Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 odpowiedzi w tym temacie

#451 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Ktore dokladniej masz na mysli? Na Ziemi w HAARPie wszystko ok. Solarweather.com ktore nie wiem skad dane czerpie tez jest zaktualizowane podobnie jak i pare innych zrodel.

Z drugiej strony nie powinnismy tak bardzo polegac na wizualnych modelach NICTa. To jedynie matematyczne modele naszej magnetosfery uzyskiwane na podstawie paru danych z satelit, nikt zdjec jej nie robi (lol :P ). Czasami drobna nieprawidlowosc i obraz modelu moze zaczac bardzo dziwacznie wygladac.

Apropo "juz sie dzieje". Jak myslicie: czy przetrzyma siec informatyczna? Czy wszystkie urzadzenia szlag trafi jakby fala rzeczywiscie rpzyszla? To zalezy od natury fali ktorej tez to nie znamy, ale pytam tylko o przewidywania. Jak dlugo bedzie nam dane rozmawiac ze soba jesli cos sie wydarzy?
  • 0

TheMan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a co sadzicie o tym wykresie z HAARPa?
http://137.229.36.30...onde/latest.cgi
  • 0

frupper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Murky

chodziło mi o wykresy na nict (nie symulację graficzną) - trzeba pamiętać że to ośrodek niezależny (JP) od NASA, NOAA i ESA...
  • 0

#454 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Juz nie raz widzialem taki wykres (mowa o tym linku do haarpa). Nie jestem w stanie obecnie opisac co na nim jest rpzedstawione ale na oko nic dziwnego sie nie dzieje bo wczesniej podobny tez byl pare razy.

Co do nicta: to w takim razie ok, tak czy inaczaczej symulacja graficzna tez dziwnie wyglada jak sie rpzejzy kilka kolejnych obrazow.
  • 0

frupper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem - ale coś dziwnego dzieje się z poziomem sygnału z Astry
jest tak niski jakby za okne była śnieżyca , to znów skacze do góry (a na zewnątrz nawet deszczyku nie ma) ?
Czy może ktoś jeszcze to sprawdzić - może mi się konwerter chrzani?
pozdr
  • 0

#456 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Wedlug
http://www.lmsal.com...ft/last_events/
http://spaceweather.com/
wszystko jest ok.

Moje zdanie: albo rzeczywiscie sie cos dzieje i juz jutro sie przekonamy o tym, albo to jest jakis glupi przypadek i wszystko jest w porzadku. Stawiam na to drugie choc nie wykluczam pierwszego. Jezeli to rzeczywiscie jest przypadek to nie sadze by doszlo do takiego zbiegu okolicznosci w ktorym ten dziwny przypadek mialby poprzedzic jakies prawdziwe zdarzenie. To takie moje odczucie.
  • 0

marek666.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam dekoder z TV Trwam i nic dziwnego się nie dzieje :] Nic się nie stanie w Marcu na co czekacie :P
  • 0

frupper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No jak się taką telewizję ogląda to już nic nie jest w stanie zdziwić...
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No to jutro będzie wielki dzień dla forumowiczów albo większość z nas zacznie wierzyć w tego typu zjawiska albo nic się nie wydarzy i połowa przestanie odwiedzać to forum, a druga połowa będzie dalej doszukiwać się prawdy z zjawiskami paranormalnymi :P ja należę do tej drugiej grupy :mrgreen:

No to do jutra :drink:
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No nie przesadzajmy, nie ma żadnych niesamowitych przesłanek co do tej "przepowiedni", i to czy się jutro coś wydarzy czy nie nie może wpływać na nasze zainteresowania np. parapsychologią czy ufo. Nie widzę związku.

IMO jutro będzie normalny dzień jak co dzień.
  • 0

#461 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Apophis nieprawda. Jutro zaczyna sie weekend.

Co do przepowiedni popieram i tez sadze by za wiele nie zmieni sie po tej dacie jak nic sie nie wydarzy... co innego po 2012... Wtedy to bedzie rewolucja bez wzgledu na to ktora strona bedzie miala racje. Tak ja sadze.
  • 0

Luck4sh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

UWAGA! Jeszcze 34 minuty do 9 marca hihi
widze, ze administracja zwatpila... Usunieto ten obrazek z linkami do tematow nad newsami... :/
  • 0

Maver2001.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehe, jedyne co mi sie przydarzylo (dzisiaj) po dlugich lekturach tego tematu, to dziwny sen zwiazany z owym tsunami :) Wygladalo to w skrocie tak: zobaczylem czarna chmure za oknem, z ktorej zaczely wydobywac sie oslepiajace blyski, ziemia sie trzesla. Ludzie w samochodach zatrzymywali sie gdzie popadnie, mnostwo wypadkow. Nawet pamietam jak straz pozarna przywalila w jakis dom. Zapamietalem jeszcze to, ze moja komorka zaczela wariowac, obraz sie znieksztalcil i nie moglem nigdze zadzwonic :]
Niby sie nie przejmowalem, ale swiadomosc zrobila swoje... ;)
  • 0

#464 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Filmik z 8 marca:
do 00:25 - wszystko ok, na wykresach jednolite ciagle dane
{brakuje paru klatek, normalnie klatki sa co ok 4min}
00:35 - sytuacja ulegla lekkiej zmianie, wzrost cisnienia wywieranego na przednia warstwe magnetosfery
00:35-01:17 - rozchodzi sie kolejna fala, znowu cos uderzylo w magnetosfere
02:08-07:20 - brak czesci filmu
Potem jest troche spokoju az nastepuja extremalne wartosci... wtedy model naszej magnetosfery bardzo dziwnie sie zachowuje... nie widac nic konkretnego uderzajacego ale dziwnie sie zmienia, trudno powiedziec czy to blad czy co...

Na filmiku z 7 marca panuje spokoj... jedynie wykresy nagle w jednym momencie staja sie jednolite. Model pola magnetycznego (ten liniowy) w kolko zaczyna wykonywac jeden i ten sam ruch... tak jakby nieustannie bylo odtwarzanych kilka tych samych klatek... Przeszlo mi przez mysl czy nie jest to proba zatuszowania czegos, a przynajmniej tak wyglada... Ale dobra nie spiskujmy :P

http://www2.nict.go....time/movie.html
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Też maiałem sen że z tego światła wylatują statki UFO lecą do miast i wychodzi z nich tysiące szaraków i idą do ludzkich domów :o ale to chyba zwykły sen chociaż pozostał mi w pamięci :ufo:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych