Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 odpowiedzi w tym temacie

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten wykres też daje do myślenia.

Dołączona grafika

http://www.sec.noaa....ts/xray_5m.html
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zanim się pojawią ostrzeżenia o tragicznych kataklizmach jakie przyniosą nam zmiany na wykresach NICT, polecam zobaczyć jakie są rzeczywiste skutki takiej aktywności :-)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obecnie prędkość wiatru słonecznego jest ciągle niewielka, nie ma więc się czego obawiać. Warto dodać, że już wczoraj rano pojawiły się pierwsze symptomy wzrostu aktywności.

Zakladamy zatem, ze to nie wiatr sloneczny - magnetometr jednak nie bierze z nieba swoich odczytow, wiec co obrazuja wklejone przeze mnie symulacje?

Postanowiłem przetłumaczyć wypowiedzi White Hat. Co prawda pojawiły się spekulacje jakoby White Hat i ESA DE to były te same osoby - oszuści, piszący co prawda z obszaru Niemiec, jednakże osoby nie będące pracownikami, żadnych ważniejszych instytucji. Pojawiły się teorie o "pracowniku taksówki", "pielęgniarce" itd. Dyskusja jednak wciąż trwa dalej i może w ciągu kolejnych dni pojawią się jakieś ważne informacje.

---

White Hat (część I)

Wiele osób pyta o datę. Pozwólcie, że podam wam jedną:

9 marca

Chciałbym podać swoje prawdziwe nazwisko, ale nie mogę. To co mogę powiedzieć to fakt, że nie znam ESA DE osobiście, ale jestem prawie pewien, co do tego kim jest ta osoba.

W przeciwieństwie do ESA DE moja wiedza naukowa jest praktycznie żadna. Jakkolwiek jednak, mam dostęp do kontaktów, które przedstawiają mi informacje w zrozumiałych (nawet) dla laika terminach. Jak mawiam, przedstawiają mi informacje jakbym był 5 letnim dzieckiem. To właśnie robią.

Aby być uczciwym wobec was, są rzeczy o których zbyt wiele nie wiem - a galaktyczne tsunami jest jedną z nich. Tsunami to termin jakiego (oni) używają wobec tego zjawiska.

Moglibyście zatem zapytać - kim są oni?

Należą do tej samej grupy ludzi, którzy pracują przy ESA. Znam ich towarzysko, a niekiedy wyłącznie na od strony biznesowej. Jestem obywatelem USA (urodzonym w Wielkiej Brytanii), na kontrakcie w Niemczech. Posługuję się jednak terminem obywatel - ostrożnie, bo moja działalność nie ma charakteru cywilnego. Nie jestem MiB'em. A jeśli już byłbym do niego podobny to bez całej tej mitycznej otoczki. Nazwanie mnie "wolnym strzelcem" będzie odpowiednie.

Obserwuje rozwój tego wątku niemalże od samego początku. Nie jestem jedyny. Wasi moderatorzy odkryli kilka dziwnych adresów IP, w przeciągu kilku ostatnich dni. Intel i monitoring wojskowy obejmuje całą tą stronę i nie mam wątpliwości, że Ci na górze (których znam) nie są zadowoleni z tego, że układacie fragmenty tej układanki w jedną całość budując przerażający obraz odpowiadający prawdziwej sytuacji.

9 Marzec

Skąd wiadomo? Wiadomo, ponieważ, oni "odbijają sygnały od wstrząsów / fali uderzeniowej"

(w oryginale: bouncing signals off of the shockwave)

...a to nie są zwyczajne sygnały radiowe. Intensywność wstrząsu/fali jest mierzalna w sposób jaki nie odpowiada pasmu energii. A sama fala - możecie nazywać ją przypływem - manifestowała swoją obecność w naszym systemie słonecznym dawno temu, na początku jak szept. Wkrótce poczujemy jej pełen efekt tutaj na naszej planecie, na dni przed tym zanim rozerwie naszą atmosferę na strzępy.

(w oryginale: The intensity of the shockwave is measurable in a way that does not apply to the band of energy itself)

Co zrobić?

Znacie zagrożenie, możecie czuć się z tego powodu ostrzeżeni. Nie będzie żadnych publicznych ostrzeżeń, zanim nasi przywódcy nie znajdą się w bezpiecznych tunelach pod Patagonią lub w innych podziemnych kompleksach na południowej półkuli. Oczywiście były osoby starające się przekazać prawdę - wszyscy oni są już teraz martwi. Zaledwie parę tygodni temu, agent BND tutaj w Niemczech został zamordowany ponieważ wiedział zbyt dużo i chciał wystąpić publicznie. Wszystko zostało tak przygotowane - żeby wyglądało na wypadek. Otruto go i zadbano o to, aby zakres jego obowiązków i pole prac nie miało żadnego związku z ESA, ślady zatarto bardzo umiejętnie.

Kiedy to wszystko stało się dla mnie jasne. Byłem oszołomiony. To wszystko wygląda jak zdrada ludzkości. Oni o tym wiedzieli przez lata i mogli już dawno wprowadzić program przetrwania - co najmniej od roku 1988. Mieliśmy mnóstwo czasu na przygotowanie, spokojnie i metodycznie. Zamiast tego, zdecydowali utrzymać to wszystko w sekrecie i tym samym porzucić wszystkich, którzy nie znaleźli się na liście A.

Czy jest coś, co zwykli ludzie mogą zrobić dla siebie i tych, których kochają? Być może jest. Nie jestem religijny i właściwie nie wierzę w Boga. W ostatnim tygodniu jednak po raz pierwszy w swoim życiu upadłem na kolana i w prywatności w swoim domu modliłem się.

Sugeruję, abyś zrobił to samo.

Tłumaczenie Eurycide
www.paranormalne.pl
http://heidi-lore.tripod.com/id27.html

• 0

#214 Gość_diegonet

Gość_diegonet.
  • Tematów: 0

Napisano

Wiec czekamy do 9 marca. Bedzie to piatek, za nie cale 10 dni... :)
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

White Hat (część II)

Oznaki, że dzieje się coś dziwnego są zwykle cały czas widoczne na wprost was.

Wypatrujcie wojskowych lub cywilnych ćwiczeń obronnych. Zwracajcie uwagę na anomalie pogodowe (jeśli są zgłaszane) oraz na narastającą siłę wiatrów i powodzie. Zwracajcie uwagę na wysokich rangą urzędników, którzy znajdują dodatkowy czas na "niezapowiedziane" wizyty i spotkania. Wypatrujcie czy niektórzy z nich nie udają się na południe Ameryki, Afryki czy na Antypody.

Wypatrujcie dziwnych zachowań zwierząt. Jeśli macie zwierzęta, zwracajcie uwagę na ich zachowanie - w szczególności tyczy się to psów, które mogą stać się zaniepokojone czy agresywne. Zwracajcie uwagę na migracje praków, ławice ryb płynące na południe podczas gdy w rzeczywistości powinny płynąć na północ.

Wypatrujcie zmian w waszym zachowaniu i zachowaniu innych ludzi. Możecie zauważyć, że normalnie agresywni ludzi stają się spokojni i na odwrót. Wypatrujcie wzrasającej liczby samobójstw, wypadków, morderstw. Zwracajcie także uwagę na zachowania wojskowych.

Szukajcie wszystkich tych rzeczy.

Tłumaczenie Eurycide
www.paranormalne.pl

• 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejne wypowiedzi (White Hat) z forum godlikeproductions.com

Kilka tygodni temu agent BND zmarł w dziwnych okolicznościach. Moim zadaniem było sporządzenie raportu z tego wydarzenia. Raport został fałszywie połączony ze skandalem dotyczącym byłego więźnia Guantanamo znanego jako Kurnaz. Wszystko, czego dowiedziałem się później zgadzało się z informacjami o jakich wiedziałem od jakiegoś czasu.

Byłem nie do końca świadomy zbliżającego się tsunami jeszcze w listopadzie. Nie brałem tego na poważnie, aż do czasu wydarzeń z przed paru tygodni.

---

ISS nie zostanie ewakuowane. Przynajmniej tak mi się wydaje. Domyślam się, że jest już po prostu za późno, a okno potrzebne do przeprowadzenia tej operacji już się skończyło.

---

Zostało już w tej długiej debacie powiedziane, że zostaniemy uderzeni falą energii, która dotknie każde żywe stworzenie i każdy bezduszny przedmiot na tej planecie.

Jak to będzie wyglądało?

Tsunami, powodzie, silne wiatry, huragany. Katrina będzie przy tym wyglądać jak romantyczna mżawka w wilgotny dzień lata.

Tłumaczenie Eurycide
www.paranormalne.pl

---

White Hat (część III)

Ostrożnie dobrałem słowa

Kurnaz, urodzony w Niemczech obywatel Turcji został uprowadzony przez CIA w Pakistanie i wysłany do Guantanamo przez Afganistan w 2001. Był niewinny. Zwyczajny facet.

BND poinformowało rząd Schrodera, że facet ten jest czysty, ale nie podjęto wtedy żadnej akcji aby potwierdzić te informacje. W rzeczywistości wszystkie działania były hamowane od samego początku. Mówi się, że Steinmeier, aktualny minister spraw zagranicznych odegrał kluczową rolę w trzymaniu pod kluczem Kurnaza.

Kilka tygodni temu (W grudniu), Ulrich Wössner, starszy agent BND, zmarł w bardzo dziwnych okolicznościach w Monachium, w klinice Großhader. Jego rodzina utrzymuje, że został on otruty - oskarżenie to zostało odrzucone przez BND i rzecznika stanowego. Wiedziano, że Wössner szpiegował wśród wiodących dziennikarzy specjalizujących się w sprawach wojskowych i tych dotyczących bezpieczeństwa narodowego (włączając w to powiązania biznesowe z ESA) takich jak Erich Schmidt-Eeenboom.

W sprawie otrucia odrzucono Polon, a wyniki biopsji nie zostaną ujawnione przez kolejne dwa tygodnie. Wierzę, że Wössner został otruty małą dawką cyjanku - po to aby mógł żywy trafić do szpitala i aby nie wykryto tego cyjanku w jego organizmie. Wtedy w trakcie leczenia, podano mu drugą silniejszą i śmiertelną dawkę.

Rząd umyślnie próbował porzucić śledztwo w tej sprawie łącząc Wössnera z Kurnazem.

Jednym z moich kontaktów na polu technologii kosmicznych był osobisty przyjaciel Urlicha Wössnera. To właśnie on wtajemniczył Wössnera w całą sprawę około dwa lata temu.

Wössner wiedział wszystko to o czym pisałem. Znał także ESA DE.

Dlatego został zamordowany

Tłumaczenie Eurycide
www.paranormalne.pl

• 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A że tak spytam. Skąd wiadomo że na 100% jest to prawdziwe? :) .
Pewnie większość za te pytanie mnie obrzuci kałem ale co tam... Człowiek z agresywnego na spokojnego się zrobi? Takie wachania to są ciągle. No, ale czekam na więcej informacji :)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zakladamy zatem, ze to nie wiatr sloneczny - magnetometr jednak nie bierze z nieba swoich odczytow, wiec co obrazuja wklejone przeze mnie symulacje?

Ależ to właśnie wiatr słoneczny, a konkretnie ciśnienie jakie wywiera na ziemską magnetosferę. Jego prędkość w tej chwili utrzymuje się na średnim poziomie (ok. 470 km/s), a gęstość jest podwyższona do 10 cząst/cm3. Białe obszary na rysunku obrazują to, co dzieje się daleko od naszej planety. Ważny jest wykres składowej Bz, który pokazuje czy cząsteczki docierają do atmosfery (kolor czerwony), czy też nie (zielony).
Zaś co do wywodów WhiteHata to można się znich najwyżej pośmiać. Żadna fala z kosmosu nie wywoła na ziemi huraganów, wstrząsów, ani te nie zdmuchnie atmosfery.
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W dniach 8-9 marca 2007 r. w Brukseli Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Lech Kaczyński weźmie udział w Radzie Europejskiej.

W skład Rady Europejskiej wchodzą szefowie państw i rządów Państw Członkowskich UE oraz przewodniczący Komisji Europejskiej.
Posiedzenia Rady Europejskiej odbywają się zwykle w Brukseli w budynku im. Justusa Lipsiusa.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o obrazy z NICT to zgodzę się z Lunxem, że to nic nadzwyczajnego. Co kilka dni mamy silniejszy wiaterek ze Słońca - normalka, np. z 25 na 26 luty br. dobrze wiało.

Natomiast przypomniała mi sie sprawa "zginionych" obrazów z godz. od 1.00 do 3.00 czasu UTC 23 lutego. Obejrzałem film z rejestracji tego dnia i tam również grakuje zapisów z tych godzin. Są tylko 3 klatki w tym jedna z godz. 2.48 pokazująca że coś się działo powyżej średniej. Filmiki można ściągnąć tutaj: http://www2.nict.go....time/movie.html UWAGA - to pliki od 10 do 30 MB.
  • 0

#221 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

Ejael obejzalem caly film 23/01/07 kilka razy i nie widzialem zadnych brakow
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zobacz ile średnio jest screenów na godzinę i zobacz ile od godz. 1.00 do 3.00. Godzina 2.00 ma tylko trzy screeny - o 2.49, 2.53 i 2.57. W godzinie 1.00 screeny kończą się na 1.18.

Czyli od 1.18 do 2.49 jest dziura.
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

WAŻNE

http://sci.esa.int/s...fobjectid=38464 -> potwierdzenie informacji na temat współpracy Ulricha Woessnera z ESA - wg. White Hat'a zostal on z zamordowany z uwagi na wspolprace w pracach badawczych ESA.

informacje dostarczone przez: http://heidi-lore.tripod.com/id27.html
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgadza się.Ejael ma rację.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mały off-top, rozluźnijmy atmosferę. 9 marzec to piątek, a więc na poprawę humoru pomyślcie sobie, że to 'mocne uderzenie na początek weekendu' :lol
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych