Skocz do zawartości

Zdjęcie

Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

może głupie pytanie: w ktorym miejscu w sumeryjskich mitach wystepuje Nibru ?

ponawiam pytanie ; ] bo wszyscy o tym gadaja a nigdzie tego znalezc nie moge- i prosze o nie wklejanie linka z tematem na paranormalne, a jakies zewnetrzne zrodlo ; ]
  • 0

Biedronka.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Polecam serdecznie film
http://pl.youtube.co...ap-gov.pl/reada

Wiarygodność tego filmiku kończy się kiedy dojdziesz do 4:27. Wyskakują dwa mrożące krew żyłach zdjęcia przerażającego Nibiru!!! :o

Odsyłam do swojego postu w innym temacie:

Na tych przerażających zdjęciach jest gwiazda V838 Mon. Poszukajcie na stronie AstroNet informacji o wybuchu tego olbrzyma. Zdjęcia na filmiku są rozmazane, ale układ "kropek" - czyli niby satelitów Nibiru jest zgodny ze zdjęciem V838 Mon, na którego tle widac inne gwiazdy.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

• 0

#198 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

r3vo googla Ci wyłączyli czy jak?
Zerknij tutaj i się Nibiru nie przejmuj, to jakaś reptiliańska ściema żeby nas postraszyć. Jak zapewne się zorientowałeś strach powoduje obniżenie wibracji, obok HAARP-a i chemtrailsów to jedna z 3 podstawowych broni mających blokować przejście ludzi do następnej gęstości - miło będzie patrzeć jak ich plan diabli biorą...
pozdrawiam
  • 0

r3vo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wg mnie takze sciema ; ] dlatego szukam zrodla "zrodel"

nie interesuja mnie strony gdzies ktos wypisuje fantazje - wkleja zdjecie tablicy sumeryjskiej i wmawia mi ze tam jest napisane to i tamto

dalej nie znalazlem gdzie w mitach sumeryjskich pojawila sie planeta nibru ; ] czysta ciekawosc
  • 0

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do tematu: takiego końca świata jak sobie niektórzy wyobrażają NIE będzie.

Co najwyżej SAMI sobie zgotujemy koniec NASZEGO "świata", a jak widać do tej pory wszystko ku temu zmierza i jesteśmy w tym naprawdę dobrzy.

Jak wiemy z historii, końców świata miało być tysiąc pięćset sto dziewięćset i jakoś jak "świat" był tak i dalej jest.

Ludzie to chyba lubią się takimi rzeczami, jak na przykład koniec świata, emocjonować. Myślą sobie, że jak był początek to i musi być koniec...
  • 0

#201 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

CYTAT(Arbill @ 18.11.2008, 14:56) *
Polecam serdecznie film
http://pl.youtube.co...ap-gov.pl/reada

Wiarygodność tego filmiku kończy się kiedy dojdziesz do 4:27. Wyskakują dwa mrożące krew żyłach zdjęcia przerażającego Nibiru!!! eek6.gif

Czy ludzie którzy zrobili ten filmik nie powinni popełnić samobójstwa skoro tylko czekamy na śmierć.
  • 0

gacman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co by było jakby te wszystkie mity wymyślił Bóg ,aby wystawić naszą wiarę na próbę .
Jestem ciekaw gdyby Bóg naprawde istniał taki jak jest w Biblii to co by ateiści na ten temat powiedzieli
x]

Według mnie to się stanie i z tego powodu jestem bardzo zadowolony ponieważ denerwuje mnie to co ludzie robią i czego nie robią.
Jedni niszczą swoj kraj aby się wzbogacić i tu doszedłem do sedna .
Ludziom zawsze chodziło o dobro materialne a gdy ta cała Nibru walnie w naszą ziemę bedzie koniec z tym wszystkim .
Możliwe że za ileś tam tysięcy lat ziemia stanie się taka jak jest dotychczas ale czy to wogóle się stanie?
Czas pokaże
  • 0

Damek_90.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tylko dodam od siebie, bo widzę, że za bardzo Majom nie wierzycie.
Przepowiedzieli oni ostatnie zaćmienie słońca (11 sierpnia 1999r.) i pomylili się o... 7 sekund!
Pozdro dla sceptyków...
  • 0

mamma.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

dalej nie znalazlem gdzie w mitach sumeryjskich pojawila sie planeta nibru ; ] czysta ciekawosc

Ściśle rzecz biorąc w mitach sumeryjskich planeta Nibiru w ogóle się nie pojawia. Po raz pierwszy nazwa ta pojawia się w 'Enuma elisz', eposie o stworzeniu bogów i świata, zapisanym w języku akadyjskim i pochodzącym (w znanej nam wersji) najprawdopodobniej z okresu starobabilońskiego. Nibiru (ściślej - Neberu) jest powiązana z Mardukiem, najwyższym bogiem panteonu babilońskiego. Trzba jednak dodać, że 'Enuma elisz' zawiera również elementy mitologii sumeryjskiej.

W 'Enuma elisz' Neberu pojawia się w czterech miejscach:

1) tabliczka V, wiersz 6: "[Marduk] ustalił pozycję Nibiru, aby wyznaczała ich granice" - 'ich' odnosi się do gwiazd, a ściślej ich grup, których wschody były wykorzystywane do mierzenia czasu.
2) tabliczka VII, wiersz 124: "Niech Nibiru będzie strażnikiem miejsca przejścia między niebem i ziemią"
3) tabliczka VII, wiersz 126: "Nibiru jest jego [tzn. Marduka] gwiazdą, którą on uczynił na niebie"
4) tabliczka VII, wiersz 130-31: "Niech on [Nibiru] ustala drogę gwiazd nieba, niech pasie wszystkich bogów jak owce"

Wg. Michaela Haisera ("The Myth of a Sumerian 12th Planet"), nazwa nibiru pojawia się również w kilku babilońskich tekstach astronomicznych. W niektórych z nich jest tylko wymieniona, natomiast trzy źródła są nieco bogatsze w treść (Przepraszam za kiepski język, ale jest to 'tłumaczenie z tłumaczenia' - tzn. tłumaczenie z angielskiego tłumaczenia tekstów akadyjskich, więc widać ślady angielskiego. Chciałem jednak jak najwierniej oddać tekst angielski, co niestety skutkuje złą polszczyzną :( . Generalnie słowo 'neberu' ma znaczenie związane z przechodzeniem czegoś lub przez coś, przekraczaniem czegoś, lub miejscem przechodzenia/przekraczania, co oddawane jest w angielskim przez 'cross', 'crossing', 'crossing place'):

1) traktat astronomiczny MUL.APIN I,i: wiersz 36-38: "Kiedy gwiazdy Enlila zostały ukończone, jedna duża gwiazda - chociaż jej światło jest przyćmione - podzieliła niebo w połowie i pozostała tam. To jest gwiazda Marduka, Nibiru, Jowisz - ona zmienia swoją pozycję i przechodzi (cross) niebo"
2) katalog gwiazd KAV 218B ii, wiersz 29- 32: "Czerwona gwiazda, która znajduje się na południu ... dzieląc niebo w połowie; tą gwiazdą jest Nibiru"
3) tabliczki K.6174:9 i K.12769:6: "Jeśli Merkury podzieli niebo i stanie tam, nazywa się Nibiru"

No i to wszystko, co wiemy o Nibiru, na podstawie oryginalnych tekstów.
  • 0

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chciałem zauwazyc, ze w roku 2012 konczy sie kalendzarz Majow. Ale niech ktos mi pokaze, ze Majowie napisali gdzies, ze w tym roku nastapi KONIEC SWIATA!!! Bo z tego co mi wiadomo to takiej wzmianki nie ma!!! To koniec ich KALENDARZA a nie SWIATA! Byc moze nastapi jakies przełomowe zdarzenie, byc moze przebiegunowanie Ziemi, być moze przejscie ludzkosci na wyzszy poziom swiadomosci, byc moze jakies kataklizmy na ogromna skale, moze nawet przybeda Obcy. Nastepstwem tych wydarzen moze byc koniec naszej cywilizacji, ale napewno nie swiata. Nostradamus w liście do swego syna Cezara napisał, iz zna wszystkie wazniejsze wydarzenia az po rok 3797!! Napisał tez, iz nastapi wielka wojna, po ktorej nastanie 1000 lat pokoju, o czym jest napisane takze w Apokalipsie św. Jana. A chyba trudno uznac, iz na naszej planecie panuje powszechny pokoj i ze takowy miał miejsce w przeszłosci... Wniosek nasuwa sie sam: rok 2012 nie jest zakonczeniem naszego istnienia, zakonczenia swiata rozumianego jako planete, badz rase ludzka. To mit i ja bede z tym mitem walczyc, az go obale.

tak masz rację tylko właśnie przebiegunowanie ziemi to koniec świata :rotfl:

A co by było jakby te wszystkie mity wymyślił Bóg ,aby wystawić naszą wiarę na próbę .
Jestem ciekaw gdyby Bóg naprawde istniał taki jak jest w Biblii to co by ateiści na ten temat powiedzieli
x]

Według mnie to się stanie i z tego powodu jestem bardzo zadowolony ponieważ denerwuje mnie to co ludzie robią i czego nie robią.
Jedni niszczą swoj kraj aby się wzbogacić i tu doszedłem do sedna .
Ludziom zawsze chodziło o dobro materialne a gdy ta cała Nibru walnie w naszą ziemę bedzie koniec z tym wszystkim .
Możliwe że za ileś tam tysięcy lat ziemia stanie się taka jak jest dotychczas ale czy to wogóle się stanie?
Czas pokaże

:o boję się ciebie :D

Co chcesz powiedzieć przez to "gdyby Bóg naprawdę istniał" nie wierzysz w Boga?
  • 0

IO.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co byście powiedzieli lub pomyśleli o osobie która powiedziała by wam na ulicy "planeta, o której wie niewiele osób (Nibiru) przeleci przez nasz układ słoneczny i zrobi niewyobrażalną borutę"? Większa cześć z was zapewne pomyślała by sobie "debil", ale czy na pewno?

Szczerze?

Wiarygodność tego filmiku kończy się kiedy dojdziesz do 4:27. Wyskakują dwa mrożące krew żyłach zdjęcia przerażającego Nibiru!!! :o

IMHO kończy się o wiele wcześniej. Nigdy nie słyszałem, o żadnym obiekcie wielkości Jowisza odkrytym przez IRAS. Ba! Czytałem, że został wysłany w celu szukania właśnie czegoś takiego i po przeglądnięciu 96% nieba, poszukiwania zakończyły się fiaskiem. Chętnie poznałbym jakiekolwiek oficjalne źródło mówiące o takim odkryciu.
  • 0

gacman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

boję się ciebie

Oczywiście że wieże, tylko źle troche zinterpretowałem to zdanie ale nic innego nie wymyśliłem :D
A jeśli naprawdę ta boruta bedzie to ja wieże , że to Bóg stworzył (jak mowilem wcześniej) aby wystawić naszą wiarę na próbę.
Ale wam mówię ze każdy koniec jest początkiem czegoś nowego.
  • 0

Biedronka.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

IMHO kończy się o wiele wcześniej. Nigdy nie słyszałem, o żadnym obiekcie wielkości Jowisza odkrytym przez IRAS. Ba! Czytałem, że został wysłany w celu szukania właśnie czegoś takiego i po przeglądnięciu 96% nieba, poszukiwania zakończyły się fiaskiem. Chętnie poznałbym jakiekolwiek oficjalne źródło mówiące o takim odkryciu.

Pewnie kończy się wcześniej. A akurat owe zdjęcia Nibiru widziałam pół roku temu. Ciekawe jest, że skoro ta planeta ma przecinać nasz system planetarny, to nie została ściągnięta w pole grawitacyjne słońca i nie została w naszym układzie - i odwrotnie - jeśli gwiazda, na której orbicie jest Nibiru nie ściągnęła w swoje pole grawitacyjne na przykład Urana i Neptuna...
  • 0

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

boję się ciebie

Oczywiście że wieże, tylko źle troche zinterpretowałem to zdanie ale nic innego nie wymyśliłem :D
A jeśli naprawdę ta boruta bedzie to ja wieże , że to Bóg stworzył (jak mowilem wcześniej) aby wystawić naszą wiarę na próbę.
Ale wam mówię ze każdy koniec jest początkiem czegoś nowego.

potwierdzam :rotfl: wszystko co ma początek ma tez koniec, ale koniec otwiera początek czegoś
nowego :mrgreen:
  • 0

shinju.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi się to przebiegunowanie (dobrze?) nie klei. Przecież do czegoś takiego jest na pewno potrzebna taka energia, że nic nie jest w stanie wytworzyć jej w ciągu, powiedzmy, dwóch czy więcej lat. Ale już na pewno nie w parę dni. Może coś się stanie, ale w to nie wierzę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych