Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 replies to this topic

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście Ulrich Wössner był wysokim agentem BND czyli niemieckiej Federalnej Służby Wywiadowczej. Zmarł w tajemniczych okolicznościach w monachijskiej klinice w grudniu 2006 (brak info o dokładnej dacie). Pierwsza informacja o jego śmierci ukazała sie w niemieckiej prasie 17 lutego br.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Są nowe informacje prosto z forum godlikeproduction.com

Osoba podpisująca się jako "H.P. Greene" zamieściła dwa posty w obrębie tematu:

Oto pierwszy post:

Tłumaczenie Eurycide
www.paranormalne.pl

Drodzy czytelnicy,

wystrzegajcie się proszę osób piszących w tym temacie, w szczególności Niemców, którzy twierdzą, że znają osobiście ESA DE lub osobę White Hat.

Jestem brytyjskim historykiem w Berlinie i śledzę tę dyskusję bardzo uważnie. Mam poważne powody aby twierdzić, że oświadczenia obydwu wyżej wymienionych osób są prawdą. Mimo to, żyję tak jak zwykle mając przeświadczenie, że większość z nas przeżyje. Mam ideę odnośnie tego kim może być White Hat, jeśli się nie mylę to wydaje mi się, że w tych dniach forum może być miejscem działania agentów dezinformacji.

Kosmiczne tsunami o jakim pisał ESA DE nie jest sekretem dla tych, którzy poruszają się w pewnych kręgach. Nie wskazuję teraz na świat astronomii czy aeronautyki. Mówię o ludziach, którzy generalnie stronią od widoku publicznego, preferujący natomiast własne kręgi towarzyskie, które wielu z was odebrałoby za niszcząco anachroniczne lub wyjątkowo ezoteryczno-bibliofilskie.

Dzięki temu, że sam jestem przywiązany do małego kręgu podobnie myślących facetów, którzy dzielą się tą wiedzą, muszę wykazywać ostrożność w tym co mówię. Będziecie rozczarowani jeśli oczekujecie, że usłyszycie ode mnie jakiekolwiek szczegóły. Z jasnego powodu przecież nikt nie rozsypuje wokół siebie klejnotów niczym cukierków. Nie bez wyraźnej przyczyny jest fakt, że postanawiam omówić takie sprawy w rozrzedzonym kręgu znajomych. Nikt nie powinien przypuszczać, że niedostatek wiedzy, albo celowe odmawianie udzielenia odpowiedzi koresponduje z jakimś rodzajem złego spisku, wskutek czego większość z was jest utrzymywanych w nieświadomości - z nikczemnych powodów.

Zrobiwszy oficjalne sprostowanie moich ograniczeń, chciałbym poinformować was, że pewna kwestia o jakiej wspomniano w tej dyskusji jest szczególnie drażliwa z politycznego punktu widzenia. Oczywiście odnoszę się do morderstwa Ulricha Wossnera, człowieka, dobrze połączonego z Europejską Agencją Lotów Kosmicznych - ESA, który wiedział więcej o nadchodzącej katastrofie niż ktokolwiek inny w świecie wywiadu. Fakt, że nikomu z was nie udało się skojarzyć faktów, pomijając osobę, podającą wam nieświadomie parę wskazówek, musi być ulgą dla autorytetów po obu stronach Oceanu Atlantyckiego.

Mam nadzieję wrócić później i podać więcej wskazówek. W tym czasie jednakże sugeruję aby zważać na to co napisał zarówno ESA DE jak i White Hat, aby poczuć trochę pokory przez fakt, że zostaliście wtajemniczeni w informacje, które najpewniej umkną większości ludzi na świecie. Wszyscy jednak zostaną postawieni na wprost koszmarnego show - o proporcjach horroru.

H.P. Greene

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

potwierdzenie informacji na temat współpracy Ulricha Woessnera z ESA

Hmm... Wydaje mi się trochę dziwne, by szef ochrony Federalnej Służby Wywiadowczej brał drugi etat jako elektronik w ESA ;->

Mam ideę odnośnie tego kim może być White Hat, jeśli się nie mylę to wydaje mi się, że w tych dniach forum może być miejscem działania agentów dezinformacji.

A już hipoteza jakoby wywiad i kontrwywiad miały toczyć zaciętą walkę na forum dla nastolatków bawi mnie do łez :-D
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale na stronie ESA ten facet isntieje w ewidencji więc jednak coś tam robił. Warto dodać że Wossner był oskarżany o współpracę z USA przy okazji inwazji na Irak.

A co do działań wywiadu w sieci to zapewniam cie że działają i to prężnie. Jeżeli gdzieś pojawia sie groźna dla nich informacja to są w stanie bardzo szybko ją zdeprecjonować - jest to dużo skutecnziejsze niż usuwanie.
  • 0

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co do działań wywiadu w sieci to zapewniam cie że działają i to prężnie. Jeżeli gdzieś pojawia sie groźna dla nich informacja to są w stanie bardzo szybko ją zdeprecjonować - jest to dużo skutecnziejsze niż usuwanie.

Dokładnie tak, choćby nawet ta informacja pojawiłaby się na forum teletubisiów. :)
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

NIe jest ważzny profil forum ale jego popularność - im więcej ludzi to czyta tym bardziej trzeba na to uważać. Nawet jeżeli było by to forum teletubisiów.
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak wierzycie temu kolesiowi. "No bo skoro pasują jego dane do informacji ze świata to napewno muwi prawde". Nie wiem pomyśleliście ale on także ma dostęp do informacji i napewno dla uwiarygonienia siebie pisze tak aby pasowało do wydarzeń na świecie. Nie jest głupi skoro udało mu się wywołać takie spekulacje na forach.

Co do zmian w zachowaniu itp. im bardziej szukamy czegoś takiego tym więcej zauważamy rzeczy na które normalnie nie zwrucilibyśmy uwagi. Więc efekt takiej obserwacji jest daleki od realnego.
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Percepcja to nie kwestia wiary - dla mnie to świetna rozrywka, dużo lepsza niż to co nam w TV dają :) Osobiście w to nie wierzę ale tak samo jak przy czytaniu kryminału zastanawiam się "kto zabił". Wszystko trzeba traktować z dużą rezerwą ale to nie znaczy że nie można się zastanawiać nad takimi rzeczami.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale na stronie ESA ten facet isntieje w ewidencji więc jednak coś tam robił. Warto dodać że Wossner był oskarżany o współpracę z USA przy okazji inwazji na Irak.

Wiem, tylko nie rozumiem skąd pewność, że chodzi o tą samą osobę. Tak jakby na całym świecie żył tylko jeden Ulrich Woessner zatrudniony w tym samym czasie na kilku całkowicie różnych stanowiskach w różnych miastach. Nie popadajmy w skrajności, bilokacja nie jest aż tak rozpowszechniona ;-)
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Percepcja to nie kwestia wiary - dla mnie to świetna rozrywka, dużo lepsza niż to co nam w TV dają :) Osobiście w to nie wierzę ale tak samo jak przy czytaniu kryminału zastanawiam się "kto zabił". Wszystko trzeba traktować z dużą rezerwą ale to nie znaczy że nie można się zastanawiać nad takimi rzeczami.

Racja, ja też jak se założe że to prawda to taki dreszczyk ciekawości i wyczekiwania przechodzi, ale im dłużej to czytam tym bardziej tę fikcyjną ciekawość burzy mi to jak wszyscy wymyślają kolejne wątki spiski.

Pozatym dobra jest to książka, albo forum do tworzenia fikcyjnych historyjek, ale wydawało mi się że celem tego forum jest zrozumienie pewnych zjawisk i dojście do jaknajlepszego ich udokumentowania i zrozumienia. A nie pisanie kiepskiego kryminału.
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

My tu nic nie wymyślamy - zastanawiamy sie nad tym co inni napisali i szukamy czy ma to potwierdzenie w rzeczywistości.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Troche otwartosci! Gdybysmy mieli serwowac tematy mieszczace sie w twardych ramach nauki to na forum zostaloby moze 10 osob ;)
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A to takich nie serwujemy ? To ja się zmywam z moją psioniką :lol
  • 0

Cin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tsunami z kosmosu w jaki sposób to może się stać nie wiem do końca ale bardziej wierze w uderzenie komety w ziemi i zniszczenie ziemi niż tsunami z kosmosu
  • 0

and1and.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

My tu nic nie wymyślamy - zastanawiamy sie nad tym co inni napisali i szukamy czy ma to potwierdzenie w rzeczywistości.

Inni niestety piszą czasem kompletnie bez sensu.
Na godlikeproductions uzytkownik Kerwin wysmarował ogromny artykuł nt manewrów wojsk, jakie maja obecnie miejsce. Niestety juz bez klikania w linki można zorientowac się, że dane pochodzą z 2004 roku.
Podana jest także lista okrętów US Navy zmierzajacych na południe. Zdumiewa mnie więc, że rzesko na południe płynie USS Vinson, który ma rozebrany reaktor atomowy (info z 22.02.2007 - Northrop Grumman Newport News shipyard). USS Reagan nie może tam zmierzać gdyż.. jest tam .. Sasebo, Japonia 24.02.2007.
USS Constellation z kolei miałby ogromne problemy z dopłynięciem.. gdyż jakies 2 lata temu został pocięty na zyletki (oficjalny status decommissioned). USS Tarawa ma na swoim pokladzie dni rodziny i przyjaciół czy coś takiego.. I nigdzie się nie wybiera.
USS Stenis (oraz okręty 5 Floty) znajdują się na morzu arabskim i prowadzą aktywne działania bojowe skierowane przeciwko talibom w Afganistanie (23.02.2007 - data wejścia 5 Floty do akcji w Afganistanie). news.navy.mil nie podało nazwy zespołu który wraca do USA, jest to jednak jeden z lotniskowców klasy Nimitz.
USS H.S. Truman stoi sobie spokojnie w Norfolk. I mozna tak by dlugo wymieniać..
Z ruchów floty brytyjskiej - lotniskowiec HMS Ark Royal w trakcie manewrów w okolicach Islandii został uszkodzony - konkretnie jedna z katapult trwale odmówiła posłuszeństwa, dzieki czemu cale manewry wzieły w łeb i towarzystwo wraca do UK. Pozostałe dwa lotniskowce HMS Invincible oraz HMS Illustrious są w UK.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych