..ignorujesz wszystkie posty z: vkali.
• Zobacz ten post
• Anuluj ignorowanie vkali
…czyli nawet nie potrafisz być dobrym ignorantem,
Znając życie,….
..należę do tych co nie cenią sobie ni twojego [nieszczerego] życia, ni wiedzy o nim, ni tez [nieszczerych] wniosków z niego wypływających wiec daruj sobie tego typu głupie wstawki,.
znów szczekasz, że nic nie wiem, ale niczego konkretnego nie napisałeś
..po pierwsze nie szczekam, a jezelili ty słyszysz szczekanie zgłoś się do lekarza stosownego dla tego typu urojeń
..po drugie nie ma potrzeby pisać, jeżeli wystarcza wytłuścić czy powiększyć twoje poniektóre twoje by wiedzieć co teraz akurat z ekonomii sobą reprezentujesz,[twoja [niby] wiedzę z fizyki i chemi juz znam] ..jestes z Wrocławia i mam nadzieję ,że nie kończyłeś akademii ekonomicznej ,..źle by to świadczyło o tej uczelni o jej wykładowcach i jej studentach
..a po trzecie chętnie posłucham twojego uzasadnienia, że
(a)
„Dolar to nie ropa, tylko siła nabywcza amerykańskiego konsumenta! „ oraz w związku z tym bardzo odkrywczym twoim stwierdzeniem, powiesz nam, co w przeszłości stanowiło o sile dolara, … by nie zagłębiać się za głęboko zacznij od konferencji w bretton woods,.. poprzez 15.08.1971 roku nixona oraz poprzez umowy z saudyjczykami w 1972 i 1973 roku aż do tego twego nowatorskiego "aerykańsko nabywczego usilnienia" dolara ..i może nam powiesz od kiedy to "amerykańskie nabywcze usilnienie" zaczęło go wzmacniać,..czy od cartera, regana , busha1, clintona czy tez dopiero od tego wyjątkowo nowatorskiego buszmena ..tak tylko go tutaj określmy by być grzecznym w stosunku do niego jak grzeczny jestem w stosunku do ciebie
(b)
„w najbliższym czasie Tatik przekonasz się,jak tani dolar zacznie niszczyć Europę” [i ratować gospodarkę USA] oraz podaj nam kiedy wg ciebie będzie ten „najbliższy czas” zniszczenia produkcyjnego europy przez taniego i taniejacego dolara oraz kiedy ten "najbliższy czas" uzdrowienie ameryki,… możesz nam ten czas określić w wartościach relacji dolca do euro,..czyli przy jakiej wartości taniejącego dolara nastąpi to twoje ozdrowienie usa oraz to twoje zniszczenie europy w sektorze produkcyjnym..
©
„Co z tego, że można handlować ropą w euro, jeśli wymiana handlowa z USA opiera się na dolarze?”…...a jeżeli nie będziesz już potrafił wyjaśnić zasadności czy bezzasadności takiego powyższego własnego toku [czy tłoku] rozumowania i gdy już wystarczajaco oprzytomniejesz, to może powiesz nam od kiedy za ropę w dolarach płacą (przyjmijmy ,że to była tylko twoja drobna pomyłka) lub w dolarach będą jedynie płacić sami amerykanie ,..mam nadzieje ,że jako wytrawny ekonomista odróżniasz sam fakt oraz skutki dokonywania opłat za ropę we własnej walucie od przymusu rozliczeń i opłat za ropę w dolarach przez bez mała cały świat.
PS. ..ciekawe czy miast odpowiedzi nie uciekniesz w taktyczną ignorancję lub tez czy nie znajdzie się nikt na tyle ci usłużny by poinformowac cię o moim poście skierowanym bezpośrednio do ciebie jako wytrawnego wrocławskiego Ekonomisty,..w sumie ekonomista to dosyc dobre określenie na usłużne narzedzia w rekach Swiatowych Globalnych Ekonomów.