Skocz do zawartości

Zdjęcie

Znaleziono szczątki Jezusa i jego rodziny?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#121 Gość_Inga

Gość_Inga.
  • Tematów: 0

Napisano

Po pierwsze, wyższym celem jest trzymanie się tematu, a drugim powodem jest niewątpliwa przyjemność, kiedy na forum jest porządek. Mój drogi aph. :)
  • 0

eros_14.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Etam.
Może nas ktoś wydzielić z modków dla nowego tematu ?
  • 0

Shark.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra... Bóg dał człowiekowi wolną wole... Może wybrać jedną ze stron (dobrą albo złą). Wiem tylko tyle, że nawet gdyby kościoła nie było to świat byłby dalej taki sam jaki jest teraz. Ponieważ to nie Bóg wyznacza nam kare za wykroczenia tylko "PRAWO". Tak, że "Moja droga" nie odbiegamy od tematu tylko napisałem co ja myśle o "stwórcy" i czy on w ogóle istniał! Temat "Znaleziono szczątki Jezusa i jego rodziny?" Dla mnie go nie ma i już. My żyjemy tu! na ziemi! On nie ingeruje w życie ziemskie(BO GO NIE MA)! Jak umre to po prostu zamkne oczy i nie wiadomo co dalej... ale chyba koniec :) ... POZDRAWIAM
  • 0

Wysłannik Boga.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam ! :)

Cytat:
edit Inga: Panie w..., a czy Ty wiesz co i jak piszesz?

Jak widzę w większości pisanych moich postów jest przez ciebie zle spostrzegana i masz krytyczny do nich komentarz – Twoja Wola ?!

Każdy rozumuje na swój sposób i każdy może wyciągnąć z tego wnioski na swój sposób ,przy okazji dać jakiś od siebie komentarz ,który może być krytykujący lub pochwalny .
To że nie możesz zrozumieć moich postów, to musi się to brać słabego pojmowania lub odmiennych poglądów .
Trudno jest zadowolić wszystkich, by każdemu cos było po jego myśli !. Nawet Jezus nie był w stanie zadowolić całego świata w czasie jego nauczania .
Dopiero jego nauki przeszły cały świat z wiekiem i dlatego jest wszędzie znany jako ten jedyny, który
zapoczątkował prawdziwe brzmienie słów dane od Stwórcy .I dodam- że tych co nauczał trudno im było pojąc co mówi. Dopiero z czasem pojmowali słowa jakie przekazywał .

To samo się dotyczy różnych przepowiedni np. Nostradamus – Czy dziś człowiek ucywilizowany i wyuczony jest pojąc co pisze –raczej NIE ?! Bo dopiero po jakiś wydarzeniach są weryfikowane jego przepowiednie z danym wydarzeniem .

To że z moich postów jest trudno zrozumieć to trudno –inaczej nie umiem pisać(z j. polskiego miałem mierną), a tym bardziej i tak się wysilam -bo od krytycznych twoich opinii zacząłem pisać w programie
Microsoft Word Office- także proszę o trochę wyrozumiałości i szacunku dla osób których polszczyzna jest im obca lub trudna dla języka .
Nie wiem czy wiesz ?!,ale w czasach bycia Bogów na ziemi język był językiem pojętym nawet dla zwykłego człeka i nie było problemów z wymową i pisownią jak dzisiaj –nie tylko w naszym kraju ,ale całego świata .
To że język trzeba uszlachetniać ,to z tym się zgadzam ,ale uszlachetniać tak by zwykły człowiek umiał władać nim bez żadnych przeszkód .

Co do tematu –to raczej nie zeszedłem z niego -bo jest mowa o nauce, jak i Jezusie .

Nie chce nikogo nachodzić moimi wywodami bo nie w tym jest rzecz .
Tylko jest w tym rzecz ze każdy pisze na swój sposób ,a sposobem czytającego jest przeczytać na swój sposób a przy okazji albo go skomentować lub pominąć bez komentarza .

>Czy ważniejsze dla ucha jest brzmienie ,czy ważniejsze jest jego treść <

<Pozdrawiam > ;)

Inga: Hmmm...żeby nie robić jeszcze większego OT, wpiszę tutaj to, co muszę wpisać. Post nie na temat, tak jak i poprzedni, to co myślisz na mój temat mogłeś mi napisać na PM, bo od tego je masz.
Odp. na pytanie co jest ważniejsze: Jedno nie powinno istnieć bez drugiego, ponieważ logiczne pisanie ułatwia czytanie. Reasumując, za całokształt, przyznaję ci warna.

Dziekuje>kazdy mówi to co chce i pisze to co chce,a przy okazji daje/nie musi milą niespodziankę ! ;)
  • 0

#125 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nie używaj takich kolorów, raz że nie można tego odczytać, dwa jest strasznie wnerwiające dla oka...
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w... czy to jest forum o kolorach??
Wracajac do tematu- szokiem by bylo gdyby sie okazalo to prawda ale z tego co slyszalem jest to jeden wielki kit. Tak jak zreszta wiekszosc tajemnieczych i niewyjasnionych sytuacji...poczawszy od szczatkow Jezusa a konczac na UFO
  • 0

Wysłannik Boga.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam ! ;)

Jesteśmy w dziale : "Nauka ,technika i odkrycia ">>>
Znaleziono szczątki Jezusa i jego rodziny?
;)
Otóż:

Nauka >>>

Człowiek widzący siebie że wie dużo - to taki człowiek ,który sobie wmawia że jest wszechwiedzący i może innych zaskakiwać swoją wybujałą fantazją ,przy której zradza rożne sytuacje przez siebie wymyślone .
Jest człowiekiem do którego nie docierają żadne argumenty , bo się uważa ponad wszystko i
poco ma słuchać byle jakiego osobnika ,gdy ja tu panuje i rządzę tym –a tym .
Jest to człowiek idealista na swój sposób –samo zachwyt .

Technika>>>

Jesteśmy już tak uprzemysłowieni że nasze wynalazki , a zarazem komputer jest rzeczą która
nie stanowi żadnego problemu by nim się obsługiwać , a co się z tym wiąże różnych programów.
Człowiek pochłania tak szybko i tym samym szybko tworzone są nowe wynalazki ,ze zapomniał
ze technika to nie wszystko ,lecz jego zachłanność stwarza w nim siebie na stanowisku ponad wszystkich , a nawet uważa się że jest większy niż sam Bóg i tym sposobem może dyktować co jest słuszne ,a co nie !!!

Odkrycia >>>

Archeologia człowieka jest-bynajmniej przez mój pryzmat małym zalążkiem- źródłem wiedzy
pojętej na myśl stworzoną przez tego człowieka ,który stworzył naukę ,technikę i
szuka dalej by mieć z tego jeszcze więcej niż do tej pory ma z czego zrodziła się archeologia.
Zaś ,czy człowiek jest pojąc co znalazł i jest na tyle mądry by wiedzieć co takiego znalazł ,
a tym samym udowodnić sowich racji ,by te racie przyjęło całe społeczeństwo świata.
Ja nie będąc archeologiem zdarzyłem wykryć ze znikają posty ,których jako archeolog nigdy nie znajdę bo takie już nie będą istnieć .
No cóż ?!,archeologia tez ma rożne problemy z odnalezieniem rzeczy i udowodnieniem swojej racji !!!

Jako temat o Jezusie to prawda wyjdzie niebawem i nie trzeba na to nauki ,techniki i odkryć ?!!!

<Pozdrawiam > ;)
  • 0

Isentor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem w tej sprawie nieco neutralny z kilku powodów. Między innymi dlatego ponieważ może to być zwykła mistyfikacja, oszustwo - do zdobycia dużych pieniędzy. By mieć 100% pewność trzeba posiadać bardzo mocne i oczywiste dowody a te, które posiada ekipa archeologów nie są mocne ale też nie są słabe. Poza tym nawet jeśli archeolodzy mieliby racje to kościół ich zniszczy i użyje do tego wszelkich środków przecież to był by koniec dla ich religii i nie ma się tu co zastanawiać większość ludzi źle zareaguje na to, że wierzyła w brednie głoszone przez kościół. Dowody nie są powalające jednak zawsze znajdą się ludzie kościoła obalający każdą tezę oraz odkrycie.

P.S.
Znalazłem ten film na rapidzie szkoda tylko, że jest po angielsku a napisów nima...
  • 0

Shark.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Isentor... wypowiedziałeś sie, że kościół "zniszczy" archeologów i naukowców. Wydaje mi sie, że użyłeś zbyt mocnego słowa. Jednak kościół podjął by walke o prawde o teze, że Bóg istnieje. Ludzie trzymali by sie kościoła. Z drugiej znów strony ludzie kościoła nie są święci więc mogą ukarać buntowników za głoszenie bzdur przeciw kościołowi. Ja osobiście jestem przeciw ludziom kościoła.... Tyle krzywdy wyrządzili a Bóg powiedział byśmy przestrzegali 10-ciu przykazań. Uważam, że Księża, Metropolici, Arcybiskupi i Biskupi, członkowie Konferencji Episkopatu są, że tak to ujme "przebierańcami w sutannach".
  • 0

Luck K.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to nie ma sensu przeciesz Jesus zmartwychstal... i kosci zniknely
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Luck K, to jest tylko twoje zdanie. Pamiętaj że Biblia to żaden dowód.
  • 0

uNiverSus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze to jedno wielkie G i nieprawda. Imiona Jezus,Józef,Jakub były w tamtych czasach często używane. Pozatym co niby chcą porównać DNA Boga ?? Hahaha no jeszcze co -.- I nie gadajcie o Całunie Turyńskim bo mam przeczucia , że Pan Leonardo Da Vinci zafundował nam ścieme ;c
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to kościól by wtedy faktycznie upadł.
Patrzecie na to.
Katolicy ciagle uwazaja ze Maria jest dziewicą.
W wkoncu miala innych synów poza Jezusem.

Jest nawet taki fragment w bibli: *Panie twoja matka, w raz z braćmi twymi przyszli cie odwiedzic...*
(tekst z pamięci)

I tu juz jest dowod na to ze Maria nie jest dziewicą.
  • 0

uNiverSus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest nawet taki fragment w bibli: *Panie twoja matka, w raz z braćmi twymi przyszli cie odwiedzic...*
(tekst z pamięci)

I tu juz jest dowod na to ze Maria nie jest dziewicą.

Podaj mi dokładnie w jakiej księdze takie coś jest napisane .
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ewangelia św. Marka 3,31-35

"Wtedy przyszli matka i bracia jego, a stojąc przed domem, posłali po niego i kazali go zawołać. A wokół niego siedział lud. I powiedzieli mu: oto matka twoja i bracia twoi, i siostry twoje są przed domem i poszukują cię. I odpowiadając, rzekł im: Któż jest matką moją i braćmi? I powiódł oczyma po tych, którzy wokół niego siedzieli, i rzekł: Oto matka moja i bracia moi. Ktokolwiek czyni wolę Bożą, ten jest moim bratem i siostrą, i matką."
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych