Skocz do zawartości

Tajemnicze drzwi Wielkiej Piramidy wkrótce się otworzą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
148 odpowiedzi w tym temacie

redfive.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czekam,czekam i doczekać się nie mogę!Może wyjasnić się mnóstwo rzeczy!Ostatnio coraz ciekawiej się robi w "swiecie paranormalnym",czo cieszy mnie niezmiernie :)

Zawsze będę twierdził, że urządzenia "kosmologiczne " są bez obsługowe i działają dokładnie tyle czasu ile mają działać. Dokładna data budowy byłaby mile widziana.
Ja uż kilka razy spotkałem się z twierdzeniem ,że piramidy mają więcej niż 30 tysięcy lat. Oczywiście burzy to wszelkie teorie i hipotezy. Piramidy też wiązano z piramidą marsjańską i twarzą cydonii. Cywilizacja z wizji projekt cheops jest raczej cywilizacją schyłkową lub pobitą, bardziej to przypomina eksodus niż pomoc. i Trzecia teoria też bardzo prawdopodobna ,że jest ona pochodzenia jak najbardziej ziemskiego i to ona jest wieżą Babel. Nie wolno zapominać ,że Biblijna wieża miała być manifestacją ludzką. A czymże jest jak nie najbardziej charakterystyczną budowlą Ziemi. Czyżby twórcy gwiezdnych wrót mieli rację.
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
http://www.bibliotec...iramide_10a.htm

Użytkownik +..... edytował ten post 20.04.2008 - 22:44

• 0

oli.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie powinni *** w tą piramide bombe, jakby sie zburzyło to wtedy rozgrabic te syfy dookoła i wtedy zobaczyć co jest w środku, bo takie wiercenie sie itp to zbyt dużo czasu zajmuje. heh.

Też jestem niezmiernie ciekaw co znajduje sie za drzwiami, mam nadzieje ze cos fajneo ;d.

Ostrzeżenie. Wulgaryzmów na naszym forum nie tolerujemy!
//Ivellios

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według mnie powinni jebnąć w tą piramide bombe, jakby sie zburzyło to wtedy rozgrabic te syfy dookoła i wtedy zobaczyć co jest w środku, bo takie wiercenie sie itp to zbyt dużo czasu zajmuje. heh.

Nie ma to jak radykalna metoda :lol
Tak przy okazji, uważaj na słownictwo używane w swoich wypowiedziach.
Moderatorzy stosowania pewnych form ekspresji nie tolerują. ;)
  • 0

tajemnyobcy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak widziałam te "napisy" to pierwsze skojarzenie było takie, ze jak wiercili ten otwór to że "porysowali"
albo kamera pojechali za daleko i sie zrobiły jakieś takie znaczki.

to jest moja osobista ocena.

Wybacz stary, ale zdrowo uśmiałem się z Twojej wypowiedzi :) W domu owszem, możesz sobie wiertarką pojeździć po ścianie i porobić nieudolne rysy, ale na Boga! nie w tunelu, gdzie robot ma ograniczone pole manewru, a wiertło wycelowane jest jedynie w jeden ściśle określony punkt ! Już nie mówie o tym, że kamerą można porobić rysy hehehe :D Kamera pojechała za daleko, no - pijany operator przywalił obiektywem w ściane i "się zrobiły jakieś takie znaczki" chłopie - pomyśl!! :))

Gdybyście troszeczkę poczytali bardziej przyziemną literaturę związaną z kulturą starożytnych egipcjan dowiedzielibyście się, że ci ludzie słyneli z upodobań do tworzenia wielkich tajemnic wśród swoich projektów. Dosłownie uwielbiali tworzyć coś, co będzie dla potomnych wielką zagadką i dla naiwnych dzieciaków pożywką w stylu - komnata z ufo :)) Wszystko dla podkreślenia mistyki. Jak widać, wyszło im to niesamowicie. Ich geniusz polegał na tym, że po dziś dzień ludzie szukają na siłę czegoś, co jest już tylko zabytkiem tej kultury i nic prócz piachu i pustych komnat nie zawiera ( nie mówie o ich kulturze itp). Nie mówie, że "sekretne drzwi" nie mają nic wzniosłego, ale przecież nic nie odkryto, nic nie świadczy o tym, że za tymi drzwiami są cuda na kiju i statki kosmiczne :) Wyobraźnia ludzka niestety zmierza równolegle z głupotą!
  • 0

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Jakby ktoś miał ten odcinek NDW to poproszę :)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyobraźnia ludzka niestety zmierza równolegle z głupotą!

Wyobraźnia ludzka stanowiła niejednokrotnie impuls do wielkich zmian w naszym życiu. Zmian na lepsze.

Co do drzwi, to uważam, że nie znajdą za nimi niczego. Moja teoria zgodna jest poniekąd z teorią mówiącą o tym, że wielka piramida służyła niegdyś za elektrownię / broń. Na poniższym rysunku widać szyb wypełniony elektrolitem (lub inną substancją). Metalowe uchwyty wcale nie muszą być "uchwytami" tylko odpowiednio katodą i anodą. Na zdjęciach z szybu widać ich mocną erozję (spowodowaną obecnością elektrolitu).

Dołączona grafika

• 0

Maver2001.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide, skad masz ten obrazek? Moglbys dac linka, do zrodla tej teorii? Ciekawa koncepcja z ta elektrownia. Egipcjanie mieli fajne pomysly, wiec wszystko jest mozliwe...
http://www.paranorma...c...ticle&id=45
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.bibliotec...iramide_10a.htm tu jest ciekawy artykuł na ten temat, natomiast z samą teorią Wielkiej Piramidy jako potężnej broni / elektrowni można zapoznać się w książce dostępnej w Polsce: Joseph P. Farrell "Gwiazda Śmierci z Gizy"

Użytkownik +..... edytował ten post 20.04.2008 - 22:48

• 0

redfive.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Za bardzo jesteśmy przyzwyczajeni do metalowo plastikowych urządzeń.
W głowie się nie mieści, że urządzenie może być z kamienia i metalu nie mieć elementów ruchomych o dawać kilka TW energii.
Takie wątki do doskonałe ćwiczenia na pobudzenie wyobraźni.
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zaiste bardzo ciekawa teoria z tą piramidą-elektrownią. W starożytności dysponowano technologią, której dziś jeszcze nie znamy, po części ją osiągnęliśmy a po części oczywiście daleko przewyższyliśmy. Po prostu dzisiejsza cywilizacja jest inna.
  • 0

iontz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zaiste bardzo ciekawa teoria z tą piramidą-elektrownią. W starożytności dysponowano technologią, której dziś jeszcze nie znamy, po części ją osiągnęliśmy a po części oczywiście daleko przewyższyliśmy. Po prostu dzisiejsza cywilizacja jest inna.

A dla mnie ta teoria się kupy nie trzyma. Skoro była to broń masowej zagłady i elektrownia, to musiała prędzej czy później zostać użyta - było by o tym "głośno" w źródłach historycznych... A nawet jeśli nie, to zachowały by się jakieś plany, opisy, cokolwiek. Nie mówcie mi, że kultura, która była w stanie stworzyć elektrownię-broń takich rozmiarów nie była w stanie tego zapisać. Nie róbmy z grobowca elektrowni atomowej :mrgreen: Lepiej odpowiedzmy na naprawdę ważne pytania dot. Piramidy.
  • 0

coley.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A dla mnie ta teoria się kupy nie trzyma. Skoro była to broń masowej zagłady i elektrownia, to musiała prędzej czy później zostać użyta - było by o tym "głośno" w źródłach historycznych... A nawet jeśli nie, to zachowały by się jakieś plany, opisy, cokolwiek. Nie mówcie mi, że kultura, która była w stanie stworzyć elektrownię-broń takich rozmiarów nie była w stanie tego zapisać. Nie róbmy z grobowca elektrowni atomowej :mrgreen: Lepiej odpowiedzmy na naprawdę ważne pytania dot. Piramidy.

byc może była to nigdy nie ujawniona scisle tajna broń egipcjan
albo jakis niedokonczony projekt niewiadomo
  • 0

Watts.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

byc może była to nigdy nie ujawniona scisle tajna broń egipcjan
albo jakis niedokonczony projekt niewiadomo

Nie ma to jak tajna, zabójcza broń Egipcjan, dzięki której dostali manto od Macedończyków i Rzymian, dzięki czemu Ptolemeusze rozmontowali Egipt jak leci. :mrgreen:
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie ma to jak tajna, zabójcza broń Egipcjan, dzięki której dostali manto od Macedończyków i Rzymian, dzięki czemu Ptolemeusze rozmontowali Egipt jak leci. :mrgreen:

jeśli z tą całą tajną bronią prawda to była ona zbudowana 10-12 tys lat temu i Egipcjanie nie mieli o niej pojęcia bo gdy pojawiła się ich cywilizacja to piramida już stała.....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych