Skocz do zawartości

Zdjęcie

Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mi się to przebiegunowanie (dobrze?) nie klei. Przecież do czegoś takiego jest na pewno potrzebna taka energia, że nic nie jest w stanie wytworzyć jej w ciągu, powiedzmy, dwóch czy więcej lat. Ale już na pewno nie w parę dni. Może coś się stanie, ale w to nie wierzę.

chyba masz rację, nawet jakby to miało się stać w 2012 to już by o zmianach 20 lat temu wiedzieli ;)
  • 0

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tylko dodam od siebie, bo widzę, że za bardzo Majom nie wierzycie.
Przepowiedzieli oni ostatnie zaćmienie słońca (11 sierpnia 1999r.) i pomylili się o... 7 sekund!
Pozdro dla sceptyków...

a czy Ty uwazasz, ze współcześni naukowcy nie są w stanie przewidziec zacmienia słońca??? Powiem Ci, ze przy odrobinie dobrej woli i chęci Ty także bedziesz w stanie to zrobic. A czy to oznacza ze automatycznie mam wierzyc w kazde słowo Majów, naukowców, czy twoje??? Nie, bo nauka nie opiera sie na wierze, a na falsyfikowalnych teoriach podpartych empirią. Wierzyc to sobie mozna np. w Boga, bo jak nie było dowodów na jego istnienie tak ich najprawdopodobniej nie bedzie...a z wiarą sie nie dyskutuje.

pozdrawiam
k.
  • 0

bartek_mm.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeczytałem parę takich tematów i wszystko sprowadza się do jednego. Ziemia się przebiegunuje, większość ludności zginie. A ci co przeżyją przez ciężką pracę i wiele lat odbudują naszą cywilizacje. Jednak wole być jednym z tych co przeżyją
  • 0

Kompi.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przebiegunowanie ma nastąpić kiedy słońce wystrzeli fale energii która wysyła co kilka tys lat. Teraz sie SPÓŻNIA.
Według naukowców już kilka tys lat temu powinno to nastąpic. Więc możliwe jest wszystko i w każdej chwili. Jeżeli bieguny sie pomału zmieniają to nas czas dobiega :P

Jeżeli fala do nas dotrze to nagle ziemia zacznie sie kręcić w przeciwnym kierunku. Skutkiem tego bedzie "wylanie" sie wód z oceanów i zalanie świata+epoka lodowcowa~

Kiedyś oglądałem na NG o tym;p Jak coś pomieszałem, poprawcie xD
  • 0

Inspring.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Namieszałeś sporo :P Poczytaj więcej to forum (i dokładniej)
  • 0

silence.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co tak właściwie oznacza pojęcie "koniec świata"? Nasza planeta już ma za sobą niejedno przebiegunowanie i nadal istnieje. Czy są jakieś przesłania(poważne argumenty) ku temu, że każdy zakątek świata "odwiedzi" wielkie tsunami? Zginą wszystkie zwierzęta na ziemi prócz jednokomórkowców? Nasza ziemia już przeżywała "końce świata" i za każdym razem ginęły całe kontynenty i pojawiały się nowe? Jeżeli nasi "przodkowie" (może niewielu, ale...) przeżyli koniec świata to my żadnych szans nie mamy? Czy aby na pewno będzie to miało taki dramatyczny, przebieg? Jak coś takiego mogli by przegapić nasi "naukowcy"? A może jedni wiedzą i się już na to przygotowują(tajne bazy, podziemne miasta... ;) ) a my będziemy mieli zaszczyt uczestniczyć w tym filmie w pierwszym rzędzie... Uff pożyjemy, zobaczymy :)
  • 0

herbee.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Koniec świata, jeśli takowy w ogóle nastąpi, to tylko koniec pewnej epoki w dziejach Ziemi, naszej cywilizacji. Nasza Matka istnieje od ponad 4 mld lat i dopóki Słońce nie wygaśnie żyć będzie więc jeszcze nie jedna cywilizacja posiądzie Ziemię we władanie
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

tak czy siak, dla nas to koniec...bo co mnie obchodzi kiedy słonce wygaśnie skoro mnie dawno już nie będzie :)
  • 0

Ilidian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję że będzie to koniec wszechobecnej światowej ciemnoty!!!
  • 0

Hildark.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tam nie wierze żeby przebiegunowanie równało się końcowi świat. No chyba że za koniec świata uznamy awarie wszelakich urządzeń w jakikolwiek sposób powiązanych z polem magnetycznym. (fajnie bedzie jeździc na północ do Afryki :D). Jak już było wspominane wcześniej przebiegunowanie jest to normalna rzecz. W skali wieku ziemi dosyc często się zdarza. Od jakis 750 tys. lat mamy tzw. magnetyzm normalny "Brunhes", przerywany co jakiś czas epizodami magnetyzmu odwrotnego. Ostatnia zamiana pola magnetycznego miała miejsce około 110 tys lat temu. Wtedy skończył sie epizod magnetyzmu odwrotnego "Blake".

110 tys. lat temu nic specjalnego się nie wydarzyło. W Europie akurat był okres cieplejszy w epoce lodowcowej, tzw. interglacjał eemski. Na kontynencioe niepodzielnie królował Homo Neandertalensis, Homo Sapiens był jeszcze w jego cieniu, zamiewszkiwał Afryke, Bliski wschód. Życie jakos wtedy nie wygineło, wielkich katastrof tez chyba nie było. Ale wtedy nie mieli tyle elektroniki :D

Informacje opieram na "Wielka Historia Swiata. tom 1. Świat przed rewolucja neolityczną" J. K. Kozłowskiego
  • 0

bialy.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może te obserwacje ufo mają nas przygotować na ich przyjście? Obcy mogliby nas uratować od totalnej zagłady ludzkości...

Co to znaczy? Według jednej z teorii na temat przebiegunowania, w 2012 roku ziemskie bieguny zamienią się miejscami.

hmm... a skąd wiadomo, że w 2012? Naukowcy wyliczyli już dokładną datę przebiegunowania? Jak dla mnie to bardzo naciąganie... Co nie zmienia faktu, że przebiegunowanie Ziemi jest możliwe :/

taaa kosmici będą nas pojedynczo szukać i zabiora na bezpieczna planete, zapewne maja 7 miliardów dwuosobowych spodkow

bardziej mnie interesuje fakt z potopem, który według naukowców odbył się wraz z przebiegunowaniem, takze tak samo jak bylo to napisane w Biblii, katastrofa dla ludzkosci, aleeee nie musze wierzyć naukowcom ^^
  • 0

Borygo2009.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ziemia przeżyła już przbiegunowanie i istnieli już nasi praprzodkowie i przeżyli więc nie ma się czego bać ;p

Dołączona grafika

Użytkownik +..... edytował ten post 09.07.2009 - 10:53

• 0

Klajcor88.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ilu przezylo ?
  • 0

Kossmitka xD.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co? przezyło? o czym ty mówisz? :hm:
Rozmawiałam o tym z moim fizykiem na ten temat? nie ma mowy o tym, zeby ludzie przezyli..
Są tego okropne skutki.. :hm:
  • 0

Rockmenka85.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i dobrze,przynajmniej jak pierdyknie raz a porządnie to ludzie inkarnują
się na innej planecie i zaczniemy wszystko od nowa.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych