Skocz do zawartości

Zdjęcie

BBC 911 - Tak się wyburza w Ameryce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
322 odpowiedzi w tym temacie

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

..wszelcy głupcy czekajac oświecenia, tak naprawdę czekaja wyreczenia z ich głupoty, a to jest niemożliwym,.. wiec pozostaje ci droga byś się sam oświecił ,..to nie trudne tylko chcieć i wytrwać w chceniu....ja przestałem wyręczać głupców

Kto jest wiekszym glupcem ten, ktory zadaje pytania przyznajac sie do niewiedzy czy osoba, ktora twierdzi ze zna odpowiedz, a jednak uchyla sie od odpowiedzi.

Zastanow sie nad tym...

..myślę, że znasz odpowiedź wiec po co pytasz ,...ja domniemuję, że nie chcesz przyjąć do swej wiadomości swoich odpowiedzi i poszukujesz tych które wyręczę cie o twoich nie pasujących tobie lub tylko chcesz sie przedstawić wiekszym niz jesteś

Wiekszym niz jestem? Wczoraj mialem 177cm, dzisiaj tez 177cm, jutro pewnie tez tyle samo...pod koniec zycia pewnie bede nizszy... ale coz taka kolej rzeczy. (Jak widzisz wzrostem nie powalam :) )

Vkali, a tak serio to z calym szacunkiem do Twojej osoby, jak bedziesz mial sile oswiecic kolejnego "glupca" to bardzo poprosze zawsze chetnie poznam inny punt widzenia, a do tego czasu proponuje przerwac nasza nic nie wnoszaca wymiane zdan.
Pozdrawiam
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Vkali, a tak serio to z calym szacunkiem do Twojej osoby, jak bedziesz mial sile oswiecic kolejnego "glupca" to bardzo poprosze zawsze chetnie poznam inny punt widzenia, a do tego czasu proponuje przerwac nasza nic nie wnoszaca wymiane zdan.
Pozdrawiam

..uczciwe, i być może nie jesteś kolejnym wilczym szczeniem wysłanym tutaj do rozwadniania i mącenia w rozwodnionym,..chciałbym sie nie mylić w tym

..szkoda, że nie widzisz bo to jest proste,.. mnie bardziej interesuje i ciebie wg mnie powinno, czemu tego prostego nie rozrózniasz, ..może brak cio iumiejętnosci , wiec poszukaj i się doucz, a może to kwestia nie uwaznego czytania obydwu, lub tylko mariusza lub tylko jego oponenta ..a wówczas warto wiedzieć czy wybiórcze czytanie to już nawyk czy tylko chwilowa maniera..a może to kwestia tego,ze wpierw mówisz niż myslisz wiec usiądź i pomyśl czym to te dwa się róznią miedzy sobą?

..jw.

być może nie widze, dlatego też zadałem Ci pytanie i liczyłem że na nie odpowiesz.

..i się dziwisz, że nie dostajesz odpowiedzi

Nie mam doświadczenia w tropieniu spisków i wyłapywaniu nieścisłości dlatego tez chętniej czytam niż pisze, ale czasem zdarzy mi się coś tam skrobnąć i zapytać. Ja sie z dużym zainteresowaniem przyglądam temu wątkowi i jak czegoś nie rozumiem to pytam, chyba nic w tym złego hę?

..czas zacząc nie tylko czytać , ale czytać również ze zrozumieniem czytanego,,...pomogę i podpowiem zrób sobie zestawienie czym róznią się te dwa przedstawione tutaj wyliczenia co do ilości nanotermitu potrzebnego do podcięcia kolunm rdzenia lub też do podgrzania kolumn rdzenia [tylko] na tyle by naruszyć konstrukcję wież by się zwaliły [same z się],..przyjrzyj się jemu z dużym zainteresowaniem i może wówczas ci wyjdzie, ci najdzie, ci przyjdzie, ...i zrozumiesz bez potrzeby pytania się kogokolwiek innego dlaczego mariush w swoim podejściu wyliczeniowym brał masę całej kolumny i pomalowanie nanotermitem całej powierzchni kolumny najcieńszą warstwą
  • 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ mariush

Zajmijmy się jednak tym "natryskanym" termitem. Ponieważ już na pierwszy rzut oka efektywność tej metody wydała mi się mało sensowna, postanowiłem to dokładniej sprawdzić wykonując szybko kilka prostych rachunków.

Oczywiście, przyjąłeś pod uwagę nie tylko jednorodnie rozmieszczony materiał, ale i wszelkie "wariacje" wynikające z finezji i wyobraźni ludzkiej? Cóż, spójrzmy się na dalszą część wywodu :D

Postanowiłem określić jaki wpływ na kolumnę stalową miałoby spalenie pokrywającej ją warstwy super-termitu o grubości ok. 100 mikronów = 0,1 mm (taką maksymalną grubość miały wydobyte z pyłu badane przez Jonesa czerwone płatki).

:D wymyśliłeś właśnie idealną metodę krawiecką - skoro populacja waży łącznie X i mierzy łącznie Y to szyjemy wg wzoru : średnia waga = X / populacja, średni wzrost = Y / populacja. Koniec z problemami wynikającymi z różnic wzrostu i wagi, a niemowlęta będziemy ubierać w skarpety zimowe :D

Wracając do tematu - gdybym to ja miał malować taką farbą, to by mi się nie chciało biegać po piętrach za dużo - bym se poużywał malując na grubość 1 cm bo to taki żel co świetnie się nadaje do takiego smarowania ;)

Zobacz, wracałbym na chate po 4 godzinach roboty, nie narobił się - a premia za terminowe wykonanie pracy leci do kieszonki :D

--------

Człowieku, możesz sobie swoje obliczenia włożyć do zeszytu i pokazywać wnukom - żadnej wartości one nie mają i chyba nie masz cienia wątpliwości po przemyśleniu tego faktu. Co do wielkości badanych cząstek - chyba nie myślisz, że ktoś by się bawił w topienie kolumn ze stali konstrukcyjnej warstwą o grubości 0,1 mm :D bo to przechodzi moje wyobrażenie aby w ten sposób poukładać fakty odnalezienia cząstek tej wielkości i źródła pochodzenia takich odłamków.

Do obliczeń przystępujesz wtedy gdy nie masz wątpliwości że one mają sens.

Cały Twój wykład na temat gęstości, masy, ciepła etc jest przejawem skrajnej woli siania dezinformacji. Bo NIKT mi nie zabroni smarować słupa na 1cm grubości w tunelu technicznym, gdy jestem tam sam :D i robie na co mam ochotę.

Naprawdę myślisz, że te cyferki mogą dla kogoś mówić o tym że masz pojęcie o czym piszesz gdy je wypisujesz? Przecież one nie mają uzasadnienia w rozpatrywanym scenariuszu, co ci własnie udowodniłem.

----------

Niestety, metoda "na fachowca" nie doprowadziła do zapłodnienia mojej wyobraźni i przekonań wiedzą proponowaną przez Autora. Przykro mi, to nie działa.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

sechmet, wpierw pisałeś:

Super-Termit może być po prostu "natryśnięty" jak farba przeciwkorozyjna na metal. Do temperatury 300-400 stopni C nie dzieje się nic. Potem nagle masz 2000 - 3000 stopni C + jeszcze dodatkowe mini-eksplozje gazowe gdyż w strukturze tego nanotermitu użyto cząsteczek węgla których zadaniem jest mikroeksplozja. Możesz "pomalować" farbą antykorozyjną (jaka nowoczesna ta farba) i zabezpieczyć całą konstrukcję jakąś warstwą izolacyjną. I czekać na stosowny moment.

Bez narażania się na jakieś niepotrzebne problemy związane z ochroną budynku, legalnie i w majestacie prawa bym pomalował farbą ochronną konstrukcję stalową.

Z Twoich odpowiedzi nie wynikało wcale, że chodzi o nakładanie grubszych warstw nanotermitu np. na mniejszą powierzchnię (jak to w swoim przykładzie wyliczył Illurico). Wręcz przeciwnie, sugerowało nierozróżnialne od zwykłego krycia farbą natryskiwanie termitu (w końcu wyraźnie wskazywałeś, iż Twoje działanie nie wzbudziłoby żadnych podejrzeń wśród ochrony, ba, mógłbyś to wręcz robić legalnie, w zgodzie z prawem).

Teraz już piszesz o działaniu w tajemnicy i konkretnym, raczej podejrzanym smarowaniu kolumn grubą warstwą termitu:

Bo NIKT mi nie zabroni smarować słupa na 1cm grubości w tunelu technicznym, gdy jestem tam sam i robie na co mam ochotę.

Są zatem dwie możliwości:
1. Zdecyduj się w końcu, jaki wariant wybierasz...
...lub...
2. ... pisz precyzyjniej, o co dokładnie Ci chodzi.

Wtedy nie będzie żadnych nieporozumień.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zaraz zaraz - wszystko gra:

- powinienem wymalować 6 wiaderek farby
- wnoszę te wiaderka pełne
- wynoszę je puste po dniu pracy

Nie ma mowy o jakimś spiskowaniu. Robię co do mnie należy. Nawet jeśli niestarannie i na odwal, to robię. Najwyżej kontrola jakości która ma wpaść w październiku uzna, że trzeba poprawić i nałoży karę za niestarannie wykonaną pracę.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaraz zaraz - wszystko gra:
- powinienem wymalować 6 wiaderek farby
- wnoszę te wiaderka pełne
- wynoszę je puste po dniu pracy

Nic nie gra. Nanotermity mają postać stałych ksero- lub aerożeli, więc gadanie tu o jakimś wnoszeniu go w postaci "niby-farby" we wiaderkach jest bez sensu.
  • 0

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mam doświadczenia w tropieniu spisków i wyłapywaniu nieścisłości dlatego tez chętniej czytam niż pisze, ale czasem zdarzy mi się coś tam skrobnąć i zapytać. Ja sie z dużym zainteresowaniem przyglądam temu wątkowi i jak czegoś nie rozumiem to pytam, chyba nic w tym złego hę?

..czas zacząc nie tylko czytać , ale czytać również ze zrozumieniem czytanego,,...pomogę i podpowiem zrób sobie zestawienie czym róznią się te dwa przedstawione tutaj wyliczenia co do ilości nanotermitu potrzebnego do podcięcia kolunm rdzenia lub też do podgrzania kolumn rdzenia [tylko] na tyle by naruszyć konstrukcję wież by się zwaliły [same z się],..przyjrzyj się jemu z dużym zainteresowaniem i może wówczas ci wyjdzie, ci najdzie, ci przyjdzie, ...i zrozumiesz bez potrzeby pytania się kogokolwiek innego dlaczego mariush w swoim podejściu wyliczeniowym brał masę całej kolumny i pomalowanie nanotermitem całej powierzchni kolumny najcieńszą warstwą

hmmm, różnice w ilości nanotrmitu w wyliczeniach to ja doskonale widze, sam o niej w swoim poscie wspominałem. mariush liczył dla nanotermitu natryśniętego na powierzchnię całej kolumny, a Ilurico dla "paska" o grubości 2,5 cm. mariush stwierdził, że hipoteza o "farbie" jako sposobie na zawalenie budynków jest bzdurą, a Ilurico pokazał, że nanotermit jako materiał wybuchowy nadaje sie wyburzania....coś przegapiłem?

p.s. co do "najcieńszej warstwy": przecież podobnej grubości materiał znaleziono w gruzowisku po wieżach WTC, a który to materiał podejrzewa sie o bycie nanotermitem. Oczywiście można by przyjąć, że smarując pędzlem po kolumnach damy rade nałożyć i z mm materiału, ale czy to cokolwiek zmieni??

p.s.s. czy samo podgrzanie takiej kolumny daje pewność, ze ona sie ugnie pod ciężarem takiego wieżowca? Do czego zmierzam...mariush wspominał, że materiały wybuchowe do wyburzania powinny charakteryzować się szybkością rozprzestrzeniania sie fali uderzeniowej potrzebnej np. do przecięcia stali, do wytworzenia odpowiedniego ciśnienia, które to rozpirzy kolumne, nanotermit jest podobno dość "powolnym" materiałem, więc jako to z tym jest?
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

hmmm, różnice w ilości nanotrmitu w wyliczeniach to ja doskonale widze, sam o niej w swoim poscie wspominałem. mariush liczył dla nanotermitu natryśniętego na powierzchnię całej kolumny, a Ilurico dla "paska" o grubości 2,5 cm. mariush stwierdził, że hipoteza o "farbie" jako sposobie na zawalenie budynków jest bzdurą, a Ilurico pokazał, że nanotermit jako materiał wybuchowy nadaje sie wyburzania....coś przegapiłem?

....tak, przede wszystkim pytania dlaczego mariusz tak cienko liczył,..jakie były motywy jego cienkoliczenia,..czy było to ukazanie prawdy o zdarzeniach w wtc czy odwrotnie zafałszowanie prawdy o tych zdarzeniach ..a przegapiając je praktycznie przegapiasz wszystko,..i w sumie niepotrzebnie się trudzisz zestawieniami ....lepiej sobie je opdpuść bo możesz zrobić sobie krzywdę tak się niepotrzebnie trudząc i przeciązając,..
...a swoją drogą myślę, ze jednak jesteś wilcze,... problem tylko, czy jesteś wilcze szczenię, ..czyli mały j już sprytny braciszek,..czy tylko wilcze szczenie, czyli kolejny sprzedajny gojowski subiekt do rozwadniania i mącenia w umysłach gojowskich współbraci,.. cuś takiego jak ww.

p.s. co do "najcieńszej warstwy": przecież podobnej grubości materiał znaleziono w gruzowisku po wieżach WTC, a który to materiał podejrzewa sie o bycie nanotermitem. Oczywiście można by przyjąć, że smarując pędzlem po kolumnach damy rade nałożyć i z mm materiału, ale czy to cokolwiek zmieni??

...w pyle po wtc znaleziono nanospieki mieszaniny termitowej z azotanem sodu, ....nano zaświadcza, że termitowe spieki wykonano w specjalistycznych laboratoriach, do których mają dostęp jedynie uprzywilejowani i uprawnieni w stanach terroryści

..oczywiście grubość noanospieku nie warunkuje grubości warstwy jak to sobie chytrze założył, he, he niby naukowy jądrowiec mariusz,.. grubości nakładanychwarstww nanotermitowej mieszaniny wyznacza albo rozpuszczalnik w którym rozpuszczono jej nanospiek gdy palną termitoewa mieszaninę chcemy [bezsensownie] rozprowadzać w postaci farby lub też lepiszcze, ..żel czy pasta pozwalające rozprowadzać ten wyjątkowo palny nanospiek w warstwach dowolnej grubości stosownnie do grubości tego, co chcemy przepalić czy tylko rozmiekszyć ,.. oficjalny scenariusz zwałki wyznaczył graniczne temperatur zmiękczania nie tylko stali wież ale również mózgów uków i nieuków.

..reszta z wilczym szczeniem jak wyżej, ..bo oczywiście u szczenia powyższe nic nie zmienia

p.s.s. czy samo podgrzanie takiej kolumny daje pewność, ze ona sie ugnie pod ciężarem takiego wieżowca? Do czego zmierzam...mariush wspominał, że materiały wybuchowe do wyburzania powinny charakteryzować się szybkością rozprzestrzeniania sie fali uderzeniowej potrzebnej np. do przecięcia stali, do wytworzenia odpowiedniego ciśnienia, które to rozpirzy kolumne, nanotermit jest podobno dość "powolnym" materiałem, więc jako to z tym jest?

..po pierwsze "sprytny kolesiu", termit to jest materiał palny, nie wybuchowy,. ...jeżeli ma on cuś wspólnego z wybuchowym to, to ze wybuchowy służy mu jako zapłon,....tyle
.. z tą fala uderzeniowa, nie wiem gdzie wyczytałeś, bo ostatnio nie czytam maniutka, ale jeżeli już cuś ta jego fala uderzeniowa miała poczynić przy omawianiu zwałki wtc, to własnie te szkody jakie poczyniła ona w twoim umyśle , włacznie z przecięcieciem połączeń i wytworzeniem odpowiedniego ciśnienia które rozpirzeniem ci mózgu byś przestał myśleć, nawet w małym stopniu.

...co do "powolności" nanotermitu to powiem tylko, że się spala z prędkością spalania przekraczającąi 1000 m/s,..może ci fala uderzeniowa na tyle nie uszkodziła kolumny, że może jeszcze cuś z tej nano termitowej prędkości spalania do ciebie dotrze.

...chcę w tym miejscu zauważyć również, że sprzedajna naukowa maniutka, w swych manipulacyjnych wyliczeniach ujęła tylko podstawowy skład termitu bez domieszek obniżających temperaturę jego zapłonu,i polepszających szybkość jego spalania czy podwyżaszających uzyskiwane w spalaniu temperatury

..reszta z wilczym szczeniem jak wyżej,.. w sensie wiec jak to z tym nim jest
  • 0

olorin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

vkali

....tak, przede wszystkim pytania dlaczego mariusz tak cienko liczył

"cienko" liczył bo tak postawiony został problem przez zdaje się Shemeta...

,..jakie były motywy jego cienkoliczenia,

pojęcia zielonego nie mam, ale może własnie dlatego że tak postawion został problem z tymi szczątkami nanotermitu???:o)

..czy było to ukazanie prawdy o zdarzeniach w wtc czy odwrotnie zafałszowanie prawdy o tych zdarzeniach ..a przegapiając je praktycznie przegapiasz wszystko,..i w sumie niepotrzebnie się trudzisz zestawieniami ....lepiej sobie je opdpuść bo możesz zrobić sobie krzywdę tak się niepotrzebnie trudząc i przeciązając,..

jak mi pomożesz to może ujrzę "prawde"....i dzieki za troske, mam nadzieje że "krzywda" mi sie nie stanie podczas wytężonego myslenia, choć łepetyna mnie faktycznie boli kiedy przebijam się przez twój post;o)

...a swoją drogą myślę, ze jednak jesteś wilcze,... problem tylko, czy jesteś wilcze szczenię, ..czyli mały j już sprytny braciszek,..czy tylko wilcze szczenie, czyli kolejny sprzedajny gojowski subiekt do rozwadniania i mącenia w umysłach gojowskich współbraci,.. cuś takiego jak ww.

?:o)

...w pyle po wtc znaleziono nanospieki mieszaniny termitowej z azotanem sodu, ....nano zaświadcza, że termitowe spieki wykonano w specjalistycznych laboratoriach, do których mają dostęp jedynie uprzywilejowani i uprawnieni w stanach terroryści

gdzie moge poczytać o nanospiekach, bo google nic nie wypluwa?

..oczywiście grubość noanospieku nie warunkuje grubości warstwy jak to sobie chytrze założył,

może i mariush za skąpo "posmarował" termitem, ale to nie On zaproponował teorie z malowaniem słupów termitem....

he, he niby naukowy jądrowiec mariusz,.. grubości nakładanychwarstww nanotermitowej mieszaniny wyznacza albo rozpuszczalnik w którym rozpuszczono jej nanospiek gdy palną termitoewa mieszaninę chcemy [bezsensownie] rozprowadzać w postaci farby lub też lepiszcze, ..żel czy pasta pozwalające rozprowadzać ten wyjątkowo palny nanospiek w warstwach dowolnej grubości stosownnie do grubości tego, co chcemy przepalić czy tylko rozmiekszyć ,.. ....

j.w.

..reszta z wilczym szczeniem jak wyżej, ..bo oczywiście u szczenia powyższe nic nie zmienia

?:o)

..po pierwsze "sprytny kolesiu", termit to jest materiał palny, nie wybuchowy,

dzieki za wyjaśnienia, bo większośc osób wypowiadających się w tym wątku mówiło o NT jako o materiale wybuchowym.

...jeżeli ma on cuś wspólnego z wybuchowym to, to ze wybuchowy służy mu jako zapłon,

czyli ten materiał palny podpala się materiałem wybuchowym?:o)

....tyle.. z tą fala uderzeniowa, nie wiem gdzie wyczytałeś, bo ostatnio nie czytam maniutka, ale jeżeli już cuś ta jego fala uderzeniowa miała poczynić przy omawianiu zwałki wtc, ........

czyli materiały wybuchowe nie wytwarzają ciśnienia...rozumiem.

...co do "powolności" nanotermitu to powiem tylko, że się spala z prędkością spalania przekraczającąi 1000 m/s,..może ci fala uderzeniowa na tyle nie uszkodziła kolumny, że może jeszcze cuś z tej nano termitowej prędkości spalania do ciebie dotrze.

a ja Ci powiem że spala się z prędkością 2m/s...rzuć no jakimś linkiem zebym i ja mógł się douczyć w tym temacie co?

...chcę w tym miejscu zauważyć również, że sprzedajna naukowa maniutka, w swych manipulacyjnych wyliczeniach ujęła tylko podstawowy skład termitu bez domieszek obniżających temperaturę jego zapłonu,i polepszających szybkość jego spalania czy podwyżaszających uzyskiwane w spalaniu temperatury

kto to jest "maniutek"?

..reszta z wilczym szczeniem jak wyżej,.. w sensie wiec jak to z tym nim jest

Dzieki za poważną merytoryczną dyskusje.
  • 0

#100 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Olorin ciekawy post.
Maniutek to "Mariush".
Ten sam który nagina prawa fizyki i stosuje prostackie metody manipulacyjne żeby wcisnąć nie wiem komu SWOJĄ TEORIĘ SPISKOWĄ.
Wróruje mu parę innych osób chyba nie będących świadomymi ŻE PROMUJĄ NAJBARDZIEJ NIEPRAWDOPODOBNĄ TEORIĘ SPISKOWĄ i wyzywających wszystkich oponentów od "zwolenników teorii spiskowych".
Wyobraź sobie że twierdzą pospołu że paru przygłupów działając wspólnie i w porozumieniu (uzbrojonych w nożyki do papieru) w ukryciu zaplanowało i przeprowadziło atak na USA - najpotężniejsze państwo na świecie.
Podczas tego "ataku" odwalili niechcący kawał roboty (dla kogo?) niszcząc dowody największych przekrętów w USA- zaginięcie 2,3 miliarda dolarów w Pentagonie w ciągu roku i np sprawa Enronu i kreatywnej księgowości zagrzebana w WTC7, nad którego "zawaleniem" debatowano 7 lat i nic nie ustalono.
Podczas tego ataku miało miejsce kilkadziesiąt dziwnych zbiegów okoliczności - jak ćwiczenia obrony powietrznej USA, skierowanie "omyłkowo" samolotów w przeciwną stronę, cudowne ocalenie z całego samolotu paszportu, bandanki, dziennika lotów i możliwe że Koranu :mrgreen:
Prawdopodobieństwo ich zaistnienia jest mniejsze od struny z teorii strun - ale spoko, mamy Maniutka.
On jak Kapitan Żbik - ogarnie sprawę, policzy, zada odpowiednie pytania, przemilczy parę kwestii i czarno na białym powie że jego TEORIA SPISKOWA jest the best.
Olorin masz jakiś problem ze zrozumieniem poezji Vkalego?
Zrozum artystę, nie wszyscy musimy walić w klawiaturę na jeden akord :mrgreen:
pozdrawiam
  • 1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wróruje mu parę innych osób chyba nie będących świadomymi ŻE PROMUJĄ NAJBARDZIEJ NIEPRAWDOPODOBNĄ TEORIĘ SPISKOWĄ i wyzywających wszystkich oponentów od "zwolenników teorii spiskowych".

Ignorancja nr 1 - najbardziej nieprawdopodobne teorie jakie słyszałem w ciągu ostatnich kilku miesięcy tutaj na forum to:

- nie było samolotów
- Hillary Clinon na pewno wygra wybory prezydenckie, bo to agent kosmitów
- na zdjęciu z Brzezińskim jest Osama bin Laden.

Wszystkie trzy są absurdalne i wszystkie trzy pochodziły (bądź też je popierałeś) od Ciebie.

Wyobraź sobie że twierdzą pospołu że paru przygłupów działając wspólnie i w porozumieniu

Ignorancja nr 2 - to nie były żadne "przygłupy z jaskiń" tylko całkiem nieźle wykształceni ludzie pochodzący ze średnio zamożnych domów. Nie dość, że odebrali dość dobre wykształcenie, to także otrzymali dość dobre wyszkolenie w swoim "fachu".

(uzbrojonych w nożyki do papieru)

Ignorancja nr 3 - uzbrojeni byli w noże, gaz i atrapy bomb. Zamordowali przy pomocy tych noży kilka oób na pokładach samolotów, więc chyba wszyscy się zgodzą, że nie były to takie "niewinne nożyki".

Zrozum artystę, nie wszyscy musimy walić w klawiaturę na jeden akord

Nie tylko on najwyrażniej ma pewne trudności ze zrozumieniem. Nie mam tylko pojęcia co stoi za tym "odmiennym pisaniem" - czy to jakiś lans, czy też może tak pisze się w dziewiętnastej gęstości - sam nie wiem i w sumie chyba nawet wolę nie wnikać - bo i po co?

Olorin:

Tego raczej nie możesz się spodziewać od żadnego zwolennika TS - trzeba się do tego przyzwyczaić ;)
  • 0

olorin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Maniutek to "Mariush".

i wszystko jasne...

Ten sam który nagina prawa fizyki i stosuje prostackie metody manipulacyjne żeby wcisnąć nie wiem komu SWOJĄ TEORIĘ SPISKOWĄ.

gdzie moge o tym poczytac?

j.w.

Wyobraź sobie że twierdzą pospołu że paru przygłupów działając wspólnie i w porozumieniu (uzbrojonych w nożyki do papieru) w ukryciu zaplanowało i przeprowadziło atak na USA - najpotężniejsze państwo na świecie.

czyli chodzi o wydarzenia z atakiem na USA, ok.

Podczas tego "ataku" odwalili niechcący kawał roboty (dla kogo?) niszcząc dowody największych przekrętów w USA- zaginięcie 2,3 .........
Prawdopodobieństwo ich zaistnienia jest mniejsze od struny z teorii strun - ale spoko, mamy Maniutka.
On jak Kapitan Żbik - ogarnie sprawę, policzy, zada odpowiednie pytania, przemilczy parę kwestii i czarno na białym powie że jego TEORIA SPISKOWA jest the best.

Ze względu na to, że mam mało czasu na fora to do tej pory nie czytałem debaty o wydarzeniach z "września" do której własnie sie dokopałem. Postaram sie jednak ją przeczytac i na swój sposób przeanalizować, a na razie przemilcze to co napisałeś.

ano mam, Jego styl męczy, ale to w sumie nie przeszkadza tak bardzo jak Jego pieniactwo i obrażanie kogo tylko sie da.

Zrozum artystę, nie wszyscy musimy walić w klawiaturę na jeden akord :mrgreen:
pozdrawiam

ano nie musimy, dokładnie tak samo jak ode mnie nie należy wymagać "rozumienia artysty";)

pozdrawiam

p.s. czemu atakujecie personalnie niektórych piszących tutaj??

Olorin:

Tego raczej nie możesz się spodziewać od żadnego zwolennika TS - trzeba się do tego przyzwyczaić ;)

Takie pyskówki nie robią na mnie większego wrażenia, ale troszke mi szkoda tego, że nie moge się np. od vkalego dowiedzieć co nie co o jego spojrzeniu na te wydarzenia, o jego zastrzeżeniach co do argumentow mariusha, a zamiast tego w co drugim zdaniu widze opisy jakiegoś "szczenięcia";)
  • 0

vkali.
Reputacja

Napisano

Takie pyskówki nie robią na mnie większego wrażenia, ale troszke mi szkoda tego, że nie moge się np. od vkalego dowiedzieć co nie co o jego spojrzeniu na te wydarzenia, o jego zastrzeżeniach co do argumentow mariusha, a zamiast tego w co drugim zdaniu widze opisy jakiegoś "szczenięcia";)

..szczwany bratku miast strugać tutaj publicznie głupa oraz miast publicznie czepiać się mnie o niby brak zastrzeżen do niby [naukowych] argumetów ww. manipulatora akademicką naukowością, ....radzę zapoznać się z komentarzami do forumowej niby debaty o 9/11, ....tam dosyć łatwo znajdziesz moje uwagi co do niektórych!!! maniutkowych manipulacji okraszanych niby wysokoakademicką naukowością [ pozwolę sie na razie powstrzymać skąd rodem naukowościa] ... na które to niby naukowe manipulacje maniutki bardzo łatwo biorą się wszelkie przygłupy i to nie tylko te, co głośno czy cicho przedstawiaja się "tyko humanistykami " by usprawiedliwić swe poważne umysłowe niedomogi z zakresu nauczania w gimnazjjum i szkole średniej
  • 0

olorin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

..szczwany bratku miast strugać tutaj publicznie głupa oraz miast publicznie czepiać się mnie o niby brak zastrzeżen do niby [naukowych] argumetów ww. manipulatora akademicką naukowością, ....radzę zapoznać się z komentarzami do forumowej niby debaty o 9/11,

Tak też napisałem radosławowi. Chcialbym sie zapoznać z całą debatą, a i z komentarzami do niej także. Dzieki za pomoc w ukierunkowywaniu mnie na właściwe tropy;)
Natomiast w tym wątku nie widze z twojej strony argumentów, a jedynie pieniactwo i pomówienia stąd napisałem co napisałem.

....tam dosyć łatwo znajdziesz moje uwagi co do niektórych!!! maniutkowych manipulacji okraszanych niby wysokoakademicką naukowością [ pozwolę sie na razie powstrzymać skąd rodem naukowościa] ... na które to niby naukowe manipulacje maniutki bardzo łatwo biorą się wszelkie przygłupy i to nie tylko te, co głośno czy cicho przedstawiaja się "tyko humanistykami " by usprawiedliwić swe poważne umysłowe niedomogi z zakresu nauczania w gimnazjjum i szkole średniej

Mam nadzieje, że nie znajde w "tym" wątku "wysokoadakemickien naukowości", bo ze mnie zaden naukowiec i specjalista w tej dziedzinie, a bardzo chciałbym cokolwiek z tej debaty i komentarzy do niej zrozumieć.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Olorin, odpowiedzi są banalnie proste:

- na pytanie o grubość "farby" odpowiedzią nie jest rzecz jasna 0,1mm - to jest opisana wielkość odnalezionych kawałków nanotermitu

- nanotermit ten wzbogacony był cząstkami węgla które spalając się wybuchają - stąd jest to znakomity materiał wyburzeniowy

- nie był to jakiś "zwykły" nanotermit, jakiś egzotyczny bardzo raczej

- wracając do Ad1 - wielkość odnalezionych cząstek wynika z "wybuchowego" przebiegu reakcji - zwyczajnie takie małe cząstki nie uległy spaleniu - zostały "odrzucone" podczas mikrowybuchów

- wracając do pytania o temperaturę - podgrzanie - cóż, nie wiem czy wiesz co stanie się ze stalą podgrzaną w ułamku sekundy do 1000 stopni C i poddaną mikrowybuchom spowodowanym cząstkami węgla - proponuję samodzielnie poekseprymentowanie, jeśli zaś nie chcesz samodzielnie wymyślać prochu - popatrz na wyburzenia kontrolowane. Tam jest właśnie powszechnie używany nanotermit gdy wyburzamy konstrukcję ze stali i szkła, o niewielkiej masie wobec objętości - tak jak WTC

kropka, amen. nienawidzę tych głupich manipulacji moich adwersarzy, ich stanowisko jest niepojęte (aby nie rzec że głupie - przecież fakty przeczą ich tezom, a zamiast czekać aż pojawią się nowe oni utrzymują swoje stanowisko wbrew logice)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych