaniem są to żenujące teorie, wiemy już od 9 stron. może w końcu postarał byś się wytłumaczyć dlaczego tak uważasz? ;->

chlopak nawet ominal sprytnie fakt , ze zostal przylapany na niewiedzy o braku ciala cheopsa w grobowcu, wiec o czym my tu gadamy.

ROTFL :-D
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

... bo na przyklad skrajny pogladowo =[dj_cinex]= nie smieje sie z ludzi bo nie ma nic madrego do powiedzenia (a przynajmniej ja jeszcze tego nie zauwazylem)...

Chodzi tobie o ogół czy ten wątek ?

Ja przecież tutaj nie dyskutuje ...
  • 0

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Możesz mi wierzyć (sic! ;-) ), że sceptycy są otwarci na każdą teorię, pod warunkiem, że opiera się ona na logicznych i możliwych do weryfikacji hipotezach. Jeśli jednak hipoteza na samym wstępie wymaga bezwarunkowego zaakceptowania teorii, to wybacz, ale nikt trzeźwo myślący nie będzie jej brał na poważnie.

I wlasnie o to mi chodzilo.

wszyskie te teorie sa zenujace.

Widze, ze kolega Muhad zrobil juz z wyrazenia "teorie sa zenujace" zwiazek frazeologiczny i uzywa go wszedzie i tak czesto, jak tylko moze. To chyba jego ulubiony. Szkoda, ze tej zenady nie argumentuje odpowiednio. Suche stwierdzenia to nie wszystko - kazdy czlowiek je ominie - a o tym, kto je glosi - bedzie myslal w odpowiedni sposob.

O ile dobrze pamietam, Lynx nigdzie nie napisal, ze w piramidzie bylo cialo Cheopsa. Napisal jedynie, ze byl to grobowiec (a grobowcem mozna nazwac tez cos, co zostalo do tego celu zbudowane, ale nigdy nie "zasiedlone"). Jezeli sie myle, prosze mnie poprawic. W innym wypadku radze czytac uwazniej - lub po prostu - ze zrozumieniem.

jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera.

A dlaczego uwazasz, ze sa nielogiczne? Co w nich jest nielogicznego? Jeszcze raz prosze o jakies DOWODY (bo latajace rydwany, albo BO TAK - dowodem dla mnie nie sa). I wybacz, ale nie znajac ani czasu budowy piramidy, ani liczby blokow, z ktorych zostala zbudowana - miedzy bajki mozemy wsadzic "blok co 5 minut", na ktory tak czesto sie powolujecie.

PS: Widzac na wczesniejszych stronach kupe zdjec i podpis "i co, moze to tez zrobili ludzie? Haha" niedlugo dojde do wniosku - ze uwazacie rase ludzka za totalnych debili. Na dodatek, pomysle, ze wszystko co do tej pory powstalo - zostalo zbudowane przez kosmitow - bo przeciez ludzie tego nie mogli zrobic. Nie przesadzacie?

PS2: Jezeli 2012 roku cos sie stanie - albo zostanie udowodnione (UDOWODNIONE), ze piramidy sa pozaziemskiego pochodzenia - przyjde na forum (o ile bedzie istniec, wszak kataklizm wtedy nas nie ominie) i Was wszystkich przeprosze, przyznam sie do bledu i powiem, zem glupi czlek, bo nie wierzylem w Wasze teorie, lub nie odpowiedzialem sie za Wami. Bo przyznac sie do bledu nie jest wcale tak ciezko ...
  • 0

#131 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

No oczywiscie panowie sceptycy, uzywam slowa zenujace wszedzie i tam gdzie moge! akurat ono pasuje do waszych teorii.

Sory ale jak Lynx pieknie wyslawiajac sie i mowiac o swoich teoriach kluci sie o racje , nie majac nawet pojecia o braku ciala cheopsa w sarkofagu to o czym mowa?

jaka logika? wskaz mi logike? nielogiczne sa teorie tych naukowcow a on sie na nich opiera.

A dlaczego uwazasz, ze sa nielogiczne? Co w nich jest nielogicznego? Jeszcze raz prosze o jakies DOWODY (bo latajace rydwany, albo BO TAK - dowodem dla mnie nie sa). I wybacz, ale nie znajac ani czasu budowy piramidy, ani liczby blokow, z ktorych zostala zbudowana - miedzy bajki mozemy wsadzic "blok co 5 minut", na ktory tak czesto sie powolujecie.

czas budowy jest znany. oficjalnie wasze teorie mowia o ponad 30 latach. dajmy nawet te kilka wiecej lat...8 minut na blok wystarczy? przebiegnij tyle kilkadziesiad kilometrow a potem pomysl czy mogli przytaszczyc tyle blokow pod teren budowy.

zaraz ktos powie ze byly juz te bloki na miejscu.
Otoz cheops rozpoczal budowe tej piramidy a panowal 37 lat jak uwaza Lynx
gdyby wczesniej mieli wydobyc z kamieniolomow bloki, obciac, oszlifowac i zawiesc, to zajeloby im to przynajmniej drugie tyle. czy cheops panowal 60 lat? Nie panowal!
czy taka argumentacja jest nielogiczna?

po drugie powolujecie sie na dowody naukowcow ktorzy bawili sie prymitywnymi narzedziami. to ja wam mowie ze Japonczycy probowali zrobic kopie tylko ze w skali 1:10 z najlepsza technologia i im nie wyszla. to tez zla argumentacja?

PS: Widzac na wczesniejszych stronach kupe zdjec i podpis "i co, moze to tez zrobili ludzie? Haha" niedlugo dojde do wniosku - ze uwazacie rase ludzka za totalnych debili. Na dodatek, pomysle, ze wszystko co do tej pory powstalo - zostalo zbudowane przez kosmitow - bo przeciez ludzie tego nie mogli zrobic. Nie przesadzacie?

skoro tak uwazasz...
a co zaliczasz sie do nich?

PS2: Jezeli 2012 roku cos sie stanie - albo zostanie udowodnione (UDOWODNIONE), ze piramidy sa pozaziemskiego pochodzenia - przyjde na forum (o ile bedzie istniec, wszak kataklizm wtedy nas nie ominie) i Was wszystkich przeprosze, przyznam sie do bledu i powiem, zem glupi czlek, bo nie wierzylem w Wasze teorie, lub nie odpowiedzialem sie za Wami. Bo przyznac sie do bledu nie jest wcale tak ciezko ...

poczekaj az projekt cheops dokopie sie do zlotej komnaty.

wtedy bedzie Ci glupio.

chociaz Sleza jest dowodem na Prawdomownosc Lucyny lobos ale jakos was to nie przekonalo.

Zamiast bawic sie w ataki na mnie i zamiast pisac do siebie prywatnych wiadomosci to moze przeczytajcie dokladnie wszystko zwiazane z proroctwami na 2012.
  • 0

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No oczywiscie panowie sceptycy, uzywam slowa zenujace wszedzie i tam gdzie moge! akurat ono pasuje do waszych teorii.

Ale jesli "sceptyk" powie na Twoja teorie ze jest do bani i smieszna, to najlepiej jest poprosic moda o ostrzezenie dla tego pana, tak?

Sory ale jak Lynx pieknie wyslawiajac sie i mowiac o swoich teoriach kluci sie o racje , nie majac nawet pojecia o braku ciala cheopsa w sarkofagu to o czym mowa?

Po pierwsze - nie widzialem zeby sie klocil. On raczej dyskutuje i to nad wyraz kulturalnie - odpierajac Wasze ataki smiechu - zastanow sie prosze, kto tu jest bardziej nie w porzaku.

Co do ciala cheopsa ... Gdybys przeczytal moj poprzedni post ze zrozumieniem (albo w ogole) to wiedzialbys o czym mowa. Dlaczego umiesz tylko wysmiewac, nie wnoszac nic do tematu, poza pustymi slowami?
  • 0

#133 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Ale jesli "sceptyk" powie na Twoja teorie ze jest do bani i smieszna, to najlepiej jest poprosic moda o ostrzezenie dla tego pana, tak?

Po pierwsze - nie widzialem zeby sie klocil. On raczej dyskutuje i to nad wyraz kulturalnie - odpierajac Wasze ataki smiechu - zastanow sie prosze, kto tu jest bardziej nie w porzaku.

Co do ciala cheopsa ... Gdybys przeczytal moj poprzedni post ze zrozumieniem (albo w ogole) to wiedzialbys o czym mowa. Dlaczego umiesz tylko wysmiewac, nie wnoszac nic do tematu, poza pustymi slowami?

gdzie prosilem o moda ? jestes niepowazny

co do kulturalnych wypowiedzi.
ich brak mozna zauwazyc u was w wielu tematach.
dokladnie moge o was to samo powiedziec.

co do ciala cheopsa.przeczytalem dokladnie i wiem ze chcial wykazac sie wiedza a sie zblaznil.

nadal nie odniosles sie do mojej argumentacji.

a gdzie wasza argumentacja?
gdzie wasze dowody?
ten sposob propagandowej wyowiedzi?

koncze ta dyskusje, zrobie to pierwszy i ustapie wam, ustapie waszej elokwencji, obeznania i wielkiej madrosci. Posiadaci taki ogrom dowodow , ze poczulem sie strasznie przygnieciony. ;-) :smile:
  • 0

sceptyczny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

oficjalnie wasze teorie mowia o ponad 30 latach.

Wasze, nasze ... Co my w PRLu jestesmy? Nie NASZE, WASZE tylko TEORIE - na dodatek oficjalne.

Otoz cheops rozpoczal budowe tej piramidy a panowal 37 lat jak uwaza Lynx

Czas budowy, powiedzmy, ze jest znany - ale ilosc blokow juz nie.

gdyby wczesniej mieli wydobyc z kamieniolomow bloki, obciac, oszlifowac i zawiesc, to zajeloby im to przynajmniej drugie tyle.

I nie przychodzi Ci do glowy, ze mogli to robic rownoczesnie z budowa?

to ja wam mowie ze Japonczycy probowali zrobic kopie tylko ze w skali 1:10 z najlepsza technologia i im nie wyszla. to tez zla argumentacja?

Znowu powolujesz sie na cos, co zostalo wytlumaczone. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM.

skoro tak uwazasz...
a co zaliczasz sie do nich?

JW. Do kogo sie zaliczam? Czy Ty rozumiesz moje slowa?

poczekaj az projekt cheops dokopie sie do zlotej komnaty.
wtedy bedzie Ci glupio.

Nie bedzie mi glupio - po prostu przyznam sie do bledow. I przeciwnie do Ciebie - kiedy ja snuje swoje teorie - nie chodzi mi tylko i wylacznie o to, zeby zagrac Ci na nerwach albo osmieszyc - bo to nie o to chodzi. Ciezko zrozumiec, prawda?

Zamiast bawic sie w ataki na mnie i zamiast pisac do siebie prywatnych wiadomosci

Kto Cie atakuje? To na razie Ty wysmiewasz i atakujesz wszystkich, ktorym nie potrafisz odpowiedziec. A PW nikt do siebie nie wysyla, a przynejmniej nie ja.

przeczytajcie dokladnie wszystko zwiazane z proroctwami na 2012.

Jak Boga kocham - staralem sie! Ale po szaaanelingach odpadlem ... ;)

[ Dodano: 2006-06-11, 13:22 ]

koncze ta dyskusje, zrobie to pierwszy i ustapie wam, ustapie waszej elokwencji, obeznania i wielkiej madrosci. Posiadaci taki ogrom dowodow , ze poczulem sie strasznie przygnieciony.

Pieeeeekna ironia - pieeeeekne pojechanie po sceptykach - na pewno zasluzyles na jakas nagrode ...

gdzie prosilem o moda ? jestes niepowazny

Nie no - Muhad - do podstawowki - naucz sie czytac ze zrozumieniem, blagam! Nie prosiles o moda, a moda! Prosiles w ktoryms temacie o proroctwach chyba ... Cos z kometami czy SLT. Nie pamietam dokladnie - za to slowa pamietam mniej wiecej - wnioskuje o ostrzezenie dla uzytkownika XXX. Przeczytalem jego slowa i jedyne co zobaczylem - to teoria nie pasujaca do Twojej. Brawo!

ich brak mozna zauwazyc u was w wielu tematach.
dokladnie moge o was to samo powiedziec.

W takim razie wszystkich traktujesz tak samo, bo jeden z drugim dali Ci przyklad swojej glupoty, tak? Wiec teraz atakujesz Lynxa bez powodu, smiejac sie z niego, bo jakis sceptyk kiedys sie zle do Ciebie odniosl, tak? Brawo!

co do ciala cheopsa.przeczytalem dokladnie i wiem ze chcial wykazac sie wiedza a sie zblaznil.

Ty wiesz - bo chcesz zeby sie zblaznil - i nic wiecej Cie nie obchodzi. Czytanie ze zrozumieniem.

a gdzie wasza argumentacja?
gdzie wasze dowody?

Stronami o tym mowimy - a Ty tego nie widzisz. Napisales kiedys cos o tym ze slepemu drogi nie wskazesz ... Hmmm?
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szkoda, że nie znam w 100% wszelkich informacji z Projektu Cheops bo mógłbym je skonfrontować z wiedzą Sumeryjską. Bo ja łącze te dwie cywilizacje, ich bóstwa, znaki/symbole, wierzenia itd. ;)

Czekam na wieści z tej Konferencji i mam nadzieję, że i tam rozwieją wasze/nasze wątpliwości co do przedstawianych tutaj dwóstronnych teorii :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych