Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czasoprzestrzenne zderzenie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
114 odpowiedzi w tym temacie

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po odejściu Chrystusa do Ojca, miało pojawić się na Ziemi wielu fałszywych proroków, by zwodzić ludzi. Dla mnie jest to kolejny, namacalny tego dowód.Jedynie wiarygodne proroctwa zapisane są w Biblii(np. Księga Daniela, Księga Erzechiela, czy Apokalipsa) i nie podlegają one dowolnemu wykładowi.W Biblii nie ma mowy o czy takim, jak "nadejście fali energii z centrum galaktyki".Bóg realizuje swe zamiary zgodnie z tym, co wcześniej zapowiedział i nie ma mowy o jakiejkolwiek zmianie.Tym co może przerażać, jest nadchodzący "Dzień Pański" - dzień straszny, wielki dzień sądu Bożego.Jego zapowiedź zawarta jest w wielu miejscach pism apostolskich i w ewangeliach.Ów dzień, jest niewątpliwie symbolem rozliczenia Stwórcy z ludzkością.
  • 0

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Poczekamy, zobaczymy, ale jakoś w to nie wierzę.
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W Biblii nie ma mowy o czy takim, jak "nadejście fali energii z centrum galaktyki".

Tylko 7 Archaniołów gra sobie na trąbkach, aż wpada kolejny skrzydlaty z kluczem do Czeluści i są rycerze w zbrojach barwy dymu ognia i siarki... No bardziej prawdopodobne!

W swym poście Dager ukazałeś wspaniałego katolickiego MŚCIWEGO Boga, który za nic ma wolną wole ;) Cudne brednie prawisz :>
  • 0

Dager.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po pierwsze,gdybym pisał coś wymyślonego przez siebie, z głowy, można by to poddać w wątpliwość, lecz niestety - źródłem mej wypowiedzi jest Biblia, której moralna i duchowa treść ma dla mnie wartość najwyższą.
Po drugie, nie znam żadnego, "mściwego, katolickiego Boga", bo nie jestem katolikiem.
Po trzecie, Jedyny Bóg i nasz Ojciec po to właśnie dał nam możliwość samodzielnego decydowania o własnym życiu, by w stosownym momencie z tego życia nas rozliczyć. Bo wszyscy ludzie - dobrzy i źli są jego własnością i jedynie On zdecyduje, kogo ukarać a kogo nagrodzić. Położenie człowieka jest wynikiem buntu z podszeptu szatańskiego i efektem tego buntu jest coraz gorsza sytuacja na świecie. Świat oszalał i moralnie stacza się w dół, natomiast zanim Bóg wstąpi na arenę historii, zło musi dojrzeć. I nie są to - jak piszesz "brednie", lecz realna, coraz bliższa rzeczywistość, która naprawdę wstrząśnie ziemią i ludzkością.
  • 0

Treve.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gvnvael mnie też to jakoś nie przekonuje.

BTW:
Nie jesteśmy dośłowną własnością boga. Nie po to nas stworzył i dał wolną wolę żęby mani pomiatać.
  • 0

some.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tylko 7 Archaniołów gra sobie na trąbkach, aż wpada kolejny skrzydlaty z kluczem do Czeluści i są rycerze w zbrojach barwy dymu ognia i siarki... No bardziej prawdopodobne!

Nie mozna brac dosłownie słów napisanych w Biblii ! :P To jest napewno przenosnia.

Nie jesteśmy dośłowną własnością boga. Nie po to nas stworzył i dał wolną wolę żęby mani pomiatać.

Gdyby każdy robił tak jak Bóg nakazał by nie bylo końca świata i by nie "pomiatał" nami...
  • 0

#22 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.
  • Tematów: 0

Napisano

Marzec to dobry i trafny miesiąc w tym roku,
ja bez oparcia o wypociny wizjonerów i autorów zacnych i poczytnych książek mogę śmiało powiedzieć
o celności w dacie ale co do zjawiska jakie nastąpi jeszcze tu nie znalazłem obiektywnej diagnozy,
takie ciekawe wywody naukowe zawsze będą budzić kontrowersje w każdej grupie społecznej,
więc zabawa dopiero się zacznie. :P
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oh, bleh. Największe zło współczesnego świata - nie pojmuje ironi ;X

Dager ślepcze, po pierwsze Bóg jest wszystkim, tak samo dobrem jak i złem więc nie odbieraj mu jego części.
Po drugie - masz mylną KATOLICKĄ wizję istnienia człowieka. Nie jesteśmy tu by coś udowodnić. Śmieszna jest też popierana ciągle przez Ciebie wizja Boga mściwego: albo człowiek będzie dobry albo ukarany <- to nie jest wolna wola, to nie tak działa :)

Różnica pomiędzy nami polega na tym, że Ty wierzysz, a ja wiem.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli się nie mylę, to wydarzy się w marcu i będzie trwało aż po kwiecień.

Pewnie pierwszym objawem uderzającej fali będzie dziwne poczerwienienie tarczy Księżyca 3 marca ;->
  • 0

Dager.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faryzeusze też wiedzieli i nic im to nie pomoże. Błogosławieni którzy uwierzyli.Nie rozumiem, na jakiej podstawie przypinasz mi katolickie metki, skoro wyraźnie zdeklarowałem, że do tego gremium nie należę. Zapewne tak Ci się wydaje, lub Twoja wiedza nie pozwala Ci odróżnić czytelnika Biblii od czytelnika Katechizmu. Poza tym, epitety nigdy nie zastąpią argumentów.
  • 0

#26 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.
  • Tematów: 0

Napisano

Pewnie pierwszym objawem uderzającej fali będzie dziwne poczerwienienie tarczy Księżyca 3 marca ;->

A drugim objawieniem dla niewiernych płonący Merkury, spójrzcie na niebo już się zaczyna :o
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wybacz moje oszczerstwa:) Bądź jednak łaskaw wyjaśnic o jakiej biblii mówisz. No bo przecież nie tej której kanon został ustalony przez katolickiego papieża i katolickich biskupów...

Dlaczego jesteś taki nie miły dla rzeczonych Faryzeuszy? To tez ludzie, dzieci Boga! Podoba Ci się wizja iż sąd ostateczny oddzieli ziarna od plew i część dusz (dzieci Boga przypominam, Twoi bracia) będą smażyc sie wiecznie w piekle? Smutna jest Twoja wiara...
  • 0

Dager.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyżbyś miał wesołą wiarę? Gratuluję poczucia humoru.
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Po pierwsze - mógłbys odpowiedzieć na moje pytanie? :>
Po drugie - tak, zdecydowanie popieram wierzenia dzięki któym człowiek może się uśmiechnąć a nie umartwiać ;X

Tak na marginesie - jestem ponad religijny :)
  • 0

Dager.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I wszystko jasne. Moja odpowiedź; Korzystam z kilku wydań(Biblia Gdańska, Biblia Tysiąclecia) ale najczęściej służy mi Biblia, wydana przez Brytyjskie i Zagraniczne Towarzystwo Biblijne - Warszawa 1981. Nawiasem mówiąc, w naśladowaniu Chrystusa chodzi o cierpienie, które nie ma nic wspólnego ze obłudnym, cielesnym umartwianiem się na pokaz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych