Skocz do zawartości

Zdjęcie

Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

SaSuKe.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dziennik.pl i wszystko jasne...
99% ich wiadomości to pic...
  • 0

Labamba.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam taką nadzieje bo nasze technologie obecne w niczym nam nie pomogą.
przykładami mogą być kataklizmy, np. huragany - nie jesteśmy wstanie przeciwstawić się żywiołom, możemy tylko od nich uciekać i ukrywać się przed nimi.
jeżeli przebiegunowanie nastąpi w 2012, przeżyje co najwyżej 1 % całej ludności świata.

jakbys czytał troszke uwazniej to forum to byś wiedział że amerykanie maja anteny HAARP :P i oni sie uratują a nas nie, ale nie czytasz, nie interesujesz sie "faktami" nie wiesz że huragany to ich sprawka i mogą sobie kontrolować dzieki tym antenom cała ziemie :P P

nie wiesz tez że im to nic nie da bo ziemia w mgnieniu oka - jak zapewniają nas chińscy "profesorowie" sławni na całe rolnicze prowincje - sie przebiegunuje i zacznie obracać w drugą strone !!!

nie wiesz też że jedyną szansą na przezycie jest schowanie się w tunelach w gizie :rotfl: gdzie polscy naukowcy we współpracy z wróżbitką znaleźli normalnie kupe, całą kupe .... krowią która skamieniałą i na radarach wygląda jak sciana - no może ze 2 ściany które mają uratować ludzkość

nie wiesz oczywiście również że jeśli ktoś nas uratuje to nie kosmici tylko istoty z wnetrza ziemi :rotfl: bo jeśli oni tego nie zrobią to ich wewnętrzne słońce przywali w ściane ze względu na sile bezwladności, a ich cywilizacja to atlanci !! jedna z setek cywilizacji które żyły na ziemi przed nami, a teraz żyją w środku ziemi, jesli chcesz sie tam wybrać to musisz płynąć na biegun północny, tam w zalezności od widzimisie Euricide jest wielka dziura widziana z kosmosu lub portal do innego świata lub czasu

:P

Nagradzam za wysokie wartości intelektualne.
Przemo

• 0

twinsen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:D spodobało mi się!!

Dość dużo słusznej krytyki jest zawartej w twojej wypowiedzi labamba.

A tak ogólnie czytając wcześniejsze posty doszedłem do wniosku, że znowu wszyscy zeszli na tematy i rozważania fantastyczne zamiast zająć się zimnąanalizą dostępnych materiałów....
  • 0

Labamba.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przemo paranoikom i pseudonaukowcom mówimy stanowcze no pasaran !!!!! możesz se te warny wsadzić tam gdzie ja je mam :D

Zgodnie z życzeniem :) ale to jeszcze nie powód, żeby robić śmietnik.

twinsten jak chcesz zimnej analizy to chyba pomyliłes fora... widzisz kto tu na forum rządzi i jakie poglądy musza być popierane, inaczej warny za byle co :)
  • 0

Darcyan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmmm... tez zaczynam się bać... :shock:
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Witam :)

Dziennik.pl? Jakże to wspaniałe, wiarygodne źródło :) Jedna wielka manipulacja, ot co. Zlepek informacji z różnych źródeł, wypowiedzi naukowców podawane w zupełnie innym kontekście od intencji rozmówcy, wszystko poskładane tak by wyszła sensacja. Ciekawe ile wejść na stronę zapewnił im ten "artykuł" jakiegoś "dziennikarza".

http://mlodyfizyk.bl...iec-swiata.html

Przeczytajcie artykuł spod tego linka, jak zauważyli autorzy, na dziennik.pl "pomylono" (cudzysłów, bo to nie pomyłka, a manipulacja) bieguny magnetyczne, z geograficznymi, a z tego, jest już bardzo łatwo przerobić przebiegunowanie w "globalną katastrofę".
Daty 2012 też nie podaje żaden naukowiec, data ta pochodzi wyłącznie z bajkowych opowieści o nadchodzącym końcu świata i jest w tym "artykule" mieszana z wypowiedziami o zaburzeniach pola magnetycznego. Tak, to też jeden z wielu przykładów manipulacji w tym krótkim "artykule". Aha, w nocnikowym artykule nie ma też żadnych źródeł ani linków, co też wybitnie zwiększa jego wiarygodność.

PS Jeśli to całe przebiegunowanie byłoby prawdą, to NASA by się z tego tak nie śmiała ;) Wystarczy użyć Google, żeby przeczytać, co NASA sądzi o 2012 :)

Pozdrawiam fanów 2012 :)
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Polecam :)

http://fakty.interia...zdury,859761,14
  • 0

(-XeX-).
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak trzeba będzie umierać to ja nie będe :aaa: tylko :beer: :thc: :* i takie tam podobne :P ;) a Wy ? ;>
  • 0

twinsen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A my debatujemy o prawdziwości tej teorii a nie o tym co będziemy robić

I wyszło czym się kończy opieranie na szemranych źródłach prasowych. Sensacja i tyle....
  • 0

Incognito.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Swoją drogą to już któryś z kolei koniec świata, tyle że ten poparty jest jakimiś faktami (z tego co wyczytałem ;) ), a nie "bo tak każe biblia" i dlatego zacząłem się trochę obawiać ;)
  • 0

#71 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

zaprawdę powiadam wam koniec świata nastąpi 1 styczeń 2100 albowiem w tym roku kończy się kalendarz windowsa

Na nic mądrzejszego Cię nie stać??
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jednak część naukowców uspokaja - przebiegunowanie, choć możliwe, nie nastąpi w ciągu kilku dni. Dlaczego? Bo ich zdaniem to fizycznie niemożliwe. Twierdzą, że pole Ziemi potrzebuje długiego czasu na zmianę biegunów. Jak długiego? Na pewno nie kilku dni. Raczej setki, może nawet tysiące lat.

i tak samo sądze ja ! to jets niemozliwe zeby przebiegunowanie zajeło kilka dni ... absurd , sadze ze bedzie to sie działo z taka predkoscia jak i do teraz ... a to ze swiat zaleje wielka fala tsunami to tania sensacja ...
  • 0

bialek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sądzę że rok 2012 rzeczywiście zapoczątkuje 5 i ostatni z resztą etap życia na ziemi. Oczywiście, że nie nastąpi to od razu. Uważam, że przebiegunowanie ziemi nastąpi rzeczywiście w 2012 roku, ale będzie ono dopiero początkiem zagłady! Zaczną się kataklizmy, powodzie, być może nawet pandemie czego wynikiem będzie wyniszczenie gatunku ludzkiego. Ale zajmie to określoną ilość czasu, której niestety nie poznamy :/
  • 0

MackZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cuż za wnioski tu snujecie, drodzy :) Tak jak w 2005/6 miała nastapić apokalipsa i początki zgłady. Troche w tym ziaran prawdy jest, ale napewno w 2012 nic nam nie będzie, chyba że sami do czegoś dopuścimy. Na świeice jest tyle spraw oo których nie wiemy, że nie wato sie martwic biegunami. Co ma byc to będzie. A jak narazie to domysły. A jeśli cokowiek zniszczy ludzkość na ziemi to tylko i jedynie my. TO co odróznia nas od innych stworzeń nas pogrąży. Czyli rozum. Zastanówice się ?
  • 0

gzres.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To co niektóży piszą jest dla mnie śmieszne otóz jeśli coś takiego będzie miało miejsce stanie się tym samym zaprzeczeniem wszelkich praw fizyki a ja osobiście pardziej uwam Eisteinowi czy Cub'owi niż tym naszym błędnym naukowcom. Wyobrażcie sobie że taka malutka planeta jak ziemia nagle zmienia kierunek biegunów wówczas zodnie z prawem entropii nastąpi reakcja zwrotna najpierw w naszym układzie słonecznym potem w galktyce a za kilka milinów lat w całym wszechświecie gdyż choćby chwilowa tak znaczna zmiana grawitacji do prowadzi do zachwiania równowagi jaka panuje w całym wszechświecie więc jeśli Bóg chce nas zabić on też będzie musiał zginąć gdziekolwiek jest. Oczywiście jest możliwa zmiana biegunów ale uwierzcie z nieodwracalnymi gigantycznymi skutkami w całym wszechświecie !!!!!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych