Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odliczanie do wojny z Iranem

• Please log in to reply
1794 replies to this topic

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polityka UE przypomniała mi w tym momencie politykę zachodu względem Hitlera przed IIWŚ - "Dajmy czas Hitlerowi, przecież on mówi że ma pokojowe zamiary".

Dokladnie o tym samym pomyslalem. Zupelnie nie rozumiem tego posuniecia. Jezeli chca rozwiazac ten problem to powinni dzialac stanowczo. Najpierw Iran sam wodzi ich za nos przedluzajac czas na okreslenie sie, a teraz sami daja mu jeszcze 2 tygodnie, a iranskie laboratoria nie proznuja...

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Iran: negocjacje - tak, wstrzymnie wzbogacania uranu - nie

Władze w Iranie pragną negocjować w sprawie kryzysu nuklearnego, ale odmawiają wstrzymania wzbogacania uranu - powiedział sekretarz generalny ONZ Kofi Annan na konferencji prasowej w Teheranie. Annan spotkał się tego dnia z prezydentem Iranu Mahmudem Ahmadineżadem.

Prezydent zapewnił mnie, że Iran jest gotowy do negocjacji i znalezienia rozwiązania kryzysu, ale nie akceptuje wstrzymania wzbogacania uranu przed negocjacjami - powiedział Annan.

Iran, ryzykując, że zostaną nałożone na niego sankcje, odmówił zawieszenia wzbogacania uranu, czego wymaga rezolucja Rady Bezpieczeństwa ONZ, która do 31 sierpnia dawała mu na to czas.

Ministrowie spraw zagranicznych Unii Europejskiej zdecydowali jednak w sobotę podczas nieformalnego spotkania w Finlandii, że dadzą Iranowi jeszcze dwa tygodnie na wyjaśnienie stanowiska w sprawie programu nuklearnego.

Irańskie radio państwowe cytuje w niedzielę słowa prezydenta Ahmadineżada, który powiedział, że podczas trzech lat negocjacji Iran "stracił zaufanie do Europejczyków", i przed przystąpieniem do negocjacji powinni je odzyskać.

Główny negocjator irański ds jądrowych Ali Laridżani ma w nadchodzącym tygodniu spotkać się w Europie z szefem unijnej dyplomacji Javierem Solaną, aby przedyskutować sposób wyjścia z kryzysu.

Annan do stolicy Iranu przybył po odwiedzeniu Libanu, Izraela i Syrii. W swojej bliskowschodniej podróży sekretarz generalny ONZ odwiedzi jeszcze Katar, Arabię Saudyjską, Egipt i Turcję.
http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

Irey.
  • Tematów: 61
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wojna USA z Iranem jest nieunikniona. Nie mogę się już doczekać. Najnowsza technologia U.S. Army / CNN Live :>

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oczywiście przeciez Iran jest jednym z najwiekszych producentów ropy, a chodzi im tylko o kase

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Syryjscy oficjele oskarżają o atak na ambasadę amerykańską w Damaszku USA. Twierdzą, że ,,jedynie Amerykanie są zdolni przeprowadzić atak 200 metrów od rezydencji prezydenta Syrii". Historia Syrii dowodzi, że również Syryjczycy - choćby w burzliwych latach 1958-1970, gdy był zamach stanu za zamachem...

Yoseff Bodansky, jeden z najlepszych specjalistów od Al-Qaedy, zaprezentował w Serbii swój scenariusz "Balkans 2020.", w którym ostrzega przed upadabnianiem się Kosowa, Bośni i Sandżaku do Afganistanu. Całkiem realne jest obecnie, że europejsko wyglądający zamachowcy-samobójcy będą szkoleni o rzut kamieniem od UE.

http://foxmulder.blox.pl/html

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

The March to War: Iran Preparing for US Air Attacks

Ukraine Radar/Stealth Detection Systems Sold To Iran

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaskakująca propozycja Teheranu

Iran zaproponował Francji przejęcie kontroli nad swoim programem wzbogacania uranu - informuje "The Daily Telegraph".
Dołączona grafika
Dziennik przypomina, że inicjatywa ta pojawiła się w momencie, kiedy politycy brytyjscy oświadczyli, że są gotowi działać na rzecz wprowadzenia sankcji wobec Iranu. Rozmowy pomiędzy Solaną a negocjatorem irańskim Larijanim zakończyły się fiaskiem, gdyż nie doprowadziły do uzgodnienia zawieszenia programu wzbogacania uranu.

Anonimowy przedstawiciel rządu brytyjskiego skomentował powyższe doniesienia w następujący sposób: "O ile nie nastąpi nieoczekiwana zmiana w stanowisku Irańczyków, chcemy, aby kwestia zawieszenia oraz ewentualnych sankcji została wniesiona do Rady Bezpieczeństwa ONZ w przeciągu najbliższego tygodnia."

Dziennik odnotowuje, że inicjatywa jest całkowitym zaskoczeniem zarówno dla władz francuskich jak dla przemysłu jądrowego. Francuskie ministerstwo spraw zagranicznych skomentowało całą sprawę stwierdzeniem, że dialog i wszelka komunikacja odbywają się przy pośrednictwie Solany. On sam ostrożni odnotował nową propozycję Teheranu, jednak zaznaczył, że musi ona zostać dogłębnie przestudiowana.
http://fakty.interia...iat,798478,2943

[ Dodano: 2006-10-06, 17:32 ]
Stary list od Chomeiniego
Dołączona grafika
Irańska agencja ILNA ocenzurowała stary list ajatollaha Chomeiniego wymazując z niego słowo ,,nuklearny". Został on napisany w 1988r., w końcowym okresie wojny z Irakiem i był głosem w dyskusji o zawieszeniu broni. Chomeini pisze w nim, że generał Mohsen Rezai przekonał go, że by osiągnąć zwycięstwo muszą prowadzić wojnę jeszcze przez 5 lat za pomocą ogromnych środków. ,,Do odpierania ataków potrzebna byłaby broń jądrowa". List ocenzurowano, bo wskazywał, że już 20 lat temu Iran myślał o zdobyciu broni jądrowej. Co akurat jest żadnym newsem, ale podaje w wątpliwość to że obecny program jest wyłącznie pokojowy...
http://foxmulder.blox.pl/html

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to się zaczyna !
IAEA znajduje dowody czyli pojawiają się preteksty do ataku.
Link w języku angielskim:

http://news.yahoo.co.../iran_nuclear_9

Powder{_}Keg{_}.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oj myślę że Iran zmiecie amerykańskie wojska(i polskie jeśli tam pojadą)

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oj myślę że Iran zmiecie amerykańskie wojska

No to się kolego bardzo mylisz. Iran nie ma szans na dłuższą mete wygrać z USA.
A co do Polskich zolnierzy to mam nadzieje ze jesli bedzie ewentulana wojna z iranem to Polacy tam nie pojda.

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co do Polskich zolnierzy to mam nadzieje ze jesli bedzie ewentulana wojna z iranem to Polacy tam nie pojda.

Polacy mają w zwyczaju nie odmawiać,więc i nie odmówią tym razem.

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wierze, że amerykanie wpakują się tam w wojnę na pełną skalę.
Nie będzie zajmowania Iranu.

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chyba,że Iran zaatakuje Izrael.
Wtedy z automatu Amerykanie muszą się ruszyć.

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wtedy z automatu Amerykanie muszą się ruszyć.

Wtedy raczej rusza, chyba że amerykancom znowu coś strzeli do łba i nic nie zrobią, kto wie jaka maja taktyke. Ja myśle ze w kolejna wojne juz sie nie wpakujemy, przynajmniej mam taka nadzieje.

Raziel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja myśle ze w kolejna wojne juz sie nie wpakujemy, przynajmniej mam taka nadzieje.

No nadzieje to ja tez mam ale znajac życie i tych cweli na górze pojedzeimy lizac dupe amerykańcom
:argue:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych