Skocz do zawartości

Tajemnicze drzwi Wielkiej Piramidy wkrótce się otworzą

• Please log in to reply
148 replies to this topic

craven.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

hmm... według mojej wiedzy to te drzwi pewnie prowadzą do komnaty pod piramidą, gdzie Egipcjanie złożyli całą swoją wiedzę (oraz wiedzę przekazaną im przez kosmitów - plotki) żeby uchronić ją przed zniszczeniem. to mogło by tłumaczyć dlaczego jest tyle drzwi w tym szybie (pewnie będą ich całe szeregi)

Ciekawostka : Egipcjanie nie posiedli w tamtym czasie technologi umożliwiającej wstawienie metalowych uchwytów w kamienny blok, dopiero tam spotkano taki obiekt. (może jednak w tych kosmitach jest trochę prawdy :P )
  • 0

IceRaven.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem jak będzie za tymi drzwiami jakieś pomieszczenie ze skarbami faraona lub następny grobowiec to sie o tym dowiemy;] a jeżeli będą tam jakieś artefakty z Ufo lub dowody na to ze Egipcjanom pomagali a nawet sami zbudowali piramidy to zostanie to przed nami zatuszowane jak wszystkie takie rzeczy;/ Ale dożyjemy zobaczymy:P
  • 0

Cashpoint.

egoism

• Tematów: 126
  • Artykułów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Nie do wiary" to jedna z wielu porażek w polskiej telewizji... Najbardziej rozbroił mnie odcinek o skarbie templariuszy jak dobrze pamiętam. Odnaleźli jakąś studnie z "dnem" i potem już nic i nikt o tym nie mówił...Ale do rzeczy.

Jeśli w ogóle coś będzie za tymi kolejnymi drzwiami, bo może to był jakiś "trick" aby zmylić i na dłużej zająć domniemanych złodziejów, to raczej na pewno nie będzie to jakieś przejście do innego wymiary, Asgarthu itp. Albo nadal będzie ciągnął się korytarz albo po prostu będzie jakaś komnata. Z czym to nie mam pojęcia. Może z niczym.
  • 0

Leni.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie lepiej im poprostu tam wejsc z ekipa 20 ludzi z kilofami i te drzwi i jak beda za nimi nastepne(wedlug mnie) to tez i tak do konca??
  • 0

wieslawo.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

nie no jasne najlepiej tak potraktuje całe dziedzictwo kulturowe człowieka, jak będą jakieś plotki to zróbmy to z chińskim murem, naszymi zamkami, przekopmy całe Peru, i z kilofami całe miasta Inków rozłupmy, a na koniec spróbujmy zebrać pierdyliard osobową ekipę z grzejnikami i suszarkami i jedźmy biegun roztopić lody aby odszukać nową szwabię i atlantydę, a jak i to się nie uda, to ustawmy się na rowniku i niech każdy uderzy kilofem w ziemię to sprawdzimy teorię pustej ziemi...........żenua wypowiedź...żenua....
  • 0

Yuna.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lenny ekipa z 20 kilofami? To chyba by był duży błąd, no jeżeli chcesz żeby cała góra padła ci na głowę, to droga wolna ;) Właśnie dlatego używają robota, o ile mnie pamięć nie myli, tamtejsze ściany są podobno bardzo słabe.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hmm, trafilem na ten temat i bedac ciekaw, czy w koncu otworzyli drzwi, przeskoczylem ze strony 1 na 9 [z marzec 2007 na styczen 2008] a drzwi jak byly zamkniete tak sa nadal... Ja rozumiem, ze nie ma co wszystkiego rozkopywac kilofami, jak juz ktos wspomnial, tylko trzeba sie do tego zabrac ostroznie, ale krecenie sie wokol drzwi przez 10 miesiecy i zastanawianie jakby tu je otworzyc jest troche ... irytujace delikatnie mowiac.
  • 0

Matixus.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh moze i masz rację ....

Ja tam mysle że tak napotkamy jeszcze z 5-6 drzwi. Przewalimy wszystkie a tam ...... ŚCIANA xD To już by było normalnie żal.pl
  • 0

Fanatyk.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wg mnie prawda jest taka: Jakby chcieli otworzyć te drzwi to by już dawno to zrobili. Może czegoś się boją. :sux:
  • 0

Quiz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem to te drzwi otworzyli już dawno i znaleźli tam coś co zlasowało im mózg ( jak ta maszyna licząca ze starożytnej grecji czy precyzyjne teleskopy sumerów) i teraz zapodają ostrą ściemę ;)
Mogli też znaleźć starożytną przyczłapkę do bulgulatora...
  • 0

MSP.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem to te drzwi otworzyli już dawno i znaleźli tam coś co zlasowało im mózg ( jak ta maszyna licząca ze starożytnej grecji czy precyzyjne teleskopy sumerów) i teraz zapodają ostrą ściemę ;)

Mogli też znaleźć silnik od Ursusa, albo Listonosza z kiepskich. :|

Wg. mnie z tymi drzwiami jest tak jak napisał Yuna. Ściany są "w nie najlepszej kondycji" i mogą się zawalić, dlatego zwlekają z otwarciem. Dziwi mnie jednak że do tej pory niczego nie wykombinowali.
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bardzo dobry post, mogli odkryć dokładnie coś w stylu teleskopu sumerów, czyli coś co zostało odkryte tylko na forach paranormalnych :D założy się ktoś ze mną że nic nie znajdą ?
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oglądałem ten program o tych tajemniczych drzwiach i nie zgadzam się z tym , że jakby naprawdę chcieli to by już to dawno otworzyli . POnieważ nie mieli specjalnego robota i nie byli w stanie tego otworzyć . Drzwi są w szybie piramidy rzeczony szyb jest bardzo wąski więc jest do tego potrzebny robot ... Według mnie ten szyb może prowadzić do Sfinksa lud jest to mechanizm który coś otwiera lub uruchamia ...
  • 0

blackdemon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gdyby chcieli, gdyby chcieli...

1.Gdyby chcieli to by się przewiercili, Rosjanie już 4km do jeziora Wostok przewiercili. A tu góra 100m mają.

2.Za drzwiami jest wg. mnie albo zapisek dotyczący położenia grobowca Cheopsa, albo wejście, przełącznik, dźwignia, albo NIC.
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To zdjęcie jest robione przez robota (łazika), to jak wy chcecie tam z kilofami wejść? Ten tunel jest wąziutki, no chyba żeby się całej piramidy pozbyć - rozwalmy wszystko najlepiej : )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych