Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 odpowiedzi w tym temacie

Sitchin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

U mnie jest OK. Pewnie masz jakiegoś spyware siedzącego w ciastku, lub ładującego się z przeglądarką. Przeskanuj system Ad-Aware Personal SE i po kłopocie.
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O jeju, robicie panikę z byle błachostki. Przecież na świecie wichury, itp. to się bardzo często zdarza, więc takie bzdury to ja myślę że nie potrzebne....
  • 0

Davidd83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przeglądając wątek przypomina mi się słynny save lives in may autorstwa E. Juliena , wie ktoś może co u niego słychać ?? :> damy rade ! ludzkość przetrwa :>
  • 0

krzlew.
  • Tematów: 8
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie przesadzajmy...
Damy rade, nie pozwólcie zawładnąc strachem w swym umyśle.
Przecież zło tylko zyskuje na wprowadzaniu ludzi w błąd i czerpie energie z naszego strachu.
Po zatym jest wiele innych przepowiedni, które o końcu świata nie mówią w marcu 2007 smile1.gif
Poczekajmy na następce Benedykta XVI i wtedy będziemy spekulowali smile1.gif

P.S. Proponuje samemu zrobic taki żart na jakims zagranicznym forum, oczywiście wpierw przygotujmy się do dyskusji a potem bawmy się emocjami innych:)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczyściłem nieco temat. Od tej pory proszę o sensowne wypowiedzi i (lub) sensowne przykłady anomalii związanych z punktami jakie zostały wymienione w obrębie tego wątku.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Weźcie popatrzcie TUTAJ
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fajnie zrobiony obrazek w Photoshopie, niestety nie da się nabrać na niego... i czemu z imageshack obrazek a nie, z serwera ESA?...
  • 0

ViZarDy.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.esa.int/images/mars-in-UV-withWAC_H.JPG"]http://www.esa.int/images/mars-in-UV-withWAC_H.JPG[/url] może ja coś źle kombinuje ale to jest chyba link do ESA

EDIT :ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?...Co jest niby na tym zdjęciu ?...
  • 0

fifi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.esa.int/i...V-withWAC_H.JPG może ja coś źle kombinuje ale to jest chyba link do ESA

EDIT :ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?...Co jest niby na tym zdjęciu ?...

Zakładam że znalazłeś ten adres w tym temacie. Czy chociaż zobaczyłeś pozostałe zdjęcia i przeczytałeś co tam pisze?
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co jest niby na tym zdjęciu ?

Mars w ultrafiolecie, jak wynika z nazwy pliku ;->
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wynika z tego,że to zdjęcie pokazuje struktury atmosferyczne w podbiegunowych rejonach Marsa.
Raczej napewno nie jest to tsunami,jakby mogło wynikać z drugiego wątku na GLP.
  • 0

muciek_poland.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmmm... za pierwszym razem pomyslalem ze znow sobie ktos wymyslil ze koniec swiata , ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi troche zaczelem wierzyc , u mnie w miescie caly czas padal snieg i okolo -3 stopnie celcjusza a teraz ? sniegu brak tylko pada deszcz , wszedzie blocko i az 7 stopni celcjusza , moze za bardzo sie naczytalem co bedzie przed koncem swiata ale powoli zaczynam w to wierzyc ... :/ :wall:
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kosmiczne tsunami rzeczywiście wywołało falę.... ale pseudo tematów na GLP!
Zobaczcie ile wątków tam powstało.
Wpiszcie słowo "tsunami".
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Proszę o zrobienie mini FAQ'a na pierwszej stronie. Nie mam pojęcia o czym jest temat, a stron jest za dużo do czytania :)
  • 0

Maro.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pracuje jako naukowiec w Europejskiej Kosmicznej Agencji w Darmstadt , Niemczech.Ostrzegajac was lamie wsystkie mozliwe zasady , ale to musi zostac powiedziane.

Wszyscy ludzie na ziemi beda niedlugo w wielkim niebezpieczenstwie.Mamy pewnego rodzaju "Tsunami" , ktore do nas sie zbliza, uderzenie jakie nastapi odczujemy na klimacie i infrastrukturze.

Prosze przygotujcie zapasy takie jakie mialyby byc przygotowane na wojne atomowa.W internecie jest wiele stron, ktore moga wam w tym pomoc.Powinniscie byc calkowicie przygotowani do konca pierwszego tygodnia w Marcu.

Drobna analiza źródła tej informacji:
host użytkownika, który podaje się za pracownika ESA rzeczywiście pisze z IP 217.95.147.*
Pula ta jest przydzielona do .. Darmstad (Dial-18) w sieci Deutsche Telekom AG.
Host więc znajduje się na pewno w tym miejscu. Skanowanie sieci w celu zebrania większej ilości danych raczej awykonalne - filtrują skutecznie pakiety (swoją drogą to dobrze o nich świadczy) - a i poniekąd nielegalne więc sobie odpuszczę.
W swych wypowiedziach użytkownik ESA podawał jako źródło informacji fakt, że częśc ich satelitów wykryla anomalie itd..
Jeden z moich przedmówców - aph, zaznaczył, słusznie poniekad, że ESA to transport w kosmos. Tak, ale..
Ośrodek w Darmstad zgodnie z oficjalną stroną ESA to:
ESOC, the European Space Operations Centre located in Darmstadt , Germany is responsible for controlling ESA satellites in orbit.
teoretycznie więc osoba podająca te rewelacje mogla mieć realny dostep do danych na jakie się powoływała.

I mały update:
Darmstad to Centrum Operacyjne dla dwóch projektów:
1. Galileo (System nawigacyjny) - jeden, znany mi satelita GIOVE-A
2. GMES - Global Monitoring for Environment and Security - 23 satelity. (www.gmes.info)
Satelity projektu GMES monitorują m.in. szeroko pojęte zmiany pogodowe (jedna z ich 3 podstawowych funkcji).
Darmstad może więc być punktem, w którym zostaną wcześnie wykryte anomalie m.in. w postaci fal energii.

Question: "Czy to coś będzie widoczne albo zauważalne zanim do nas dotrze?

ESA DE: "Pod względem widoczności, zobaczymy efekty przełożone na bardzo burzową pogodę w pierwszym tygodniu Marca. Słońce nieco przyciemni się, dając wrażenie, że mniej światła dociera do Ziemi, podczas gdy tak naprawdę będą to konsekwencje energicznych Wiatrów Słonecznych. Transmisje satelitarne także będą się pogarszać w pierwszym tygodniu Marca, pomimo iż mamy nadzieję na zmniejszenie najgorszych skutków.

Question: "Podaj więcej informacji, skąd masz informacje, że to coś będzie niszczące w skutkach?"

ESA DE: "Piszę sporo o specyfikacji satelit i nowych technologiach, szczególnie odnośnie Galileo i GMES. To moje pole badań. Większość mojej pracy polega także na pisaniu raportów związanych z prośbami o finansowanie, zatem muszę wiedzieć równie dużo na temat tego jak funkcjonuje Komisja Europejska, jak i tego jak działają satelity i jak wygląda komunikacja satelitarna."

QUESTION: "ESA czy możesz powiedzieć, dlaczego tak się tym interesujesz i kto powiedział Ci na temat tego zdarzenia. Czy pozwolono Ci o tym mówić, a jeśli nie to dlaczego?"

ESA DE: "Interesuję się tym ponieważ każdy z kim pracuję również jest tym zainteresowany. Początkowo myślałem, że dotyczy to wyłącznie materii związanej z ochroną satelit, ale w zeszłym tygodniu dowiedziałem się, że zagrożenie wychodzi poza ten obszar. Proszę mieć na uwadze, że nie jestem technikiem czy kontrolerem. Szef mojego wydziału poinformował mnie o kryzysie. Wielu w ESA jednak ciągle jest nastawionych krytycznie."

Question: "Okay, dziękuje za odpowiedzi. Zastanawiam się, skąd oni wiedzą, że uderzenie ma być na tyle silne, że zagrozi życiu na Ziemi? Dlaczego ESA nie ostrzeże ludzi?"

ESA DE: "ESA nie jest uprawniona do wydawania publicznych ostrzeżeń. Możemy najwyżej ostrzegać agencje rządowe. W ich kwestii leży odpowiedzialność za decyzje i kroki jakie mają zostać podjęte."

Question: "To nie jest chmura śmierci" to raczej rodzaj energii. Czy to jest słynny Pas Fotonów?"

ESA DE: "Nikt kogo znam nie opisuje tego jako pas fotonów"

Question: "Czy możesz opisać więcej na temat tej fali energii, jak została odkryta i jaki sprzęt został do tego wykorzystany?"

ESA DE: "Została wykryta przez sprzęt diagnostyczny na naszych satelitach"

Question: "Jak ta fala się nam objawi? Czy wiedząc o tym zachowujesz się inaczej niż zanim się o tym dowiedziałeś? Czy będą obszary na świecie gdzie uderzenie będzie silniejsze? Dzięki"

ESA DE: "Każdy rejon na świecie zostanie dotknięty. Nikt tak naprawdę nie wie czy pewne obszary zostaną dotknięte bardziej niż inne. Wiemy jednakże, że starsze infrastruktury, obszary krytyczne jeśli chodzi o urbanizację, a także regiony nadbrzeżne i miasta zbudowane wokół głównych rzek i zbiorników wodnych mogą ucierpieć bardziej. Główne niebezpieczeństwo polega na formach silnych burz i nieprzewidywalnych wiatrach. Myślimy o tym jak o odpowiedniku setek huraganów przemierzających powierzchnię Ziemi w tym samym czasie, choć oczywiście warunki mogą być odmienne od kryteriów pod jakimi definiujemy termin "huragan"."

Question: "Ciągle czekamy na jakieś informację nie objęte klauzulą tajności, które udowodnią nam, że nie jesteś g*** oszustem"

ESA DE: "Nie ma czegoś takiego w miejscu, w którym pracuję. Przedstawiłem do tej pory informacje, które są tajne - co jest czymś więcej niż wartość mojej pracy."

Question: "Zapytam ponownie, jeśli to zdarzenie będzie odpowiadało atakowi nuklearnemu, w jaki sposób chcecie minimalizować skutki w odniesieniu do waszych satelit?"

ESA DE: "Być może nie będziemy w stanie. Zawsze możemy jednak wyłączyć pewne funkcje i aktywować technologie ochronne."

Question: "Czy to będzie coś w rodzaju globalnego impulsu EMP?" (przyp. impuls elektro-magnetyczny)

ESA DE: "To bardzo interesujące pytanie. Wiemy, że zagrożenie leży w głównej mierze po stronie burzliwej natury słonecznych wiatrów. Jednakże określenie takiej aktywności mianem sztormu elektromagnetycznego jest tym czego w tej chwili nie potrafimy określić. Prawdopodobnie będziemy mieć więcej danych w przyszłym tygodniu. Napiszę gdy tylko dotrę do nowych informacji."

Czy pierwsze deklaracje ze strony ESA DE sprawdzają się?

Meteorolog z CNN, Chad Myers ostrzegł na antenie CNN we Wtorek (dzisiaj), że nowy sztorm uderzy Stany Zjednoczone od strony wybrzeża Pacyfiku z prędkością wiatru 2 kategorii Huraganu. Zadeklarował, że kiedy sztorm znajdzie się nad oceanem zostanie potraktowany jak huragan 2 kategorii.

(IMG:http://img224.imageshack.us/img224/1193/sunstorm22007qn3.jpg)

więcej informacji:

http://www.spc.noaa....s/exper/day4-8/

http://wwwa.accuweat...p...:40&month=2

http://headlines.acc...tner=pantagraph

Drobna dodatkowa garść informacji o ESA.

Dane z Darmstadt są przekazywane, prawdopodobnie on-line, w postaci "jak zostały odebrane" do NASA. Za pomocą Google można zlokalizować strony na których NASA wyświetla informacje z projektu GMES (szukamy pod hasłem INTEGRAL - o tym za chwilkę). Interesujące jest to, że dane tam prezentowane nie dotyczą wyłącznie naszej planety - satelity GMES monitorują także przestrzeń poza nią. Niestety nie mam wiedzy, która pozwoliłaby na określenie JAKIE dane są tam prezentowane.

ESA prowadzi także projekt INTEGRAL, który zbiera z wszelkich dostępnych źrodeł (ESA + NASA) dane dotyczace ... emisji promieniowania pochodzacej z kosmosu. (Na pewno z aktualnymi danymi można spotkać się na http://isdc.unige.ch/)
(patrz także - http://heasarc.nasa....l/obslist.html).
Strona jest na tyle ciekawa, że polecam jej lekturę.

Od strony techniczno - organizacyjnej po raz kolejny muszę stwierdzić - w teorii pracownik ESA, obsługujący projekt GMES ma także wgląd w informacje o przestrzeni kosmicznej ze szczególnym uwzględnieniem zaburzeń promieniowania.

O ile to fake to ktoś zadał sobie trud dokładnego sprawdzenia czym zajmuje się ośrodek ESA w Darmstadt oraz jakie informacje przetwarza. IP autora tych rewelacji to jak wspominałem w pierwszym poście także Darmstadt. Informacje te są co prawda do znalezienia na Google, niemniej zwykła analiza źródła informacji jak na razie przedstawia spójny obraz

c.d

QUESTION: "ESA DE, czy jesteś anglikiem? (przyp. odnośnie rdzennego posługiwania się językiem angielskim); jaka jest najtrafniejsza analogia do "Tsunami z kosmosu"? Czy zdarzenie tego typu ma jakiś związek z trzęsieniem / tsunami jakie nawiedziło Indonezję kilka lat temu?"

ESA DE: "Nie mogę powiedzieć jakiej jestem narodowości, bo to bez wątpienia pomogłoby w mojej identyfikacji. Choć ESA nie zajmuje się zjawiskami sejsmicznymi, kilku moich kolegów sądzi, że tsunami z grudnia 2005 było zjawiskiem naturalnym. Co do pojęcia "Tsunami" - terminu tego używają obecnie wszyscy. Ukazuje on, że w przestrzeni kosmicznej dochodzi do czegoś w rodzaju "przesunięcia tektonicznego" - bez względu na analogię, nazwa "tsunami" pasuje doskonale do tego czego spodziewamy się w pierwszym tygodniu Marca."

QUESTION: "Czy Tsunami zamanifestuje swoją obecność i będzie widoczne jako fenomen astronomiczny?"

ESA DE: "Jak powiedziałem, może sprawić, że nieco mniej światła będzie dopływać do ziemi podczas godzin dziennych. Słońce zostanie przysłonięte czymś w rodzaju mglistego "okrycia". Przypuszczam, że gdybyś żył gdzieś w okolicach Bieguna Północnego, mógłbyś dostrzec bardzo spektakularne widowisko, ale to tylko czyste przypuszczenie z mojej strony."

QUESTION: "Mimo to zastanawiam się co (naprawdę) spowodowało Indonezyjskie Tsunami?"

ESA DE: "Słyszałem kilka dziwnych teorii, ale cały ten temat leży daleko poza moim polem kompetencji. Swego czasu pracował z nami pewien Amerykanin, przekonany, że Tsunami zostało wytworzone za pomocą jakiegoś nuklearnego urządzenia. Człowiek ten miał stosy danych, które miały potwierdzać jego teorię."

Warto tutaj zauważyć, że w wątku na forum godlikeproductions.com pojawiła się nowa osoba: "White Hat" (User ID: 124951). Od kilku dni ESA DE nie odzywa się natomiast "White Hat" odpowiada na dalsze pytania.

Moderator forum (HeidiLore) sprawdził IP i jest takie samo jak IP ESA DE, choć styl pisania obydwu osób jest inny. "White Hat" podaje się za kogoś z kręgu MiB (rozpoczął pisanie 21.02.2007 o 3:15).

odnośnie wypowiedzi "White Hat":

tłumaczenie fragmentu

"Wypatrujcie wojskowych lub cywilnych ćwiczeń obronnych. Zwracajcie uwagę na anomalie pogodowe (jeśli są zgłaszane) oraz na narastającą siłę wiatrów i powodzie. Zwracajcie uwagę na wysokich rangą urzędników, którzy znajdują dodatkowy czas na "niezapowiedziane" wizyty i spotkania. Wypatrujcie czy niektórzy z nich nie udają się na południe Ameryki, Afryki czy na Antypody."

tłumaczenie fragmentu 2

"Nie zostanie ujawniona żadna informacja zanim nasi przywódcy nie udadzą się do podziemnych tuneli pod Patagonią czy do jakiegokolwiek innego z ich podziemnych miast na półkuli południowej."

odnośnie tego fragmentu:

zgodnie z: http://www.nasdaq.co...r...000721.htm

data: 07.02.07

US President Bush Expected To Visit Uruguay In March -Report

DOW JONES NEWSWIRES

U.S. President George W. Bush is expected visit Uruguay next month as part of a South American trip, Uruguayan media reported Wednesday.

każdy wie gdzie leży Urugwaj: (IMG:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/LocationUruguay.png)

zgodnie z: http://gosouthameric.../b/a/258025.htm

data: 14.02.2007

President Bush to Visit Brazil, Colombia and Uruguay in March

President Bush’s Trip to Five Latin American Countries (Diario Las Americas): "It has been officially announced that President George W. Bush will visit several Latin American countries from March 8th to the 14th. Those countries are Brazil, Uruguay, Colombia, Guatemala and México."

The purpose of the visit to Latin America is to "know better, albeit briefly, what the leaders of those countries think and what are their most urgent needs as well as details about the political and economic international relations with the United States of America."

zgodnie z: http://www.political...news/read/62595

Bush wybiera sie w podroz razem ze swoją małżonką: President George W. Bush and first lady Laura Bush plan to travel... [...]

The trip is scheduled for March 8 to March 14

A zatem wiemy już, że Prezydenta Busha i Pierwszej Damy nie będzie w kraju od 8 do 14 Marca

White Hat (część I)

Wiele osób pyta o datę. Pozwólcie, że podam wam jedną:

9 marca

Chciałbym podać swoje prawdziwe nazwisko, ale nie mogę. To co mogę powiedzieć to fakt, że nie znam ESA DE osobiście, ale jestem prawie pewien, co do tego kim jest ta osoba.

W przeciwieństwie do ESA DE moja wiedza naukowa jest praktycznie żadna. Jakkolwiek jednak, mam dostęp do kontaktów, które przedstawiają mi informacje w zrozumiałych (nawet) dla laika terminach. Jak mawiam, przedstawiają mi informacje jakbym był 5 letnim dzieckiem. To właśnie robią.

Aby być uczciwym wobec was, są rzeczy o których zbyt wiele nie wiem - a galaktyczne tsunami jest jedną z nich. Tsunami to termin jakiego (oni) używają wobec tego zjawiska.

Moglibyście zatem zapytać - kim są oni?

Należą do tej samej grupy ludzi, którzy pracują przy ESA. Znam ich towarzysko, a niekiedy wyłącznie na od strony biznesowej. Jestem obywatelem USA (urodzonym w Wielkiej Brytanii), na kontrakcie w Niemczech. Posługuję się jednak terminem obywatel - ostrożnie, bo moja działalność nie ma charakteru cywilnego. Nie jestem MiB'em. A jeśli już byłbym do niego podobny to bez całej tej mitycznej otoczki. Nazwanie mnie "wolnym strzelcem" będzie odpowiednie.

Obserwuje rozwój tego wątku niemalże od samego początku. Nie jestem jedyny. Wasi moderatorzy odkryli kilka dziwnych adresów IP, w przeciągu kilku ostatnich dni. Intel i monitoring wojskowy obejmuje całą tą stronę i nie mam wątpliwości, że Ci na górze (których znam) nie są zadowoleni z tego, że układacie fragmenty tej układanki w jedną całość budując przerażający obraz odpowiadający prawdziwej sytuacji.

9 Marzec

Skąd wiadomo? Wiadomo, ponieważ, oni "odbijają sygnały od wstrząsów / fali uderzeniowej"

(w oryginale: bouncing signals off of the shockwave)

...a to nie są zwyczajne sygnały radiowe. Intensywność wstrząsu/fali jest mierzalna w sposób jaki nie odpowiada pasmu energii. A sama fala - możecie nazywać ją przypływem - manifestowała swoją obecność w naszym systemie słonecznym dawno temu, na początku jak szept. Wkrótce poczujemy jej pełen efekt tutaj na naszej planecie, na dni przed tym zanim rozerwie naszą atmosferę na strzępy.

(w oryginale: The intensity of the shockwave is measurable in a way that does not apply to the band of energy itself)

Co zrobić?

Znacie zagrożenie, możecie czuć się z tego powodu ostrzeżeni. Nie będzie żadnych publicznych ostrzeżeń, zanim nasi przywódcy nie znajdą się w bezpiecznych tunelach pod Patagonią lub w innych podziemnych kompleksach na południowej półkuli. Oczywiście były osoby starające się przekazać prawdę - wszyscy oni są już teraz martwi. Zaledwie parę tygodni temu, agent BND tutaj w Niemczech został zamordowany ponieważ wiedział zbyt dużo i chciał wystąpić publicznie. Wszystko zostało tak przygotowane - żeby wyglądało na wypadek. Otruto go i zadbano o to, aby zakres jego obowiązków i pole prac nie miało żadnego związku z ESA, ślady zatarto bardzo umiejętnie.

Kiedy to wszystko stało się dla mnie jasne. Byłem oszołomiony. To wszystko wygląda jak zdrada ludzkości. Oni o tym wiedzieli przez lata i mogli już dawno wprowadzić program przetrwania - co najmniej od roku 1988. Mieliśmy mnóstwo czasu na przygotowanie, spokojnie i metodycznie. Zamiast tego, zdecydowali utrzymać to wszystko w sekrecie i tym samym porzucić wszystkich, którzy nie znaleźli się na liście A.

Czy jest coś, co zwykli ludzie mogą zrobić dla siebie i tych, których kochają? Być może jest. Nie jestem religijny i właściwie nie wierzę w Boga. W ostatnim tygodniu jednak po raz pierwszy w swoim życiu upadłem na kolana i w prywatności w swoim domu modliłem się.

Sugeruję, abyś zrobił to samo.

Oznaki, że dzieje się coś dziwnego są zwykle cały czas widoczne na wprost was.

Wypatrujcie wojskowych lub cywilnych ćwiczeń obronnych. Zwracajcie uwagę na anomalie pogodowe (jeśli są zgłaszane) oraz na narastającą siłę wiatrów i powodzie. Zwracajcie uwagę na wysokich rangą urzędników, którzy znajdują dodatkowy czas na "niezapowiedziane" wizyty i spotkania. Wypatrujcie czy niektórzy z nich nie udają się na południe Ameryki, Afryki czy na Antypody.

Wypatrujcie dziwnych zachowań zwierząt. Jeśli macie zwierzęta, zwracajcie uwagę na ich zachowanie - w szczególności tyczy się to psów, które mogą stać się zaniepokojone czy agresywne. Zwracajcie uwagę na migracje praków, ławice ryb płynące na południe podczas gdy w rzeczywistości powinny płynąć na północ.

Wypatrujcie zmian w waszym zachowaniu i zachowaniu innych ludzi. Możecie zauważyć, że normalnie agresywni ludzi stają się spokojni i na odwrót. Wypatrujcie wzrasającej liczby samobójstw, wypadków, morderstw. Zwracajcie także uwagę na zachowania wojskowych.

Szukajcie wszystkich tych rzeczy.

Kolejne wypowiedzi (White Hat) z forum godlikeproductions.com

Kilka tygodni temu agent BND zmarł w dziwnych okolicznościach. Moim zadaniem było sporządzenie raportu z tego wydarzenia. Raport został fałszywie połączony ze skandalem dotyczącym byłego więźnia Guantanamo znanego jako Kurnaz. Wszystko, czego dowiedziałem się później zgadzało się z informacjami o jakich wiedziałem od jakiegoś czasu.

Byłem nie do końca świadomy zbliżającego się tsunami jeszcze w listopadzie. Nie brałem tego na poważnie, aż do czasu wydarzeń z przed paru tygodni.

---

ISS nie zostanie ewakuowane. Przynajmniej tak mi się wydaje. Domyślam się, że jest już po prostu za późno, a okno potrzebne do przeprowadzenia tej operacji już się skończyło. 

---

Zostało już w tej długiej debacie powiedziane, że zostaniemy uderzeni falą energii, która dotknie każde żywe stworzenie i każdy bezduszny przedmiot na tej planecie.

Jak to będzie wyglądało?

Tsunami, powodzie, silne wiatry, huragany. Katrina będzie przy tym wyglądać jak romantyczna mżawka w wilgotny dzień lata.

White Hat (część III)

Ostrożnie dobrałem słowa

Kurnaz, urodzony w Niemczech obywatel Turcji został uprowadzony przez CIA w Pakistanie i wysłany do Guantanamo przez Afganistan w 2001. Był niewinny. Zwyczajny facet.

BND poinformowało rząd Schrodera, że facet ten jest czysty, ale nie podjęto wtedy żadnej akcji aby potwierdzić te informacje. W rzeczywistości wszystkie działania były hamowane od samego początku. Mówi się, że Steinmeier, aktualny minister spraw zagranicznych odegrał kluczową rolę w trzymaniu pod kluczem Kurnaza.

Kilka tygodni temu (W grudniu), Ulrich Wössner, starszy agent BND, zmarł w bardzo dziwnych okolicznościach w Monachium, w klinice Großhader. Jego rodzina utrzymuje, że został on otruty - oskarżenie to zostało odrzucone przez BND i rzecznika stanowego. Wiedziano, że Wössner szpiegował wśród wiodących dziennikarzy specjalizujących się w sprawach wojskowych i tych dotyczących bezpieczeństwa narodowego (włączając w to powiązania biznesowe z ESA) takich jak Erich Schmidt-Eeenboom.

W sprawie otrucia odrzucono Polon, a wyniki biopsji nie zostaną ujawnione przez kolejne dwa tygodnie. Wierzę, że Wössner został otruty małą dawką cyjanku - po to aby mógł żywy trafić do szpitala i aby nie wykryto tego cyjanku w jego organizmie. Wtedy w trakcie leczenia, podano mu drugą silniejszą i śmiertelną dawkę.

Rząd umyślnie próbował porzucić śledztwo w tej sprawie łącząc Wössnera z Kurnazem.

Jednym z moich kontaktów na polu technologii kosmicznych był osobisty przyjaciel Urlicha Wössnera. To właśnie on wtajemniczył Wössnera w całą sprawę około dwa lata temu.

Wössner wiedział wszystko to o czym pisałem. Znał także ESA DE.

Dlatego został zamordowany

http://sci.esa.int/s...fobjectid=38464 -> potwierdzenie informacji na temat współpracy Ulricha Woessnera z ESA - wg. White Hat'a zostal on z zamordowany z uwagi na wspolprace w pracach badawczych ESA.

Osoba podpisująca się jako "H.P. Greene" zamieściła dwa posty w obrębie tematu:

Oto pierwszy post:

Drodzy czytelnicy,

wystrzegajcie się proszę osób piszących w tym temacie, w szczególności Niemców, którzy twierdzą, że znają osobiście ESA DE lub osobę White Hat.

Jestem brytyjskim historykiem w Berlinie i śledzę tę dyskusję bardzo uważnie. Mam poważne powody aby twierdzić, że oświadczenia obydwu wyżej wymienionych osób są prawdą. Mimo to, żyję tak jak zwykle mając przeświadczenie, że większość z nas przeżyje. Mam ideę odnośnie tego kim może być White Hat, jeśli się nie mylę to wydaje mi się, że w tych dniach forum może być miejscem działania agentów dezinformacji.

Kosmiczne tsunami o jakim pisał ESA DE nie jest sekretem dla tych, którzy poruszają się w pewnych kręgach. Nie wskazuję teraz na świat astronomii czy aeronautyki. Mówię o ludziach, którzy generalnie stronią od widoku publicznego, preferujący natomiast własne kręgi towarzyskie, które wielu z was odebrałoby za niszcząco anachroniczne lub wyjątkowo ezoteryczno-bibliofilskie.

Dzięki temu, że sam jestem przywiązany do małego kręgu podobnie myślących facetów, którzy dzielą się tą wiedzą, muszę wykazywać ostrożność w tym co mówię. Będziecie rozczarowani jeśli oczekujecie, że usłyszycie ode mnie jakiekolwiek szczegóły. Z jasnego powodu przecież nikt nie rozsypuje wokół siebie klejnotów niczym cukierków. Nie bez wyraźnej przyczyny jest fakt, że postanawiam omówić takie sprawy w rozrzedzonym kręgu znajomych. Nikt nie powinien przypuszczać, że niedostatek wiedzy, albo celowe odmawianie udzielenia odpowiedzi koresponduje z jakimś rodzajem złego spisku, wskutek czego większość z was jest utrzymywanych w nieświadomości - z nikczemnych powodów.

Zrobiwszy oficjalne sprostowanie moich ograniczeń, chciałbym poinformować was, że pewna kwestia o jakiej wspomniano w tej dyskusji jest szczególnie drażliwa z politycznego punktu widzenia. Oczywiście odnoszę się do morderstwa Ulricha Wossnera, człowieka, dobrze połączonego z Europejską Agencją Lotów Kosmicznych - ESA, który wiedział więcej o nadchodzącej katastrofie niż ktokolwiek inny w świecie wywiadu. Fakt, że nikomu z was nie udało się skojarzyć faktów, pomijając osobę, podającą wam nieświadomie parę wskazówek, musi być ulgą dla autorytetów po obu stronach Oceanu Atlantyckiego.

Mam nadzieję wrócić później i podać więcej wskazówek. W tym czasie jednakże sugeruję aby zważać na to co napisał zarówno ESA DE jak i White Hat, aby poczuć trochę pokory przez fakt, że zostaliście wtajemniczeni w informacje, które najpewniej umkną większości ludzi na świecie. Wszyscy jednak zostaną postawieni na wprost koszmarnego show - o proporcjach horroru.

H.P. Greene

Cos sie dzieje , wczoraj trzech niezaleznych od siebie Astrofotografow z Australi zrobilo te 3 fotki , mowia o jakies "swiecacej chmurze" w kosmosie:
(IMG:http://www.spaceweather.com/swpod2007/20feb07/garradd1.jpg)

(IMG:http://www.spaceweather.com/swpod2007/20feb07/Palmer.jpg)

(IMG:http://www.spaceweather.com/swpod2007/20feb07/Thorpe.jpg)
zrodlo:www.spaceweather.com

To tekst z tematu o przepowiedniach niemieckiego mnicha:

"Od paru dni pewien mnich w niemczech twierdzi ze Bog daje mu informacje na temat przyszlych zdarzen

-Wojna USA z Iranem rozpocznie sie na poczatku marca 2007
- USA nie uda zniszczyc sie podziemnych baz Iranu
- Iran posiada super bronie o nieznanym dzialaniu od Rosji
- USA rzuci bombe atomowa na Teheran
- Na Nowy Jork spadnie bomba atomowa rzucona przez Rosjan
- Papiez Benedykt otrzymuje "ostrzezenie"
- Pojawia sie dziwny strumien swiatla z kosmosu ktory bedzie widoczny na ziemi
- Koscioly wykozystujac sytuacje powiedza ze jest to swiatlo od Boga
- Koscioly podziela sie i rozpadna przez to
- Papiez zostanie zamordowany przez fanatykow
- Pojawia sie na niebie dwa asteroidy
- Przynajmniej jeden z nich spadnie na ziemie, uderzajac w Grecje
- Wynikiem tego bedzie powodz na cala Europe
- Rewolucja we Wloszech i Hiszpani
- Rosja atakuje Europe wojskami ladowymi
- Czerwony obiekt pojawia sie na niebie i wielokrotnie okraza ziemie
- Po jego przejsciu dzien bedzie trwal tylko 16 godzin a nie 24
- Klimat sie zmienia, temperatury wzrastaja"

... a może lepiej w tym miejscu przypomnieć ojca pio,

"Z chmur powstaną orkany ognistych strumieni padających na całą ziemię. Niepogody, burze, pioruny, powodzie, trzęsienia ziemi będą jedne po drugich następować w różnych krajach. Nieustannie będzie padać deszcz ognisty. Rozpocznie się to w bardzo mroźną noc. Grzmoty i trzęsienia ziemi będą trwać trzy dni i trzy noce. Będzie to dowodem, że przede wszystkim jest Bóg. [...]
Abyście się na to przygotowali, podaję wam znaki: noc będzie bardzo zimna, wiatr będzie huczał, a po pewnym czasie powstaną grzmoty. Wtedy zamknijcie drzwi i okna, nie rozmawiajcie z nikim poza domem. [...]
Podczas, gdy ziemia trząść się zacznie, nie wyglądajcie na zewnątrz, bo gniew Ojca mego jest godny szacunku. Kto rady tej nie usłucha, ten zginie w okamgnieniu, bo serce jego widoku tego nie wytrzyma. [...]
W trzecią noc ustanie ogień i trzęsienie ziemi, a w dniu następnym świecić będzie słońce. W postaciach ludzkich zstąpią na ziemię Aniołowie i przyniosą z sobą ducha pokoju.
Kara, jaka spadnie, nie może być porównana z żadną inną, jaką Bóg dopuścił na stworzenia od początku świata. Jedna trzecia ludzkości zginie. [...]"

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych