Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przepowiednia Niemieckiego mnicha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Globox.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trochę to nabiera sensu...

- Na Nowy Jork spadnie bomba atomowa rzucona przez Rosjan
Myślę że nie na taką skalę, ale przecież cały czas jest kłótnia o tarczę antyrakietową...

- Klimat sie zmienia, temperatury wzrastaja
tego nie muszę komentować

- Pojawia sie dziwny strumien swiatla z kosmosu ktory bedzie widoczny na ziemi
looknijcie: http://www.paranorma...?showtopic=6737 ,
http://www.paranorma...?showtopic=6717

A teraz apokaliptycznie:
- Po jego przejsciu dzien bedzie trwal tylko 16 godzin a nie 24
czyż w teksicie apokalipsy nie było wzmianki o tym że bóg chce skrócić cierpienia, skracając dzień?

i jeszcze raz: http://www.paranorma...?showtopic=6737
no więc: po tym wydarzeniu niebo powinno się stać czerwone- apokalipsa o tym mówi...

A teraz coś z jeszcze innej beczki:
http://www.paranorma...?showtopic=6659
fałszywy prorok?

i następny temat: http://www.paranorma...?showtopic=6723
skoro pomylono się z 2012 to może chodzi o marzec 2007?

I na koniec mmoja refleksja: ten mnich jest z Niemiec, ten: http://www.paranorma...?showtopic=6737
jegomość również. może mają coś ze sobą wspólnego?

przepraszam że wszystko wo jednym poście w trochę niepasującym temacie, ale to chyba lepiej niż gdybym zakładał nowy temat, Musiałem się gdzieś "wypisać" :)
  • 0

Alkazam.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm nejstem w temacie ale moge dodac cos od siebie
1-Wojna USA z Iranem rozpocznie sie na poczatku marca 2007
- USA rzuci bombe atomowa na Teheran
mysle ze wojna napewo bedzie i jesi mieli by gdzies z zucic bombe to wlasnie na teheran z powodu otwarcia gieldy naftowej w teheranie zzapowiadane na polowe czerwca dla lajikow wytlumacze ze wojna w iraku niebyla spowodowana ropopom tylko z powodu planow sadama o otwraciu gieldy naftowej i wrozliczaiu sie w ero a nie jak dotychczas w $$$ usa niemoglo sobie nato pozwolic...
- Pojawia sie dziwny strumien swiatla z kosmosu ktory bedzie widoczny na ziemi
zoza polarna ??
- Po jego przejsciu dzien bedzie trwal tylko 16 godzin a nie 24
otym tez mowili plejadanie w swoich przepowiedniach ale to chyba jest malo prawdopodobne;/
- Na Nowy Jork spadnie bomba atomowa rzucona przez Rosjan
hmm tez mao prawdopodobne ale ciogle otym slysze i jesli ludzie cos mocno wiezą to staje sie prawdom!!
I jeszcze ta zawierucha w klasztorze Betanek gdzie siostra jadwiga ma ponoc przekazy od samego jezusa ktory jej mowi ze na ziemie zeszly juz 4 jeźdźców apokaipsy !! Najciekawsze jest reakcia samego koscola co zrobili ?? oczywscie siotra jadwiga jak i caly klasztor zostal oficialnie wygnany na banicje:) jak to moziwe ze siotra ktora ma kontak z jezusem tak zostasla potraktowana?? chyba powini ją spierac jakos miianowac na biskupa czu cus a ie na odwrot??

O wydarzeniach w klasztorze informowaliśmy w naszym serwisie. Teraz sprawy uległy przyspieszeniu, a zbuntowane betanki nie są już zakonnicami. Abp Józef Życiński w liście do mieszkańców Kazimierza Dolnego (Lubelskie) poinformował, że żadna z obecnych mieszkanek tamtejszego domu zakonnego Sióstr Rodziny Betańskiej nie jest już zakonnicą. Chodzi o betanki, które nie podporządkowały się decyzji Watykanu o wyznaczeniu nowej przełożonej.
"W styczniu br. watykańska Kongregacja do Spraw Instytutów Życia Konsekrowanego nadesłała do mnie dokument, który ostatecznie zamyka tę bolesną i nabrzmiałą sprawę" - pisze metropolita lubelski w liście opublikowanym w czwartek na stronie internetowej archidiecezji lubelskiej.

Warto przypomnieć, że wszystko zaczęło się w momencie, kiedy siostra Jadwiga przyznała się, że otrzymuje przekazy o demonach, które przygotowują się do ataku na ziemię. Wizje siostry Jadwigi wzbudziły sprzeciw kościoła, ale poparły ją... inne zakonnice!
Po tym fakcie 70 zbuntowanych przeciwko Kościołowi sióstr betanek z Kazimierza Dolnego zostało oficjalnie wykluczonych z zakonu.

Konflikt, najpierw wewnątrzzakonny, a potem z abp. Życińskim wybuchł w maju 2005 roku. Część sióstr skarżyła się na sposób kierowania zakonem przez matkę przełożoną, siostrę Jadwigę. Odwołano ją. Ale następczyni, siostry Barbary, zakonnice nie wpuściły do klasztoru. Do dziś rezyduje w Lublinie.

Buntowniczki, wśród których jest wiele młodziutkich nowicjuszek, stoją murem za s. Jadwigą, uwierzyły w jej niezwykły ponoć kontakt z jakąś energią.

- Córka przekonuje nas, że z Kazimierza Dolnego wyjdzie iskra, która odmieni świat - mówi matka jednej z nowicjuszek. - Wierzy, że dzięki nim nastąpi wiosna Kościoła. Prosi, żeby nie wierzyć w plotki o chorobie psychicznej siostry Jadwigi.

Oto wywiad z siostrą z 12 stycznia 2005 roku , która opowiada o wydarzeniach w klasztorze. Zakonnica Jadwiga ma doznawać objawień, których nie chce uznać kościół. Sprawa jest ciekawa także dlatego, że podobno jej kontakty z „innym bytem” miały obserwować inne siostry zakonne, stąd ich odwaga w przeciwstawieniu się władzom kościoła. Przedrukowujemy ten wywiad:

- Siostro Dominiko, jaka naprawdę jest siostra Jadwiga?
- To wspaniała osoba! Nigdy się nie wynosiła ponad inne siostry. Sympatyczna i mądra. Zawsze znajduje czas dla nas, sióstr, aby służyć swym mądrym słowem i wspierać nas duchowo. Jest niezwykle pobożna. O wiele gorliwiej niż my wyznaje miłość do Jezusa Chrystusa. Wstaje codziennie o czwartej rano i modli się o siłę dla nas wszystkich. Po zmierzchu zamyka się w swojej celi i oddaje żarliwej modlitwie do Pana Naszego i Najświętszej Maryi.
- Czy siostra Jadwiga rzeczywiście miała jakieś objawienia?
- To już wie tylko ona. Ale wierzę głęboko, że jest obdarzona tym niezwykłym darem. Bo czy inaczej opowiadałaby nam o swych rozmowach z Naszym Zbawicielem i o cudownych objawieniach? Wszystkie jej objawienia spisują skrupulatnie dwie siostry. Jeżeli będzie wola Boga, to pozna je cały kościół.
- Widziała siostra matkę przełożoną podczas objawienia?
- Nie, nigdy! Ona doznawała ich w samotności. Widziałam tylko, jak wychodzi ze swej celi po objawieniu. Była blada i spocona. Nie jadła później przez wiele godzin i z nadzwyczajną gorliwością modliła się dzień i noc.
- Co było w tych objawieniach?
- Były przerażające! Często siostry bały się nawet ich słuchać! Siostra Jadwiga opowiadała nam, że widziała cztery demony stojące na czterech krańcach kuli ziemskiej. Miotały w ziemię płonącymi gromami, aż pękła na cztery części. Chrystus jej powiedział, że to jest znak, iż ziemię opanowały cztery plagi: głód, nienawiść, bezbożność i kłamstwo. A siostra Jadwiga ma z nimi walczyć. I powiedział: „Szczęśliwy, kto nie szuka rad bezbożnych, nie wstępuje na drogę grzeszników i nie zasiada w gronie szyderców”.
- Dlaczego siostra Jadwiga zamknęła się w klasztorze i nie chce się podporządkować decyzji Watykanu?
- Dopóki jest obdarzona łaską objawień, chce ich wysłuchać.
- Siostro, dlaczego siostra odchodzi z zakonu?
- Bo jestem słaba. Mam bardzo chorą, wręcz umierającą matkę. Kocham ją bardzo i jestem z nią silnie związana. Chcę być przy niej, bo ona mnie potrzebuje. A po drugie, a ponad to od kilku tygodni w naszym klasztorze zapanował zły duch – podejrzliwości, nieufności i strachu. Siostry prawie przestały ze sobą rozmawiać, bo się boją, że ich słowa dotrą do kurii. To jest nie do wytrzymania.

Tekst: Fundacja NAUTILUS
  • 0

Patrol.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Osobiście nie wierzę w większość przepowiedzianych przez niego wydarzeń. Mogę zgodzić się z tym, że USA już niedługo zaatakuje Iran ale fakt zrzucenia bomby atomowej przez Rosję wydaje mi się bardzo mało prawdopodobny... No ale pożyjemy zobaczymy :>
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dobrze, że pożyjemy krótko zanim zobaczymy, szybko się przekonamy co do autentyczności tych ostatnich przepowiedni dotyczących marca 2007.
  • 0

#125 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

niebyla
zoza
otym
otym prawdom!!

moglbys robic mniej bledow ortograficznych.
  • 0

Wysłannik Boga.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam serdecznie! :)

Czy przyszłość naszego świata zależy w dużej mierze od Nas Samych ?Tak!
Czy życie człowieka egzystującego na tej ziemi zależy od Nas ?Tak!
Czy świat jaki będzie budowany i tworzony teraz i w przyszłości będzie budowany-tworzony przez Nas? Tak!
Czy przyszłość świata widziana wizjami proroków można zmienić ? Tak !

Świat nasz jest stworzony przez naszego Stwórcę dla człowieka, by mógł doznawać ,obcowania rożnych form z tym związanych życia tej planety.
Zycie jakie buduje/my ,to Zycie które ja/my je będę/będziemy spożywać teraz i w przyszłości przez przyszłe nasze dzieci.
Tworzyć na tej ziemi możemy sami ,tak samo i tworzyć naszą przyszłość, która mogę/możemy tak ubarwić by nasze życie było tak piękne, jakie jeszcze nie miał żyjący człowiek od czasów Adama i Ewy.
Czas przyszłości stwarzam/y taki jaki sami tego chcemy ,a może być on zły –jaki jest obecnie lub dobry- jaki możemy stworzyć teraz.
Wizje proroków(nie wszystkich) to wizje(nie wszystkie) które są ostrzeżeniami od samego Stwórcy dla Nas ludzi.
Ale to od Nas zależy jak te wizje weźmiemy do siebie i jak je później przetworzymy na język, a także jak do tego się dostosujemy.
Pamiętać trzeba> ze większość wizji można zmienić wola swojego „Ja” , tylko w to trzeba dużo włożyć serca, by taka wizja uległa zmianie i nasze myśli powróciły do dalszego reakcjonowania dalszej egzystencji życiowej.

Także proroctwa choć się spełniają , to można je zmienić- dlatego dużo przepowiedzianych wizji się nie sprawdziło.
Są wizje ,które choć człowiek by chciał, to i tak nie ulęgną zmianie- ale to te nieliczne , nie zależne już od nas samych.

>Pozdrowienia< :>

PS. Wiarygodnością słów będzie miało wydarzenie zorzy(kolorowej)-czy cos takiego w niedługim czasie w Polsce >czas pokaże .tyle :roll:
  • 0

some.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a czy w apokalipsie nie jest napisane, że "nikt nie zna dnia ani godziny" ? :ojej: :cafe:
  • 0

Deneb.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doba bedzie trwała 16h ?
Co to za nonsens - niby jak to ma się stać ? Planeta bedzie się szybciej obracała ? Co to za gupoty ten mnichu plecie, nie zna fizy i gada brednie.
Przy czymś takim zmienił by się parametr przyciągania ziemskiego na całym globie.
  • 0

Lupus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doba bedzie trwała 16h ?
Co to za nonsens - niby jak to ma się stać ? Planeta bedzie się szybciej obracała ? Co to za gupoty ten mnichu plecie, nie zna fizy i gada brednie.
Przy czymś takim zmienił by się parametr przyciągania ziemskiego na całym globie.

No właśnie .......
  • 0

#130 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

no załóżmy ,że jakiś czynnik zewnętrzny spowoduje szybszy obrót ziemii więc jaki to ma związek z znajomością fizyki?
Żaden...

To jest możliwe ale co miałoby być tym czynnikiem to inna bajka.
  • 0

marian9999.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uderzenie Asteroidy moze spowodowac przyszpieszenie obrotow Ziemiale pisz o powodzi na cala Europe wiec jest mozliwosc ze nie bedziemy musieli sie przestawiac na 16godzina dobe.
  • 0

#132 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Zawsze jest jakaś możliwość lecz nigdy nie wiadomo jaka...
  • 0

rumun91.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

- Papiez Benedykt otrzymuje "ostrzezenie"

dziś na onecie było że Papież Benedykt otrzymał ostrzeżenie przed zielonym antychrystem(chyba nic nie przekręciłem)
  • 0

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nic nie przekreciles. :)

Papież straszony "zielonym antychrystem

Ostrzeżenie przed "zielonym antychrystem", którym ma być "pacyfista, ekolog i ekumenista" otrzymał Benedykt XVI podczas postnych rekolekcji dla watykańskich hierarchów - wygłaszanych w tym roku przez konserwatywnego kardynała Giacomo Biffiego - informuje "The Times"

....

wiecej na --> http://wiadomosci.on...84,12,item.html
  • 0

Frost.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak dla mnie to o niczym nie swiadczy ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych