Witam !
Jesteśmy w dziale : "Nauka ,technika i odkrycia ">>>
Znaleziono szczątki Jezusa i jego rodziny?
Otóż:
Nauka >>>
Człowiek widzący siebie że wie dużo - to taki człowiek ,który sobie wmawia że jest wszechwiedzący i może innych zaskakiwać swoją wybujałą fantazją ,przy której zradza rożne sytuacje przez siebie wymyślone .
Jest człowiekiem do którego nie docierają żadne argumenty , bo się uważa ponad wszystko i
poco ma słuchać byle jakiego osobnika ,gdy ja tu panuje i rządzę tym –a tym .
Jest to człowiek idealista na swój sposób –samo zachwyt .
Technika>>>
Jesteśmy już tak uprzemysłowieni że nasze wynalazki , a zarazem komputer jest rzeczą która
nie stanowi żadnego problemu by nim się obsługiwać , a co się z tym wiąże różnych programów.
Człowiek pochłania tak szybko i tym samym szybko tworzone są nowe wynalazki ,ze zapomniał
ze technika to nie wszystko ,lecz jego zachłanność stwarza w nim siebie na stanowisku ponad wszystkich , a nawet uważa się że jest większy niż sam Bóg i tym sposobem może dyktować co jest słuszne ,a co nie !!!
Odkrycia >>>
Archeologia człowieka jest-bynajmniej przez mój pryzmat małym zalążkiem- źródłem wiedzy
pojętej na myśl stworzoną przez tego człowieka ,który stworzył naukę ,technikę i
szuka dalej by mieć z tego jeszcze więcej niż do tej pory ma z czego zrodziła się archeologia.
Zaś ,czy człowiek jest pojąc co znalazł i jest na tyle mądry by wiedzieć co takiego znalazł ,
a tym samym udowodnić sowich racji ,by te racie przyjęło całe społeczeństwo świata.
Ja nie będąc archeologiem zdarzyłem wykryć ze znikają posty ,których jako archeolog nigdy nie znajdę bo takie już nie będą istnieć .
No cóż ?!,archeologia tez ma rożne problemy z odnalezieniem rzeczy i udowodnieniem swojej racji !!!
Jako temat o Jezusie to prawda wyjdzie niebawem i nie trzeba na to nauki ,techniki i odkryć ?!!!
<Pozdrawiam >