Skocz do zawartości

Zdjęcie

BBC 911 - Tak się wyburza w Ameryce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
322 odpowiedzi w tym temacie

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

.... Są święcie przekonani, że oni znają prawdę, a wszyscy inni którzy akceptują oficjalną wersję są ......

Alez my jej nie akceptujemy ;) tylko nie ma innej, ktora dalo by sie udowodnic.... ;)

.....odpowiednio łączny czas przy tak cudownej i kompletnie nie fizycznej zwałce piętro po piętrze, południowej wieży, to prawie 16 sekund,. .czyli w sumie te czasy są o co najmniej 6 s dłuższe od czasów zwałki rejestrowanych na filmach i sejsmogramach,…więc może wpierw udowodnij jak był możliwy oficjalny scenariusz zwałki wież piętro po piętrze jeżeli czasy dla minimalnego tj cudownego wariantu tego scenariuszu są dłuższe o 6 s od rejestrowanych,..a dopiero później pleć swoje farmazony, że „…tylko nie ma innej, którą dałoby się udowodnić”

vkali czyli Ty ciagle utrzymujesz czas zawalenia wiez w czasie mniej wiecej swobodnego spadku???

Quintus widze, ze ciagle unikasz prostego zdania: "masz racje z tym mostem, wszystko z nim jest wporzadku" lub "nie masz racji bo... (tu nie wiem co wpisac)" lub "moze masz racje ale musze jeszcze to sprawdzic" uuu obrazanie, wklejanie jest duzo latwiejsze niz proba obrony swojego stanowiska...

muhad chyba przez pomylke wkleiles swoj tekst dwa razy.... A nawiazujac do niego to czy nie wydaje Ci sie ze suma 30mld dolarow jest dosc niska jesli chodzi o rozpoczecie wojny???
Z reszta Twojego tekstu nie bede polemizowal bo:
- po pierwsze nie mam wystarczajacej wiedzy historycznej
- dyskusja ta byla by typowo na interpretacje pewnych faktow historycznych, ktore jak wiadomo moga byc rozumniane odmienie, a niestety ja nie mam czasu ani patrz myslinik nr 1.
- po drugie historia czesto ma swoje drugie dno i wcale nie pisze tutaj o zadnym NWO, czasami wojny wybuchaja z naprawde blachych powodow.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy Ty naprawdę masz ludzi za totalnych idiotów?

Ah, już odkryłem. Ten zwrot kierowany do mnie:

"czy ty masz ludzi za totalnych idiotów?"

to po prostu ucieczka, sposób zamaskowania swojej wytkniętej niewiedzy. No bo wybacz, jeżeli podajesz nam jakieś swoje fantazje, a potem są one demaskowane (jak z tymi 85 nagraniami) to przecież chyba ani razu nie przyznałeś racji, a potem, żeby jakoś z tego wybrnąć, najwyraźniej próbujesz zmylić ludzi wmawiając, że to niby ja jestem jakiś nie teges :)

Jak to możliwe, że samolot wlatuje w jeden z najlepiej strzeżonych obiektów na świecie - I ANI JEDNA KAMERA NIE REJESTRUJE WIELKIEGO BOEINGA!!!!

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że to, że Tobie coś wydaje się niemożliwe wcale nie oznacza, że niemożliwe musiało być? Jeszcze wczoraj byłeś pewnie święcie przekonany, że wszystkie 85 nagrań to same ujęcia Pentagonu z dnia 11 września o godzinie uderzenia samolotu (tak zapewne wyczytałeś na jakiejś bzdurnej stronie typu 911truth.com, welovedylanavery.com albo dontthinkwewillthinkforyou.com) a tu niespodzianka.

I znowu mijasz się z prawdą - jest nagranie pokazujące Boeinga i miejsce uderzenia, z tym że wyjaśnione jużzostało jaki to był typ kamery, do czego służył i dlaczego na pewno nie uzyskasz z niej obazu HD.

Problem w tym, że nazywasz siebie "poszukiwaczem prawdy", a to poszukiwanie prawdy idzie Ci fatalnie. Nie poszukujesz niczego, tylko na siłę chcesz wszystkich przekonać, że tam tego samolotu nie było. Argumentem za tym ma być brak nagrań z samolotem (trochę jak przemówienie kogoś z PiSu - "brak dowodu jest argumentem za tym, że ten dowód jest" czy coś w tym stylu). Tymczasem masz setkę świadków i inne dowody (w tym resztki ciał ofiar i części samolotu, a także skutki które mógł wywołać jedynie przelatujący samolot) które jasno mówią że to był Boeing i co? Nic, olewasz je, no bo przecież one przeczą Twojej teorii.

To nie jest żadne poszukiwanie prawdy.

Czyli uważasz dalej, że tych 85 nagrań musiało, ale to koniecznie musiało pokazywać bezpośrednio uderzenie samolotu?

No to jesteś w błędzie, jak zostało wykazane.

Sensacji o II wojnie i reszcie nie będę komentował, po pierwsze nie ma po co, po drugie nie ten dział. Odniosę się tylko do jednego:

Wojna w Iraku miała zapewnić Stanom dostawy ropy. USA, jak wiemy, są największym konsumentem tego surowca na świecie, a własne zasoby
im nie wystarczają. Cena ropy od czasu rozpoczęcia wojny w Iraku poszybowała ostro w górę, obecnie oscyluje w okolicach 110 USD za baryłkę. Moim zdaniem jeszcze w tym roku może dociągnąć do 200 dolarów.

Już sam ten fakt powinien Ci dac solidnie do myślenia.

Podałem niedawno dane, wg których jasno widać, że import ropy z Iraku do USA jest wciąż niższy niż z czasów przed inwazją. A niedługo wojska USA opuszczą ten Irak. Więc czemu piszesz zwykłą nieprawdę?
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

.... Są święcie przekonani, że oni znają prawdę, a wszyscy inni którzy akceptują oficjalną wersję są ......

Alez my jej nie akceptujemy ;) tylko nie ma innej, ktora dalo by sie udowodnic.... ;)

.....odpowiednio łączny czas przy tak cudownej i kompletnie nie fizycznej zwałce piętro po piętrze, południowej wieży, to prawie 16 sekund,. .czyli w sumie te czasy są o co najmniej 6 s dłuższe od czasów zwałki rejestrowanych na filmach i sejsmogramach,…więc może wpierw udowodnij jak był możliwy oficjalny scenariusz zwałki wież piętro po piętrze jeżeli czasy dla minimalnego tj cudownego wariantu tego scenariuszu są dłuższe o 6 s od rejestrowanych,..a dopiero później pleć swoje farmazony, że „…tylko nie ma innej, którą dałoby się udowodnić”

vkali czyli Ty ciagle utrzymujesz czas zawalenia wiez w czasie mniej wiecej swobodnego spadku???

...a jest inny? to nam to wykaż i pokaż, .....oraz nie zapomnij o udowodnieniu tego oficjalnego scenariusza zwałki wież pietro po piętrze, co jak to stwierdziłes,dowoniłeś czy że jest udowodnione,..myślę że łatwo będziesz potrafił nam wykazać oraz pokazać ten dowód,...a celem ci przypomnienia, by było ci łatwiej podpowiadam, że czas zwałki wież wg oficjalnego scenariusza powinien sie zawrzeć pomiedzy ok. 16 sekund, przy tym wyżej omówionym kompletnie nie fizycznie cudownym mnimum, a ok. 90 sekund dla maksimum przy załozeniu, że upadajace górne piętra wyhamowywały do zera przy zarywaniu niższych kondygnacji
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czekam na Twoje zdanie w tym temacie (nawet jak potrzebujesz czasu to napisz)

a ja czekam aż ktoś ustosunkuje się do filmiku zamieszczonego przez Quintusa, ja też nie widzę tam samolotu chociaż są filmy, na których widać samolot, co prawda jakiś dziwny ale widac. O co więc chodzi, czyżby jakaś TS ;)?

To nowy watek... to sie pewnie doczekasz...

odpowiedź tutaj
  • 0

#185 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Sensacji o II wojnie i reszcie nie będę komentował, po pierwsze nie ma po co, po drugie nie ten dział. Odniosę się tylko do jednego:

Jasne... Kiedy były w odpowiednim temacie, to słowem się nie odezwałeś i obaj wiemy dlaczego.
Tobie kompletnie brak argumentów w tej materii.

Podałem niedawno dane, wg których jasno widać, że import ropy z Iraku do USA jest wciąż niższy niż z czasów przed inwazją. A niedługo wojska USA opuszczą ten Irak. Więc czemu piszesz zwykłą nieprawdę?

Nie kumasz bazy. Każda baryłka ropy dla USA jest bezcenna. Kto ma ropę, ten ma władzę.
Wcale nie zdziwię się, jakby doszło do wojny o polarne złoża ropy.

Aquila, nie dośc że nie potrafisz przyznac się do nielogicznego myślenia, to
nie umiesz patrzec w przyszłośc.

Gdybyś żył podczas II wojny światowej i gdyby Ci ktoś powiedział, że Hitlera finansowały USA i GB, to w życiu byś w to nie uwierzył.
Historia lubi się powtarzac...naiwny ziemianinie.

A nawiazujac do niego to czy nie wydaje Ci sie ze suma 30mld dolarow jest dosc niska jesli chodzi o rozpoczecie wojny???

dla samych koncernów zbrojeniowych to duża kwota.
Znajdzie się wielu takich, co za taką sumę będą gotowi zabic.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie kumasz bazy. Każda baryłka ropy dla USA jest bezcenna. Kto ma ropę, ten ma władzę.
Wcale nie zdziwię się, jakby doszło do wojny o polarne złoża ropy.

A kto ma ropę? No bo nie USA. Jak już mówiłem, pod kątem sprzedaży ropy najwięcej zyskały Meksyk i Kanada, poonieważ te kraje są teraz nr 1 eksporterami ropy do USA. Import z krajów OPEC zmalał po wybuchu wojny i to znacznie. Więc jak to się ma do Twojej teorii?

Aquila, nie dośc że nie potrafisz przyznac się do nielogicznego myślenia, to
nie umiesz patrzec w przyszłośc.

Tak, modne stało się teraz powszechne narzekanie, jaki to ten Aquila jest nielogiczny, niemądry itp. Ale gdy idzie o konkrety to już krucho.
  • 0

#187 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

A kto ma ropę? No bo nie USA. Jak już mówiłem, pod kątem sprzedaży ropy najwięcej zyskały Meksyk i Kanada, poonieważ te kraje są teraz nr 1 eksporterami ropy do USA. Import z krajów OPEC zmalał po wybuchu wojny i to znacznie. Więc jak to się ma do Twojej teorii?

Aquila przyswoisz może fakt, że USA wolą atakowac "terrorystów" niż Meksyk, Kanadę, czy Rosję?? :rotfl:

Przecież to takie proste. Gdzie indziej mają szukac interesów, jak nie u aaahmmlalalahalamamm?? :)
Właśnie tym bardziej, że nie są liderami, to podjęli o to właśnie takie kroki...

Tak, modne stało się teraz powszechne narzekanie, jaki to ten Aquila jest nielogiczny, niemądry itp. Ale gdy idzie o konkrety to już krucho.

Pierdu pierdu...

Aquila - "ja nie będę się odnosił"

Mówi Ci coś słowo hipokryzja?

Może kiedy weźmiesz pod uwagę, że narzekanie na Ciebie nie bierze się z pietruchy,
to może zauważysz też, że z argumentami to u Ciebie krucho.

Zauważyłem u Ciebie taką manierę socjotechniczną.
Używasz nagminnie słów:

NIEPRAWDA
DOWODY

Powtarzacze, powtarzacze, powtarzacze,
a w zupie pływa mucha.
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Quintus bede drazyl temat, to o co juz pytalem kilka postow wczesniej i jeszcze wczesniej:

" Quintus widze, ze ciagle unikasz prostego zdania: "masz racje z tym mostem, wszystko z nim jest wporzadku" lub "nie masz racji bo... (tu nie wiem co wpisac)" lub "moze masz racje ale musze jeszcze to sprawdzic" uuu obrazanie, wklejanie jest duzo latwiejsze niz proba obrony swojego stanowiska... "
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Quintus bede drazyl temat, to o co juz pytalem kilka postow wczesniej i jeszcze wczesniej:
"Quintus widze, ze ciagle unikasz prostego zdania: "masz racje z tym mostem, wszystko z nim jest wporzadku" lub "nie masz racji bo... (tu nie wiem co wpisac)" lub "moze masz racje ale musze jeszcze to sprawdzic" uuu obrazanie, wklejanie jest duzo latwiejsze niz proba obrony swojego stanowiska... "

Wybieram "moze masz racje ale musze jeszcze to sprawdzic" (w domciu wieczorkiem)
Kompletnie wczoraj zapomniałem zobaczyć filmiki z youtuba, które wkleiłeś. Miałem rocznicę ślubu ;) Myślałem, że trochę się wykażesz i wkleisz ten screen z Google Earth.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila przyswoisz może fakt, że USA wolą atakowac "terrorystów" niż Meksyk, Kanadę, czy Rosję?

No ale powiedz Ty mi, gdzie oni tam te interesy takie na ropie zrobili. Bo ja widzę, że po inwazji na Irak całkowita ilość importowanej stamtąd ropy zmalała.

to może zauważysz też, że z argumentami to u Ciebie krucho.

Wydaje mi się, że się mylisz. Od dawna nie usłyszeliśmy tutaj od zwolenników TS ani jednego, sensownego argumentu popartego mocnymi dowodami. Zamiast tego mamy domysły albo "widzimisię". A nie tędy droga.

Zauważyłem u Ciebie taką manierę socjotechniczną.
Używasz nagminnie słów:

NIEPRAWDA
DOWODY

A ja zamiast "maniery socjotechniczne" powiedziałbym, że to po prostu słowa używane potocznie w języku polskim. Jakich innych słów mam użyć, gdy ktoś mówi rzeczy niezgodne z prawdą? Albo gdy mamy po prostu dowód na coś? Wyrzucenie tych słów ze swojego słownika to dość spore utrudnienie, a przede wszystkim zupełnie nieporzebne.

Powtarzacze, powtarzacze, powtarzacze,
a w zupie pływa mucha.

No właśnie... i weź tu dyskutuj...
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Quintus widze, ze ciagle unikasz prostego zdania: "masz racje z tym mostem, wszystko z nim jest wporzadku" lub "nie masz racji bo... (tu nie wiem co wpisac)" lub "moze masz racje ale musze jeszcze to sprawdzic" uuu obrazanie, wklejanie jest duzo latwiejsze niz proba obrony swojego stanowiska... "

Wybieram "moze masz racje ale musze jeszcze to sprawdzic" (w domciu wieczorkiem)
Kompletnie wczoraj zapomniałem zobaczyć filmiki z youtuba, które wkleiłeś. Miałem rocznicę ślubu ;) Myślałem, że trochę się wykażesz i wkleisz ten screen z Google Earth.

Alez ja sie wykazalem :) znacznie bardziej... obejrzyj dwa zamieszczone linki, a szczegolnie drugi...

Twoja rocznica??? jesli tak to przyjmij zyczenia.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

null

null

..tak jak przewidywałem ,..mimo „sobie dworowań, pobrzękiwań szabelką z przytupami” że rządowy oficjal udowodniony, ..to już z wykazaniem tych dowodów dubeltowy null, ..co ironmacko, czyżby to poniższe okazało się dla ciebie za trudne

...a jest inny? to nam to wykaż i pokaż, .....oraz nie zapomnij o udowodnieniu tego oficjalnego scenariusza zwałki wież pietro po piętrze, co jak to stwierdziłes,dowoniłeś czy że jest udowodnione,..myślę że łatwo będziesz potrafił nam wykazać oraz pokazać ten dowód,...a celem ci przypomnienia, by było ci łatwiej podpowiadam, że czas zwałki wież wg oficjalnego scenariusza powinien sie zawrzeć pomiedzy ok. 16 sekund, przy tym wyżej omówionym kompletnie nie fizycznie cudownym mnimum, a ok. 90 sekund dla maksimum przy załozeniu, że upadajace górne piętra wyhamowywały do zera przy zarywaniu niższych kondygnacji

..jeżeli tak to może przestań sobie dworować, ...schowaj szabelkę, będzie to uczciwsze ...i na przyszłość przestań tutaj głupio nam przytupywać, że niby oficjal jest udowodniony,.. bo w twoim akurat przypadku na pewno nie jest
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

null

TUTAJ DUZO WCZESNIEJSZYCH POSTOW, ALE NIE BEDE SPAMOWAL

..jeżeli tak to może przestań sobie dworować, ...schowaj szabelkę, będzie to uczciwsze ...i na przyszłość przestań tutaj głupio nam przytupywać, że niby oficjal jest udowodniony,.. bo w twoim akurat przypadku na pewno nie jest

Oj vkali widze ze masz problem ze zrozumieniem mojego zdanie albo go zle interpretujesz: "Alez my jej nie akceptujemy ;) tylko nie ma innej, ktora dalo by sie udowodnic.... ;)" rozumiesz jako: "WERSJA OFICJALNA JEST UDOWDNIONA"??? przykro mi Cie rozczarowac ale tak nie jest... Ja napisalem, ze nikt nie udowodnil innej wersji wydarzen niz ta oficjalna ... moze Tobie sie uda...

Co do odpowiedzi na Twoje "czasy" zawalenia sie wiez... jak kazdy zwolennik TS oczekujesz odpowiedzi teraz, natychmiast najlepiej z filmikiem, wyliczeniami na 10 stron, przykladami i tak dalej (potem i tak polozysz na to zaslone milczenia, jesli nie daj boze wszystko bedzie sie zgadzac) wiec rozczaruje Cie bardzo: jak znajde czas to Ci udziele odpowiedzi.

Ale jak wyzej napisalem, Ty mylisz strony to nie ja udowadniam wersje oficjalna... To Ty i inni zwolennicy TS powinniscie udwodnic swoja wersje...

PS. Na przyszlosc daruj sobie jakies wklejanie moich wpisow z godzina bez tresci, bo czemu ma to niby sluzyc??? Co ja mam wklejac Twoje puste posty z godzina wpisow od poczatku tej dyskusji ??? Jesli wg. Ciebie wyglada merytoryczna dyskusja to wybacz ale ja ma inny poglad.

I jak widze Tobie zalezy jak zwykle do sprowadzenia dyskusji do poziomu dyskretytowania drugiej osoby, wporzadku taki Twoj styl i sposob bycia, albo poprostu inaczej nie umiesz, coz nie Ty jeden uwazasz, ze masz wylacznosc na racje... troche pokory przed druga strona nigdy nie zaszkodzilo. Ja, jako osobe, staram sie Ciebie szanowac, choc nie zgadzam sie z Twoim stanowiskiem.

Edit: wywalenie cytowania...za dlugi post
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale jak wyzej napisalem, Ty mylisz strony to nie ja udowadniam wersje oficjalna... To Ty i inni zwolennicy TS powinniscie udwodnic swoja wersje...

Ale "spiskowcy" już dawno udowodnili swoją wersję. Dowodów jest kilkadziesiąt - chociażby ten najmocniejszy - na użycie ładunków wybuchowych, o którym "sceptycy" (cóż za durne określenie - to "spiskowcy" są największymi tu sceptykami ;)) jakoś dziwnie milczą. Problem w tym, że są osoby, które nigdy nie przyznają, że "spiskowa" teoria jest udowodniona, a jest i to bardzo, bardzo mocno. Są też niestety osoby, które nigdy nie dopuszczą do ponownego zbadania wydarzeń 911, przedstawienia zgromadzonych dowodów i osądzenia prawdziwych autorów 911.

Co do odpowiedzi na Twoje "czasy" zawalenia sie wiez... jak kazdy zwolennik TS oczekujesz odpowiedzi teraz, natychmiast najlepiej z filmikiem, wyliczeniami na 10 stron, przykladami i tak dalej

Ale od 911 minęło już prawie 8 lat! Tak długo nie wyjaśniono sensownie czasu, w jakim wieże WTC 1, 2 i 7 się waliły? To ile jeszcze mamy czekać? Kolejne 8 lat? Jak już pisałem wcześniej, gdyby zebrać wszystkie posty vkalego i argumenty w nich zawarte, mielibyście roboty na następny rok, żeby się do nich odnieść. Vkali zagina was na każdym kroku, a wy udajecie, że tego nie widzicie. Boicie się wejść z nim w merytoryczny spór, bo on nie schowa się przed analizami i wyliczeniami, których przeciętny Kowalski nie jest w stanie zrozumieć.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale "spiskowcy" już dawno udowodnili swoją wersję. Dowodów jest kilkadziesiąt - chociażby ten najmocniejszy - na użycie ładunków wybuchowych, o którym "sceptycy" (cóż za durne określenie - to "spiskowcy" są największymi tu sceptykami ) jakoś dziwnie milczą. Problem w tym, że są osoby, które nigdy nie przyznają, że "spiskowa" teoria jest udowodniona, a jest i to bardzo, bardzo mocno.

Zapewne nie tylko mnie ciekawi, co ci spiskowcy już tak bardzo mocno udowodnili. No bo nie wybuchy ("błyski" wyjasnione, nagrania ze zmanipulowanym audio to też nie dowód), ani nie brak samolotów (z czym na pewno wielu i spiskowców się ze mną zgodzi), ani spiskową wersję wydarzeń w Pentagonie (bo świadome pomijanie dowodów takich jak świadkowie, generator, szczątki i lampy to nie jest "bardzo mocne udowadnianie")... W rzeczywistości te "bardzo mocno udowodnione" rzeczy to mrzonka. Kto chce podyskutować na ten temat - ten to zauważa.

Co więcej - nie powinieneś mówić, że coś zostało już udowodnione (a zapewne także, że Ty te dowody nam tutaj prezentujesz), w sytuacji gdy uciekasz w sytuacji, gdy te "dowody" zostają obalone albo gdy zostajesz przyłapany na mówieniu bzdur (jak w przypadku "85 nagrań").

Vkali zagina was na każdym kroku, a wy udajecie, że tego nie widzicie. Boicie się wejść z nim w merytoryczny spór, bo on nie schowa się przed analizami i wyliczeniami, których przeciętny Kowalski nie jest w stanie zrozumieć.

:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych