Skocz do zawartości

Zdjęcie

BBC 911 - Tak się wyburza w Ameryce

• Please log in to reply
322 replies to this topic

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak szczerze to podziwiam Twoją i mariusha pracę. Naprawdę siedzieć na forum i uparcie nazywać białe czarnym, udawać, że się nie widzi, nie słyszy, nie rozumie.

Tak właściwie to ja powinienem podziwiać Ciebie, ale za to, że pomimo jasnych faktów wciąż uparcie twierdzisz, że nie było wtedy żadnych samolotów (no wybacz, ale tutaj napewno wielu największych zwolenników TS zgodzi się ze mną, że to kompletna bzdura) i co więcej - mówisz że to Twoi przeciwnicy nie rozumieją o co chodzi :)

Także zapewne macie z tego jakąś korzyść. Nie uwierzę, że jesteście obiektywnymi poszukiwaczami prawdy.

Nie musisz wierzyć. Moje motywy wyjaśniłem już na samym początku debaty o 9/11:

Tutaj docieramy powoli do motywu, jaki towarzyszy mi od początku zagłębienia się w temat teorii spiskowych związanych z dniem 11 września.

Teorie spiskowe, które „udowadniają” nam, że człowiek nie wylądował na Księżycu, lub też że piramidy masowo budowali kosmici, są w istocie zabawne, lecz niegroźne. Tutaj zaś, w kwestii 11 września, mamy doczynienia z wykorzystywaniem tragedii, w której śmierć poniosły tysiące niewinnych ludzi. Zamiast uczcić pamięć tych, którzy wtedy zginęli, żądni sensacji ludzie, rzekomo w imię „prawdy”, a tak naprawdę w imię rozgłosu, zaczęli masowo wymyślać i puszczać w świat kłamstwa oraz specjalnie wprowadzać swoich czytelników w błąd.

Samozwańczy „poszukiwacze prawdy” złapali wiatr w żagle i ruszyli ochoczo do boju, podbijając serca wielu osób swoją czasami mało wyrafinowaną i mało logiczną propagandą.
Na ludzi, którzy tamtego dnia zajmowali się bądź rządzeniem, bądź ratowaniem ofiar z płonących budynków, posypały się fałszywe zarzuty, które choć bezsensowne i bezpodstawne, znalazły wierne grono słuchaczy.

Wszystko zaczęło się od chęci zdobycia rozgłosu przez autorów tychże sensacji. Skończyło na nierzadko swoistym fanatyzmie poszczególnych zwykłych ludzi, który ogranicza się do bezmyślnego opluwania faktów, gorącej wiary w oczywiste kłamstwa i przekonania o wyższości własnej „wiedzy”.

Zależy nam w końcu na jasnym i wyraźnym opisaniu prawdy na temat zamachów terrorystycznych z 11 września oraz na ujawnieniu wielu, bo na wszystkie pewnie czasu nie starczyłoby w tej debacie, brudnych kłamstw i manipulacji jakie wytworzyły się na temat wydarzeń tamtego dnia. Ktoś może nie zgadzać się z polityką George’a Busha, lecz przynajmniej niech nie obraża pamięci tych, którzy wtedy zginęli.

Jeżeli już jednak chcesz dowiedzieć się kto siedzi w temacie 9/11 z powodu kasy i korzyści, to popatrz na twórców tych wszystkich pseudodokumentów. Alex Jones, Dylan Avery i inni. Ich strony oferują głupawe gadżety a to wszystko na tragedii 11 września. Jak myślisz, kim byliby ci ludzie, gdyby nie 9/11? Bez sławy i bez kasy. A tak...

Ciekawe że w sceptykach próbujesz widzieć opłacanych agentów, któzy czerpią jakieś finansowe korzyści, a tych, którzy naprawdę robią kasę i sławę na tej tragedii już nie zauważasz.

Od samego początku twojego istnienia tutaj, piszesz cały czas właściwie tylko na jeden temat.

Nie tylko. Sporo spędziłem swego czasu w dziale o kosmosie i historii starożytnej. Po prostu nie potrafię (nie tylko ja, wszyscy zapewne "sceptycy") przejść bez niczego obok artykułów starających się przekonać ludzi, że 2 + 2 = 3.
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sporo spędziłem swego czasu w dziale o kosmosie i historii starożytnej.

I myślę, że powinieneś spędzać tam więcej czasu. To forum bez Ciebie nie ucierpi, wręcz przeciwnie - zaoszczędzilibyśmy mnóstwo czasu, jaki marnujemy na przepychanki ze ścianą "sceptyków".
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No wiesz, gdyby nie niektórzy sceptycy to wielu mogłoby dać się zwieść tak wierutnym bzdurom jak błyski-eksplozje, kosmita-wazon, no-planes itp, więc nie jest chyba aż tak źle ;) Poza tym wiem, że bez nas byłoby Ci łatwiej propagować swoje dość... dziwne teorie.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sporo spędziłem swego czasu w dziale o kosmosie i historii starożytnej.

I myślę, że powinieneś spędzać tam więcej czasu. To forum bez Ciebie nie ucierpi, wręcz przeciwnie - zaoszczędzilibyśmy mnóstwo czasu, jaki marnujemy na przepychanki ze ścianą "sceptyków".

A zapytałeś mnie o zdanie, że wyrażasz się w liczbie mnogiej. Zrób może ankietę "czy chcesz Aquilę na forum ?" (proponuję dołączyć Mariusha i Dagera do ankiety - będzie łatwiej przemycić teorie o zamieszkałym księżycu, Nibiru i innych rodzynkach), bo coś mi się zdaje, że z Wami (Tobą, Vkalim i resztą mafii TSowej), jest jak z wyborcami UPRu - w internecie rządzą, ale na wyborach zawsze 1% i zapewne ankieta by pokazała, że reptuacja sceptoli nie wzięła się znikąd.

W ogóle to mam wrażenie, że niektórym bardziej zależy na tym, by Aquila powiedział "fascynujący filmik, coś w nim rzeczywiście jest" (a próbka takiego "ludzkiego odruchu" ;) , jest tutaj http://www.paranorma...showtopic=16325 :P - jeden z moich ulubionych tematów o UFO, które to zaprowadziło mnie na to forum i fascynuje do teraz, choć coraz mniej. Btw - nikt do tej pory nie odpowiedział na mój pierwszy założony na tym forum temat - zapraszam ;) ), ale zawsze jednak muszą znaleźć racjonalną odpowiedź :(

Sam odwiedzam to forum z nadzieją, by pewnego dnia zobaczyć temat, w którym najwięksi sceptycy będą się zachwycać "czymś", razem z Radosławem :) Muhadem itd :) i moje życie stanie się dzięki temu mniej "normalne".

Jakby tak "prawda" zmaterializowała się i przystawiła każdemu broń do głowy ;) i kazała obstawić, jak to było z 9/11, to ciekaw jestem kto byłby spokojniejszy, bo coś czuję, że np Quintusowi nagle by przeleciały przed oczami wszystkie analizy i argumenty sceptoli, które zignorował i pominął, wrzucając kolejne filmiki, z nadzieją "a moze ten okaże się mocniejszy", w dążeniu po trupach (w rolach trupów wsytąpiło wiele argumentów TS ;) ) do upokorzenia sceptoli.

Do tego postu, "zmusił" mnie post Quintusa i ogólna nagonka na sceptyków (jakieś dyskredytowanie CIA i Mosadem), na którą nie reagują moderatorzy (ogólnie, to luz jest na tym forum, a amnestia userów, którzy jawnie kładą laskę na administrację... ;) ).

EDIT:

oł... ale emotów nastawiałem. Nie zawsze tak piszę, wybaczcie ;)
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj zaś, w kwestii 11 września, mamy doczynienia z wykorzystywaniem tragedii, w której śmierć poniosły tysiące niewinnych ludzi. Zamiast uczcić pamięć tych, którzy wtedy zginęli, żądni sensacji ludzie, rzekomo w imię ?prawdy?, a tak naprawdę w imię rozgłosu, zaczęli masowo wymyślać i puszczać w świat kłamstwa oraz specjalnie wprowadzać swoich czytelników w błąd.

Nie jesteś wcale lepszy mając taki powód. Twoja opozycja może myśleć podobnie - ku pamięci niewinnych osób, które poniosły ofiarę, aby elity mogły zrealizować swoje plany władzy nad światem, należy za wszelką cenę ukazać prawdę światu i zdemaskować ludzi, którzy za tym stali.

Takie mi się porównanie do tej sytuacji skojarzyło, może nie do końca trafione, może być obraźliwe, ale niby jest wolność słowa :)

A mianowicie - Katyń. Ty stajesz po stronie oficjalnej wersji uważając, że to źli Niemcy wybili tylu Polaków, no bo jak mogli to zrobić nasi przyjaciele Rosjanie, którzy nas wyzwolili. I jak można naśmiewać się z takiej tragedii doszukując się spisków u władzy. No, ale prawda wyszła po latach ;)

A co do tego po co ta wojna w Iraku. Jeśli czytałeś teorie na temat innego podejścia do historii starożytnej, i jeśli brać pod uwagę teorie ludzi typu David Icke, to w wojnie nie chodziło o ropę, tylko o powrót do ojczystej ziemi elit wywodzących się od reptilian i ponowne przejęcie kontroli nad znajdującą się tam starożytną technologią - Gwiezdnymi Wrotami. No bo Irak to dawny Sumer :)
Ale to już brzmi jak s-f, i taką samą fantastyką byłoby chyba to, że jesteś w stanie uwierzyć w takie coś :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie jesteś wcale lepszy mając taki powód. Twoja opozycja może myśleć podobnie - ku pamięci niewinnych osób, które poniosły ofiarę, aby elity mogły zrealizować swoje plany władzy nad światem, należy za wszelką cenę ukazać prawdę światu i zdemaskować ludzi, którzy za tym stali.

No pewnie, że może myśleć podobnie. Z tym że w takiej sytuacji rozstrzygają argumenty a z tym już ze strony spiskowej jest krucho. Zawalanie forum filmikami z youtube i olewanie ich wyjaśnień nie jest dobrym rozwiązaniem pomijając już to, że takie filmiki same w sobie są dość kiepskim dowodem na cokolwiek i są niesłychanie łatwo podatne na sugestywną obróbkę zmieniającą ich wymowę (a to utnie się coś, co nie pasuje, a to dorzuci efekty dźwiękowe, a to usunie ścieżkę dźwiękową i doda muzyczkę...).

Porównanie do Katynia jest nietrafione. Obiektywne dowody od początku świadczyły przeciw Rosjanom.

Takie mi się porównanie do tej sytuacji skojarzyło, może nie do końca trafione, może być obraźliwe, ale niby jest wolność słowa

Gdyby wszyscy pisali tylko takie "obraźliwe" porównania itd to mielibyśmy tutaj raj ;)

jeśli brać pod uwagę teorie ludzi typu David Icke, to w wojnie nie chodziło o ropę, tylko o powrót do ojczystej ziemi elit wywodzących się od reptilian i ponowne przejęcie kontroli nad znajdującą się tam starożytną technologią - Gwiezdnymi Wrotami. No bo Irak to dawny Sumer

Przeczytałem ten kawałek i właśnie dlatego, że zrozumiałem co tam jest napisane nie biorę go pod uwagę :)
  • 0

Cthulhu.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja tam ciebie nie będę na siłę przekonywał, niech po prostu każdy wierzy w to co chce, bo to kształtuje jego świat :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Owszem, ale jeśli już stawia dość kontrowersyjne teorie i chce je rozpowszechniać, to niech je wpierw porządnie udowodni.
  • 0

Cthulhu.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dlaczego nie można ich rozpowszechniać? To już od czytelnika zależy czy uzna to za fantastykę, czy prawdę. Przecież nawet na bazie Gwiezdnych Wojen powstała religia :D
Gdyby nie było ludzi mówiących o takich rzeczach, nawet nieprawdziwych, to świat byłby taki nudny jak pokazuje telewizja :P
  • 0

#160 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Sam odwiedzam to forum z nadzieją, by pewnego dnia zobaczyć temat, w którym najwięksi sceptycy będą się zachwycać "czymś", razem z Radosławem smile2.gif Muhadem itd smile2.gif i moje życie stanie się dzięki temu mniej "normalne".

Na to nym nie liczył. Nasi forumowi eksperci od wciskania ludziom swojej oficjalnej teorii spiskowej ma temat WTC mają jakiś powód dla którego to robią. Powodów może być kilka, nie będę się bawił w proroka :mrgreen:
Wiem tylko że gdyby IV Rzesza podeszła pod stolicę z jednej strony, a Armia Czerwona z drugiej oni pisaliby setki postów o tym że to odbite światło z Venus lub plan zdjęciowy filmu lub ćwiczenia straży miejskiej.
Czas pokaże czy miałem rację, to jest tylko moje zdanie.

i ogólna nagonka na sceptyków (jakieś dyskredytowanie CIA i Mosadem), na którą nie reagują moderatorzy (ogólnie, to luz jest na tym forum, a amnestia userów, którzy jawnie kładą laskę na administrację...)

Żartowniś z Ciebie :mrgreen:

pozdrawiam
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W ogóle to mam wrażenie, że niektórym bardziej zależy na tym, by Aquila powiedział "fascynujący filmik, coś w nim rzeczywiście jest"

Jak komukolwiek może zależeć na tym co mówi/pisze/myśli ktoś, kto odnośnie nagrań z kamer znajdujących się w okół Pentagonu w debacie napisał
(Sam nie mogłem uwierzyć, jak to przeczytałem, że ten chłopak ma etykietę - ZASŁUŻONY :D w czym?)

"Pytanie, jakie mi się teraz nasuwa, to po co komu tak właściwie nagranie przy takiej liczbie niepodważalnych dowodów?"

Mamy zeznania świadków, szczątki, ślad na generatorze i ścięte latarnie. Czy naprawdę video zmieniłoby cokolwiek? Czy te nagrania kamer pracujących w ten sposób, że rejestrują o wiele mniej klatek niż zwykłe kamery muszą być koronnym dowodem? Macie już te nagrania i skarżycie się, że nic nie widać. Zamiast koncentrować się na tym, czego nie widać na tych nagraniach, skoncentrujcie się raczej na tym, co widać na innych dowodach.

Po prostu ktoś tak myślący kompromituje się na całej linii. Zostaje zdemaskowany jako manipulant i każdy jego post należy czytać przez pryzmat tego, jaka jest jego na tym forum rola.

radosław napisał:

Na to bym nie liczył. Nasi forumowi eksperci od wciskania ludziom swojej oficjalnej teorii spiskowej ma temat WTC mają jakiś powód dla którego to robią.

przypomnę co napisałem Aquili na początku mojej tu obecności

Niewygodnym faktem, który negujesz jest to, że ty wiesz, że oficjalka to bujda na obacasach, ale masz jakieś swoje wewnętrzne wyjaśnienie, jakąś motywację, by tutaj na forum robić z ludzi debili i brnąć w kłamstwie dalej jak uparty wół. Czy ty nie widzisz co się dzieje wokół?

i napisałem to po 2 dniowej obecności na forum :)

Do tego postu, "zmusił" mnie post Quintusa i ogólna nagonka na sceptyków (jakieś dyskredytowanie CIA i Mosadem), na którą nie reagują moderatorzy (ogólnie, to luz jest na tym forum, a amnestia userów, którzy jawnie kładą laskę na administrację... ;)).

Oho, czyli szykują się kolejne bany. Przykładów "obiektywnego" działania niektórych moderatorów mógłbym dać mnóstwo, ale po co? Prawdy nie zbanujecie. Jak nie ja, to kto inny będzie o nią walczył.

oł... ale emotów nastawiałem. Nie zawsze tak piszę, wybaczcie ;)

Bo się niepotrzebnie podniecasz tym co piszesz. Nie ma się co denerwować.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ten most nie dawał mi spokoju. Zobaczcie dlaczego!

link

Quintusie czy Ty przestaniesz sie osmieszac z tym mostem??? Rozumiem ze mogles miec watpliwosci co do tego ze most sie "porusza" na niektorych ujeciach (nie kazdy musi miec wiedze wystarczajaca do wyjasnienia tego zjawiska, chociaz to tak mniej wiecej 7 klasa bylej szkoly podstawowej)

Ale filmik, ktory prezentujesz i Twoja sugestia, ze sie z nim zgadzasz czyli "MOSTU NIE POWINNO BYC WIDAC NA NAGRANIACH BO TO ZA DALEKO" jest smieszna... jak sam autor zauwaza to "aż" 6 mil... ja powiem wiecej mysle ze z kamery helikoptera moglo byc nawet 14km (8-9mil) i co z tego, tak jak juz Ci ktos wielokrotnie udowodnil na przykladzie Teresy to jest zadna odleglosc. Uwaga cytat:

"z Łomnicy widziano Góry Tokajskie, Góry Bukowe i Matrę (150 km) na Węgrzech, Pradziada w Czechach (225 km), Śnieżkę w Karkonoszach (360 km), Łysą Górę w Górach Świetokrzyskich (blisko 200 km) oraz Howerlę w Czarnohorze (300 km). Howerlę nawet gołym okiem" - Wg "Przewodnika Taternickiego" (Paryski), tom XXI, wyd. 1977, str. 66

to sa odleglosci: 360km widocznosci !!!! Sam moge pokazac Ci wlasne zdjecia z widocznoscia ponad 100km.....

Wiec prosze odpusc sobie ten most, bo to robi sie zalosne... nastepny film ktory zamiescisz bedzie chyba o tym: "ze go nie moglo byc na nagraniach bo w tym czasie most byl wystawiany na targach w genewie ;)"
  • 0

Cthulhu.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale ten most jest po prostu za duży jak na taką odległość, a nie że go w ogóle widać :P
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak komukolwiek może zależeć na tym co mówi/pisze/myśli ktoś, kto odnośnie nagrań z kamer znajdujących się w okół Pentagonu w debacie napisał

Uporczywie nie chcesz zrozumieć co oznaczały tamte słowa. Po raz kolejny wyjaśniam, że dotyczyły one nie samych kamer, tylko sposobu patrzenia na "oficjalne dowody" przez zwolenników TS. Jakbyś nie zauważył, to zwolennicy TS są w stanie przyczepić się do wszystkiego - nawet mając odtajnione nagrania z Pentagonu, ba nawet oficjalne i piękne ujęcia samolotu wbijającego się w WTC, są w stanie próbować wmówić nam, że z tymi materiałami jest coś nie tak. Uwaga dotyczyła tego, że nawet gdyby było nagranie jasno pokazujące samolot uderzający w Pentagon, to i tak byście zaraz krzyczeli, że to FAKE. Zobacz - przecież sam mówisz, że te wszystkie nagrania z WTC to komputerowa przeróbka - i dokładnie to miałem na myśli. Mając nawet idealne nagranie samolotu uderzającego w Pentagon (dokładnie takie same jak nagrania samolotów uderzajacych w WTC) zaraz przytaczałbyś nam "dowody", że to jest manipulacja rządu (tak samo jak robisz to z nagraniami z WTC).

Więc co zatem by to zmieniło? Nic. Przynajmniej dla Ciebie. I o to mi wówczas chodziło.

Po prostu ktoś tak myślący kompromituje się na całej linii. Zostaje zdemaskowany jako manipulant i każdy jego post należy czytać przez pryzmat tego, jaka jest jego na tym forum rola.

Taaaak, niedługo pewnie zostanę zdemaskowany jako krasnoludek :) Wytłumacz się, proszę, najpierw z tego filmiku którego Ci podałem, a który obala te bzdury o "błyskach". To jest wyraźna manipulacja.

Ponadto znowu nie odniosłeś się do skierowanego doCiebie pytania - czemu nas posądzasz o branie pieniędzy za swoją działalność, a nie widzisz tych, którzy naprawdę zarabiają na 9/11?
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale ten most jest po prostu za duży jak na taką odległość, a nie że go w ogóle widać :P

Nastepny z "nie tak mostem"???
Proponuje Google Earth wlaczyc modele 3d, ustawic kamere tak jak na ujeciach z kamer telewizyjnych i... o rany bedzie taki sam jak na tych ujeciach... (widzoczny i proporcje beda takie same w stosunku do WTC)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych