Skocz do zawartości

Zdjęcie

Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata

• Please log in to reply
238 replies to this topic

Ghost100.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tu chodzi o zamiane magnetycznych biegunów Ziemi. Owszem będzie chaos na świecie ponieważ elektronika może zacząć fiksować (na przykład awionika w samolotach. Ale raczej palmy w Warszawie nam nie grożą..
  • 0

cohira.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Solar wind induced magnetic field around the unmagnetized Earth" G.T. Birk, H. Lesch, C. Konz
http://xxx.uni-augsb...stro-ph/0404580

Astrofizycy, którzy piszą, że jonosfera Ziemi jest na tyle silna, że w przypadku nagłego nasilenia wiatru słonecznego pozostawia dynamo magnetyczne naszej planety nienaruszone. Opinia poparta badaniami i symulacjami, a nie obserwacją kalendarza Majów.
  • 0

Matiess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja uważam ,że jak Jezus powiedział nie znacie dnia ani godziny to tak jest i gdybanie takie nie ma sensu. Moim zdaniem może być koniec świata w każdej chwili martwią się zazwyczaj ci którzy w swoim życiu coś przeskrobali. :)
  • 0

Normand.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Żadnego końca nie będzie. To jest jedno wielki nakręcenie biznesu. Jedyna różnica to to że teraz starają sie to poprzeć dowodami " historycznymi ". To jest po prostu zwykła ludzka chęć życia w niezwykłych czasach. Kiedyś w 1666 roku świat miał zniszczyć szatan - religia była " modna ". Teraz będzie to burza na słońcu a za 20 lat plaga stonek.

martwią się zazwyczaj ci którzy w swoim życiu coś przeskrobali. :)

Ci to sie akurat cieszą bo ich odpowiedzialność ominie.

koniec świata odwołany z przyczyn technicznych.
  • 0

Bomaw.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ktory to juz bedzie koniec swiata? Setny?
  • 0

Bub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niewiara w coś jest tego czegoś najlepszą ochroną :>
  • 0

11001011.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@UP

Nie wiara daje Ci wieksza podatnosc niz ochrone, bo bedzie Ci sie wydawac, ze nic sie nie dzieje... a jednak ;] . (Imo)
  • 0

Bub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeca mówię - nie ochroną przed czymś, tylko ochroną tego czegoś :>
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

żadnego końca świata nie będzie ludzie co w wierzycie ..
  • 0

Darewil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam Wszystkich

Moim zdaniem , końca świata, albo ziemi , nie będzie , ponieważ :
Po pierwsze , prędzej nas zaleje , niż biegunu zmienią swoje położenie , koniec świata, ma być za około 5 mld. gdy słońce eksploduje .
Po drugie , koniec świata miał już być w 2000 roku, i jakoś go nie ma, możliwe ,że ten koniec świata już nastąpił , a my poprostu go nie zauważyliśmy , śpiąc lub coś innego, może teraz żyjemy w innym świecie, a może nie , moim zdaniem głupotą jest wymyślanie jakihs wymyślonych dat . Jednak że , wedłóg mojej teori , koniec Ziemi, MOŻE nastąpić około 2062 roku , gdyż właśnie wtedy kometa halleja odbywa swój kurs wokół ziemi , i jest duże prawdopodobieństwo , że udeży w ziemie co może się skończyć bardzo źle na ludzkiego życia i nie tylko .

Pozdrawiam
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przeżyłem już chyba 5 końców świata, także myślę że przeżyje i ten .
Z tego co wyczytałem to bieguny szaleją w tą i w tamtą... raz jest bliżej końca świata a zaś po prau latach sytuacja się obraca... takzemysle ze nie ma sie czego bać ;)
  • 0

tmk.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poczekamy - zobaczymy. :)
  • 0

_MajoR_.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[codebox]"Nie wiadomo jednak, co się stanie, jeśli bieguny gwałtownie zamienią się miejscami. Jeśli zajmie im to raptem kilka lub kilkanaście dni, może to skończyć się globalnym kataklizmem."
[/codebox]

Przebiegunowanie jest nie uniknione jak uważają naukowcy.
Kiedy do tego dojdzie będzie na pewno piękny spektakl na niebie pod postacią zorzy polarnej i zapewne na całym świecie :D :D :D

[codebox]+MoJo+:
"Przeżyłem już chyba 5 końców świata, także myślę że przeżyje i ten .
Z tego co wyczytałem to bieguny szaleją w tą i w tamtą... raz jest bliżej końca świata a zaś po prau latach sytuacja się obraca... takzemysle ze nie ma sie czego bać"[/codebox]

Po pierwsze:
Kalendarz MAJÓW kończy się na 2012 roku…

Po drugie:
O zwariowanych kompasach pisał Nostradamus

Po trzecie:
Zamiana biegunów ziemi jest możliwa w naturze i może to spowodować zakłócenia komunikacyjne na świecie co sparaliżuje cywilizacje.

[codebox]Darewil:
"Po pierwsze , prędzej nas zaleje , niż biegunu zmienią swoje położenie , koniec świata, ma być za około 5 mld. gdy słońce eksploduje."[/codebox]

Ad.1: Przebiegunowanie jest jak już pisałem wcześniej możliwe w przyrodzie. A słońce nie eksploduje ponieważ ma zbyt małą mase by eksplodować jako supernowa…

(*Jeżeli coś powtórzyłem z tej dyskusji to serdecznie przepraszam*)

Dodam żeby nie było wątpliwości… Osobiście nie wierze w to że koniec świata będzie na Euro 2012 :D :D :D
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jezu Czemu ciągle pojawia się słynna data 2012 według mnie to zwykła ściema ale tak mogę potwierdzić że nasze pole magnetyczne wygasa bieguny się odwrócą .

LUDZIE NIE MOŻLIWE JEST TO ŻEBY TO NASTĄPIŁO W 5 LAT;D;D;D
  • 0

Darewil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poczekamy , zobaczymy , jeżeli zacznie się coś dziać około 2011 , to możemy zacząć panikować XDDDD

Major0015 słyszałem wiele wypowiedzi , naukowców i z tego co wiem , to możliwoś taka jest, ale wiesz zanim minie to 5 miliardów lat, to już dawno nas na świecie nie będzie , poczytaj sobie trochę o tym i zobaczysz, że słońce ma przestać istnieć , oraz inne planety w układzie słonecznym, przez wybuch, początkowo słońce ma się zwiększyć do niewyobrażalnie wielkich rozmiarów i spalać XDD inne planety, po czym ma ma wybuchnąć.
Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych