Napisano
08.11.2008 - 15:51
Witam wszystkich, gdyż jest to mój pierwszy wpis na tym forum ^^
W ciągu kilku najbliższych dni mam zamiar wybrać się z aparatem, na cmentarz w mojej miejscowości. Byłem ostatnio tam kilkakrotnie w przeciągu ostatniego tygodnia, by zorientować się, która część cmentarza jest najstarsza i wybrać wzrokowo kilka miejsc na ciekawe zdjęcia...
Teraz jednak mam kilka pytań do was.
Po pierwsze zawsze zastanawiało mnie czy godzina o której pójdę robić zdjęcia ma znaczenie. Zawsze i chyba wszędzie chodziło przekonanie, że duchy "straszą" w okolicach 24. Jednak wydaje mi się, że to tylko bujda przekazywana z pokolenia na pokolenie. Patrząc z kolei na godzinę 3:00, która jest uznawana za godzinę demonów, można by wywnioskować, że o tej godzinie mamy większe szanse na uchwycenie jakiś złych duchów, lub w gorszym wypadku zakłócenie spokoju takowym, co mogłoby się dla nas źle skończyć...
Jakiś czas temu wyczytałem na forum jakoby dobre duchy miały być "białe", a złe "cieniste", więc nawiązując do wcześniejszego akapitu o godzinach, o 3:00 mógłbym uchwycić tylko te "cieniste", które byłoby potem bardzo ciężko zauważyć na zdjęciach. Więc mam pytanie czy waszym zdaniem taki podział duchów na zdjęciach był wymysłem jakiegoś neo-kida, czy więcej osób popiera tą teorię.
Następnie chciałbym zapytać o coś co intryguje mnie od jakiegoś czasu, duchy na zdjęciach wydają się przeważnie świecić jakimś własnym wewnętrznym światłem, więc czy z takiej racji robienie zdjęć w nocy bez użycia lampy błyskowej nie byłoby bardziej opłacalne? Rozumiem także, że wtedy każde najdrobniejsze światło można by czasem uznać za ducha, ale to już takie ryzyko "zawodowe" xP
Liczę na szybkie i w miarę konkretne odpowiedzi i
Pozdrawiam! ^^