Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 odpowiedzi w tym temacie

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co ma piernik do wiatraka ? Przedwczoraj ukradli mi koło od roweru :cafe:
  • 0

mrOlympia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to ma ze w wiatraku robilo sie make z ktorej potem powstawaly pierniki

btw. u mnie cos ciemne chmury przechodzily przed chwila tak jak w burze w lato wygladaly ...
  • 0

muszka.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

U mnie caly dzień właściwie był na zmiane ciepły i zimny raz mocno świeciło słońce raz były ciemne chmury.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niesamowite... Zupełnie jak w marcu :-o
  • 0

Hippo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ah... czekaj, przecież mamy... Marzec! Właśnie!. Ludzie, już normalne rzeczy dla danego miesiąca robią się dla was niezwykłe. Czysta paranoja.
  • 0

muszka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moze trochę przesadzamy.A nie ma żadnych informacji od tego naukowca?Bo termin 9 marca coraz bliżej....
  • 0

tom3k.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie ma żadnych informacji od tego naukowca?Bo termin 9 marca coraz bliżej....

Którego naukowca?
WhiteHat jeżeli dobrze pamiętam sam pisał, że nie jest naukowcem.
Mr.Greene to jakiś dziwny koleś, który gadał coś o Biblii, miłości etc. - czyli standard jak chce się zwrócić na siebie uwagę nie niszcząc swojego wizerunku i nie wychodząc na kompletnego ściemniacza.
ESA DE nie pisał nic od bagatela tygodnia i raczej się nie zapowiada aby coś w tej kwestii się zmieniło.
Właściwie to im bliżej tego 9 Marca, tym bardziej jestem przekonany że to kompletne kłamstwo które IMO wywołało niezłą panikę. Różne ciekawe fakty "hoaxerzy" mogli sobie dobrać już ponad 2 tygodnie temu, dodać do tego jakąś apokaliptyczną otoczkę i ruszyć pełną parą ;) .
  • 0

muszka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co myslicie o tym ze ci goscie chcieli przekazac o zbliżajacej sie wojnie z iranem?Ktos o tym pisal ileśtam postow wcześniej.
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a u mnie super pogoda prawie jak w Zakopku :D padał śnieg z deszczem a dotego Słoneczko grzało a teraz siedze czytam wasze posty pijąc pysznego Browarencjuszka :D i jestem w szoku jak wy tym tematem jesteście zeschizowani :victory:
  • 0

Jack Bauer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja narazie nie widze żadnych zmian pogodowych.
Bo jak to mówią: "W marcu jak w garncu".
Zaintrygował mnie ten temat nawet :)
  • 0

#341 Gość_Inga

Gość_Inga.

Napisano

i jestem w szoku jak wy tym tematem jesteście zeschizowani

Skoro tak, to przestańcie wstawiać texty w stylu: " u mnie świeci słonko", "a u mnie pada deszcz", bo niczego nowego nie wnoszą. Chcecie pogadać o pogodzie to róbcie to na PM albo załóżcie sobie temacik w Hydeparku. Dołączona grafika
  • 0

muszka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No ale tak czy inaczej coś sie teraz dzieje.Głowy państw wyjeżdżają, po całym świecie hula zbyt dużo tornad.Ale poczekajmy te parę dni.Wtedy sie wszytko okaże ;)
  • 0

#343 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Nie chce sie wypowiadac o niemalze tysiackrotnym zwiekszeniu strumienia elektronow (a przynajmniej tych o energii wiekszej lub rownej 2 MeV) poniewaz nie znam sie za dobrze na naszej ziemskiej magnetosferze i ogolnie tej dziedzinie fizyki. Widac jednak ze Slonce rzeczywiscie jest spokojne (jak na minimum aktywnosci przystalo tylko 11 sunspotow).

Osobiscie wydaje mi sie ze jezeli do czegokolwiek dojdzie to zaobserwujemy cos na ksztalt fali uderzeniowej, a wiec skutki chocby na poczatku tylko na wykresach dadza sie latwo zauwazyc. Tak wiec pozostaje nam czekac i obserwowac... Przypominam rowniez ze to wcale nie musi byc 9 marca...

Moim zdaniem poki co nie mamy zbyt wielu racjonalnych powodow mogacych swiadczyc ze rzeczywiscie do czegos dojdzie. Ale oto krotkie podsumowanie tego o czym juz do tej pory bylo pisane:

1. Zbieznosc opisu "fali energii z kosmosu" w kilku przepowiedniach. Moim zdaniem to jest poki co najbardziej przekonywujacy argument.
2. Migracje politykow - osobiscie nie odczulem aby robili to dostatecznie masowo by mozna upatrywac sie w tym jakis argumentow. ten caly wyjazd Busha przypomina mi bardziej przypadek badz rzeczywiscie jest powiazany ze sprawa z Iranem (ale to juz inna bajka)
3. Anomalie pogodowe. Pogoda ostanio wszedzie jest powalona juz od dluzszego czasu, a rozne anomalie staly sie dosc powszechne. Trudno cos powiedziec na temat tych wszystkich obecnie przytoczonych przykladow. Moze po prostu tyle sie ich namnozylo bo wczesniej po prostu nie zwracalismy na nie uwagi.
Poza tym jest tych anomali wciaz za malo. Z opisow wynikalo ze to mial byc totalny armageedon pogodowy w kazdym zakatku swiata. Zreszta i tak prawdopodobnie jeszcze do nas nic nie dotarlo jak wyzej pisalem.
4. Konkretne dane pomiarowe - poki co nic specjalnego nie wykazaly.

I o ile pamietam to jest chyba na tyle...

Co zas my mozemy zrobic w celu szukania odpowiedzi?
Na pewno nie doszukiwac sie informacji o kataklizmach... bo jesli do nich dojdzie to trudno bedzie nie zauwazyc. Mozna jedynie patrzec czy nie pojawiaja sie jakies informacje/newsy ze srodowisk naukowych badz poglowski o masowych mobilizacjach czy itp. Ale na to nie ma co poswiecac za duzo informacji...

Wedlug mnie o wiele ciekawsze rezultaty moze przyniesc szukanie wszelkich zrodel wspominajacych o fali energii ktora ma nadejsc. Tj znalezienie jak najwiekszej liczby przepowiedni o niej traktujacych. Mozna rowniez poprobowac znalezc jakies bardziej naukowe koncepcje dotyczace samego zjawiska (np o tym co bylo w faktorze x, itp)

Pozdrawiam
  • 0

mrOlympia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://forum.pclab.pl/index.php?act=ST&...=0#entry3381685"]http://forum.pclab.pl/index.php?act=ST&...=0#entry3381685[/url]

to z forum innego ktoś zrobil zdjecie chmur dzis chyba- ciekawe zjawisko :/ , podalem im linka do tej strony w razie czego .
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jedno jest pewne - nasza forumowa ekipa potrafi podkręcać napięcie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych