Skocz do zawartości

Zdjęcie

Księżyc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Znalazłem baaaardzo interesujący link, dla znających angielski...dla tych nieznających pozostają fotografie, w tym opiewana przez Muhada wieża na księżycu.

http://www.greatdrea...on/darkmoon.htm

Strona w bardzo wyczerpujący sposób porusza sprawę księżyca. Powinna was wszystkich ukierunkować na właściwy tok myślenia. Zarówno zwolenników jak i przeciwników teorii spiskowych. Jak zwykle okazuje się, że prawda leży po środku.

Miłej lektury :)
  • 0

AquaManiac.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurcze, stronka jest spora, moze ktos strescic mniej wiecej o czym mowa bo nie wiem czy warto sie zaglebiac :)
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wciąga bardzo, zaczniesz czytać i nie zorientujesz się jak będziesz pod koniec.
  • 0

NHolokaust.
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy ten artykuł przemknął niezauważony, ale może w ramach "magnesu" wkleję pare zdjęć z niego, przedstawiających co ciekawsze miejsca na księżycu:

1. Słynna "szklana wieża"
Dołączona grafika
The Shard is an obvious structure which rises above the Moon's surface by more than a mile. Its overall irregular spindly shape (containing a regular geometric pattern) with constricted nodes and swollen internodes, if natural, has got to be a wonder of the Universe. No known natural process can explain such a structure. Computer enhancement with about 190 feet (60 meters) resolution shows an irregular outline with more reflective and less reflective surfaces. The amount of sunlight reflecting from parts of the Shard indicate a composition inconsistent with that of most natural substances. Only crystal facets and glass can reflect that much light (polished metallic surfaces are unnatural). Single crystals the size of city blocks are currently unknown. The Shard may be a highly eroded remnant of some sort of artificial structure made of glass-like material. Other larger structures and their reflectivity in the area support this theory.

2. "Zamek"
Dołączona grafika
The Castle. This strange object, photographed during an Apollo mission, has been named "the castle"by Richard Hoagland. It seems to have a definite structure, like the remnant wall of some ancient building. The bottom looks as if it has rows of support columns, above which is a high spire. Whatever it is, it's much brighter than the surrounding landscape. Is it just a trick of light and shadow? A photographic anomaly?

3. "The Cube"
Dołączona grafika
To the left of the shard, a faint anomaly was photographed. After printing the negative over and over again at different exposure levels, and analysing the results with various computer imaging processes, the anomaly was found to be a massive "tower/cube" hanging more than seven miles above the Moon! Note the highly reflective "debris" surrounding this structure seemingly embedded in a darker material. This looks very much like reflective crystalline material being held miles above the lunar surface by a framework or matrix of "rebar" (reinforcing bars).
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To ja jeszcze wrzuce takie cus (wyglada jak skany z jakiejs gazety):

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Co do 2 zdjecia to mi to bardziej na jakis blad aparatu wyglada...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od siebie dodam tylko, ze te 375kg skał księżycowych było rozdysponowane do laboratoriów na całym świecie, jakos żadne z nich nie kwestionowało miejsca ich pochodzenia

Badania wykazaly ze skaly te moga miec ten sam sklad co skaly Ksiezycowe, a pochodza z dziewiczych obszarow bieguna poludniowego i sa to meteoryty. To takie wtracenie :)
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Badania wykazaly ze skaly te moga miec ten sam sklad co skaly Ksiezycowe, a pochodza z dziewiczych obszarow bieguna poludniowego i sa to meteoryty. To takie wtracenie

Wtrącenie któe nie wnosi nic do dyskusji
  • 0

#113 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

ekspert sie odezwal :P

ja widzialem te zdjecia w dobrej jakosci...ta wierza jest wysoka w kilometrach i takie ja mam inofrmacje z innego zrodla, do ktorego nie mam juz dostepu.
  • 0

NHolokaust.
Reputacja

Napisano

ja widzialem te zdjecia w dobrej jakosci...ta wierza jest wysoka w kilometrach i takie ja mam inofrmacje z innego zrodla, do ktorego nie mam juz dostepu.

Te same informacje są na stronie, do której link został podany parę postów wcześniej przeze mnie :) Fascynujące...i raczej nie jest to zjawisko, które można po prostu obalić.
  • 0

#115 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

wiem Nholokaust , ale przyznasz ze ta wieza jest niesamowita ;-)
  • 0

NHolokaust.
Reputacja

Napisano

Tak i kwalifikuje się ona do grona ok. 30% prezentowanych tu zjawisk, którym bezgranicznie wierzę.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sęk w tym, że tą wieżę możnaby dostrzec bez większych problemów dobrym amatorskim sprzętem. Nie spotkałem się nigdzie z jej opisami..
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No co Ty, to nie wiesz ze wszyscy Astronowie tego swiata sa w spisku NASA? :D
  • 0

GURU500.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
Jestem nowy na waszym forum [ w sumie takiego forum szukalem :D dosc dlugoo ]
Ineresuje sie roznymi teoriami spiskowymi ufo i tak dalej - ale nie o tym chcialem mowic :)
Wracajac do tematu " Czy bylismy na ksiezycuy czy nie"
Otoz tak "prawie bylismy" ;]
Wahadlowiec wystartowal to kazdy widzial , znalazl sie na orbicie to tez jest do sprawdzenia
ale nic wiecej .. moim zdaniem oni okrazyli ksiezyc ale nie ladowali na nim
Z drugiej jednak strony cytujac poprzednikow: " Co na celu miala by tak wielka mistyfikacja"
Tego nie wiem mozna snuc rozne domniemania - moim zdaniem to jest stuczne napedzanie "nagonki "... Na nationalu byl tez program o tym -
Skad sie wziol pomysl ze Amerykance nie byli na ksiezycu - ano wszystko sie rozchodzi o flage .. powiewala czy niepowiewala
W sumie to szczerze Wam powiem ze nie wiem co o tym myslec Jest wiele argumentow Za i przeciw
Co do komputerow w tamtych latach
- wtedy to co wsadzili w wahadlowiec i londownik to byl sprzet najwyzszej klasy !! :mlotek:
Pamietacie czay Amigi albo Zx spectrum albo slowa Bill Gatesa ze 1kb [ juz nie pamietam ile dokladnie :P ] pamieci wystarczy kazdemu
- Wyprawa na ksiezyc miala za soba POTEZNE PIENIADZE ktore mogly albo posluzyc rzeczywiscie do jej odbycia albo posluzyc do NAJWIEKSZEJ MISTYFIKACJI W DZIAJACH LUDZKOSCI !! :jump:
Kolejna sprawe ktora chcialem poruszyc to : " zainteresowanie sie ksiezycem"
Istnieja juz plany o budowie bazy na ksiezycu baza ta mial by byc wybudowana z cegiel ksiezycowych [ wytworzone z tego pylu co sie tam znajduje ] pozatym o ile pamietam to chyba Japonczycy planuj do 2015 cos w tym celu zrobic :)
Oczywiscie pozostaje kwestia tranposru wody i takie tam
Dopoki Wenchestar nie zostanie dokonczony mozemy tylko marzyc o lotach na ksiezyc
To by bylo tyle :)
[ przepraszam za chaotyczna wypowiedz i ew. literowki i bledy ]
Pozdrawiam
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a i niech ktoś mi wyjaśni jedna rzecz ludzie nie wierzący w ladowaniu na księżycu wysuwają teorie ze apollo 13 miał zdetonować atomice na jego powierzchni wiec musiał by tam lądowąć więc obie teorie nawzajem się wykluczają a codo okrążenia księzyca to przecież mogi tam wyladować przecież wysyłali na niego sondy a one lądowały tak więc ladownik można potrktować tak samo dziają te same prawa fizyki a masa nie gra za duzej roli
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych