Napisano 30.10.2007 - 21:06
Napisano 30.10.2007 - 21:08
Napisano 30.10.2007 - 21:14
Napisano 30.10.2007 - 21:17
Napisano 30.10.2007 - 21:21
masz rację,nie,nie widziałam.Zadowolony?Widziałaś to na własne oczy? Nie!
ahh tak, jasne.Bo przecież dzieci tak bardzo lubią kłamać i opowiadać historyjki o Matce Bożej.Nie wciskaj mi rzekomego objawienia, jako faktu.
Napisano 30.10.2007 - 21:29
Widziałaś to na własne oczy? Nie! Tak samo nie widziałaś Jezusa i innych. Nie wciskaj mi rzekomego objawienia, jako faktu
Napisano 30.10.2007 - 21:58
Dopóki nie poznamy mechanizmu osadzania duszy w klonie lub ciele noworodka wszelkie dyskusje są bezcelowe.
dlaczego czlowiek rodzac sie ma dusze?
Za każdym razem jest to akt stwórczy, gdzie człowiek współpracuje z Bogiem
Pan Bóg jest Panem życia. Jeśli człowiek zaczyna wkraczać na poletko Pana Boga, głos decydujący ma Pan Bóg. To od Pana Boga będzie zależało, czy klon będzie miał duszę.
Pan Bóg przyjął pewien porządek i nie ma żadnej przesłanki, aby człowiek miał władzę i możliwości stworzenia istoty żywej posiadającej dusze.
Podam Panu następujący fragment, który mam nadzieje wszystko Panu wyjaśni: „Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył: stworzył mężczyznę i niewiastę. Po czym Bóg im błogosławił, mówiąc do nich: Bądźcie płodni i rozmnażajcie się, abyście zaludnili ziemię i uczynili ją sobie poddaną; abyście panowali nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym i nad wszystkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi.”
Ja raz wysnułem następującą teorię : Dusza jest nośnikiem doświadczeń i wyobrażeń - przez całe życie w duszy zapisywane są stany emocjonalne, wyobrażenia i spojrzenie na świat, życie i śmierć. Po śmierci, gdy nasz mózg przestaje działać, dusza zastępuje nam mózg, przez co 'żyjemy' w iluzji wygenerowanej przez duszę, która buduje nasz nowy świat na podstawie doświadczeń i wyobrażeń zdobytych za życia
Odpowiem w ten sposób- co twoim zdaniem jest po śmierci?
Zgadzam się. Za wszystko co zrobiliśmy za życia na ziemii zostaniemy rozliczeni. Dopiero wtedy będzie sprawiedliwość!
Napisano 31.10.2007 - 21:11
Napisano 31.10.2007 - 22:41
Napisano 31.10.2007 - 22:48
Napisano 01.11.2007 - 00:12
Napisano 01.11.2007 - 08:40
Miłość to chemia, kolego. To niezbyt optymistyczne, ale coraz więcej naukowców to potwierdza - zachodzą odpowiednie reakcje chemiczne, które powodują że czujemy do kogoś miłość. Tak więc mamy dowód na istnienie miłości, ale nie mamy na istnienie duszy - proste?
Napisano 02.11.2007 - 00:46
Napisano 02.11.2007 - 20:38
Śmierć to też termin wymyślony przez człowieka, ale to jest faktem, bo każdy umiera. Ale nie wiemy jak ta śmierć się kończy, może to co nazywamy śmiercią, nie jest śmiercią tylko przejściem np. do nieba? Jakaś cząstka z nas musi zostać.
Ci, którzy sądzą, że po śmierci jest pustka, niech napiszą jakby się czuli.
Kiedyś sobie to wyobrażałem, teraz sobie tak podsumowałem i wyszło mi na to, że wg. waszej teorii to my tworzylibyśmy pustkę. Czy to ma jakiś sens?!
Wiadome jest, że to są rzeczy, których nie jesteśmy w stanie sobie wyobraźić.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych