Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 odpowiedzi w tym temacie

#346 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

http://forum.pclab.p...=0#entry3381685

to z forum innego ktoś zrobil zdjecie chmur dzis chyba- ciekawe zjawisko confuseda.gif , podalem im linka do tej strony w razie czego .

Jak na moj gust normalna chmura i jaki to ma zwiazek z tematem? Chyba nie widziales naprawde powalajacych chmur... Szkoda ze nie mam tych fotek aktualnie pod reka, moze kiedys zamieszcze jak znajde na hdd lub www
  • 0

mrOlympia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:lol tylko nie pokazuj tych z lata burzowych bo takie sa o wiele grozniejsze , a ta jest calkiem dziwaczna jak na zimowa chmure.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

.tiamat bój się o swoje rozumienie,..o moje może byc spokojnym,..myślę, że jeszcze dorosniesz, choc mogę się mylić ..poza tym juz ci raz proponowałem byś przedstawił coś z doświadczalnego i podjął próbe miast tylko głupio szczekać i czepiać się nogawek jak jakiś niedorosły kundelek

To ciekawe, ze jak niektorym urazi sie dume, to wjezdzaja zaraz na doroslosc, jeszcze dorosne powiadasz ? do czego ? do wypisywania jakichs nieklasyfikowanych rzeczy ? ja tez potrafie zobacz: "plazma magnetofizyczna zmierzajaca przez nukleofizyczny eter powodujacy fraktalne drgania fal alfa i omega spowoduja hiperprzestrzenne wysokie amplitudy magnetoidow i gammanukleonow". Do fantazji nie trzeba dorastac, wrecz przeciwnie.
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sorki ze troszke zbocze z tematu.. ale jestem pewien ze Wy juz jesteście tak zeschizowani tym tematem ze 80% z waz napewno ma juz wizie Prorocze końca świata w snach.......... :mlotek:
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja

Napisano

Koniec świata to mi się już śnił w wakacje 2006 r. :D Jeszcze nie znałem tego forum i to właśnie przez ten sen sie tu znalazłem :) Co do tego marca, to się wszystko okaże. Trzeba poczekać.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

To ciekawe, ze jak niektorym urazi sie dume, to wjezdzaja zaraz na doroslosc, jeszcze dorosne powiadasz ? do czego ? do wypisywania jakichs nieklasyfikowanych rzeczy ?

…i właśnie w tych nieskalasyfikowanych tkwi twój problem,.. niesklasyfikowanych,… czyli inaczej nie mieszczących się w intelekcie, zbyt przyciętym, zbyt podzielonym oraz zbyt powygraniczanym i poograniczanym i to zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie, że zdolny jest on jest przyjmować i pomieszczać w sobie jedynie to, co jest stosownie przycięte stosownie ograniczone oczywiście przez innych,
..bo ci nazbyt sklasyfikowani najczęściej wraz z wydaniem pozwoleniem na przycięcie ograniczenie i sklasyfikowanie sobie swych intelektów oraz swych zdolności rozumienia, najczęściej również jednocześnie wydali pozwolenie na przycięcie sobie zdolności samodzielnego przycinania oraz samodzielnego klasyfikowania tego co jeszcze samodzielnie zdołaja usłyszeć, zobaczyć czy poczuć

ja tez potrafie zobacz: "plazma magnetofizyczna zmierzajaca przez nukleofizyczny eter powodujacy fraktalne drgania fal alfa i omega spowoduja hiperprzestrzenne wysokie amplitudy magnetoidow i gammanukleonow".

..no właśnie takie twoje rozumowe potrafienie miałem na myśli, ..gdy przestrzegałem cię tiamat, byś bał się o swoje rozumienie, niż rozumienie innych ..i pozwolę sobie rozwinąć,.. …byś tiamat bardziej uważał na swoje rozumienie niż na innych

Do fantazji nie trzeba dorastac, wrecz przeciwnie

..jest tak jak myślałem, ..widzisz tiamat fantazja jest jednym z elementów wyobraźni, ..a osobnik bez [twórczej] wyobraźni, …a osobnik który, zblokował w sobie [twórczą] wyobraźnię prędzej czy później staje się intelektualnym zerem, .

…dopowiem ci jeszcze, że osiągniecie zerointelektualności jest zależne od częstotliwości wydawania pozwoleń na [s]klasyfikowanie swoich intelektów przez danych osobników oraz od ilości karmienia siebie jedynie tym sklasyfikowanym przez innych. zależ mówniez od mocy intelektu jaki dani osobnicy wnieśli w ten świat
..tiamat ty jako intelektualista już dostatecznie sklasyfikowany i [już] wystarczająco bez fantazji zapewne uwielbiasz wszelkie wzory, …wiec te ostatnią [niezero]intelektualne zależności postaram się wyrazić stosownym wzorem

Wi= I/s*k,

gdzie:
•„Wi”- wartość liczbowa [pozostającego] intelektu w odniesieniu do wieku danych osobników,
•”I” – wartość intelektu, z którym się narodziliśmy, wyrażona w Joul’ach, Wat’ach, Kilogramach, lub też innych interesujących jednostkach danych osobników zgodnych z ich systemami wartości,
•„s”- częstotliwość wydawania pozwoleń na większe sklasyfikowanie swojego intelektu wyrażona w latach, miesiącach czy dniach zależnie od pędów klasyfikacyjnych danych osobników
•„k”- ilość spożytego pożywienia sklasyfikowanego przez swoje autorytety, wyrażona w Joul’ach, Wat’ach, Kilogramach, lub też innych interesujących jednostkach danych osobników zgodnych z ich systemami wartości,

..a z niego zależności łatwo sobie wyliczysz , jeżeli już nie potrafisz sobie ich wyobrazić, ..jak widzisz nawet nie potrzeba wydawać zezwoleń, wystarcza jedynie karmić się samym sklasyfikowanym przez nasze autorytety by wystarczająco zdeklasować siebie w sobie oraz zdeklasować wszystko co przynieśliśmy z sobą na ten świat

..a dopowiem ci jeszcze, ze intelektualni osobnicy którzy, zblokowali w sobie [twórczą] wyobraźnię prędzej, czy później stają się również intelektualnymi zeremai, nadających się jedynie do pełnienia beztwórczych celów tj. administracji czy egzekucji, w tym przypadku administracji i egzekucji sklasyfikowaną wiedzą, nauką [jeżeli nie wybiegać poza dobrze sklasyfikowane twoje podwórko, w którym piszesz i zdaje się w którym próbujesz już rządzić] co sprowadza się, wpierw do głoszenia i dalszego porządkowania tego i tych co zostali i stali się już sklasyfikowanymi, a następnie do wyszukiwania tego i tych co wystają poza już sklasyfikowane, czyli wyszukiwania wszelkich [nie/poza]naukowych herezji oraz wszelkich [nie/poza]naukowych heretyków, których należy oznaczyć, obszczekać i wyindeksować, a w ostateczności wyinkwizować ich w miarę uprawnień nadanych egzekutorom sklasyfikowanego,
..a ci późniejsi egzekutorzy sklasyfikowanego zaczynają zupełnie niewinnie, wpierw od deklasowania, wyśmiewania i odrzucania się tego czego już nie pojmują i nie rozumieją oraz od obszczekiwania i czepiania się za nogawki nie tylko tych, których już nie rozumieją i nie pojmują ale również tych, którzy nie chcą tak jak i oni deklasować, wyśmiewać i odrzucać tych i tego co jest im nie do pojęcia oraz nie do zrozumienia,… następnie biorą się za moderkę tego czego nie pojmują,… a gdy w niej już okrzepną i zakrzepną doszczętu oraz gdy już nabędą stosowne uprawnienia czy pozwolenie, ..nieważne czy oficjalne czy ciche biorą się za wymoderkę tego i tych których już nie pojmują i nie rozumieją

.. karawana idzie dalej mimo, że kundelki szczekają,…zbliża się pełnia księżyca, może tiamat pójdź poszczekaj sobie do niego, .a pozwoli ci on [podpowiadam ksieżyc, jeżeli już i w tym prostym zdaniu zdążyłeś się pogubić ze swoja zbyt przyciętą mocą rozumowania] na tyle się wyszczekać, na tyle się wywyć i pociągać za odbite od jego powierzchni promienie słońca,.. że przynajmniej przez kolejny miesiąc [podpowiadam księżyc co miesiąc jest w pełni, jeżeli tego nie zauważyłeś swą przyciętą mocą rozumowania oraz jeżeli twoje autorytety nie nakarmiły cię jeszcze tą wiedzą ] nie będziesz obszczekiwał innych i nie będziesz się im czepiał za nogawki,….
.. przypomnę ci jeszcze, że dzisiejszej nocy możesz się deczko zawieść, bo księżyc jeżeli się nie pośpieszysz w wyjściem może być zaćmionym, tylko z deczka lub całkowicie

..heh’o’heh

..ps:… podpowiadam to granatowe i kursywa to są cytaty z ciebie, czyli to są cytaty twoich wypowiedzi, jeżeli w tym moim nieprostym i niesklasyfikowanym tekście zdążyłeś się z deka pogubić z tą swoja zbyt przyciętą mocą rozumienia tego co nie jest stosownie pod ciebie przycięte i stosownie pod ciebie sklasyfikowane, ..oczywiście to zastrzeżenioprzypomnienie tylko wówczas gdy ten tekst doczytałeś do końca.

..ppss: …i wielka prośba do nad’tiamat’moderatorów tego forum,.. proszę nie nadawać mi kolejnego warna bez uwzględnienia faktu, że ten tekst jest odpowiedzią na publiczne zupełnie niemerytoryczne zaczepki moderatora, który co jak co ale wpierw powinien sam w sobie wymodelować takie niemertyoryczne wypowiedzi na forum,
…przypominam, poprzedniego dostałem również za moje odpowiedzi na tego typu zaczepki,
…nie chciałbym być również wyWARNowany, tylko dlatego że mym niezbyt uniżonym potraktowaniem kompletnie niemerytorzycznych oraz publicznych zaczepek moderatora forum, niby to tym samym podważam autorytet tych, którzy zaoptowali, postawili oraz ustanowili go moderatorem na tym forum.

ariel: chłopie weź przeczytaj ten tekst, który napisałeś, na spokojnie i z rozwagą, jest pusty, bezgranicznie płaski, a do tego przepełniony tym, co ogólnie pojmowane jest jako spam, narzekasz na dorosłość, ale nie masz chyba pojęcia o tym, że jej cechą jest szacunek, nawet jeśli sam nie czujesz tego samego od swojego rozmówcy. Napisałeś stronę tekstu, z której nie wynika zupełnie nic poza tym, że masz uraz do jednego z moderatorów, jednocześnie nie potrafiąc go ubrać w jakieś zwięzłe i powszechnie uznawane za kulturalne wypowiedzi. Większość twojego teksu odbieram jako tzw. "masło maślane" i nie jestem odosobniony w swoim odczuciu, o czym świadczy fakt raportowania tego postu przez użytkowników, bynajmniej nie należących do fanklubu moderatorów. Zagrywki socjotechniczne, jak ta zastosowana na końcu twojej wypowiedzi, są dosyć popularne na tym forum i wierz lub nie, ale już nie odnoszą efektów takich, jakich nadzieje pokładają w nich ich autorzy. Warna nie dostajesz za dyskusję z tiamatem, lecz za sposób w jaki ją prowadzisz, może pomoże Ci w "dorastaniu", od którego tak się odcinasz, które jednak nieustannie do Ciebie zmierza. Najpierw ochłoń i przemyśl to, co chcesz powiedzieć, a potem pisz, zasada odwrotna nie sprawdza się i potwierdzi Ci to każdy. Dodatkowo, jeśli już mówisz, jakobyś miał umiejętność władania językiem naukowym, to przynajmniej nie kompromituj się falami omega (podawanymi jako przykład fantazji) i wzorem na inteligencję ze współczynnikami w watach i kilogramach. "Debilem" można nazwać kogoś na setkę sposobów i przy użyciu wielu słów, jednak wydźwięk zawsze pozostaje ten sam, Ty wybierając metodę "dookoła" nie odbiegasz od tego sposobu określania innych. WARN
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Brzmi trochę jak dobre SCI-FI, ale zbieżność z wątkiem nie pozwala mi tego pominąć. Moje podejście do zaprezentowanego tekstu jest bardzo neutralne :) Tekst pochodzi ze zbioru tzw. "Master's Teachings" ze strony: Kuthumi - School of Wisdom http://www.kuthumisc...way_opening.php

Informacje podane w poszczególnych rozdziałach pochodzą z channelingów, a odebrała je Lynette.

A zatem coś dla wielbicieli takiej formy przekazów:

Rozdział 5

Otwarcie bramy

22 styczeń 2007

Pozdrowienia. Wychodzę dziś na przeciw, pozwalając Komandorowi Naita, z planety Arcturus, rozmawiać z wami. Stoję teraz z boku, pozwalając mu wyjść na przeciw.

Jestem Komandor Naita. Nie jestem z waszej planety Ziemia. Pochodzę z planety znanej jako Arcturus. To jest miejsce, z którego do was mówię. To miejsce jest bardziej zaawansowane technologicznie i rozwinięte w świadomości. Żyjemy w harmonii, osiągnąwszy pełnię rozwoju.

Odwiedziłem waszą planetę wiele razy. Dowodziłem statkiem wraz z 5000 innych - arcturiańskimi.[...] Przychodzimy aby asystować waszej planecie w procesie przemiany. Aby przekazać część naszej wiedzy, która jest do tego konieczna.

Połączyłem się z wami (kanałem) 3 miesiące temu, przekazując tą wiadomość. Teraz jest czas, aby przekazać tą wiadomość innym. 3 marca 2007 roku, brama znana jako Brama 33 zostanie otwarta. To wielka brama i wiele przygotowań zostało poczynionych w waszej atmosferze. Istnieje obecnie wiele mniejszych portali aktywnych wokół Ziemi. Galaktyczna Rada i Wysłannicy Światła, zgadzają się - to jest ten czas.

Celem tej aktywacji jest pozwolenie na to aby wyższe w swojej wibracji energie penetrowały Ziemię. Dla tych, którzy już się wybudzili, zdarzenia te wytworzą kolejne przesunięcie w waszych energiach wibracji, pozwalając na wchłonięcie większej ilości świetlistej wiedzy. Inni zaczną zastanawiać się na swoim życiem, zadawać pytania.

Bądźcie otwarci, naszym celem jest pokój. Odwiedzamy was w miłości i pokoju, przychodzimy asystować Ziemi i rodzajowi ludzkiemu. Teraz jest czas przebudzenia waszego prawdziwego kodu, w przygotowaniach do wielkiego przesunięcia na waszej planecie. Wobec tego was przygotowujemy. Asystujemy wam, nie krzywdząc was.

To ja. Mistrz Kuthumi, który teraz mówi do was. Komandor Naita uzyska zgodę aby rozmawiać z wami przez mój kanał wkrótce. Na teraz to już wszystko.

Mistrz Kuthumi

http://www.kuthumisc...way_opening.php
  • 0

Maver2001.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

…i właśnie w tych nieskalasyfikowanych tkwi twój problem,.. niesklasyfikowanych,… czyli inaczej nie mieszczących się w intelekcie, zbyt przyciętym, zbyt podzielonym oraz zbyt powygraniczanym i poograniczanym i to zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie, że zdolny jest on jest przyjmować i pomieszczać w sobie jedynie to, co jest stosownie przycięte stosownie ograniczone oczywiście przez innych... <blablabla>... .

Przestancie! Co to ma wspolnego z tematem?!?! Od wzajemnej adoracji sa prywatne wiadomosci...
  • 0

zaks.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moze jestem prostym czlowiekiem. Ale mnie ciarki radosci przechodza gdy sie czyta takie przeslania i channelingi. :P
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

1) post 123804 z 01 marca 2007 godz 23:23

O Boze..., absolucie, czy jak kto woli istoto doskonala... NC :rotfl:

2) post 124149 z 03 marca 2007 godz 11:14

Przestancie! Co to ma wspolnego z tematem?!?! Od wzajemnej adoracji sa prywatne wiadomosci...

...co maja wspólnego z tematem te twoje blebleble uwagi, chyba jedynie to, że go zasmiecają i zablebleblają..wiec otwórz wpierw swoje zaklapkowane oczęta oraz skieruj żądło napomnienia prywatnymi wiadomościami wpierw do siebie oraz tych podobnych tobie którzy, podobnymi tobie blebleblami zaczepiają,..nim naponnisz i użądlisz odpowaiadajacych na te zablebleblane zaczepki

..a jezeli już jestem przy głosie to ci dopowiem ....pokładaj się pokładaj,..a w wkrótce po "n" pokładzinach nie wstaniesz i cię wyniosą,..co wcale nie bedzie do śmiechu, ani tobie, ani tym ciebie wynoszacym,..liczby pokładzin pozostałych tobie do wyniesienia ci nie zradzę bo w ten sposób zaliczysz wiecej czasu nim cie wyniosą nogami do przodu

ariel: no to sobie już pospamowałeś, a teraz poświęć najbliższy tydzień na refleksje nad tym, dlaczego takie nic nie wnoszące do tematu zaczepki honorowane są na tym forum warnami
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

vkali nie mam czasu odpisywac na Twojego posta, ale powiem jedno, nie myl fantazji z wyobraznia, bo zerem moze sie stac czlowiek, ktory nie widzi granicy miedzy fantazja a rzeczywistoscia. A Ty operujesz widze skrajnosciami, istnieje dla Ciebie albo fantazja na maxa, albo bycie zerem bez fantazji i wyobrazni. Jest jeszcze cos takiego jak rozsadek polaczony z wyobraznia...
  • 0

#357 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Dokonalem sobie wlasnie paru analiz glownie opierajac sie na porownywaniu i dedukcji dlatego to co zaobserwowalem wcale nie musi byc czyms nadzwyczajnym a jedynie normalnym zjawiskiem. Bo tak jak juz wczesniej wspominalem o tej dziedzinie fizyki wiem niewiele, jedynie podstawy.

Po pierwsze prosze spojrzec na ten obrazek (troche sie naskejalem):
http://img406.images.../9925/bzpu6.jpg

Nie chcialo mi sie wiecej dorabiac ale na wczesniejszych wykresach panowala przez caly czas cisza na czestotliwosci ok 3 i 4 Hz a jedynie od czasu do czasu byla wysoka aktywnosc na niskich czestotliwosciach.

Jak doszedlem ta wysoka aktywnosc na niskich czestotliwosciach mozemy conajmniej posrednio wiazac w jakis sposob z burzami geomagnetycznymi. Spojrzcie tutaj:

http://137.229.36.30...r/riom2_sel.cgi

Solar-terrestrial events, such as geomagnetic storms are usually indicated by increases in the absorption level.

(absorpcja na czerwono zaznaczona)

A teraz prosze porownac te dane:
http://137.229.36.30...ndTime=20061213
http://img340.images...061212bzcp6.gif

Przeszukujac wstecz diagramy aktywnosc na czestotliwosci 3 i 4 Hz zaobserwowalem dopiero okolo 15 listopada 2006, potem (tj wczesniej bo wstecz szukalem) znowu byl dlugi okres ciszy az w koncu przestalem szukac.

Postanowilem jeszcze sprawdzic jak ma sie sytuacja okolo roku 2000 i 2001 gdy bylo maksimum aktywnosci slonca ( http://www.sec.noaa.gov/SolarCycle/ ). Z pazdziernika i listopada 2000 w ogole nie bylo danych, ale ze stycznia 2001 i bodajze sierpnia 2000 juz byly. Troche poszukalem (dzien po dniu okres ok 2-3 tygodni) i nie znalazlem zwiekszonej aktywnosci na czestotliwosci 3 i 4 Hz.

Wracajac do danych z 23 lutego...

Ogladajac filmik archiwalny z NICT z 23 lutego (a dokladniej analizujac klatka po klatce virtualdubem) widac ze skladowe By, Bz z czasu ktory zostal wyciety w dziwny sposob znikaja z wykresikow po prawej dopiero w 99 klatce (godz 7:22:56 UT) - wyglada to jakby nagle ktos je wycial. Przyjrzyjcie sie temu bo mnie to wyglada dziwnie choc mzoe jest jakies normalne wytlumaczenie.

Sciagnalem rowniez filmik z 21 litego gdy HAARP znow mial krotka "przerwe". Tym razem jednak na filmiku NICT byly dostepne wszystkie dane i nie bylo zadnej przerwy.

Aha... i nie wiem czy to ma jakikolwiek zwiazek ale prosze spojrzec tutaj:
http://www2.nict.go....b.20070222.html
http://www2.nict.go....b.20070223.html

oraz dla porownania tutaj:
http://www2.nict.go....b.20070221.html
http://www2.nict.go....b.20070224.html

Poki co to tyle moich obserwacji. Jak znajde cos wiecej to napisze.

Pozdrawiam
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Zaćmienie Księżyca tej nocy heh :)
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co to ma do rzeczy ? Bo za bardzo związku nie widzę :) .
  • 0

#360 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Jezeli probojesz Irey skomentowac to ze podalem rzeczy ktorych sam nie bylem pewny to wiedz ze poki co podaje cokolwiek co moze miec najmniejszy zwiazek z fala, bo moze sie okazac ze na forum wejdzie ktos madrzejszy ode mnie i odpowiednio odczyta te dane. Poza tym naleze do osob ktore nie lubia pisac o rzeczach o ktorych same niewiele wiedza dlatego wlasnie nieustannie edukuje sie na ten temat. I jezeli nawet nie bedzie w okolicy 9 marca wywrotki swiata do gory nogami to te informacje przydadza sie mi w przyszlosci.

Zreszta jak mi sie tez wydaje narazie chyba nikt nie wie czego dokladniej sie spodziewac (ewentualnie poza wstajemniczonymi panami naukowcami - o ile tacy istnieja)

Jezeli zle odczytalem Twoje intencje to sorry, pomylka :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych