Napisano 21.01.2007 - 00:10
Napisano 21.01.2007 - 03:25
Napisano 21.01.2007 - 09:15
Napisano 21.01.2007 - 10:05
Napisano 21.01.2007 - 11:39
Mój znajomy często podróżujący do Indii opowiadał i pokazywał zdjęcia z Iranu i Teheranu (przede wszystkim). Opowiadał mi o podróży... stopem. Przez kilka dni przewalał się przez Iran i był pod wrażeniem tego kraju i jego piękna. Teheran - jak mówił - to świat jak najbardziej ucywilizowany, rozwinięty. Piękne drogi, autostrady, metro. To co jest nam przekazywane w TV o nienawiści to jakieś fanatyczne grupki (jak u nas moherowe babcie polujące na dziennikarzy TVN). Oni są spokojni, pokojowo nastawieni. Fakt - nie przepadają za USA, nie wspominając o Izraelu, ale nie są to dzikusy chcące rozpierdzielić pół świata. Ja sam ostatnio coraz więcej czasu poświęcam na "studiowanie" Iranu, ich prezydenta, nienawiści do Ameryki i muszę stwierdzić uczciwie, że TELEWIZJA KŁAMIE! Otwórzmy oczy, poszukajmi i poczytajmi sami jacy są ludzie mieszkający w Iranie, jakie mają zamiary. Czy oby napewno chcą zniszczyć swój świat, swój kraj?
Ostatnio coraz silniej się zastanawiam po której stronie bym stanął w przypadku konfliktu amerykańsko-irańskiego. Biorąc pod uwagę manipulację faktami dokonywnymi przez rząd amerykański w Iraku coraz bliżej mi do stanowiska Iranu. Jakie jest wasze zdanie?
Napisano 21.01.2007 - 13:54
Napisano 21.01.2007 - 14:08
A czmu USA, Francja, Izrael, Rosja się zbroją??
Mają wyłączność na atomówk??
Tak się składa, że USA iści sobie prawo wyłączności posadania a jak dotąd to oni sa najniebespieczniejszym krajem...
Nikt nie ma prawo zrzucać na nikogo atomówek, nawet w obliczu wojny...
A Iran nie ma wyjścia... Musi się zbroić... Jeśli nie czeka go zagłada taka sama jak Irak...
Samo posiadanie atomówek nie świadczy jeszcze że zamierzają ich użyć... Iran to nie są dzikusy... To medialna propaganda Bush S.A. każe nam tak uważać...
Napisano 21.01.2007 - 14:20
Napisano 22.01.2007 - 10:41
Napisano 22.01.2007 - 14:55
Napisano 22.01.2007 - 18:46
To powiedz mi tylko jedno, dlaczego Iran zamierza w podziemnych bunkrach umiescic kaskady 56 tys wirowek do produkcji wzbogaconego uranu ?? Odpowiedz mi tylko na to
Skoro tak uwazasz, to dlaczego prezydent tego kraju wybrany przez wiekszosc spoleczenstwa twierdzi, ze jego celem jest wymazanie Izraela z mapy swiata?
A jak moze on tego dokonac? No chyba tylko majac takie bombki w swoim arsenale
A wiec idac dalej tym tropem Izrael odpowie adekwatnie, czyli bylaby wojna atomowa na bliskim wschodzie, czytajac dalej, brak ropy na swiecie, idac dalej globalny kryzys, idac dalej globalna wojna atomowa.
Czy jeszcze masz cos do powiedzienia w tym temacie ? Czy raczej popierasz taki obrot spraw?
to mżonki i manipulacja, która może posłużyć Ameryce w uzyskaniu zielonego światła dla interwencji w Iranie. Trzeba trochę poczytać, pomyśleć i zobaczyć ile w tym jest prawdy... Pozdrawiam!Izrael odpowie adekwatnie, czyli bylaby wojna atomowa na bliskim wschodzie, czytajac dalej, brak ropy na swiecie, idac dalej globalny kryzys, idac dalej globalna wojna atomowa.
Napisano 22.01.2007 - 19:03
Czy dla Polski byłoby lepiej gdyby (hipotetycznie) broń jądrową posiadały Czechy czy też Białoruś?
Napisano 22.01.2007 - 20:51
Napisano 22.01.2007 - 21:14
A czy Białoruś nie posiada broni jądrowej?? grin.gif
oj Mike jesli uwazasz, ze Bialorus posiada bron atomowa to nawet nie chce mi sie z Toba polemizowac
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych