Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 odpowiedzi w tym temacie

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja stawiam, że to bajki o tym kosmicznym tsunami - jedyne logiczne założenie jakie mogę przyjąć jest takie że ktoś próbuje nam przekazać info że decyzja o wojnie z Iranem (która przeodzi się w konflikt światowy) już zapadła i żebysmy się na to przygotowali.

A jarecki_ole niech sobie będzie bo mnie rozśmiesza :D
  • 0

oemgie.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie jeszcze jedno... jak długo moderator tego wątku będzie tolerował użytkownika jarecki_ole??

a mnie zastanawia jedno - jak długo moderator bedzie tolerował takie bzdury? No chyba ze sam w nie wierzy.

Panowie, macie setki tematów o końcu świata, wszystkie tak samo "pewne" i "składające się w logiczną całość". Problem w tym, ze kazdy z tych tematów, to były bzdury.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a mnie zastanawia jedno - jak długo moderator bedzie tolerował takie bzdury? No chyba ze sam w nie wierzy.

Dziękuję, że przedstawiłeś nam swój punkt widzenia. Mimo to są osoby, które wierzą lub chcą po prostu sprawę wyjaśnić do końca :)

Pozdrawiam
  • 0

tom3k.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

The "tsunami" from outer space was pigeon poop falling on ESA head.

Czyli wszystko jasne ;) .

Tak na poważnie, to myślę, że póki co nie dowiemy się jaka jest prawda:
ESA DE ani WhiteHat już nie piszą na tamtym forum, aktualnie pojawił się Mr.Greene, który prawi coś o miłości do bliźnich i tym podobnych sprawach - brak informacji o tsunami, pytania o konkretną datę są po prostu olewane przez tych którzy coś rzekomo wiedzą.
Wprawdzie jakieś "ziarnko prawdy" może w tym wszystkim być, no i pozostaje kwestia tego, czego szukali na GLP ludzie z armii, NASA, ESA i FBI(admin strony podał, że takie IP się pojawiały na stronie jakiś czas temu)...ale póki co mamy tylko jeden wielki bajzel w wątku o tsunami na GLP, w którym przewijają się wszystkie możliwe teorie :P .
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moze uda mi sie dotrzec do innych zrodel na ten temat. Godlikeproductions nie jest jedyna wyrocznia :) Skoro to byli "oszusci" to ciekawe dlaczego tak szybko sie poddali. Jesli mieli z tego zbawe to czemu tak szybko przerwali? Przeciez mogla byc tym wieksza im blizej marca.
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A ja wrócę na chwilę do tematu magnetomnetru NICT bo chciałem sprawdzić czy tak jak mówił Lynx pojawi sie dzisiaj film z wczorajszymi odczytami. I zdziwiłem się nieco bo w nocy strona nie działała w ogóle a dzisiaj całe archiwum zostało skasowane :)
http://www2.nict.go....time/movie.html
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To znaczy, że dobrze zrobiłem kopiując "dowód" dodatkowo na Imageshack bo z NIST już nie wczytuje ;)

Dołączona grafika
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To co udało nam się zapisać (moje screeny jak i Twoje) nie przedstawiają niczego nadzwyczajnego - np. 14 grudnia 2006 była taka burza magnetyczna że hej! - to co widzimy na screenie powyżej to w porównaniu do tamtego jedynie zefirek.

Zagadka polega na tym co się takiego stało że magnetometr HAARP nie zarejestrował nic o godz. 2.00 dnia 23 lutego a magnetometr NICT chociaż zarejestrował to nie pokazał a ostatecznie ich system skasował całe archiwum.
Może to jakaś przyczyna naturalna, jakaś jonizacja plus błąd systemu, cholera wie co ale musiała by być zewnętrzna żeby spowodować awarię dwóch niezależnych magnetometrów... ale to też niemożliwe bo przecież NICT wszystko zarejestrował tylko nie pokazał. A może to celowe działanie człowieka tylko po co? Ktoś chce coś ukryć? Co ukryć?

[A teraz mała dawka czysto teoretycznych rozważań - nie twierdzę że to prawda ale staram się wrzucić trochę dedukcji]

Jeżeli zakładać celowe dizałanie człowieka to można założyć że ukryć coś chcieli amerykanie - HAARP jest u nich i od razu wyłączyli rejestrację zjawisk; NICT jest japoński i dopiero po jakimś czasie zaczęli kasować bazę danych. Ale co chcieli ukryć? Na pewno nie słoneczną burzę magnetyczną bo tych jest od groma i to dużo silniejszych. Jeżeli ktoś miał by coś ukrywać to albo:

a) zaburzenia w polu magnetycznym Ziemi spowodowane celową działalnością człowieka czyli Słońce było spokojne a megnetometr zarejestrował zaburzenia megnetyczne jak przy burzy słonecznej - w każdym zdrowym umyśle pojawia się pytanie WTF???
b) zaburzenia w polu magnetycznym Ziemi spowodowane nieznaną/znaną nielicznym siłą pochodzącą spoza układu słonecznego - Słońce było spokojne a megnetometr zarejestrował zaburzenia megnetyczne jak przy burzy słonecznej - w każdym zdrowym umyśle pojawia się pytanie WTF???

[Koniec dedukcji]

Jednak znając życie można założyć że najprawdopodobniej był to jeden z tych zbiegów okoliczności, które powodują u ludzi myślenie spiskowe :) Jeżeli tak, to przynajmniej człowiek pobudził szare komórki :D
  • 0

podol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ktoś próbuje nam przekazać info że decyzja o wojnie z Iranem (która przeodzi się w konflikt światowy) już zapadła i żebysmy się na to przygotowali.

Ale z ciebie politolog... jak z koziej d*** trąba... jaka wojna światowa? Nawet jak dojdzie do wojny w Iranie to Amerykańcy czapkami ich ponakrywają (nie mówiąc już o nalotach dywanowych)...

Wojna Światowa to prędzej wybuchnie przez amerykańską tarczę antyrakietową niż przez wojnę w Iranie.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

podol, poczytaj troche gazety a może uświadomisz sobie jak wielkie jest zagrożenie... Może wtedy dorównasz Ejael'owi...
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

podol dyskutuj na argumenty a nie na kozie trąbki :) Po co takie personalne zaczepki?
Wojna/Iran to inny topic ale jeżeli chodzi o możliwość wybuchu globalnego konfliktu to moglo by do niego dojść z milionów nakładających się na siebie problemów a nie z powodu jednego nalotu czy jednej tarczy - ja tu o tym nie pisałem tylko nadmieniłem o mozliwości posiadania przez kogoś pewnych informacji. To może być jeden z zapalników, potem domino już leci...

Przeczytaj tekst który podlinkowałem tutaj: http://www.paranorma...m...st&p=121511
Czysto ekonomiczna analiza dlaczego konflikt z Iranem jest prawie pewny.
  • 0

#162 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.

Napisano

ESA DE ani WhiteHat już nie piszą na tamtym forum, aktualnie pojawił się Mr.Greene, który prawi coś o miłości do bliźnich i tym podobnych sprawach - brak informacji o tsunami, pytania o konkretną datę są po prostu olewane przez tych którzy coś rzekomo wiedzą.

To samo będzie u nas w niedzielę, jak skończą się argumenty naukowe
to dla tych co nie chodzą do kościoła wkleją cytaty z Biblii, niech się modlą niewierni. :P
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda to na kolejną kosmiczną mistyfikacje.
Ale sprawa z magnetometrami HAARP i NICT 23 lutego jest co najmniej dziwna.Warto by nadal śledzić ten temat.Może coś ciekawego jeszcze "wypłynie".
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja wrócę na chwilę do tematu magnetomnetru NICT bo chciałem sprawdzić czy tak jak mówił Lynx pojawi sie dzisiaj film z wczorajszymi odczytami. I zdziwiłem się nieco bo w nocy strona nie działała w ogóle a dzisiaj całe archiwum zostało skasowane

KLIK i wszystko jasne :-)
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No prosze wszystko sie ladnie zgrywa w czasie Lynx ;)

BTW:

Dołączona grafika

zapis z HAARP (21 luty) Pozostaje pytanie w jakiej kondycji bylo Sloneczko tamtego dnia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych