Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepowiednia Niemieckiego mnicha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#91 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.
  • Tematów: 0

Napisano

Babcia powedziała ,że umarł niedawno. mamy 2007, załóżmy że umarł dawniej np. 7 lat temu to i tak umarłby w czasie milenium. Niestety tak nie było.

Z tego zdania nie można się nic sensownego dowiedzieć,
dalej uważam przepowiednie Filipka głoszone w roku 1975 na daty jego dwóch powodzi 1977 i 1999,
które były nie trafne i jakimś cudem przetrwały do dziś.
No chyba, że znasz ty jakieś nowe przepowiednie z przed siedmiu lat. :P
  • 0

#92 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Po pierwsze nie przepowiedział powodzi w 1975 roku a po drugie powódź nie była w 1977 a w 1997 roku.Trochę się pomyliłeś no albo nie doczytałeś.

Powódź 1997 została przepowedziana i to jest faktem, czego nie zmienisz.
Tak trudno uwerzyć w coś , co już się wydarzyło?
Dziwny jesteś...hm....

Po drugie czas następnej powodzi nie nastąpił, co wiedzą ludzie ,którym powiedział.

W to też nie musisz wierzyć...obyś kiedyś nie żałował swojej ignorancj.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przecież powiedziałem Ci, że niektórym mieszkańcom powiedział o dacie dokładnie.
Możesz mieć swoje zdanie ale nie zapominaj o jednym.

(...)
Babcia powedziała ,że umarł niedawno. mamy 2007, załóżmy że umarł dawniej np. 7 lat temu to i tak umarłby w czasie milenium. Niestety tak nie było.
Teraz możesz robić ------------> :rotfl: dalej.......

muhad po prostu i zwyczajnie kręcisz. Podajesz wiele sprzecznych ze sobą informacji dotyczących czasu śmierci i przepowiedni:

1. 1999 jest nie mozliwy bo on przepowiedzial to troszke pozniej Prosze Pana. nie cofnal sie w czasie i nie przepowedzial niesty przed 1999 by Pan mogl sie nabijac. - czyli Filipek zmarł po roku 1999.
2. Babci się pytałem , to powiedziała że kilka lat temu, 4, może 5 ale nie jest pewna dokładnie. - czyli zmarł całkiem niedawno, co więcej potwierdza pierwszą przytoczona wypowiedź.
3. tak tylko on to przepowiedzial pozniej smile1.gif zartowalem...on umarl przed 99 rokiem .babcia mi powiedziala.Skoro rok 99 sie nie sprawdzil to czekajmy na 2009. - czyli zmarł przed rokiem 1999

Albo Ty kręcisz albo babcia. :roll:
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale o co wam chodzi?? Muhad szczegółów niestety nie pamięta i ja również, ale najważniejsze jest to, że Filipek przepowiadał bez dwóch zdań i przepowedział, także wiele na przyszłość..
Sceptyk jak nie będzie chciał uwierzyć to i do przecinka się przyczepi...
Nie ma o czym mówić.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale o co wam chodzi?? Muhad szczegółów niestety nie pamięta i ja również, ale najważniejsze jest to, że Filipek przepowiadał bez dwóch zdań i przepowedział, także wiele na przyszłość..
Sceptyk jak nie będzie chciał uwierzyć to i do przecinka się przyczepi...
Nie ma o czym mówić.

Jak to o co? O przepowodnię, którą muhad wielce sobie swobodnie traktuje. Raz ona się pojawia przed rokiem 1999 a raz juz po. Jak źródło informacji staje się on w ten sposób mało wiarygodny, gdyż sam sobie przeczy i to w dziecinny sposób. :)
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Hehe to jest naprawde chore...
Filipek przepowiedział wiele strasznych rzeczy na przyszłość a wy się czepiacie jakiś dat itd. Panowie - to jest najmniej istotne!!

[O! Ironio]Czyżbyście próbowali zarzucić Muhadowi bajkopisarstwo?? A może chce się wywyższyć?? [/O!. Ironio]
Spójrzcie w "lustro" i zobaczcie...

...jak to żałośnie wygląda.

Jak to o co? O przepwodnię, którą muhad wielce sobie swobodnie traktuje. Raz ona się pojawia przed rokiem 1999 a raz juz po. Jak źródło informacji staje się on w ten sposób mało wiarygodny, gdyż sam sobie przeczy i to w dziecinny sposób. :)

Dziecinne zachowanie to wy wykazujecie ;)
Wiecie, to jest jak kłutnia z dziećmi, którym trzeba wszystko wyłożyć na tacy i wytłumaczyć w banalny sposób tak, żeby nie miało najmniejszych wątpliwości...
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hehe to jest naprawde chore...
Filipek przepowiedział wiele strasznych rzeczy na przyszłość a wy się czepiacie jakiś dat itd. Panowie - to jest najmniej istotne!!

Bowiem ta przepowiednia mówi o trzech 9, które się spotkają. To jest najważniejsze właśnie data. Czyli mówimy o roku 1999 tymczasem muhad raz twierdzi, że Filipek przepowiedział to po roku 1999 a więc nie ten rok miał na myśli, a raz podaje, że bohater zmarł przed rokiem 1999.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Ja już się nie dziwie dlaczego tak Ciężko jest niektóre, rzeczy wtuc do głów sceptykowi...
W kilku tematach idealnie ukazaliście banał waszego sceptycyzmu i głupote...
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja już się nie dziwie dlaczego tak Ciężko jest niektóre, rzeczy wtuc do głów sceptykowi...
W kilku tematach idealnie ukazaliście banał waszego sceptycyzmu i głupote...

Czyli głupotą nie jest podawanie sprzecznych ze soba informacji? I to w sposób w który mozna je nader łatwo sprawdzić. Na ile muhad jest wiarygodnym źródłem informacji jeżeli juz w tak banalnej kwestii podaje nieprawdziwe dane?
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Przecie muhad wyraźnie zaznaczał wielokrotnie, że nie pamięta dokładniue szczegółów... Czy to jest takie trudne do zrozumienia???

Teraz się upewniłem jak to mniej wiecej wyglądało...
Zanim odbyła się ta pamiętna powodź w 1997 toku to Filipek przepowiedział ją i zaznaczał, że po tej powodzi czeka nas jeszcze straszniejsza...
  • 0

#101 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.

Napisano

Mam taką hipotezę odnośnie śmierci Filipka i to przed rokiem 1997,
ponieważ jeśli by żył w czasie tej wielkiej powodzi to by tak namieszał jak muhad
i zrobił biednym ludziom w Polce wodę z mózgów i stała by się wielka tragedia w 1999 roku.
Filipek był dobry w te klocki, jedna biedna kobieta uwierzyła w jego jasnowidztwo i ze strachu zmarła. :P
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przecie muhad wyraźnie zaznaczał wielokrotnie, że nie pamięta dokładniue szczegółów... Czy to jest takie trudne do zrozumienia???

Trudne - ponieważ w dyskusji i to przytoczonej przeze mnie wyraźnie napisał, że przepowiednia miała miejsce juz po roku 1999 i w tym przypadku nie pisał o wątpliwościach, co do prawdziwości szczegółów. Wręcz - przeciwnie przytoczył to jako pewnik i to powołując się przy tym na żyjącego świadka :)

Teraz się upewniłem jak to mniej wiecej wyglądało...
Zanim odbyła się ta pamiętna powodź w 1997 toku to Filipek przepowiedział ją i zaznaczał, że po tej powodzi czeka nas jeszcze straszniejsza...

A równie dobrze możemy mówić o wpisaniu się w przed milenijny strach, co powodowało natężenie się tego typu "przepowiedni" związanych z końcem tysiąclecia? :cafe:
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Do tego typu przepowiedni (a mianowicie rowniotkie, ladnie wygladajace daty i uzlozenie sie cyferek) mam najwiekszy dystans.
  • 0

#104 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

muhad po prostu i zwyczajnie kręcisz. Podajesz wiele sprzecznych ze sobą informacji dotyczących czasu śmierci i przepowiedni:

1. 1999 jest nie mozliwy bo on przepowiedzial to troszke pozniej Prosze Pana. nie cofnal sie w czasie i nie przepowedzial niesty przed 1999 by Pan mogl sie nabijac. - czyli Filipek zmarł po roku 1999.
2. Babci się pytałem , to powiedziała że kilka lat temu, 4, może 5 ale nie jest pewna dokładnie. - czyli zmarł całkiem niedawno, co więcej potwierdza pierwszą przytoczona wypowiedź.

Te dwa punkty sie nie wykluczaja bo dotycza okresu po 99 roku, chyba ze masz problemy z logicznym mysleniem

3. tak tylko on to przepowiedzial pozniej smile1.gif zartowalem...on umarl przed 99 rokiem .babcia mi powiedziala.Skoro rok 99 sie nie sprawdzil to czekajmy na 2009. - czyli zmarł przed rokiem 1999

Albo Ty kręcisz albo babcia. :roll:

W tym roku o filipku rozmawialemn z babcia klka razy. Pierwszy raz zapytalem sie o niego kilka mesiecy temu. Babcia nie byla pewna, wiec poprosilem ja by zapytala ciotke. Ciotka powiedzala ze kilka lat temu. przed od 99 roku minelo troche wiecej niz kilka.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Te dwa punkty sie nie wykluczaja bo dotycza okresu po 99 roku, chyba ze masz problemy z logicznym mysleniem

Zgadza się, co więcej sam napisałem:

czyli zmarł całkiem niedawno, co więcej potwierdza pierwszą przytoczona wypowiedź. :rotfl:

W tym roku o filipku rozmawialemn z babcia klka razy. Pierwszy raz zapytalem sie o niego kilka mesiecy temu. Babcia nie byla pewna, wiec poprosilem ja by zapytala ciotke. Ciotka powiedzala ze kilka lat temu. przed od 99 roku minelo troche wiecej niz kilka.

To nie chodzi o to, co kto Tobie powiedział, bo za to nie odpowiadasz. Chodzi o to w jaki sposób piszesz o tym na forum - zamiast chwilę się zastanowić - stroisz się w piórka eksperta od Filipka naginając rzeczywistość w zależności od tego jak potoczy się dyskusja.

Ale czas: :topic:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych