Chłopak nie poznał sie na malarstwie Adolfa i zdruzgotany, niedoszły artysta szukał innych źródeł inspirujących jego wnętrze

Pozdrawiam
Napisano 31.03.2007 - 21:59
Napisano 01.04.2007 - 20:46
Dopiero w 1943r. zaczęli produkować T-34(najdoskonalszy czołg 2ww)
co pozwoliło im się wybić.
To później z braku wyszkolonych kadr w 1941 roku Rosjanie zostali zepchnięci do defensywy która została przerwana kosztem 4 milionów zabitych żołnierzy.
Hitler w końcu miał najlepszych taktyków i nie planował on wszystkich akcji (min. Blitzkrieg - pomysł zaczerpnięty z I wojny światowej)
Napisano 01.04.2007 - 21:24
Napisano 01.04.2007 - 21:59
Napisano 02.04.2007 - 08:34
Napisano 02.04.2007 - 09:09
Wiadomo że nic tego nie usprawiedliwi ale Irving jest przekonany że Holokaust to efekt jakiś błedów administracyjnych III rzeszy. Mi się chce czytac ta ksiązke jak psu tańczyć więc mysłalem ze ktos przeczytal.
Ostatnio Irving był w Auschwitz i jego zachowanie jest poniżej krytyki. Powiedział tam że ten cały oboz jest wybudownany przez polaków jako atrakcja i tak naprawde go nie było. Głupi człowiek.
Napisano 02.04.2007 - 16:05
ponieważ wcześniej nie mieszali sie tak bardzo do tego co sie działo u nas. Oni jedynie mysleli o swoim bezpieczeństwie.Amerykanie weszli do gry DOPIERO WTEDY GDY SIĘ IM TO ZACZĘŁO OPŁACAĆ.
Napisano 11.04.2007 - 20:38
Pierwsze słyszę, że blitzkrieg był wymyślony za 1 wojny światowej... tam była tylko i wyłącznie wojna pozycyjna...
Amerykanie weszli do gry DOPIERO WTEDY GDY SIĘ IM TO ZACZĘŁO OPŁACAĆ.
Napisano 25.04.2007 - 17:50
Napisano 26.04.2007 - 01:00
Napisano 26.04.2007 - 16:28
Napisano 26.04.2007 - 23:16
Ja to widze troche inaczej ponieważ Amerykanie wkroczyli do europy (przynajmniej większą częścią) dopiero gdy Rosjanie odparli atak Faszystów którzy zajęli 3/4 Europy.
Wcześniej byli bardziej stroną bierną. Moim zdaniem nie zrobili by tego gdyby nie "Ruskie" odparcie
Niemców gdyż nie mieliby wtedy szans, na pokonanie wielkiej armii Hitlera, praktycznie w pojedynkę.
Z drugiej strony wkroczyli oni do Europy dopiero gdy tak duża część starego kontynentu
została zajęta przez niemców gdyż mogli się poczuć zagrożeni.
Bo w końcu prawie cała Europa w rękach jednego, tak agresywnego człowieka bylaby poważnym zagrożeniem.
Podsumowując Amerykanie jedynie ubezpieczyli się przed atakiem Faszystów na ich kraj który przecież w końcu mógłby nastąpić. Jednocześnie nie zrobiliby tego bez Rusków. Więc w sumie masz racje co do tego że
ponieważ wcześniej nie mieszali sie tak bardzo do tego co sie działo u nas. Oni jedynie mysleli o swoim bezpieczeństwie.
Takie są moje przemyślenia ale znając życie zaraz dziesięć osób zacznie mi wytykać błędy logiczne i niedoinformowanie ale co tamW końcu człowiek sie na błędach uczy
A po prostu nie mogłem sie powstrzymać
od napisania tego bo lubie ten okres Europy a dodatkowo dopiero co się o tym uczyłem więc mysle że co nie co wiem.
Pozdrawiam
Napisano 27.04.2007 - 07:24
A no pewnie masz racjeAmerykanie włączyli się do wojny bo ich Japonia zaatakowała a nie bo ruscy Niemców odparli!
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych