tam gdzie mozliwe, ze bede za x lat?Pomyśl drogi człowieku gdzie teraz byś był gdyby Twoi rodzice mieli podobne poglądy...
Napisano 28.03.2007 - 20:21
tam gdzie mozliwe, ze bede za x lat?Pomyśl drogi człowieku gdzie teraz byś był gdyby Twoi rodzice mieli podobne poglądy...
Napisano 28.03.2007 - 20:39
Napisano 29.03.2007 - 06:57
Mi twoje kojarzyc sie moga z roznymi dziwnymi osobami ale zachowuje opinie dla siebie.Wybacz ale z tym właśnie mi się kojarzą takie poglądy.
Czyli tak jak mowilem, wszystko ponizej malpy.Dla twojej wiadomości: sparaliżowany człowiek odbiera bodźce ,tak samo jak człowiek który jest w śpiączce cnie mówiąc jużo kimś z zespołem Downa.
Znowu próbujesz bronić się nędzna ironią. Wyrwales zdanie z kontekstu i jestes zadwolony. A przecież oprócz tego ,że nie ma świadomosci wymieniłem jeszcze dwie cechy ,które musi mieć abysmy mogli uznać ,że nie jest żywa istotą a mianowicie: to że nie odbiera bodźców z zewnątrz oraz ,że nie myśli.
Niby najakiej podstawi to stwierdasz ? A może jest człowiekiem jeszcze wcześniej ? Może np. plemnik to człowiek albo komórka jajowa ? Jak mi udowodnisz ,że tak nie jest ?
Obrzydliwe pytanie mu zadales. Pisal, ze gdzies tam wyczytal, ze od 3 miesiaca.Uljanow odpowiedz prosze na moje pytanie. Bedzie nam wtedy latwiej ustalic do ktorego momentu aborcja nie jest zabojstwem i wszyscy beda zadowoleni.
To przeklejam bo jest jeszcze jednym argumentem, o ktorym wczesniej nie napisalem, a na ktory chce zwrocic uwage.wiec ja sie nie bede tym razem sprzeczal, tylko naprostuje
![]()
plod nie jest w zadnym momencie dodatkowym organem bo od samego poczatku dysponuje innym zestawem kodu genetycznego.
Napisano 29.03.2007 - 13:23
Napisano 29.03.2007 - 13:28
mnie dziwi, ze do tej pory nie bylo takich problemow... tzn nie pamietam, zeby takie dyskusje sie toczyly za kwasniewskiego
Napisano 29.03.2007 - 13:29
Napisano 29.03.2007 - 13:49
Mistrzu czy naprawde nie rozumiesz tego na czym polega zaplodnienie? Od momentu zaplodnienia mamy nowe zycie. Wczesniej sa to tylko plemnik i komorka jajowa, ktore razem kreuja nowe istnienie.
Inna sprawa, ze debata nad aborcja w Polsce przy dobrej ustawie, popieranej przez zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa jest bez sensu bo nie tego oczekuja obyewatele.
Napisano 29.03.2007 - 13:58
Napisano 29.03.2007 - 14:05
![]()
![]()
![]()
Widze, ze odgryzamy sie w innym temacie.
Szkoda tylko dwoch rzeczy.
Pierwszej, ze wpisales sie nie na temat.
Drugiej, ze zadajesz naiwne pytania moja krynico madrosci
Napisano 29.03.2007 - 14:37
Oglądałam ten film na religii w szkole średniej, i przeżyłam prawdziwy szok. Pamiętam to do dzisiaj. LPR powinna brać jakieś tabletki przec iwko pomysłowemu zapaleniu mózgu. To nie jest film dla dzieci.LPR i jego pomysły są żałosne - typu puszczanie dzieciom w podstawówce filmów o aborcji czy całkowity zakaz wychowania seksualnego - to wogóle jest paranoja.
- napisała Asieńka.QUOTE(wezyr99 @ 28 marca 2007, 21:00) *
Pomyśl drogi człowieku gdzie teraz byś był gdyby Twoi rodzice mieli podobne poglądy...
Być może narodziła bym się w innym ciele.
Bo to jest świetny temat zastępczy dający możliwość gry na uczuciach ludzi, ale zdaje się, że pan G. wirtuozem nie jest i nigdy nie będzie, potrzebna mu natomiast trampolina, dzięki której będzie mógł się odbić od dna na jakie upadł dzięki swoim poprzednim pomysłom. Oby tym razem nie skończyło sie to dla LPR politycznym skręceniem karku, czego szczerze im życzę.Inna sprawa, ze debata nad aborcja w Polsce przy dobrej ustawie, popieranej przez zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa jest bez sensu bo nie tego oczekuja obyewatele.
No wiesz, wolna wola wolną wolą. Ludzie nie są rozsądni na tyle, by można było pozostawić ich, ich własnym sumieniom. Wychodząc z postawionego przez ciebie założenia, nie jest ludziom potrzebne żadne prawo, bo każdy ma przecież wolną wolę "z urodzenia" i może z niej korzystać wedle własnego widzimisię.Prawo Jedynego; Wolna wola! .... Czym jest dla Ciebie i czym jest dane prawo.
Napisano 29.03.2007 - 14:44
Napisano 29.03.2007 - 14:44
Napisano 29.03.2007 - 14:45
Napisano 29.03.2007 - 14:50
Mistrzu czy naprawde nie rozumiesz tego na czym polega zaplodnienie? Od momentu zaplodnienia mamy nowe zycie. Wczesniej sa to tylko plemnik i komorka jajowa, ktore razem kreuja nowe istnienie.
Na przykladzie:
Masz jajka i bialy ser. Od momentu zmieszania ich mozesz zaczac nazywac je sernikiem. Dojrzewa on w piekarniku 1,5 godziny ale caly czas jest to sernik. Tyle tylko, ze "pelnoprawnym sernikiem" nazwac mozna go dopiero po wyjeciu z piekarnika. Wczesniej byl on zaczynem.
Pod "sernik" wstaw "czlowiek", pod "zaczyn" - "embrion", a pod "jajka i ser" - "komorke jajowa i plemniki" i masz rozwiazanie zagadki.
Jak już powiedziałme dzieje się to w momencie gdy płód zaczyna odbierać bodźce z zewnątrz ,zdawać sobie etc. pisałem o tym wcześąniej. Nie da się tego określić dokładnie co do godziny.Uljanow odpowiedz prosze na moje pytanie. Bedzie nam wtedy latwiej ustalic do ktorego momentu aborcja nie jest zabojstwem i wszyscy beda zadowoleni.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych